V64 körs denna torsdag på Dannerotravet och i en lite klurig omgång så väljer jag att spela utan någon spik. 


V64-Förslag Dannero 20/6

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15V64-1 2140m Auto

8 Månlykke A.M. har varit ett av Sveriges bästa kallblod i många år och har även i år när han har matchats mot den nordiska eliten gjort det bra och har på fyra starter i år tagit en seger och tre tredjeplatser. Han kommer närmast från just två raka tredjeplatser där han näst senast i Elitkampen som är Kallblodens Elitlopp bjöd på en rejäl avslutning sista 700 meterna från tredje par utvändigt och senast åkte man till Norge och även då fick han en resa i tredje par utvändigt och avslutade starkt. Här har man återigen ett tråkigt startspår men denna gång så möter han ett lite enklare sällskap tycker jag och i ett litet fält så kommer Månlykke A.M. att sitta bra på det och ska om han håller sin fina form ses med toppchans. 

5 Bäcklös Uriel hade ett riktigt fint år förra året då han på sexton starter tog tio segrar och tre tredjeplatser samt sprang in över 1.1 miljoner kronor. I år hade han det lite tuffare att komma igång innan han tog årets första seger i näst senaste starten efter att ha fått ett snällt lopp i ryggar och sedan fått luckan lite turligt på den sista bortre långsidan och då avslutade han väldigt bra till en enkel seger. I senaste starten mot Kallblodseliten så var det lite surr om honom inför den starten och han var då i form men galopperade sedan han blivit för pigg när bilen släppte iväg fältet. Här startar han från ett fint utgångsläge på nytt och till den här starten så gör stallet en ändring i huvudlaget så han ska hålla sig lite lugnare och då bör han kliva iväg bra från start hela vägen till ledningen här tror jag och väl därifrån så leder Bäcklös Uriel det här loppet mycket länge. 


Min Vinnare: 8 Månlykke A.M. 
Spets efter 500m: 5 Bäcklös Uriel 
Skrällen: 3 Oppgårdsdrängen
Rankingen: A: 8,5 B: 6,3,7,2 C: 1 


V64-2 2140m Auto

7 Global Badman har gjort det bra i år då han på sina tre starter hittills varit bland de tre främsta i alla tre varav en har slutat med seger. I senaste starten så galopperade han kort efter start sedan han skulle hoppa över en grushög och han tappade då en hel del position på det men reparerade det hela bra och inkom som trea i mål. Efter det har han fortsatt varit fin hemma i träningen och formen är riktigt bra för dagen på sjuåringen enligt stallet och om bara kusken och tränaren Daniel Wäjersten kan droppa ner i ett andraspår här efter start så kommer Global Badman att vara bra här och ska då mot ett blandat motstånd räknas med stora segermöjligheter. 

5 Bengan hade en riktigt fin treåringssäsong för två år sedan då han bland annat slutade tvåa i Kriteriet men kunde inte riktigt följa upp det ifjol som fyraåring då det endast blev tre pallplaceringar på tio starter utan någon seger. Han var under vintern i Frankrike där han på Vincennes i Paris gjorde fem starter med en andraplats och en tredjeplats som bäst. På svensk mark var han tillbaka på tävlingsbanan för knappt en månad sedan då han på Umåker slutade trea i ett litet fält bakom där en viss Joviality vann. Han var i det loppet lite av en besvikelse enligt stallet och har nu fått träna på inför detta och allting känns bra i träningen. Utgångsläget här är bra och då han öppnar bra den första biten så är siktet inställt på ledningen här från kusken Örjan Kihlström och väl i den positionen så leder Bengan det här loppet länge. 


Min Vinnare: 7 Global Badman 
Spets efter 500m: 5 Bengan 
Skrällen: 1 Huddlestone
Rankingen: A: 7 B: 5,1,3,4 C: 2,6 


V64-3 2140m Volt 

4 Appia Express har sett fin ut i årets två starter då hon tagit en seger och en andraplats. Vid segern som kom i senaste starten så kördes hon till ledningen direkt från start och fick sedan bestämma tempot efter eget behag och efter att hon sedan ökade tempot under slutvarvet och vann sedan mycket enkelt. Utgångsläget denna gång är lite vanskligt men hon känns ändå rätt så förnuftig och bör kunna kliva iväg felfritt och om hon sedan inte hamnar allt för långt bak här så ska Appia Express ändå ha god chans att runda det här sällskapet som inte är det tuffaste. 

1 Eloise Frontline är en klart fin tävlingshäst som efter ett litet mellanår förra året sett klart bättre ut i år. I näst senaste starten så kom årets första seger då hon mot ett lite billigare motstånd kördes till ledningen med varvet kvar till mål och sedan gick hon säkert undan till slut. I senaste starten så blev allting fel efter ett par hundra meter då hon krokade i en konkurrent och galopperade och den starten är bara att glömma. Här står hon inför intressanta förutsättningar med ett optimalt startspår och med kusken Örjan Kihlström som hoppar upp bakom och med siktet inställt på ledningen här så leder Eloise Frontline det här loppet länge. 


Min Vinnare: 4 Appia Express 
Spets efter 500m: 1 Eloise Frontline 
Skrällen: 3 Superior Princess
Rankingen: A: 4,1 B: 6,3,2,8,12,10 C: 5,7,11 


V64-4 2140m Volt

10 Ethel är en fin märr som gått bra under en längre tid och har i år på nio starter tagit sex pallplaceringar varav tre stycken segrar. Hon kommer närmast från två raka andraplatser där hon senast på Hagmyren i Hudiksvall startade med 40 meters tillägg och kördes då fram utvändigt ledaren med 1400 meter kvar till mål och hon höll sedan starkt och kopplade greppet om segern 200 meter före mål men blev sedan nerspeedad den sista biten. Hon står verkligen på tur för seger igen och även om hon startar med 40 meters tillägg även denna gång så möter hon kanske ett lite enklare motstånd och om kusken Henrik Svensson kan smyga lite mer den här gången och köra henne i ryggar så tror jag att det inte finns någon som kan stå emot Ethel till slut här och detta måste vara en mycket bra segerchans. 

12 Farmens Riska är jämn och säker i sina prestationer och tog under fjolåret nio pallplaceringar varav sex stycken segrar på tio försök. I år väntar hon fortsatt på årets första seger då hon på fem starter hittills tagit tre andraplatser. I senaste starten i slutet av maj så galopperade hon bort en förmodad andraplats 200 meter före mål bakom en sådan fin häst som Majblomster så formen ska det nog inte vara något fel på. Här startar hon återigen med 40 meters tillägg vilket alltid är mastigt men det är något som hon hanterat på ett bra sätt tidigare och om kusken och tränare Jan Ove Olsen kan lotsa fram sin adept till en fin position här och köra i ryggar fram tills sista 5-600 meterna så har Farmens Riska en vass avslutning att tillgå och ska räknas mycket tidigt. 

Min Vinnare: 10 Ethel 
Spets efter 500m: 1 Moalva C.G. 
Skrällen: 2 Bato Odina
Rankingen: A: 10 B: 12,1,2,11,13,5,9,8 C: 6,3,4,7 


V64-5 1640m Auto

4 H.P.Roadrunner är en flyfotad herre som gjort det bra i år då han på tio starter tagit sex pallplaceringar varav fyra stycken segrar. I senaste starten så spände man bågen och provade V75 där han fick en fin invändig resa och höll sedan farten bra hela vägen in i mål när luckan kom 150 meter före mål. Nu går han tillbaka ner i klass till den här starten och har dessutom bättre förutsättningar sett till startspår som är optimalt här för sjuåringen då han är mycket snabb ut den första biten och siktet är inställt på ledningen här från kusken Mats Djuse. Väl i ledningen så trivs H.P.Roadrunner bra och om det inte kostar allt för mycket att komma dit så måste detta varq en fin segerchans. 

1 Exhbition visade fin form vid segern förra veckan vilken var han andra för året på tredje försöket. Det är en fin tävlingshäst detta som ofta gör sitt i loppen och är med långt fram och här har man återigen lottats till ett perfekt utgångsläge med ett innerspår bakom startbilen. I senaste starten så fick han en fin resa i rygg på ledaren bakom en väldigt pigg häst och när han lyftes ut i ett andraspår 600 meter före mål så kunde han enkelt koppla grepp och sedan blev segern väldigt enkel och det var ett fint formintryck. Här kommer Exhbition på nytt få en fin resa i den främre träffen och om det löser sig för honom så ska han på nytt räknas mycket tidigt här. 

Min Vinnare: 4 H.P.Roadrunner 
Spets efter 500m: 4 H.P.Roadrunner 
Skrällen: 5 O.P’s Flawless
Rankingen: A: 4,1 B: 7,5,8,10,2 C: 6,3,9 


V64-6 1640m Auto 

2 Underbarosåfin visar väldigt fin form för dagen då han på sina tre senaste starter tagit två segrar och en tredjeplats. Tredjeplatsen kom i näst senaste starten på V75 då han från rygg på ledaren hängde med klart bra bakom två fina hästar. I senaste starten så satt han en bit bak i kön innan han gick med i ryggar ute i tredjespår 650 meter före mål och via en häftig avslutning så blev segern enkel. Här startar sjuåringen från ett klart bättre utgångsläge än senast och då bör det vara aktuellt för kusken och tränaren Henrik Svensson att köra i ledningen, för i den positionen så har Underbarosåfin åtta segrar på tio försök och här tror jag att det kommer en ny. Spets och slut! 

7 Hanypanky Pinkman är en väldigt kapabel häst de dagar som han får det att fungera fullt ut. Efter att ha testat på en start i Frankrike i början av året så har det blivit två starter hemma i Sverige med en fjärdeplats som bäst och det var i senaste starten då han höll bra från utvändigt ledaren efter att han blivit lite väl pigg. Här gör han en väldigt spännande start tycker jag då det är första gången han är ute över kort distans vilket bör passa honom bra. Från ett spår lite längre ut bakom startbilen så lär kusken Örjan Kihlström köra framåt direkt för att sedan låta Hankypanky Pinkman hålla ett jämnt tempo och om han bara har lite form här så ska han räknas med chans. 

Min Vinnare: 2 Underbarosåfin 
Spets efter 500m: 2 Underbarosåfin 
Skrällen: 3 Ellis Pride
Rankingen: A: 2,7 B: 10,3,9,5,11,8,1 C: 4,6 Lycka till!
Christoffer