V64 körs denna fredag på Bollnäs och Umåker. Jag spelar med två stycken spikar i V64-3 där 9 Hankypanky Pinkman är huvudet högre än sina konkurrenter och så är det även i V64-5 där 3 Observe`em lämnas ensam på kupongen. 


V64-Förslag Bollnäs/Umåker 26/4

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 1640m Auto

7 Månlykke A.M. är en hedersherre som nu blivit tio år och som vid segern i årsdebuten senast klev över 4.5 miljoner kronor intjänat. I samband med den starten som var i slutet av mars på Rommetravet så fick även kusken Magnus Djuse sitta upp bakom för första gången någonsin och efter en rejäl avslutning så vann man lite turligt efter att en konkurrent galopperat bort segern kort före mål. Det loppet bör ha gjort honom gott och formen lär nu vara rejält framflyttad i form till den här starten som ser lite lurig ut på förhand. Han har lottats till ett spår långt ut bakom startbilen samtidigt som det är kort distans, men till den här starten så väljer stallet att lätta balansen rätt så rejält vilket är en mycket intressant ändring och som ett led i matchningen mot Elitkampen under Elitloppshelgen så tror jag att Månlykke A.M. visar sitt rätta kunnande här och besegrar det här motståndet. 

3 Järvsöodin hade ett väldigt fint fjolår då han bland annat vann Kallblods-SM och sprang in över 835 tusen kronor under säsongen. I år har han hunnit med att göra fyra starter och på dessa har det blivit två segrar och han var fin då han i mitten av april kördes fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och var sedan bara bäst efter att ha kopplat greppet in mot upploppet. Intressanta förutsättningar har man här då man har lottats till ett bra startspår och här kommer Järvsodin att få en fin resa i den främre träffen och med det formintrycket han visade upp senast så ska han räknas tidigt även den här gången. 


Min Vinnare: 7 Månlykke A.M. 

Spets efter 500m: 1 B.W.Sture 

Skrällen: 6 Stumne Fyr 

Rankingen: A: 7,3 B: 1,6,4,2,8,5


V64-2 2140m Auto

7 Global Badman hade ett klart godkänt fjolår med sex pallplaceringar på tio starter varav tre stycken segrar samt över 528 tusen kronor intjänat. Här gör han årsdebut efter att inte ha startat sedan i början av november och det kommer säkert att behövas ett par lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där igen. Han har haft en fin vinter enligt stallet och fått träna på rätt så rejält och man förväntar sig trots årsdebut en rätt hyfsad prestation här, och mot ett rätt så svagt motstånd så tycker jag att Global Badman ska ses med toppchans oavsett löpningsförlopp. 

3 Selmer I.H. har nu kommit upp i en ålder av tio år men det är ingenting man märker då han fortsätter att leverera på en hög nivå. Han har efter ett fint fjolår gjort sju starter i år och på dessa tagit fyra segrar och två andraplatser och startat på kontinuerligt hela vintern. Han har inför den här starten fått en paus på en månad då han har tränat på istället och kommer trots tävlingspausen nog väl förberedd inför den här uppgiften. Från ett fint startspår så kommer det bli ett passande lopp i den främre träffen för Selmer I.H. som om han levererar som tidigare i år ska räknas med chans. 


Min Vinnare: 7 Global Badman 

Spets efter 500m: 1 From The Mine 

Skrällen: 8 Maybach W.F. 

Rankingen: A: 7 B: 3,1,8 C:2,4,6,5


V64-3 2140m Auto

9 Hankypanky Pinkman är en högkapabel herre som hade ett fint fjolår med sex segrar på tio starter och över 599 tusen kronor intjänat. Han har under vintern varit i Frankrike där han gjorde en start i början av februari då han var duktig som femma på Vincennes i Paris och känslan är att han har utvecklats ytterligare under vintern. Han har inför den här comebacken tränat på bra och stallet förväntar sig en rätt så skaplig prestation här. Motståndet är lämpligt då han har matchats i klart tuffare sällskap tidigare och från det här utgångsläget så kommer nog kusken Örjan Kihlström att komma igenom rätt så bra med Hankypanky Pinkman som måste ses med toppchans här och jag spikar. 

4 Eldorado är en fin häst de dagar som han tävlar på topp och visade detta ett par gånger under fjolåret då det på elva starter blev två segrar och tre andraplatser samt över 311 tusen kronor intjänat. Här gör han årsdebut och har fått träna på normalt under vintern där man främst fått jobba med hans psyke för att han ska hålla sig lugn vilket man hoppas har kommit tillrätta med inför den här säsongen. Utgångsläget är bra och det kommer att bli laddning från start här för att nå till ledningen och då han tidigare har gått bra efter vila så lär han nog göra det även den här gången, och om min vinnare av loppet kommer bort så är Eldorado det givna motbudet. 


Min Vinnare: 9 Hanypanky Pinkman

Spets efter 500m: 4 Eldorado

Skrällen: 4 Eldorado

Rankingen: A: 9 B: 4,7,2,8,3,6,1,10 C: 5,12,11 


V64-4 2140m Auto

2 Soccerbox är en segervan dam som vunnit en tredjedel av karriärens 24 starter och varit bland de tre främsta i sjutton av dessa. Hon har under inledningen av det här året fortsatt utvecklas väldigt fint då det på sju starter blivit fem segrar och hon kommer till den här starten med fyra raka segrar bakom sig. Vid senaste två starterna så har segermelodin varit densamma då hon tidigt har kommit till ledningen och sedan stannat där hela vägen in i mål. Det är något som kusken Susanne H Osterling vill kopiera den här gången då man har lottats till ett fint startspår och jag säger spets och slut för Soccerbox. 

6 Wittgenstein är en fin tävlingshäst med höga toppar som i år kommit igång bra med en seger och en tredjeplats på två starter. Vid segern i näst senaste starten så blev det en enkel seger mot ett lite billigare sällskap efter att han körts till ledningen direkt från start och i senaste starten fick han en tuff resa utvändigt ledaren, men höll trots det bra hela vägen in till en tredjeplats. Med dessa loppen i kroppen så bör nu formen vara ytterligare förbättrad och från ett öppet startspår här så öppnar femåringen bra från start och lär kunna finna en rätt så vettig position. Om det sedan klaffar en aning för Wittgenstein här så är han bra nog och i tillräckligt fin form för att kunna utmana om segern. 


Min Vinnare: 2 Soccerbox

Spets efter 500m: 2 Soccerbox

Skrällen: 9 Alfred Zonett 

Rankingen: A: 2,6 B: 10,9,5,3,11,4 C: 7,1,8,12


V64-5 2140m Auto

3 Observe’em hade en klart godkänd debutsäsong under fjolåret då han på åtta starter tog två segrar och två andraplatser. Han matchades tufft mot kulltoppar oftast och det är en häst som stallet hoppas kunna utvecklas ännu mer i år som fyraåring. Han årsdebuterade i början av april på Solvalla och fick då en fin resa i rygg på ledaren och det såg då bra ut fram tills 350 meter före mål när han slog på en snabb galopp och fick nöja sig med en tredjeplats till slut. Med det loppet avklarat bör nu formen på han vara klart uppåt och till den här starten ska man dessutom ändra lite i balansen vilket bör ge ett positivt utslag. Från ett fint startspår så kommer Observe`em att hamna bra på det och mot ett passande motstånd så ska det här vara en toppchans oavsett löpningsförlopp. Jag spikar! 

7 G.K.Talisman är en bra tävlingshäst som matchats i rätt så tuffa sällskap stundtals och hävdat sig bra. I år på fem starter har det blivit en seger och den kom för tre starter sedan i början av mars när han avslutade vasst från andra par utvändigt och vann då enkelt. Efter det så har han inte fått med sig något då han galopperade från start näst senast och i senaste starten som var på V75 så kunde han inte ta något efter en resa en bit bak i kön. Till den här starten så aviserar man att köra barfota runt om för tredje gången i karriären vilket har funkat bra tidigare och om bara G.K.Talisman hamnar hyggligt på det här från ett halvjobbigt utgångsläge så kommer hans avslutning att räcka långt här och är given i segerstriden om min vinnare av loppet kommer bort. 


Min Vinnare: 3 Observe’em

Spets efter 500m: 4 Splendid O. 

Skrällen: 9 Netflix

Rankingen: A: 3 B: 7,9,12,1,4,2,8,5 C: 13,6,11,10


V64-6 2140m Volt

7 Arpi Broline har inlett det här året strålande med två raka segrar genom två rejäla insatser och vunnit mycket lätt båda gångerna. Formen bör komma allt mer dessutom med dessa loppen i kroppen och även om motståndet kanske är lite tuffare emot den här gången så duger han gott här med. Han startar här med 20 meters tillägg men det bör inte vålla några problem då han startar från ett fint spår och kommer att sitta bra på det här direkt från start och om sedan Arpi Broline levererar som han har gjort i de båda starterna i år så tror jag att tredje raka segern kommer här. 

11 B.Sacamano är i grunden en bra häst som förra året vann tre lopp mot lite enklare motstånd i sitt tidigare hemland Finland. Han återfinns inför den här säsongen på heltid i Sverige hos sin nya tränare Sandra Eriksson som han debuterade för i samband med sin årsdebut senast. Han fick det då inte riktigt att stämma fullt ut men visade trots dubbla galopper under loppet väldigt fin fart och spurtade in till ett tredjepris trots galopp 350 meter före mål. Stallet hoppas på att man har funnit ut vad galopperna berodde på den gången och det var en utrustningsdetalj som man nu rättar till och om det gör att B.Sacamano travar hela vägen den här gången så ska han räknas mycket tidigt. 


Min Vinnare: 7 Arpi Broline

Spets efter 500m: 3 Västerbo Adventure

Skrällen: 3 Västerbo Adventure

Rankingen: A: 7.11 B: 12,15,3,2,5,6,4,9,14 C: 1,8,10,13Lycka till!

Christoffer