V64 körs denna tisdag på Axevallatravet i Skara. Jag spelar med två stycken spikar i V64-1 där 3 Great Time Trot går ner kraftigt i klass och har en mycket fin uppgift på förhand och i V64-3 så tror jag att 4 Chimi leder detta loppet från start till mål. 


V64-Förslag Axevalla 18/6

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Volt

3 Great Time Trot är en riktig klasshäst som varit fin i år då han på sex starter tagit tre segrar och två andraplatser. Efter två raka segrar inför senaste starten så fick han nöja sig med en andraplats efter att ha fått en fin ryggresa hela vägen och avslutat väldigt bra men fick då aldrig tag i ledaren. Till den här starten så går femåringen ner i klass rätt så rejält sett till motståndet och han har dessutom lottats till ett fint startspår. Kusken Ulf Ohlsson har siktet inställt på ledningen här tillsammans med Great Time Trot och sedan lär det inte hända så mycket i det här loppet och det blir spets och slut här. Jag spikar! 

5 Kron Vici Star är en klart bra tävlingshäst som på sina tre starter i år tagit två segrar. I senaste starten som var i början av april så var han dock inte som bäst då han från andra par utvändigt hade svårt att hänga med och tappade ett par längder på täten under sista 500 meterna och efter den starten har han fått en liten tävlingspaus på 2.5 månad. Han tränar på fint inför detta enligt stallet och från ett öppet startspår så kliver han iväg bra och kommer kunna få en fin position här och om min vinnare av loppet kommer bort så är Kron Vici Star den främsta utmanaren om segern. 

Min Vinnare: 3 Great Time Trot 

Spets efter 500m: 3 Great Time Trot 

Skrällen: 7 Lincoln Abe Boko 

Rankingen: A: 3 B: 5,4,7,9 C: 8,1,6


V64-2 2640m Auto

10 Kendrick K.W. hade en klart bra första säsong förra året som treåring då det på tio starter blev sex pallplaceringar varav tre stycken segrar. I år har han hunnit med att göra tre starter och inte riktigt fått till det som önskat då han galopperade i sina inledande två starter men gjorde det senast klart bra som femma på V75. Till den här starten så möter han ett klart mer lämpligare motstånd och körs av en i dessa typen av lopp rutinerad kusk i Märt Pello som bör kunna komma igenom rätt så bra härifrån med fyraåringen då man har en startsnabb rygg. Den långa distansen som väntar här funkar även den bra och om Kendrick K.W. håller hyfsad form här vilket jag tror att han ska göra så måste segerchansen vara rätt så god. 

6 Dunclug har haft en fin utveckling i sig och gjort det bra under en längre tid och har i år på fem starter tagit en seger och en andraplats. Vid segern i näst senaste starten som var i mitten av april så kördes han som hårt betrodd till ledningen efter ett halvvarv och fick där sedan bestämma tempot efter eget behag och kunde via 1.12.4 sista 800 meterna vinna mycket enkelt. I starten efter det så gjorde han på nytt ett fint lopp då han efter en invändig resa första 1200 kom ut i fjärde par utvändigt 900 meter före mål och via en rejäl avslutning ute i spåren så höll han sedan bra som fyra. Efter det så har han varit struken inför en tilltänkt start i mitten av maj och har därför fått lite vila nu istället vilket givetvis lämnar lite frågetecken kring formen, men jag räknar ändå med att kusken och tränaren Massimo Vassallo har satt sin adept i hyfsad ordning här och på sitt grundkunnande ska Dunclug räknas tidigt. 

Min Vinnare: 10 Kendrick K.W. 

Spets efter 500m: 2 Milles Tobin 

Skrällen: 12 Game Of Trot 

Rankingen: A: 10,6 B: 3,2,1,12,4,5 C: 11,9,8,7 


V64-3 1640m Auto

4 Chimi hade en fin utveckling under fjolåret som innehöll sexton starter och på dessa tog han fem segrar och fem andraplatser samt sprang in över 416 tusen kronor. Efter sex månaders tävlingsuppehåll så gjorde han årsdebut under Elitloppshelgen och var då riktigt fin när han från tredje par utvändigt gick med ute i tredjespår 700 meter före mål och efter ett vasst upplopp så vann han mycket enkelt till slut. Det loppet bör ha fört fram femåringen ganska så ordentligt i form och från ett fint utgångsläge här mot ett passande motstånd så tror jag att kusken och tränaren Björn Goop tidigt sitter i ledningen tillsammans med sin adept och sedan är detta en mycket bra segerchans. Given spik!  

9 Tug Of War är en fin häst när han får det att stämma och har i år på åtta starter tagit två segrar och en andraplats. Vid senaste segern i näst senaste starten så tog han hand om ledningen direkt från start och höll där ett eget tempo hela vägen vilket gjorde att segern aldrig var i fara och han vann mycket enkelt. I senaste starten så blev han lite väl laddad och galopperade då innan starten gick och den starten är bara att glömma. Formen ska vara rätt så god och från ett bakspår här bör han hålla sig rätt så lugn och med en fin ryggresa så har Tug Of War en fin spurt till slut och är det givna motbudet här ifall min vinnare kommer bort. 

Min Vinnare: 4 Chimi 

Spets efter 500m: 4 Chimi 

Skrällen: 2 Justice Rhyme 

Rankingen: A: 4 B: 9,2,11,3 C: 8,1,5,10,6,7

 

V64-4 2140m Volt

4 Kiss My I.D. är en norskfödd herre som inlett sin karriär i år som fyraåring och har på sina tre starter hittills sett bra ut då det blivit två segrar och en tredjeplats. Senaste segern kom i senaste starten då han i slutet av maj kördes till ledningen efter 700 meter och sedan efter att han blev rejält uppvaktad under slutvarvet så höll han undan till seger på ett bra sätt. Det är en häst som nog stallet har lite förhoppningar och det ser givetvis bra ut på förhand även den här gången, men från ett snävt startspår så finns det lite frågetecken även om jag tror att han klarar det och i ett felfritt lopp ska Kiss My I.D. ses med god segerchans. 

7 Satsuma är en häst med viss fart i sig men som är lite ojämn i sina prestationer. Enda segern hittills i karriären kom i slutet av april för tre starter sedan då hon efter en fin resa i rygg på ledaren gick ut ett spår 600 meter före mål och kort därefter så satt hon i ledningen och vann sedan mycket enkelt. Efter det så blev det galopp näst senast och i senaste starten så var hon inte mer än godkänd som femma från ledningen. Träningen sköter hon på ett bra sätt enligt stallet som är nöjda med startspåret här vilket bör innebära att hon kliver iväg felfritt och siktet är nog på nytt inställt på ledningen här för Satsuma och i ett ojämnt lopp ska hon räknas med segerchans. 

Min Vinnare: 4 Kiss My I.D. 

Spets efter 500m: 7 Satsuma 

Skrällen: 12 Bring Me The News 

Rankingen: A: 4,7 B: 11,12,6,8,15,10,14  C: 3,9,1,13,5,2 


V64-5 2640m Auto

6 Mellby Kavat har en hel del kunnande i sig och årsdebuterade i början av juni på ett bra sätt då han efter att ha fått göra grovjobbet utvändigt ledaren under slutvarvet höll väldigt bra till andraplatsen. Det loppet har gjort femåringen gott som nu bör kliva framåt i form och dessutom så blir det barfota runt om nu vilket är optimalt. Med ett startspår innanför den värsta konkurrenten så bör kusken och tränaren Björn Goop lyckas med att hålla ut denne för att sedan efter ett par hundra meter kunna köra sig till ledningen och om man når dit är mycket vunnet för Mellby Kavat som i ett svagt lopp ska ses med störst vinstchans. 

7 Cheops besitter bra kapacitet de dagar som han får det att fungera fullt ut och det fick han verkligen att göra i årsdebuten senast. Han kördes då fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och efter det så höll han farten fint hela vägen in i mål och kunde trots att han blev rundad i slutsvängen komma tillbaka och vinna loppet enkelt. Det loppet har fört fram femåringen som här ser ut att få en amerikansk sulky på för första gången i karriären vilket är intressant och om det faller väl ut så kommer han nog vara rejält förbättrad i stilen och över den långa distansen som väntar här trivs han bra. Med startspår utvändigt om den värsta konkurrenten så lär det bli en del grovjobb för Cheops som dock ska räknas i ett öppet lopp. 

Min Vinnare: 6 Mellby Kavat 

Spets efter 500m: 6 Mellby Kavat 

Skrällen: 11 Jikininki 

Rankingen: A: 6,7 B: 13,11,5,12,9,4,8,3,2 C: 1,10


V64-6 2140m Auto 

4 Noa Transs R. är en hollänndska som senast gjorde debut på svensk mark och för sin nya tränare Hans Crebas och hon tog då karriärens första seger i femtonde försöket. Det var även hennes årsdebut efter sju månaders tävlingsfrånvaro och det var en rejäl insats sedan hon kördes till ledningen efter ett halvvarv och efter att ha fått dämpa tempot så ryckte hon undan 400 meter före mål till en överlägsen seger. Med det loppet i kroppen så bör nu fyraåringen vara ytterligare framåt i form och som det såg ut senast så kommer det att finnas en hel del att hämta för Noa Transs R. som ska räknas med fin segerchans på nytt här. 

6 M.T.Tapdancer har gjort det bra i år och utvecklats fint då det på nio starter blivit fyra pallplaceringar varav två stycken segrar. Hon har på slutet matchats i rätt så tuffa lopp och kördes offensiv i senaste starten då hon från ledningen på Åmål fick dämpa tempot en bit men hade trots det inget att sätta emot till slut och fick nöja sig med en femteplats och det var en mindre bra insats. Nu blir det lite tätare mellan starterna vilket bör vara bra för henne och dessutom möter hon ett lite enklare motstånd den här gången. Från ett öppet startspår så siktar kusken och tränaren Åke Lindblom på ledningen och om sedan M.T.Tapdancer tävlar på en högre nivå den här gången så tycker jag att hon ska räknas tidigt. 

Min Vinnare: 4 Noa Transs R. 

Spets efter 500m: 6 M.T.Tapdancer 

Skrällen: 12 Famous Scotch 

Rankingen: A: 4 B: 6,12,9,1,7,11,5,3,10 C: 2Lycka till!

Christoffer