Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare. 


V64 körs denna torsdagskväll på Bergsåkerstravet i Sundsvall. Jag väljer att spela med två spikar i V64-2 nummer 5 Samedayasmilla och i V64-3 nummer 11 Haslehaugens Loke. 


V64-Förslag Bergsåker 22/2

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Auto


8 Mellby Lion är en välstammad tjej som inlett karriären rätt så skapligt med fyra pallplaceringar på nio starter varav två stycken segrar. Hon gör årsdebut här vilket innebär att hon kommer att behöva något lopp i kroppen innan formen sitter där och det lär inte bli någon offensiv styrning direkt från start här från kusken och tränaren Daniel Wäjersten. Loppet är dock väldigt ihåligt och väl förberedd för en vettig prestation är fyraåringen säkert och om bara Mellby Lion hamnar rätt så vettigt på det så lär hon garanterat komma med en bra avslutning och då ska hon ses med rätt så bra chans här. 

5 Eloise Frontline inledde sin karriär väldigt lovande som treåring för två år sedan då hon på sju starter under 2022 var bland de tre främsta totalt fem gånger och tog två segrar. Hon gjorde efter nästan ett års frånvaro comeback under hösten då det blev tre starter men utan någon vidare framgång. Nu gör hon årsdebut här och har lottats till ett intressant startspår som bör göra att hon kommer iväg rätt så bra, och med den fina grundkapacitet som Eloise Frontline besitter så ska hon tas på allvar i ett lopp som detta. 

12 Eleonora S.H. är min skräll i loppet då hon har kommit igång med två starter i år där hon senast var plusbetonad som fyra efter en resa i rygg på ledaren och sedan hängde hon med mycket enkelt hela vägen och gick i mål med gott om krafter kvar. Det loppet bör ha fört fram hennes form ytterligare och tidigare i karriären så har Eleonora S.H. visat en rätt så god kapacitet och i ett rätt så svagt lopp här ska hon ses med skrällchans om kusken Ingvar Nyberg lyckas ge henne en fin resa. 


Min Vinnare: 8 Mellby Lion 

Spets efter 500m: 1 Hygihak

Skrällen: 12 Eleonora S.H. 

Rankingen: A: 8 B: 5,12,1,9,2,7 C: 6,11,3,4,10


V64-2 2140m Auto

5 Samedayasmilla debuterade i slutet av förra året som treåring med en tredjeplats och årsdebuterade i början av januari med att ta karriärens första seger på ett mycket enkelt sätt på en tung bana. Här gör hon sin första start bakom en startbil, men det känns som en rätt så förnuftig häst som bör klara det bra och kommer förmodligen kunna sitta i ledningen här efter ett par hundra meter. Väl i den positionen så visade hon att hon trivdes senast och ambitionen från kusken Daniel Wäjersten kommer säkert vara att nå dit och sedan stanna där hela vägen in i mål tillsammans med Samedayasmilla och det säger jag är ett mycket rimligt scenario. Spets och slut! 

2 India D.K. började starta sent under fjolåret och har hittills på tre starter en andraplats som bäst. I ett öppet lopp så är startspåren extra betydelsefulla och man kan inte klaga på utgångsläget här för fyraåringen. hon kommer att sitta bra på det direkt från start här och om sedan kusken Ulf Ohlsson kan smyga och låta India D.K. få spurta till slut så tycker jag att hon ska ses som en spännande skräll. 

Min Vinnare: 5 Samedayasmilla

Spets efter 500m: 5 Samedayasmilla 

Skrällen: 2 India D.K. 

Rankingen: A: 5 B: 2,8,12,11,3,6 C: 1,4,10,9


V64-3 2640m Auto

11 Haslehaugens Loke är en högkapabel herre som i fjol visade att han tillhör kulltoppen då han var trea i Svenskt Kallblodskriterium. Här gör han en spännande årsdebut som har tränat på bra under vintern enligt stallet. Startspåret hade kunnat vara bättre och kusken Mats Djuse som känner hästen väl får rikta in sig på att få iväg honom felfritt här från start och sedan avancera framåt under loppets gång, för det är inget snack om att fyraåringen är fältets bästa häst här. Distansen 2640 meter funkar fint och jag tycker att Haslehaugens Loke är en bra spik. 

8 Wilda Eric gjorde årsdebut senast och gjorde det väldigt bra som tvåa efter att han fått andra par utvändigt och sedan körts till ledningen 850 meter före mål och sedan stred han på bra hela vägen in i mål. Med det loppet i kroppen bör nu formen vara än bättre och från ett öppet startspår så kommer kusken Filip Lindholm att ladda iväg härifrån och jag tror ekipaget sitter i ledningen efter ett par hundra meter och sedan kör man så länge lampan lyser i den positionen och om min vinnare av loppet kommer bort så lyser den nog hela vägen. 

10 Kökkien är loppets skräll för den som garderar. Han visade fin utveckling under fjolåret då han på tretton starter var bland de tre främsta totalt sex gånger och tog två segrar. Han årsdebuterade i början av februari och kördes då till ledning där han satt fram tills slutsvängen då han galopperade med gott om krafter kvar och såg segerfarlig ut. Med det loppet i kroppen så kommer han att vara framflyttad i form, men det blir inte någon ledning den här gången och istället får kusken Lotta Persson försöka smyga så länge det går och sedan försöka fälla de övriga ekipagen till slut. Pass upp för Kökkien! 


Min Vinnare: 11 Haslehaugens Loke

Spets efter 500m: 8 Wilda Eric 

Skrällen: 10 Kökkien

Rankingen: A: 11 B: 8,10,3,7,4,5,12,6 C: 1,2,9


V64-4 1640m Auto

9 Gibson Brick har inlett det nya året på ett bra sätt med två segrar på tre starter. I senaste starten så kom första plumpen för året då han från ledningen blev utsatt för en hel del press under loppets gång och höll till slut helt okej till en fjärdeplats efter att han var slagen in mot upploppet. Det rör sig om en stark herre som klarar ett tufft upplägg här och ett sådant lär det nog bli rätt så tidigt här efter att man startar från ett bakspår och mot ett rätt så blandat motstånd så får Gibson Brick förstarösten. 7

 O.P.’s Flawless är en nyttig tävlingshäst som vann tre av femton starter förra året och sprang in 154 tusen kronor. Här gör han årsdebut efter 2.5 månads tävlingsfrånvaro, men är väl förberedd och förväntas av stallet göra en bra prestation direkt. Startspåret hade kunnat vara bättre men då det rör sig om en bra häst i grunden som hör möter ett blandat motstånd så tycker jag att O.P.`s Flawless ska ses som en av segerkandidaterna här. 

4 Kane Beuckenswijk gör det hon kan i loppen och blixtrar till titt som tätt. I år har det blivit fyra starter med en tredjeplats som bäst och den kom i den senaste starten från ledningen då hon fick bestämma och kanske borde ha vunnit. Här har hon ett bra startspår igen och då hon är kvick ut den första biten så lär siktet vara inställt på ledningen igen och visst kan det räcka hela vägen den här gången istället för Kane Beuckenswijk som är loppets skräll. 

Min Vinnare: 9 Gibson Brick

Spets efter 500m: 4 Kane Beuckenswijk

Skrällen: 4 Kane Beuckenswijk

Rankingen: A: 9,7,4 B: 6,1 C: 2,3,5,8


V64-5 1640m Auto

1 Blomsterprinsen hade ett skapligt fjolår och var bland annat i final av Svenskt Kallblodsderby och visade att han var strax under kulltoppen. Han årsdebuterade i slutet av januari och var då riktigt bra när han avancerade fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och sedan bara var bäst därifrån då han avgjorde loppet mycket enkelt. Innerspåret som han har lottats till här kan han inte utnyttja så det gäller för kusken Mats Djuse att försöka hitta ut i ett andraspår, och om det lyckas är det ingen tvekan om att Blomsterprinsen är fältets bästa häst och ska ses med toppchans. 

5 Brageson är segervan men inte gjort så många starter i karriären trots att han nu är åtta år. Han årsdebuterade i slutet av januari och tog då hand om ledningen och sprang sedan där i ett stenhårt tempo vilket gjorde att det blev jobbigt till slut och han fick nöja sig med en sjätteplats. Framspår bakom startbilen är det även den här gången och tidig ledning lär det bli på nytt och om det bara blir ett lite lugnare tempo denna gång och han håller sig lugnare så kan Brageson leda det här loppet hela vägen, för den korta distansen passar honom fint. 

9 Grude Trygve hade ett riktigt fint fjolår med tolv segrar på arton starter och över 351 tusen kronor intjänat. I år har han hunnit med att göra tre starter med en seger och en andraplats som bäst. Segern kom i den senaste starten där han startade med exakt samma förutsättningar som nu sett till startspår och distans där han fick en resa en bit bak i kön innan han avancerade framåt 700 meter före mål och via en rejäl avslutning så hann han fram precis på mållinjen till seger. Vi får se vilken position kusken Ulf Ohlsson kan finna åt femåringen denna gång, men då han är stark och rejäl så lär det återigen bli ett offensivt upplägg och om Grude Trygve håller sin fina form så räcker han långt här. 


Min Vinnare: 1 Blomsterprinsen

Spets efter 500m: 5 Brageson

Skrällen: 4 Holms Herkules 

Rankingen: A: 1,5,9 B: 4,10,8,3 C: 6,12,11,2,7


V64-6 1640m Auto 

5 Grab The Moment är en rätt så käck häst som gjort två starter i år och tog i senaste starten sin första seger för året då han från ledningen vann mycket enkelt. Förutsättningarna den här gången är bra återigen med ett fint startspår bakom startbilen samtidigt som distansen är kortare och det bör passa sexåringen bra. Jag tror på tidig ledning här precis som senast och sedan är Grab The Moment en rolig förstahäst i ett öppet lopp. 

2 Atlas A’lir är en rätt så kapabel herre som dock är lite trög av sig. Han har i år gjort två starter och fick med sig ett andrapris senast efter en rätt så fin insats från utvändigt ledaren. Startspåret här är bra och man kommer att sitta bra på det direkt samtidigt som det blir täta starter nu som nog kan väcka upp honom lite då han är rätt så trög och det kan behövas över den nu korta distansen 1640 meter. Han kommer dock få göra grovjobbet igen och då är Atlas A`lir lite sårbar här och kan bli för stor favorit. 

10 Ytowns Dragon har på sina fem inledande starter i karriären visat fint kunnande då han på dessa har en seger och tre andraplatser. I år har det blivit två starter och vid båda dessa har det blivit en andraplats där han har varit bra utan att få vinna. Nu gör han första starten över kort distans, men känslan är att det inte ska vara några problem och med lite tempo på loppet som det ser ut att kunna bli så kommer Ytowns Dragon att komma med en bra avslutning här och då kan det mycket väl räcka till seger. 

9 Betterbegoodtome är ofta med långt fram i loppen men väntar fortsatt på karriärens första seger efter tolv försök. Han årsdebuterade i slutet av januari då han fick ett snällt lopp i rygg på ledaren och höll sedan farten klart godkänt hela vägen in i mål. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen vara ännu bättre och från ett passande smygläge här med rygg på startsnabb häst så ska Betterbegoodtome passas och första segern i karriären kan komma här i ett öppet lopp. 


Min Vinnare: 5 Grab The Moment

Spets efter 500m: 5 Grab The Moment

Skrällen: 10 Ytowns Dragon

Rankingen: A: 5,2,10,9 B: 6,11,1,12,7 C: 8,4,3


Lycka till!

Christoffer