V64 körs denna fredag på Bodentravet och Årjängstravet. Jag spelar med två spikar och det i V64-3 där 10 Kiwi Sisu har en mycket passande uppgift och i V64-5 där 3 Free To Ask har toppform för dagen.


V64-Förslag Boden/Årjäng 24/5

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Volt

13 Priscilla Håleryd är en fin märr som kommit igång bra i år och har på fem starter tagit en seger och två tredjeplatser. Vid segern i näst senaste starten så kördes hon till ledningen in mot första sväng och sedan efter att hon fått bestämma tempot efter eget behag så blev det en enkel seger. I senaste starten så spände man bågen rejält och gick ut på V75 och där var hon duktig som fyra och hon gick med bra fart över mål. Den här gången möter Priscilla Håleryd ett klart enklare motstånd och ska trots ett bakspår på 20 meters tillägg ses med bra chans att runda det här sällskapet och jag rankar henne överst. 

5 Juno Beach är en fin tävlingshäst som segrat i närmare en tredjedel av karriärens 30 starter. I år har hon kommit igång med fyra starter och på dessa tagit en andraplats och en tredjeplats som bäst där hon näst senast höll bra från ledningen men åkte dit kort före mål och fick nöja sig med andrapriset. I senaste starten så fick hon en alldeles för tuff resa utvändigt ledaren och gav sig då tidigt. Den här gången startar hon med 20 meters tillägg men har lottats till ett fint startspår och bör komma iväg bra och om kusken Jenny Engfors kan finna en vettig position här åt Juno Beach så kommer hon att stå för en fin prestation här och ska räknas tidigt. 


Min Vinnare: 13 Priscilla Håleryd 

Spets efter 500m: 3 M.T.Special Girl 

Skrällen: 9 Mellby Java 

Rankingen: A: 13,5 B: 9,3,7,8,1,14,2,6  C: 10,4,11,12 


V64-2 2140m Volt

10 Cash Forever är en häst med stor kapacitet i den klassen han befinner sig i men har haft väldigt svårt under stora delar av karriären att trava hela vägen. Han har däremot sett allt mer stabilare ut hos sin nya tränare Per Henriksen och på sex starter i år tagit tre segrar där han senast imponerade stort när han trots en galopp från start fann benen rätt snabbt och sedan efter att ha körts framåt så övertog han ledningen 1200 meter före mål och vann därefter mycket enkelt. Här startar han med 20 meters tillägg från ett snävt startspår så det finns en klar galopprisk här, men med hjälp av kusken Carl Johan Jepsons hjälp så tror jag att han kliver iväg felfritt här och då är det en bra segerchans för Cash Forever. 

12 Gandhi D.K. är en danskfödd herre med bra kunnande som inför årets säsong gjorde flytten från Danmark till Norge och sin nya tränare Per Oleg Midtfjeld som han på åtta starter för tagit två segrar. I senaste starten som även den var på Årjängstravet så blev han hängandes i tredjespår den första biten för att sedan landa utvändigt ledaren och han såg då ut att gå mot en framskjuten placering när han började slarva med travet och galopperade knappa 300 meter före mål. I starten innan det så var han riktigt bra från utvändigt ledaren även då men galopperade kort före mål med segern klar så formen är ändå rätt så bra för dagen. Här har sexåringen lottats till ett fint startspår och trots 20 meters tillägg bör han hamna rätt så bra på det och om det flyter bättre den här gången för Gandhi D.K. samtidigt som han travar hela vägen så ska segerchansen vara rätt så god. 

Min Vinnare: 10 Cash Forever 

Spets efter 500m: 2 Nowhere Fast 

Skrällen: 12 Gandhi D.K. 

Rankingen: A: 10,12 B: 2,6,8,7,9 C: 3,4,13,15


V64-3 2140m Volt 

10 Kiwi Sisu är en klart bra tävlingshäst som ofta är med långt framme i loppen och har i år startat två gånger och på dessa tagit en seger och en tredjeplats. Han vann direkt i årsdebuten i näst senaste starten då han från ledningen höll ett jämnt tempo hela vägen och vann i mycket enkel stil och senast så fick han en resa i rygg på ledaren där han sedan blev kvar hela vägen in i mål och blev då trea. Här har han en mycket passande uppgift framför sig och från ett fint utgångsläge på 20 meters tillägg så kommer det att bli en snabb start där jag tror att kusken och tränaren Sandra Eriksson tidigt kan sätta Kiwi Sisu i tät här och sedan så är detta spel mot ett mål, men även från andra positioner så är det en mycket bra segerchans. Jag spikar! 

4 Hip Hop Au Vent är en rätt så rejäl häst som varit klart bra i år då han på nio starter tagit tre segrar. Vid segern senast var han smått överlägsen sitt motstånd hemma i Finland och nu gör man resan över till Boden igen och på svensk mark har han tidigare haft lite problem att räcka helt till. Formen är dock bra vilket han visade i senaste starten och från det här utgångsläget så bör han trots att han startar med 20 meters tillägg kunna finna en rätt så hyfsad position och om Hip Hop Au Vent kan göra en liknande insats som senast så ska han räknas tidigt bakom min vinnare av loppet. 

Min Vinnare: 10 Kiwi Sisu 

Spets efter 500m: 10 Kiwi Sisu 

Skrällen: 4 Hip Hop Au Vent 

Rankingen: A: 10 B: 4,2,12,8,11,5,6,7,3,14 C: 9,13,15,1 


V64-4 2140m Auto

4 Secondstartotherig är en norsk herre som är rätt så jämn och säker i sina prestationer som i år på åtta starter gett två segrar och en andraplats. Han har visat rätt så okej form på slutet då han i näst senaste starten satt som sista häst invändigt i fältet och kom fram invändigt runt slutsvängen och avslutade sedan vasst till andraplatsen när luckan uppenbarade sig in mot upploppet för att i senaste starten avsluta bra som sexa efter sen lucka sedan han hamnat i en trött rygg runt slutsvängen. Han gör här första starten på svensk mark vilket alltid är intressant då det även blir första gången med pisk, och från ett fint utgångsläge så kommer Secondstartotherig att leverera en ny fin avslutning här och med lite tur så bär det hela vägen fram till seger denna gång. 

12 Kaffeåchampagne är fortsatt segerlös efter elva starter men har visat gott kunnande trots det då hon bland annat slutat tvåa fem gånger. Fyraåringen gjorde senast debut i ny regi för sin nya tränare Per Henriksen och fick det då inte helt att stämma och galopperade kort efter start men reparerade det sedan bra till en femteplats. Man har till den här starten balanserat om henne lite vilket bör kunna göra så att travet flyter bättre och om Kaffeåchampagne kan komma igenom hyggligt här från start och ha lite tur med positioner under loppets gång så ska det vara en rätt så hygglig chans till att hon tar karriärens första seger här. 


Min Vinnare: 4 Secondstartotherig

Spets efter 500m: 1 Network Eagle 

Skrällen: 3 And Away We Go 

Rankingen: A: 4,12 B: 1,3,9,6 C: 7,11,2,10,5


V64-5 2640m Auto

3 Free To Ask hade en fin första säsong på tävlingsbanan förra året då det på sexton starter blev fem segrar samt 424 tusen kronor intjänat. I år har han fortsatt utvecklats rätt så fint och visade toppform senast när han i ledningen blev utsatt för en hel del press under loppets gång och fick springa på i ett rätt så tufft tempo men höll trots det bra till andraplatsen som knappt slagen sedan han åkte dit mot en smygkörd konkurrent den sista biten. Här står han återigen väldigt bra till med ett fint startspår som bör innebära tidig ledning och då han även möter ett enklare motstånd den här gången så ska det vara en mycket bra segerchans för Free To Ask som jag spikar. 

5 Grit Brodda är ett riktigt fint sto som hade en fin utveckling förra året då det på tolv starter blev tio pallplaceringar varav fem stycken segrar. Hon har i år kommit igång fint med och tagit en seger på tre starter vilken kom i näst senaste starten och följde upp den segern med en hedrande fjärdeplats på V75 senast. Den långa distansen den här gången passar henne fint och från ett startspår mitt bakom startbilen så bör hon inte hamna allt för långt bak i fältet här och om det bara klaffar lite under loppets gång här samtidigt som min vinnare av loppet skulle komma bort på något vis så är Grit Brodda ett hett segerbud. 


Min Vinnare: 3 Free To Ask 

Spets efter 500m: 3 Free To Ask 

Skrällen: 9 Barolo Gene 

Rankingen: A: 3 B: 5,9,8,7,11 C: 1,12,2,4,10,6 


V64-6 2640m Auto 

5 Peter Pan är en fin tävlingshäst som är rätt så jämn och säker i sina prestationer och matchades under fjolåret en hel del mot tufft motstånd på V75 där han hävdade sig väl. Han årsdebuterade i senaste starten som var i mitten av maj och var då riktigt bra som trea då han från fjärde par utvändigt gick på ute i tredjespår där han fick göra grovjobb och höll sedan farten riktigt bra hela vägen in i mål. Med det loppet i kroppen så bör nu formen vara klart bättre och från ett fint utgångsläge här så kommer det att bli en fin resa och med en liknande insats som i årsdebuten så ska det här vara en bra segerchans för Peter Pan som får förstarösten. 

7 Credityuan är en rejäl herre med bra kapacitet de dagar han får det att stämma fullt vilket han inte alltid får och är lite ojämn i sina prestationer. I år har det på sex starter blivit en seger och en tredjeplats som bäst men på slutet så har det strulat lite för femåringen som näst senast satt fast med krafter kvar i tredje par invändigt och senast så drog han på en startgalopp. Han trivs normalt med förutsättningarna som väntar här med lång distans och bakom startbilen så bör han kunna kliva iväg felfritt och även rätt så bra och om kusken Kristian Lindberg som får förtroendet den här gången kan droppa ner med han i ett andraspår tidigt här så tror jag på en rejäl insats och han ska räknas tidigt. 


Min Vinnare: 5 Peter Pan 

Spets efter 500m: 1 Gasparito 

Skrällen: 7 Credityuan 

Rankingen: A: 5,7 B: 1,11,4,2,10,8 C: 6,3,9,12Lycka till!

Christoffer