V64 hämtar vi från Axevalla denna tisdagskvällen. Noterbart är att detta är banan med det längsta upploppet i landet, 227m mäter upploppet. Min lösning på omgången finner ni nedan.
Jag spelar med en spik och den hittar vi i den andra avdelningen, 4 Linnea Fargo.
V64-tips Axevalla Tisdag 8/3
v64-1 1,2,8
v64-2 4 Linnea Fargo
v64-3 1,9,11
v64-4 1,5,6,12
v64-5 1,3,5,9
v64-6 1,5,6,8,12
720 x 1kr = 720kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)
DD-tips Axevalla Tisdag 8/3
DD-1 1 Lincoln Abe Boko
DD-2 1,5,6,8,12
5 rader x 40kr = 200kr
Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet
V64-1 2640m volt
8 Prince Will har gjort det bra en tid nu tillsammans med Claes Sjöström, de har segrat i tre av de fem senaste starterna. I den senaste starten var det mini comeback och att det nu är tätare starter ses som ett plus för Prince Will. Distansen är också ett plus och med tanke på ett litet startfält så kommer Prince Will få chansen ikväll. Förstahäst i loppet för min del.

2 Bold Knick gynnas även han av den längre distansen ikväll. Över 2640m har det blivit en seger och två andraplatser på fyra försök. Utgångsläget är passande och med tanke på att man gärna ser ett passivt upplägg för 1 Lord Boko ikväll så ligger vägen öppen för ledningen här. Bold Knick är anmäld barfota bak för första gången och i spets leder man detta loppet länge.

Nämner även 1 Lord Boko som besitter bra kapacitet och skulle kunna vara den som får loppet här. Lord Boko inledde karriären med tre raka segrar innan det slutade med startgalopp i debuten bakom bilen senast. Nu är det årsdebuten efter vinterträning och man lär behöva lopp i kroppen. Men skulle det klaffa för Lord Boko finns både fart och inställning för att räknas tidigt här.

Min Vinnare: 8 Prince Will
Spets efter 500: 2 Bold Knick
Skrällen:
Rankingen: A: 8,2 B 1,3,4,9 C 5,7,6
V64-2 2640m auto
4 Linnea Fargo har stått för två bra insatser hittills i år och näst senast visade man även upp en härlig inställning när man höll klart bra som tvåa från dödens. I den senaste starten satta man in attacken med 800m kvar till mål och vann sen på bra sätt via 15,5 sista 700m. Linnea Fargo kan öppna bra och med ett offensivt initiativ från start kan man trycka sig till direkt väl i spets blir man sen tuff att slå för övriga trots Axevallas långa upplopp. Men samtidigt är Linnea Fargo inte beroende av spets för att slåss om segern här och jag väljer att spika.

Motbud
Tidig där bakom är 6 Tumble Boy som gjorde det okej senast utan att visa något extra. Men nu kommer Tumble Boy med lopp i kroppen vilket borde fört fram formkurvan en del och dessutom är det anmält barfota runt om vilket är intressant. Vid gardering ska Tumble Boy inte nonchaleras.

2 Lasses Tara gjorde första starten för Josefine Ivehag senast och höll bra från utvändigt om ledaren då. Nu har Lasses Tara ett lopp i kroppen och ska ut över 2640m för första gången. Men styrkan har Lasses Tara visat upp tidigare och med ett bra utgångsläge ikväll ska hon räknas in tidigt i segerstriden.

Min Vinnare: 4 Linnea Fargo
Spets efter 500: 4 Linnea Fargo
Skrällen:
Rankingen: A: 4 B 6,2,9,5,8,7,1 C 11,10

V64-3 2140m auto
9 Iris Sisu stod för en bra årsdebut efter omlagd träning och ny balans senast. Hon fick ett perfekt lopp i rygg på ledaren men visade bra fart när hon avgjorde enkelt via 13,5 sista 400m. Med en liknande prestation som senast och nu med loppet i kroppen så ska Iris Sisu ses med bra segerchans på nytt.

Skrällen är 11 Liza Bore som fortsatt jagar första segern i karriären. Hon har vid flera tillfällen visat sig kunna avsluta rappt den sista biten och för två starter sedan stannade klockan på 12,5 sista 400m. Med lite klaff ikväll och tempo på loppet så kommer Liza Bores avslutning på nytt bita bra och till endast 2% är detta en kioskvältare jag tidigt betalar för.

Nämner även 1 Denco’s Rioja som nu har fått två lopp i kroppen och formen bör närma sig toppen. Utgångsläget med bricka ett ses som ett plus för Denco’s Rioja som kan ha en tendens att bryta ner i baren. Han kan öppna kvickt den första biten och får Kim Eriksson fart på Denco’s Rioja från start ikväll är man den troliga ledaren av loppet här.

Min Vinnare: 9 Iris Sisu
Spets efter 500: 11 Liza Bore
Skrällen: 1 Denco’s Rioja
Rankingen: A: 9 B 11,1,4,3,6,10,2 C 7,8,5
V64-4 2140m auto
5 Flap Setting har inlett sin tävlingskarriär lovande hos Ulf Stenströmer, det har blivit två segrar på tre försök under året. För två starter sedan fick han visserligen nöja sig med andraplatsen, men han avslutade vasst via open stretch och han var nära att hinna fram den gången. Senast vann man enkelt via 13,0 sista 700m från ledningen. Flap Setting är en rejäl individ som både är stark och snabb. Ikväll är utgångsläget okej och öppnar han bara någorlunda ikväll i debuten bakom bilen ligger vägen för att köra sig till spets i ett andra skede öppen. Väl i den positionen ska detta vara en toppchans ikväll. Men med tanke på att det är debut bakom bilen och Flap Settin är stor favorit så gäller det att hålla koll på bilprovstarten före tävlingarna.

Främsta motbudet är 6 Hobbit Composite som nu har gjort två starter för tränaren Thomas Dalborg och i den senaste starten kom också första segern. Då vann Hobbit Composite från ledningen och nu med en formkurva som pekar uppåt är man den i startfältet som både kan utmana favoriten från start och om segern ikväll.

Min Vinnare: 5 Flap Setting
Spets efter 500: 5 Flap Setting
Skrällen: 6 Hobbit Composite
Rankingen: A: 5 B 6,12,1,13,9,11,4 C 7,2,10,8,3
V64-5 1640m auto
1 Lincoln Abe Boko gjorde debut för Hans Crebas i den senaste starten och det slutade med en seger direkt via en kvick avslutning. Hans Crebas som för dagen har mycket bra form på stallet och har ikväll fått en passande uppgift med Lincoln Abe Boko. Hästen kan öppna bra och trivs i ledningen, det har blivit två segrar på tre försök i från spets. Det är några konkurrenter med i loppet ikväll som också kan kliva iväg från start, men skulle Lincoln Abe Boko kunna försvara innerspåret initialt är också segerchansen god. Förstahäst.

5 A Nunja Kid vann från ledningen för tre starter sedan och precis nu som då var det barfota runt om vilket är ett plus. I de två senaste starterna har det varit skor på hovarna och det har också inneburit två intetsägande prestationer. Skulle balansen i kväll ge samma effekt som vid senaste segern ska A Nunja Kid räknas tidigt här.

Nämner även 9 O.M.Gogentle som är en individ som besitter bra fart. Men han är inte helt enkel och har en hel del galopper i raden. Men senast fick han visa upp sitt kunnande när han trots tappad mark inledningsvis kunde köras offensivt och med varvet kvar till mål satt man i ledningen och gick tillslut undan till en enkel seger. Nu är det årsdebut vilket såklart sätter frågetecken på formen men O.M.Gogentle har tidigare visat att han kan prestera bra direkt efter vila. Ska inte nonchaleras vid gardering.
Min Vinnare: 1 Lincoln Abe Boko
Spets efter 500: 1 Lincoln Abe Boko
Skrällen:
Rankingen: A:1 B 5,9,3,8,10,4,6 C 7,12,11,2
V64-6 2140m auto
8 Infinitus gör ikväll en spännande debut för André Eklundh. Tränaren själv låter nöjd med hur hästen känns inför kvällens start. Det är anmält barfota runt om direkt och dessutom amerikansk vegan vilket skulle vara första gången för Infinitus. Trots att utgångsläget inte är optimalt tycker jag det känns uppåt på många faktorer inför ikväll och därför blir detta min förstahäst i loppet.

1 Rutger B.L. var ute i monté senast och galopperade då bort sig kort efter start. Ikväll är man tillbaka för sulky och har dessutom fått ett intressant utgångsläge. Rutger B.L. är nämligen obesegrad i ledningen efter fyra starter och till kvällens start är det anmält amerikansk vagn och barfota fram. Dessutom sitter Carl Johan Jepson i vagnen och lyckas man hålla upp innerspåret från start är man hästen att slå för övriga.

Nämner även 6 Townshend Broline som ikväll gör första starten för Maria Törnqvist. Hästen har visat bra kunnande i tidigare regi och Maria själv brukar sällan fuska med träningen när hon selar ut sina hästar till start. Till endast 7% är Townshend Broline värd att passa vid gardering.
Min Vinnare: 8 Infinitus
Spets efter 500: 1 Rutger B.L.
Skrällen: 6 Townshend Broline
Rankingen: A: 8 B 1,6,5,12,11,7,3 C 2,4,10,9
Lycka till
DrTrav