Det är stor jackpot på 10 miljoner kronor denna torsdagskväll på V64 som körs på Bergsåker i Sundsvall. Jag väljer att spela med två stycken spikar i V64-3 där 5 Feel My Muscles jagar tredje raka segern från debuten och i V64-4 där jag tycker att 12 Farmens Riska står för klassen i gänget. 


V64-Förslag Bergsåker 21/3

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2640m Volt

6 Grand Ready Cash hade fina framgångar i sitt födelseland Tyskland som yngre där han slutade trea i det tyska derbyt för två år sedan. Under förra året blev det totalt fem starter med en andraplats som bäst och han köptes under hösten in till Sverige och sin nya tränare Tomas Pettersson. För sin nya tränare var han blek i debuten under hösten och han fick sedan gå på vintervila fram tills i början av mars då han visades upp i ett riktigt fint skick i sin årsdebut när segern blev väldigt enkel från ledningen. Med det loppet i kroppen så kommer formen här att vara ännu bättre får man förmoda och trots att man startar med 20 meters tillägg här så kommer Grand Ready Cash att få en fin position i ett litet fält och för mig är han den givna förstahästen. 

3 Free To Ask hade ett klart bra första år på tävlingsbanan i fjol då det på sexton starter blev fem segrar och en andraplats. Han årsdebuterade i början av mars och var då klart bra som trea då han gick med bra fart över mål. Formen bör vara stigande och här står fyraåringen inför en rätt så spännande uppgift då utgångsläget innebär att Mats Djuse nog kan köra sig till ledningen och sedan köra i den positionen. Om sedan Free To Ask kan få dämpa en bit under loppets gång så ska han kunna leda det här loppet länge. 

4 Excusez Moi är en herre som alltid lovat väldigt gott men som också varit lite upp och ner i sina prestationer. Under hösten så bytte han stall från Timo Nurmos till Daniel Wäjersten som han gjorde en start för under november men visade då inget extra. Nu har han fått en längre vintervila på fyra månader och kommer att behöva lopp i kroppen innan formen sitter där, men han går mot en intressant säsong om han kan löpa upp till sin kapacitet. Jag tycker dock att man inte ska nonchalera Excusez Moi här i ett litet fält där han kommer att få en fin position. 

Min Vinnare: 6 Grand Ready Cash

Spets efter 500m: 3 Free To Ask

Skrällen: 1 Mon’s Tornado

Rankingen: A: 6,3,4 B: 1,7 C: 5,2,8


V64-2 2140m Auto

7 Må Super är en rätt så hygglig tävlingshäst som gjort det bra i årets fem starter där hon har varit på prispallen i samtliga fem med en seger som bäst. I senaste starten så fick hon en rätt tuff inledning innan hon kom ner i rygg på ledaren efter ett halvvarv och väl därifrån så hängde sedan femåringen med bra till en tredjeplats. Efter den starten har hon fått en paus på en månad och känns enligt stallet bra för dagen, men det är ett tråkigt utgångsläge här som kan innebära vingel från start då hon inte är särskilt snabb ut från start. Formmässigt och kapacitetsmässigt så räcker dock Må Super riktigt bra här och om bara hon hamnar hyggligt på det så ska det vara en bra segerchans. 

5 Emelie har visat rätt så gott kunnande för klassen men är också lite ojämn av sig vilket gör henne lite svårbedömd. Något som inte är svårbedömt är däremot hennes startsnabbhet vilket innebär att det här utgångsläget är optimalt för femåringen som siktas mot ledningen där hon har tagit samtliga av karriärens tre segrar. Om sedan Emelie kan få dämpa tempot en bit i front denna gång så ska det bli spännande att se henne och om hon bara har lite form så tycker jag att detta ser ut som en spännande uppgift. 

3 Eloise Frontline har fått två lopp i kroppen i år och spurtade bra senast till en tredjeplats och visade då lite form. Hon bör ha gått framåt ytterligare till den här starten och från ett bra utgångsläge så kan kusken Mats Djuse finna en fin position i den främre träffen av fältet då hon även är kvick ut den första biten. Om sedan Eloise Frontline har lite tur med löpningsförloppet så tycker jag att hon ska räcka långt i det här rätt så svaga loppet. 


Min Vinnare: 7 Må Super

Spets efter 500m: 5 Emelie

Skrällen: 3 Eloise Frontline 

Rankingen: A: 7,5,3 B: 6,11,9 C: 1,8,4,10,2,12


V64-3 2140m Volt

5 See My Muscles är en fyraåring som i år har inlett sin karriär på absolut bästa sätt då han tagit två raka segrar på två starter. Han har visat både styrka och fart med ett fint trav då han lägger mycket mark under sig vilket har gjort han överlägsen sitt motstånd hittills. Här startar han från ett lite snävt startspår som kan vara ett frågetecken, men då han har gett ett sådant förnuftigt intryck i sina starter hittills så tror jag inte detta ska vara något problem med fint understöd från kusken Jorma Kontio. Om bara See My Muscles travar iväg här så kommer det bli ett offensivt upplägg där han tidigt sitter i ledningen, men även från andra positioner så ska det här vara toppchans för See My Muscles. Jag spikar! 

15 Leland P.Hill är en fin tävlingshäst som är jämn och säker i sina prestationer och har på årets fyra starter tagit tre andraplatser och en tredjeplats. Vid andraplatsen i senaste starten för knappt en vecka sedan så fick han springa den tunga vägen utvändigt ledaren och höll riktigt starkt och det var ett fint formintryck. Denna gången står fyraåringen inför en tuff uppgift med ett hopplöst utgångsläge, men i ett ojämnt fält så tror jag ändå att Leland P.Hill rundar många och ska ses som ett hett motbud. 

2 Spybourne kom igång med startandet först förra året som sexåring och har på sina tre starter hittills tagit en seger och senast i årsdebuten en tredjeplats. Han fick då i början av mars en invändig resa där han hakade på bra utan att få chansen till slut och han gick i mål med krafter kvar. Här startar han från ett fint utgångsläge som på nytt kommer ge honom en fin resa i den främre träffen och om sedan Spybourne har lite mer tur den här gången med sig så är han en rolig skräll att ta med om man garderar loppet. 


Min Vinnare: 5 See My Muscles

Spets efter 500m: 5 See My Muscles

Skrällen: 2 Spybourne

Rankingen: A: 5 B: 15,2,4,3,11,10,6,7,13 C: 14,12,8,9


V64-4 1640m Auto

12 Farmens Riska är en härlig tjej som hade ett bra fjolår då hon på tio starter var bland de tre främsta i nio av starterna och tog sex stycken segrar samt sprang in 371 tusen kronor. Hon gör här årsdebut efter en vila på över fyra månader och startar från ett tufft utgångsläge som hon har fått då det är spårtrappa och hon har tjänat mest pengar i loppet. Samtidigt är det kort distans och det kan också vara en röd flagga, men då hon enligt stallet har skött träningen på ett riktigt bra sätt och är den som visat klart bäst kapacitet i fältet så tvekar jag ändå inte vart jag lägger min förstaröst. Här räknar jag med att kusken Mats Djuse kör i tid och då kommer Farmens Riska runda det här fältet och jag spikar. 

3 Bato Odina är en nyttig häst som ofta är med långt fram i loppen. I år har hon hunnit med tre starter med en andraplats som bäst och formen bör komma allt mer. Startspåret här är optimalt då hon är kvick ut den första biten och siktet kommer att vara inställt på ledningen från kusken och tränaren Stefan Edin som sedan vill köra i den positionen. Över den korta distansen så trivs hon bra och om min vinnare av loppet skulle komma bort så är Bato Odina att räkna med här. 


Min Vinnare: 12 Farmens Riska

Spets efter 500m: 3 Bato Odina

Skrällen: 3 Bato Odina

Rankingen: A: 12 B: 3,4,8,1,10,9 C: 6,7,2,11


V64-5 2640m Auto

6 Global Easy Rider har verkligen hittat formen på slutet och kommer med tre raka segrar inför den här starten. Han är allround då han har vunnit både från ledningen och bakifrån, men här ifrån ett bra utgångsläge så bör taktiken vara given från kusken Olle Wäjersten och det är att nå ledningen. Väl i den positionen så biter Global Easy Rider ifrån sig bra och om han kan få dämpa tempot en liten bit över den långa distansen här så ska det vara en mycket bra segerchans. 

1 Competivo är stallkamrat till min förstahäst och har gjort det bra i årets två starter som gett en andraplats som bäst. Han är rätt så stark och rejäl av sig men inte så snabb änsålänge och det är därför ett dåligt startspår här med ett innerspår bakom startbilen då han inte är särskilt startsnabb. Han har tidigare också haft lätt att stressa upp sig men bör hålla sig lugn då han startar på hemmaplan den här gången. Här gäller det för kusken Oskar Florhed att hitta ut i ett andraspår kort efter start och över den långa distansen sedan blir han spännande att följa och Competivo ska vara ett givet motbud här. 


Min Vinnare: 6 Global Easy Rider

Spets efter 500m: 6 Global Easy Rider 

Skrällen: 5 Nemesia Boko

Rankingen: A: 6,1 B: 5,11,4,7,10 C: 9,2,12,3,8V64-6 1640m Auto 

2 Ellbert är en grundkapabel herre som i senaste starten tog första årssegern då han kördes offensivt fram utvändigt ledaren efter 600 meter och vann sedan mycket enkelt. Det är främst styrkan som är hans främsta vapen då han inte är särskilt snabb i benen och därför har man nu valt att starta över kort distans här för att få lite fart i benen. Utgångsläget är optimalt då han sitter i ett andraspår direkt från start och om sedan Ellbert återigen travar den här gången så ska det vara en bra segerchans i ett ojämnt lopp. 

8 Wilda Eric är en bra häst som gjort det bra i årets två starter som gett två raka andraplatser. Han börjar enligt stallet att dessutom få lite mer snabbhet i benen och öppnar även bra bakom startbilen vilket kan behövas från ett tufft utgångsläge här. Fortfarande är det främst hans styrka som utmärker honom och här bör det bli ett rätt så offensivt upplägg och om Wilda Eric får det att stämma här så ska han ses som en av flera med segerchans. 

11 Orr Kide har i år på tre starter tagit två segrar och en tredjeplats och varit riktigt bra. Vid tredjeplatsen i senaste starten så fick hon en resa i tredje par utvändigt och därifrån höll sedan sexåringen farten bra in i mål. Kort distans har tidigare funkat bra, men utgångsläget här krävs det tur ifrån och det är upp till kusken Mats Djuse att lösa en fin resa här åt Orr Kide som ska ses med chans om det klaffar med både resa och lite tempo på loppet. 

3 Urkraft är bra i grunden men har också rätt så svårt att sköta sig i loppen då han galopperar titt som tätt. Utgångsläget här är bra och när han travar är han rätt så kvick i benen från start och bör isåfall sitta bra på det här kort efter start. Det är anmält barfota bak till den här starten och den balansen har han tidigare vunnit på och jag tycker att Urkraft har visat tillräckligt med fart för att agera skräll här. 


Min Vinnare: 2 Ellbert 

Spets efter 500m: 3 Urkraft

Skrällen: 3 Urkraft 

Rankingen: A: 2,8,11,3 B: 6,1,12,10,7 C: 4,5,9


Lycka till!

Christoffer