V64 körs denna tisdag på Axevallatravet i Skara. Jag spelar med en spik och det i V64-1 där 2 Edibear går ner kraftigt i klass och ska ses med toppchans. 


V64-Förslag Axevalla 16/4

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2640m Auto

2 Edibear har efter ett misslyckat fjolår gjort sex starter i år och gjort det klart godkänt med en seger som bäst. Han har matchats mot tufft motstånd och senast i en V75-Final på Solvalla så gjorde han det bra i skymundan efter en resa långt bak. Här går han ner kraftigt i klass samtidigt som han startar från ett fint utgångsläge som bör göra att kusken Stefan Persson tidigt kan placera Edibear i ledningen och sedan därifrån så vinner han det här loppet enkelt. Toppchans är det oavsett position och jag spikar. 

5 Mr Mah Can såg formstark ut vid segern för tre starter sedan då han avslutade vasst och matchades senast i ett uttagningslopp till Paralympiatravet men galopperade då kort efter start. Han har alltid haft en tendens till att kunna stressa upp sig och därför tror jag att sjuåringen funkar allra bäst i ryggar och med rätt resa här i ett litet fält så ska inte Mr Mah Can nonchaleras. 


Min Vinnare: 2 Edibear 

Spets efter 500m: 2 Edibear

Skrällen: 1 Husse Boko

Rankingen: A: 2 B: 5,1,4,3,6


V64-2 2140m Volt

3 Nice Steel debuterade på absolut bästa sätt i slutet av mars då fyraåringen efter att ha startat från ett bakspår kördes till ledningen efter 500 meter och sedan vann hon mycket enkelt. Med det loppet avklarat så bör hon nu vara ytterligare framflyttad i form inför den här starten och känslan är att det finns en del i den här tjejen som kan bära henne en bit. Startspåret är fint och här kommer kusken Peter Untersteiner att ha siktet inställt på ledningen dit jag tror att man når och väl i den positionen så tror jag att Nice Steel tar andra raka segern här. 

7 Imperial Manners är en välstammad tjej som är stallkamrat till min vinnare av loppet och som inlett karriären bra med en seger och två andraplatser på hennes tre första starter i karriären. Andraplatserna har kommit i år och den senaste i början av april då hon efter tre månaders tävlingsfrånvaro gjorde comeback och fick då en fin resa i rygg och avslutade bra när luckan väl kom över upploppet. Det loppet bör ha fört fram henne i form och trots 20 meters tillägg här så kommer fyraåringen att få en fin resa i ett litet fält och om det sedan stämmer lite under loppets gång för Imperial Manners så är hon bra nog att vinna det här loppet och är det givna motbudet. 


Min Vinnare: 3 Nice Steel

Spets efter 500m: 3 Nice Steel

Skrällen: 1 Winner Töll

Rankingen: A: 3,7 B: 8,1,4,5 C: 9,6,10


V64-3 2140m Volt

6 Make It Schermer är en mycket högkapabel herre men som också kan strula till det för sig titt som tätt. Han gjorde senast årsdebut i ett lite enklare lopp och kördes då från 20 meters tillägg till ledningen efter 600 meter och sedan vann han i enkel stil med krafter kvar över mål. Med det loppet i kroppen bör han nu vara än bättre, men det är återigen voltstart och han är inte helt stabil den första biten då han är hetsig av sig. Men om kusken Carl Johan Jepson klarar av att hålla Make It Schermer i rätt gångart även den här gången så ska han givetvis ses med toppchans på nytt här. 

5 Grant Hall gjorde endast sju starter förra året och tog på dessa två stycken segrar, men kom aldrig upp i det som han tidigare har visat. Nu gör han årsdebut och comeback här efter elva månaders frånvaro och kommer givetvis att behöva ett par lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där, men detta är en herre som är van klart tuffare motstånd än såhär. Han lär vara rätt så bra förberedd inför den här starten och i ett litet fält så kommer Grant Hall att få en fin resa och ska på sin fina grundkapacitet räknas tidigt. 


Min Vinnare: 6 Make It Schermer

Spets efter 500m: 1 Entrance

Skrällen: 5 Grant Hall

Rankingen: A: 6,5 B: 3,1,2,4,7


V64-4 2140m Auto

4 Bear Excpectation är en häst som jag gillar och som gjort det bra på sina sex starter hittills då han varit på prispalllen i fem av dessa starter och tagit två segrar. I år har femåringen hunnit med att göra två stycken starter där han i årsdebuten näst senast vann efter ett rejält slutvarv ute i spåren för att i senaste starten vara lite sämre som femma. Här startar femåringen från ett passande utgångsläge som kommer innebära att han får en fin resa, och om sedan Bear Expectation är tillbaka i den form han tidigare visat så tycker jag att han ska räcka långt här och är en rolig förstahäst i ett öppet lopp. 

10 Landing Field gjorde inget större väsen av sig förra året under hennes debutsäsoing då hon fick med sig en tredjeplats som bäst på sju starter. Hon årsdebuterade i slutet av mars och tog då även karriärens första seger på ett imponerande sätt efter att fyraåringen fått fått göra en hel del grovjobb själv under loppets gång, men kunde trots det avgöra loppet till sin fördel genom sista sväng och sedan höll hon undan knappt. Det loppet kommer att ha fört fram henne ytterligare i form till den här starten och om det bara klaffar lite för Landing Field under loppets gång från det här bakspåret så ska hon räknas tidigt. 

5 Global Destiny inledde sin karriär i fjol under våren som fyraåring och tog då två segrar på sju starter och var rätt så hygglig. Hon har inför den här årsdebuten inte startat sedan i mitten av augusti vilket lämnar en hel del frågetecken kring vart hon står, men från ett fint utgångsläge här så kommer Global Destiny att få en fin resa och om hon sedan har lite tur med sig så ska hon räknas tidigt här trots att kanske inte toppformen sitter där. 

Min Vinnare: 10 Landing Field

Spets efter 500m: 6 Nestor Schermer 

Skrällen: 6 Nestor Schermer 

Rankingen: A: 4,10,5 B: 6,1,8,9,12,11,7


V64-5 2140m Auto

10 Ziva är en i grunden fin tävlingshäst som fått möta tufft motstånd under sin karriär och har på slutet matchats på V75 där hon har visat fin form. Hon får många gånger göra en hel del grovjobb själv under loppen och var senast på Åby duktig som fyra efter att ha körts till ledningen efter 900 meter och sedan kämpade hon på fint hela vägen in i mål. Denna gången så möter hon ett klart enklare motstånd än i sina senaste starter och med en startsnabb rygg så kommer kusken Julian Cordeau att kunna komma igenom rätt så bra tillsammans med Ziva som måste ses med klart bra segerchans här och är min förstahäst. 

2 Smajlis har bra fart och styrka i sig men har också haft lätt för att galoppera vilket han gjorde i tre raka starter under slutet av förra året. Efter ett godkänt kvallopp så är han nu tillbaka på tävlingsbanan igen men stallet är lite osäkra kring vart man har honom formmässigt. Grundkapaciteten är det dock inget fel på och från ett fint startspår så sitter sexåringen bra på det här direkt från start och om Smajlis sedan travar hela vägen så är han bra nog att vinna det här loppet. 


Min Vinnare: 10 Ziva

Spets efter 500m: 6 Lilly Avant

Skrällen: 6 Lilly Avant

Rankingen: A: 10,2 B: 6,3,1,4,5,11 C: 7,9,8


V64-6 1640m Auto 

6 Famous Scotch är en bra tjej som hade en klart godkänd debutsäsong förra året då hon på nio starter var bland de tre främsta i sex starter och tog tre stycken segrar. Hon gör en spännande årsdebut här efter ett par månaders vinterträning och står fint till med ett hyggligt startspår över kort distans, och då hon är snabb ut den första biten så tror jag att kusken och tränaren Andrè Eklundh är angelägen om att köra sig till en fin position här och med lite klaff sedan under loppets gång så tycker jag att Famous Scotch är den hästen som är hetast här. 

7 ComandandConquerS. är en välstammad tyskfödd herre som i sitt hemland hunnit med att göra fem starter och har ännu inte varit utanför prispallen på dessa. Sedan ett halvår tillbaka så finns han på svensk mark där han nu då både debuterar och årsdebuterar för sin nya tränare Håkan K Persson. Det är en herre som stallet har förhoppningar på inför den här säsongen och som tränat på bra inför detta och förväntas göra en bra prestation direkt här och om det inte strular allt för mycket från det lite luriga utgångsläget här så ska ComandandConquerS. räknas tidigt.

 
Min Vinnare: 6 Famous Scotch 

Spets efter 500m: 6 Famous Scotch 

Skrällen: 2 Funny Sensation

Rankingen: A: 6,7 B: 2,4,5,9,1,12 C: 11,8,3,10


Lycka till!

Christoffer