Vi inleder veckan med V64 på Bollnästravet i Hälsingland där jag väljer att spika i V64-2 nummer 3 Sun`s Nougat och i V64-5 nummer 1 Moalva C.G. 


V64-Förslag Bollnäs 4/3

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Volt

11 Lauvås Farsin har radat upp segrarna under vintern och på slutet och har verkligen gett ett läckert intryck. I senaste starten som var på Östersund i slutet av januari så fick han en resa i fjärde par utvändigt innan han med varvet kvar lyftes ut i ett tredjespår och sköljde över fältet på ett par hundra meter och satt i ledningen med ett halvvarv till mål. Väl där var han sedan överlägsen och insatsen var rejäl. Detta loppet har stallet siktat på sedan dess och även om startspåret är lite snävt på 20 meters tillägg så bör Lauvås Farsin komma iväg rätt så hyggligt och jag tycker han är given förstahäst här. 

5 Vinje Victor är en norsk gäst som börjat karriären bra med två segrar på fem starter. Här står han intressant till på start och kusken Ove Bakkevold Reime kommer försöka placera fyraåringen i ledningen i ett tidigt skede och då kan det räcka hela vägen för Vinje Victor som ska ses som det främsta motbudet här.

9 Brenne Bingo är ofta med långt fram i loppen och har på karriärens nio starter tagit en seger och hela sju andraplatser. Han är dock ingen ickevinnare är känslan då han kämpar på bra hela vägen in i mål. Han startar här med 20 meters tillägg, men bör komma iväg rätt så hyggligt och då Brenne Bingo är mer stark än snabb så lär det bli en rätt så offensiv styrning av kusken Rikard Skoglund och visst ska fyraåringen räcka långt även här. Loppets skräll! 

12 Ängsmodde är rätt så bra när han får det att stämma, vilket han inte alltid får. Han gjorde grovjobbet senast utvändigt ledaren och gjorde det då riktigt bra som tvåa, så det finns både fart och styrka i honom. Här startar han med 20 meters tillägg och bör komma iväg rätt så bra från sitt startspår och om det bara skulle klaffa lite under loppets gång och Ängsmodde kan smyga med så blir han farlig till slut. 


Min Vinnare: 11 Lauvås Farsin

Spets efter 500m: 5 Vinje Victor 

Skrällen: 9 Brenne Bingo 

Rankingen: A: 11,5,9,12 B: 7,6,3,2,8,13 C: 1,4,10


V64-2 2140m Auto

3 Sun’s Nougat har inlett karriären bra med två segrar och en tredjeplats på fyra starter. Han var rejäl vid segern i sin senaste start då han från tredje par utvändigt svepte till ledningen på sista bortre långsidan och försvann sedan till en enkel seger. Han är allround som det verkar och kan vinna sina lopp på olika sätt, och här står han bra till med ett tredjespår bakom startbilen vilket kusken Elias Strandberg kan utnyttja och siktet här lär vara inställt på ledningen och sedan vill man köra i den positionen. Jag tycker det här ser ut som en mycket bra uppgift för Sun`s Nougat och väljer att spika. Spets och slut! 

8 Magic Scoville var fin vid segern i sin näst senaste start från ledningen, men blev för laddad i den senaste starten och galopperade då direkt från start. Stallet tycker att det är en rätt så fin häst för klassen bara han travar iväg och då han är snabb ut från start normalt så är ett öppet startspår som det är även denna gång till hans fördel. Kanske att man hade behövt starta lite längre in för att ha chansen på att nå ledningen, men här kommer Magic Scoville att få en fin resa långt fram i fältet och ska ses som det givna motbudet och skrällen i loppet om min vinnare kommer bort. 

Min Vinnare: 3 Sun`s Nougat 

Spets efter 500m: 3 Sun`s Nougat 

Skrällen: 8 Magic Scoville 

Rankingen: A: 3 B: 8,6,10 C: 2,4,1,5,7,9


V64-3 2140m Volt

7 Pyrotek hade ett bra fjolår då han utvecklades i rask takt med tio pallplaceringar på sexton starter och fem segrar. Här väntar årsdebut efter 3.5 månaders vila från tävling, men han brukar gå bra just efter vila och har enligt stallet fått träna på rejält under vintern och ska nog vara rätt så bra förberedd här. Förutsättningarna är bra med ett fint startspår och han kommer nog sitta rätt så bra på det här trots att han startar med 20 meters tillägg, och då de värsta konkurrenterna har fått lite sämre startspår så kan nog kusken Mats Djuse dra nytta av det och vara rätt så offensiv här. Jag tycker att Pyrotek höjer sig över övriga och är en given förstahäst för mig. 

15 Alm Kevin gjorde det bra förra året då det blev elva pallplaceringar på tjugo starter varav fyra stycken segrar. I år har han hunnit med två starter där första segern för året kom i den senaste starten då han på Färjestadstravet fick en fin resa i andra par utvändigt innan han 600 meter före mål kördes fram utvändigt ledaren som han nästan direkt kopplade greppet om och sedan blev segern mycket enkel. Det var ett fint formintryck då här möter han ett väldigt blandat motstånd och då ska han vara med långt fram igen. Startspåret är dock iskallt med ett bakspår på 20 meters tillägg och det är ett gäng hästar att runda, men om det bara löser sig hyggligt för Alm Kevin och kusken Marcus Lilius så är man med och utmanar om segern. Loppets skräll! 

Min Vinnare: 7 Pyrotek 

Spets efter 500m: 1 Kaksi 

Skrällen: 15 Alm Kevin 

Rankingen: A: 7 B: 15,11,1,6,5,2 C: 3,4,14,8,12,13,9,10


V64-4 2140m Volt

8 Kilgore är en välstammad herre som man haft en del förhoppningar på men det har inte släppt än för han på svensk mark. Han gjorde en helt okej insats senast i årsdebuten som tvåa i mål, men återigen kunde han inte avgöra mot ett då rätt billigt motstånd och stallet tyckte att han borde vunnit. Med det loppet i kroppen så kommer han nu att vara framflyttad i formen och han känns även stark i träningen enligt stallet. Ett fint utgångsläge här gör att Kilgore kommer iväg fint från start och återigen är motståndet inte särskilt tufft tycker jag och första segern i karriären kommer att komma snart för Kilgore. Kanske redan här? 

4 Ajlexes Hans är jämn och säker i sina prestationer och har haft bra form under vintern då han startat på kontinuerligt. Han tog en delad seger i sin senaste start då han fick en resa en bit bak i kön efter att ha startat från ett hopplöst utgångsläge, men efter att ha avancerat fram utvändigt ledaren inför slutvarvet så höll han riktigt starkt efter att ha kopplat greppet om ledaren in mot upploppet. Formen blir bara bättre och bättre enligt stallet och femåringen bör komma iväg rätt så bra från detta läget och då Ajlexes Hans är både stark och snabb så lär det nog bli en offensiv styrning igen här. Givet motbud! 

5 Loaded Olle har ett högt kunnande och hade ett bra fjolår med fyra segrar på elva starter. Här gör femåringen årsdebut efter att han inte har startat på tre månader och då tränaren Markus Svedberg brukar ha sina hästar väl förberedda och att Loaded Olle står sig bra i loppet kapacitetsmässigt så får han vara loppets skräll här. 

Min Vinnare: 8 Kilgore 

Spets efter 500m: 8 Kilgore 

Skrällen: 5 Loaded Olle 

Rankingen: A: 8,4,5 B:2,9 C: 6,1,7


V64-5 1640m Auto

1 Moalva C.G. är en riktigt fin tävlingshäst som verkligen hittat rätt hos sin tränare Jan-Olov Persson. Under sista tre månaderna på förra året så blev det sex starter hos sin nya tränare och tog på dessa fyra segrar och två andraplatser. I år har hon hunnit med två starter och tog i senaste starten som var i slutet av januari sin första seger för året. Då var segermelodin tidig ledning och sedan vann hon mycket enkelt. Även denna gång är det upplagt för samma upplägg med ett fint innerspår bakom startbilen som kusken Mats Djuse kommer försöka försvara och väl i den positionen finns det ingen i det här loppet som kan rå på Moalva C.G. som är min andra spik. 

3 Lykkje Pelle är en fartfylld norsk gäst som ofta är med långt fram i loppen. Han gjorde årsdebut i slutet av januari och hakade då på godkänt till en tredjeplats från rygg ledaren. Med det loppet i kroppen så kommer han nu att vara framflyttad rejält i form, och från ett fint utgångsläge här så kommer Lykkje Pelle att få en fin resa i den främre träffen och om det skulle strula till sig för min vinnare av loppet så är sexåringen ett givet motbud. 

12 Basisten är loppets skräll om man väljer att gardera loppet ytterligare. Han är fartfylld och segervan då han har åtta segrar på karriärens nitton starter. I år har han hunnit med tre starter och på dessa tagit en seger, men var i senaste starten lite tveksam från ledningen som fyra. Nu är det ett jobbigt utgångsläge här, men det kan nog vara bra för Basisten att få en resa i ryggar den här gången och om tempot skulle bli uppskruvat så bjuds han in i matchen och kommer att komma med en rejäl avslutning. 

Min Vinnare: 1 Moalva C.G. 

Spets efter 500m: 1 Moalva C.G. 

Skrällen: 12 Basisten 

Rankingen: A: 1 B: 3,12,5,8 C: 11,7,6,9,4,2,10


V64-6 2140m Volt

9 Xanthis Coktail har härdats i tuffa gäng på slutet och där gjort det klart bra. I senaste starten så var han ute i Bergsåker Winter Trot där han fick nöja sig med en sjundeplats och hakade väl på helt okej då. Nu går han ner kraftigt i klass sett till motståndet, och i ett litet fält så kommer kusken Rikard Skoglund kunna ge tioåringen en fin resa här som dock tål att göra lite grovjobb själv med om det skulle behövas, men om bara Xanthis Coktail känner att han rår på dessa och sitter nära ledaren inför avgörandet så blir han svår att stå emot för övriga. 

1 Everglo Lemon är högkapabel men har inte riktigt fått det att stämma hela tiden. I år har han dock verkligen visat framfötterna med två segrar och två andraplatser på fem starter. Vid senaste starten kördes han direkt till ledningen och fick utstå lite press under slutvarvet men höll då bra hela vägen in fram till en andraplats. Startspåret här är optimalt och siktet är inställt på ledningen från kusken och tränaren Ulf Eriksson och en barfotadansandes Everglo Lemon kan bli svår att nå och är det givna motbudet här. 

3 M.T.Montpelier har kommit upp i en ålder av tio år men har trots det sett klart bra ut på tävlingsbanan. Förra året blev det fyra segrar och två tredjeplatser på tolv starter med över 222 tusen kronor intjänat. Här gör han årsdebut efter att han inte startat sedan i mitten av december, men han brukar gå bra efter uppehåll och har ett bra startspår här som ger han en fin resa i den främre träffen. Om sedan kusken Mats Djuse kan ge M.T.Montpelier en fin resa invändigt och att luckan dyker upp till slut så har han en vass avslutning att tillgå och kommer att blanda sig i segerstriden. 

8 Fortune Mearas är en herre med väldigt mycket fart i sig och som verkligen står intressant till här med ett bra utgångsläge i ett litet fält. Han startar visserligen med 20 meters tillägg, men kommer att kunna finna en bra position och om kusken och tränaren Jimmy H Andersson kan ge Fortune Mearas en fin resa i ryggar fram tills upploppet så kan nioåringens speed räcka riktigt långt här. Loppets skräll! 


Min Vinnare: 9 Xanthis Coktail 

Spets efter 500m: 1 Everglo Lemon 

Skrällen: 8 Fortune Mearas 

Rankingen: A: 9,1 B: 3,8,7,5 C: 6,4,2


Lycka till!

Christoffer