V64 körs denna tisdag på Axevallatravet i Skara. Jag spelar med två stycken spikar och det i V64-4 där 6 Nencini har en fin uppgift och i V64-6 där 3 Mr Weasley leder loppet från start till mål. 


V64-Förslag Axevalla 14/5

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2640m Volt 

8 Rossi Garline hade en fin säsong i fjol då han mestadels matchades mot tuffa hästar på V75 och på sexton starter så blev det nio pallplaceringar varav fyra stycken segrar samt 539 tusen kronor intjänat. Han har i år kommit igång med fyra starter och tagit två andraplatser som bäst där en av dessa var på V75 för tre starter sedan. Just senaste starten var även den på rikstoton men kunde då inte ta något till slut i en snabb avslutning efter att ha startat från ett dåligt utgångsläge men visade ändå att formen är rätt så bra. Här möter sjuåringen ett klart mer lämpligt motstånd och den långa distansen passar fint, så med en fin resa i ett litet fält här så kommer Rossi Garline att avsluta bra återigen fast denna gång bör det bära av till årets första seger. 

1 Putte hade en väldigt fin utveckling förra året då det på 21 starter blev åtta segrar och över 584 tusen kronor intjänade. I år har han gjort två starter men hittills varit lite seg och galopperade efter 600 meter i sin senaste start. Nu tror stallet däremot att femåringen är på väg mot rätt håll och man kan inte klaga på det utgångsläget som han har fått här med ett startspår som kommer innebära att han får springa i ledningen den här gången och i den positionen trivs han bra. Den långa distansen ska inte heller vara något problem och om bara Putte kan få dämpa tempot en bit här så ska chansen vara rätt så bra på att de andra hästarna inte når honom här.  


Min Vinnare: 8 Rossi Garline
Spets efter 500m: 1 Putte 
Skrällen: 4 Jolicoeur
Rankingen: A: 8,1 B: 2,4,7,3,5,6


V64-2 2140m Auto

4 American Cash är en rätt så kapabel herre de dagar han fungerar fullt ut. I år har han gjort fem starter och på dessa varit bland de tre främsta fem gånger varav en har slutat med seger och han kommer närmast från två raka starter på V75. Just i senaste starten under långfredagen så var han duktig som trea då han hakade på bra från rygg ledaren bakom tuffa hästar och att han härdats just på rikstoton lite kan han ha nytta av nu när han går ner i klass. Utgångsläget här är fint då han är kvick ut den första biten och kusken Julia Nilsson lär ha siktet inställt på ledningen tillsammans med American Cash som där har tre segrar på fyra försök och här kommer troligtvis en ny spetsvictoria. 

5 El Emperador är en rätt så fin häst som under sin första säsong på tävlingsbanan förra året tog två segrar och tre andraplatser på tio starter. I år har han gjort tre starter och tagit en seger på dessa och det i årsdebuten för tre starter sedan när han vann enkelt från ledningen. Han kommer närmast från en klart sämre prestation i senaste starten då han återigen fick gå i ledningen men var då tidigt slagen och stod inte riktigt att känna igen. Nu provar man igen och har lottats till ett fint utgångsläge som kommer att ge El Emperador en fin resa i den främre träffen på nytt och om han är redo för en fin insats här så räcker han förstås långt i ett lopp som detta. 


Min Vinnare: 4 American Cash 
Spets efter 500m: 4 American Cash 
Skrällen: 9 Lobelia
Rankingen: A: 4,5 B: 9,1,3,10,2,7,8 C: 12,11,6


V64-3 2140m Auto

5 Eclisse Roc är en snabbfotad italiensk dam som under våren gjorde flytten till Sverige och sin nya tränare Björn Goop. I sin nya regi så har det blivit tre starter och i senaste starten så tog hon sin första seger i sitt nya hemland då hon stack till ledningen direkt från start och sedan blev segern väldigt enkel. Visserligen var det mot ett lite enklare sällskap men det var ändå ett fint intryck på fyraåringen som här har lottats till ett fint startspår mitt bakom startbilen, och taktiken lär vara given här och det är att nå till ledningen även denna gång. Väl i den positionen så såg hon ut att trivas senast och om det går att komma dit även här så ska Eclisse Roc ses med en rätt så hyfsad segerchans. 

7 Safira Diablo gjorde det klart bra under förra året då det på nio starter blev tre segrar och matchades stundtals mot rätt tufft motstånd. Hon återkommer här efter fyra månaders tävlingsfrånvaro och har skött sin träning bra enligt stallet som förväntar sig en fin insats här direkt då hon kommer väl förberedd. Utgångsläget hade kunnat vara bättre men från ett framspår så bör hon ändå kunna komma iväg bra och i ett rätt så blandat lopp som hon är ute i här så tycker jag att Safira Diablo ska ses med segerchans om hon har lite tur med sig i löpningsförloppet. 


Min Vinnare: 5 Eclisse Roc
Spets efter 500m: 5 Eclisse Roc 
Skrällen: 6 Entrance
Rankingen: A: 5,7 B: 6,8,3,9,2,1 C: 4


V64-4 2140m Auto

6 Nencini är en norskfödd herre som inför året flyttade till Sverige och sin nya tränare Per Henriksen som det på fyra starter för i år blivit tre segrar. I senaste starten som var i slutet av april så kördes han till ledningen efter 400 meter och väl i den positionen så fick han sedan dämpa tempot en bit vilket gjorde att han till slut kunde sticka undan till en enkel seger. Enligt stallet som tycker det här är en kapabel häst så känns han fortsatt fin i träningen efteråt och vi kan nog räkna med en ny offensiv styrning av kusken Carl Johan Jepson här som vill till ledningen och detta ser ut som en toppchans för Nencini som jag spikar. 

4 Bolddream Power har inlett karriären bra med två segrar på fyra starter och har i år tagit en av dessa. Den segern kom i näst senaste starten vilket även var hennes årsdebut i början av april då hon från ett bakspår kördes till ledningen efter 600 meter och väl därifrån blev segern aldrig hotad. I senaste starten så hamnade hon långt bak i fältet efter att ha startat från ett tråkigt utgångsläge och hon höll sedan farten klart godkänt som sexa. Denna gång är startspåret klart bättre för fyraåringen som bör kunna öppna rätt så bra och finna en fin position här och om sedan min vinnare av loppet kommer bort så ska Bolddream Power räknas tidigt. 


Min Vinnare: 6 Nencini 
Spets efter 500m: 6 Nencini 
Skrällen: 4 Bolddream Power
Rankingen: A: 6 B: 4,5,10,2 C: 1,9,3,7,8


V64-5 2140m Auto

6 Kaffeåchampagne har hittills i karriären visat rätt så fint kunnande då hon på tio starter tagit fem andraplatser och en tredjeplats. I år har det blivit tre andraplatser på fyra starter och en spännande ändring nu är att hon debuterar för sin nya tränare Per Henriksen. Stallet låter nöjd med sin adept då hon tränar på bra inför detta och man har även anmält henne med en amerikansk sulky för första gången och om man provar det är det isåfall första gången hon ska få springa i en sådan vilket bör ge en rätt så fin effekt. Utgångsläget här passar fyraåringen fint som är kvick ut den första biten och med en fin resa här så tror jag att karriärens första seger kommer för Kaffeåchampagne som är en rolig vinnare här. 

11 Brilliant Tilly är en väldigt kapabel tjej som dock är lika strulig som bra och har ständigt nära till galopp. Hon har i år gjort tre starter för sin nya tränare David Persson och fick visa sitt fina kunnande i näst senaste starten då hon från utvändigt ledaren vann enkelt till slut och det var ett härligt intryck. Efter den insatsen så hade man då förstås förhoppningar på henne inför senast med men den dagen förstördes ganska så omgående då hon galopperade kort efter start. Den här gången så har hon lottats till ett bakspår vilket bör vara mer till en fördel att hon kan hålla sig lugn bakom hästar och om Brilliant Tilly skulle få för sig att trava hela vägen den här gången så har hon kapacitet i överflöd och ska räknas mycket tidigt här. 


Min Vinnare: 6 Kaffeåchampagne
Spets efter 500m: 5 Supernova Lyjam 
Skrällen: 4 Lo Diablo
Rankingen: A: 6,11 B: 1,5,4,2,8,10,3 C: 12,7 


V64-6 2640m Auto 

3 Mr Weasley inledde karriären under förra året med fyra raka segrar och har även detta år börjat bra med två segrar och en tredjeplats på fyra starter. Senast var han ute på V75 men galopperade kort före starten gick och det är bara att glömma då han inte gillar att springa bakom hästar. Den här gången är därför utgångsläget klart bättre för Mr Weasley som är kvick ut den första biten och är efter fem försök fortsatt obesegrad i ledningen. Därför är taktiken förstås given här från kusken Stefan Persson som vill till ledningen och dit lär man också komma här och sedan finns det ingen som kan ta sig förbi Mr Weasley som jag spikar. 

8 Underground Artist matchades mot tuffa kullkamrater under fjolåret och gjorde det då klart med med sex pallplaceringar varav två stycken segrar på tio starter. Här gör han årsdebut efter mer än ett halvårs frånvaro från tävlingsbanan och kommer säkert att behöva något lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där igen. Han har dock efter två strykningar kommit ner ett par hack i banan från start här och bör därför kunna finna en rätt så hygglig position och det är en allround herre som även tål att göra en hel del jobb själv under loppets gång om så krävs, och i ett lopp med blandat motstånd så ska Underground Artist räknas tidigt om min vinnare av loppet kommer bort. 


Min Vinnare: 3 Mr Weasley 
Spets efter 500m: 3 Mr Weasley 
Skrällen: 8 Underground Artist
Rankingen: A: 3 B: 8,9,4,12,10,6 C: 2,7,11 Lycka till!

Christoffer