V64 körs denna måndag på Dannero. Jag spelar med en spik och det i V64-6 där 3 Perfect Harmony har en mycket bra uppgift på förhand. 


V64-Förslag Dannero 13/5

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2640m Auto

7 Mellby Lurk har fått två lopp i kroppen i år och var fin när han vann årsdebuten näst senast även om det var i ett rätt så billigt lopp för att i senaste starten vara lite mer seg och fick då aldrig riktigt tag på täten. Känslan är att han ändå med dessa två lopp i kroppen bör vara rätt så mycket förbättrad och till den här starten så är det anmält barfota fram vilket är ett plus. Den långa distansen som väntar här bör vara mer ett plus för fyraåringen och från det här utgångsläget så bör kusken och tränaren Daniel Wäjersten prova att ladda framåt för att vara med i den främre träffen direkt och om Mellby Lurk presterar på en normal nivå igen så ska detta vara en bra segerchans. 

1 Viking Lane är en rätt så trevlig tävlingshäst som verkligen hittat formen i år då han i alla sju starter varit bland de tre främsta varav en har slutat med seger. I senaste starten som var för tio dagar sedan så fick han en resa i andra par utvändigt och avslutade sedan bra fram till andraplatsen och visade att formen fortsatt är god. Här har han lottats till ett spännande utgångsläge och stallet planerar att sätta på ett helstängt huvudlag den här gången vilket gör honom mer rapp från start och med siktet inställt på ledningen från kusken William Strand så kan det här vara en rätt så passande uppgift för Viking Lane som ska räknas tidigt. 


Min Vinnare: 7 Mellby Lurk 

Spets efter 500m: 1 Viking Lane

Skrällen: 2 Sigel Av Doc

Rankingen: A: 7 B: 1,2,3,10,4,8,12 C: 6,9,5,11


V64-2 2140m Volt

11 Guldhagens Pirat visade väldigt fina fartresurser under sin debutsäsong förra året som treåring då det på tio starter blev fem segrar. Han har i år fått två lopp i kroppen där han inför sitt senaste lopp såg väldigt fin ut men galopperade då i ledningen med knappa halvvarvet till mål och fick då den dagen förstörd. Nu har fyraåringen fått ladda om inför den här uppgiften som är lite lurig med 40 meters tillägg men han möter samtidigt ett rätt så ojämnt motstånd, och om kusken Rikard Skoglund kan lotsa fram Guldhagens Pirat här och ge han en fin resa i ryggar så kommer hans avslutning att räcka långt och man får min förstaröst här. 

5 Stormyrans Lasse visade stundtals rätt så fina fartresurser under fjolårssäsongen då det på tio starter blev två segrar. I år har han hunnit med att göra två starter med en månads mellanrum och han bör efter det senaste loppet som var för tio dagar sedan nu vara uppåt i form. Utgångsläget här passar bra då han är kvick ut den första biten och siktet är inställt på ledningen  här från kusken och tränaren Wiktor Kylin-Blom. Om man väl når till fronten så gäller det sedan att försöka hålla uppe lite tempo för att inte bjuda in de värsta konkurrenterna som startar med 20 respektive 40 meters tillägg och på en bra dag så säljer sig Stormyrans Lasse dyrt här och ska ses med hyfsad segerchans. 


Min Vinnare: 11 Guldhagens Pirat

Spets efter 500m: 5 Stormyrans Lasse 

Skrällen: 6 Guli Rufus 

Rankingen: A: 11,5 B: 7,12,9,6,10,2,8 C: 1,3,4


V64-3 2140m Auto

5 Lyckans Judith debuterade sent under fjolåret som treåring då det endast blev en start men har kommit igång bra i år och har på sex starter tagit två andraplatser och en tredjeplats. Närmast kommer hon från tre raka starter på huvudstadsbanan Solvalla vilket alltid är tufft och hon var där duktig som tvåa näst senast efter att ha släppt ledningen med varvet kvar till mål och sedan hängt med fint bakom en riktigt fin häst. I senaste starten var hon däremot lite sämre och tappade efter en invändig resa men tränar på fint efteråt och har siktats mot det här loppet. Hon har även lottats till ett passande utgångsläge och bör kunna öppna rätt så bra härifrån och väl i ledningen mot ett motstånd som är enklare än i de senaste starterna så ser den här uppgiften rätt så passande ut för Lyckans Judith. 

11 Diva Lane är en fin märr som kommit igång fint i år då hon på fem starter har tagit två segrar och två andraplatser. Hon startade så sent som för sex dagar sedan på Östersund och vann då efter en rejäl repa ute som förstahäst i tredjespår sista 700 meterna och det var ett riktigt fint formintryck. Hon startar även denna gång med ett bakspår och kommer givetvis att behöva lite tur med positionerna från start, men med rygg på en startsnabb häst så bör ändå fyraåringen hamna rätt så bra på det. Om sedan Diva Lane är lika bra som förra veckan så ska hon även denna gång räknas med segerchans.


Min Vinnare: 5 Lyckans Judith

Spets efter 500m: 5 Lyckans Judith 

Skrällen: 4 Cobol Infinity 

Rankingen: A: 5,11 B: 4,2,7,10,1 C: 3,9,12,6,8


V64-4 1640m Volt

7 Kruson är jämn och säker i sina prestationer och visar rätt så fin form för dagen. Han var senast ute i ett Montèlopp och startade då med 40 meters tillägg och var då rätt trög hela vägen och inkom som trea i mål en bit bakom vinnaren och det är svårt för han som är mest stark av sig att ta så många meter när han står med tillägg. Något tillägg är det inte den här gången och dessutom har sjuåringen lottats till ett fint utgångsläge här som bör innebära en rätt så snabb start tillsammans med kusken och tränaren Wiktor Kylin-Blom som förstås har siktet inställt på ledningen här och därifrån tror jag inte att de andra fångar in Kruson som får min förstaröst här. 

2 Prinsen Af Sola efter ett fjolår med fyra segrar på sexton starter så väntar han fortfarande på årets första seger efter sju försök. Han har dock varit ute mot rätt så tufft motstånd på slutet och var senast ute på V75 där han avslutade bra fram till en fjärdeplats efter lite trafikproblem under loppets gång. Efter det har han fått en tävlingspaus på en månad men har enligt stallet tränat på bra och det förväntas en bra prestation här från femåringen. Utgångsläget är helt okej för han och det bör bli en rätt så fin position för Prinsen Af Sola som kommer att avsluta bra här och om det inte är för långt fram till täten när det ska avgöras så är han en het segerkandidat. 


Min Vinnare: 7 Kruson

Spets efter 500m: 7 Kruson

Skrällen: 11 Ängsbrage 

Rankingen: A: 7,2 B: 11,4,1,13,14,15,12,8 C: 9,3,10,6,5


V64-5 1640m Auto

10 Take This Society är i grunden en väldigt fin tävlingshäst som inför den här säsongen gjorde flytten från Norge till Sverige och sin nya tränare Daniel Wäjersten. Där har det blivit tre stycken starter med två fjärdeplatser som bäst så än har det inte riktigt lossnat för sexåringen i sitt nya hemland. Han har dock fått gå utvändigt ledaren de senaste två starterna vilket inte riktigt är hans grej och därför är startspåret denna gång någonting positivt för han då han som det ser ut kommer att få en ryggresa. Det är däremot alltid tufft med bakspår över kort distans, men det är en fartfylld herre när han väl får det att stämma och mot ett lite enklare motstånd den här gången och om det bara klaffar lite med tempo och position för Take This Society så är han tillräckligt bra för att vinna det här loppet. 

2 Mellby Interest hade en fin utveckling under fjolåret då det på fjorton starter blev nio pallplaceringar varav fyra stycken segrar samt 298 tusen kronor intjänat. I år har hon gjort två starter där hon i senaste starten var uppåt som trea efter att ha körts fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och sedan höll hon farten bra. Hon borde gå framåt i form med det loppet i kroppen och har dragit ett fint startspår här som gör att hon kommer att sitta bra på det direkt från start och med lite tempo här så ökar segerchansen för Mellby Interest som är rejäl av sig och ska ses med hygglig segerchans här. 


Min Vinnare: 10 Take This Society

Spets efter 500m: 3 Heavenly May

Skrällen: 3 Heavenly May 

Rankingen: A: 10,2 B: 3,12,6,4,1 C: 7,11,8,5


V64-6 2140m Auto 

3 Perfect Harmony har under våren nytt tränare och flyttat från Skåne upp till Jämtland och Tomas B Nilsson som han gjorde debut för senast och vann då efter en resa utvändigt ledaren och var riktigt bra. Normalt så bör hon ha gått framåt med det loppet i kroppen och stallet är fortsatt nöjda med han och det rör sig om en riktigt fin häst sedan innan. Utgångsläget här är bra och han kan öppna snabbt den första biten om kusken Ulf Ohlsson vill och med den värsta konkurrenten på utsidan här så bör man kunna svara upp denne och köra till ledningen och väl i den positionen så trivs Perfect Harmony bra då han har fem segrar på sex försök därifrån och detta ska vara en toppchans. Jag spikar! 

4 Global Easy Rider har haft en fin utveckling i år då han har segrat i hälften av årets tio starter. Han förlorade visserligen senaste loppet men var då riktigt bra efter att ha fått en tung resa utvändigt ledaren och sedan fått ge sig i absolut sista steget till en målfotoförlust. Denna gång är utgångsläget bra återigen men på nytt så ser det ut som att han kommer att få göra en hel del grovjobb själv med värsta konkurrenten invändigt, men det är något som han bevisat klarat av tidigare och om hans fina form fortsatt sitter i här så ska Global Easy Rider räknas tidigt bakom min vinnare av loppet. 


Min Vinnare: 3 Perfect Harmony

Spets efter 500m: 3 Perfect Harmony

Skrällen: 1 Glendalough 

Rankingen: A: 3 B: 4,1,5 C: 11,2,8,6,9,7,10,12Lycka till!

Christoffer