V64 körs denna tisdagskväll på Sundbyholmstravet i Eskilstuna. Kvällens bästa spik finns i V64-6 där årsdebuterande 3 IIfindmywayhome ska ses med toppchans. 


V64-Förslag Eskilstuna 19/3

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Auto

2 Jade Sisu är en fin tävlingshäst som matchats i rätt så tuffa sammanhang under karriären och var i fjol i final av Drottning Silivas Pokal. I år har hon hunnit med att göra tre starter där hon vann i årsdebuten efter att hon fått en fin resa i ryggar. Efter det har man provat lyckan på V75 där hon i senaste starten sprang upp i vagn över upploppet och galopperade då med krafter kvar. Här har man lottats till ett optimalt utgångsläge då femåringen är kvick ut den första biten och här har man siktet inställt på ledningen. Väl i den positionen så har Jade Sisu tagit fyra segrar på fem försök och visst ska det vara toppchans även här. 


7 Madewithlove hade en fin första säsong på tävlingsbanan förra året då hon på femton starter tog fem segrar och sprang in över 464 tusen kronor. I år har hon gjort tre stycken lopp med en andraplats som bäst och formen kommer allt mer för varje lopp hon gör. Här möter hon ett mer passande motstånd över en passande distans och om kusken och tränaren Claes Sjöström kan droppa ner i ett andraspår här rätt så tidigt med sin adept så ska det vara en vettig chans för en barfotadansande Madewithlove. 


Min Vinnare: 2 Jade Sisu

Spets efter 500m: 2 Jade Sisu

Skrällen: 8 Precious Thing

Rankingen: A: 2,7 B: 8,1,9,11,4,10 C: 3,5,6


V64-2 1640m Volt

5 You To Optimize’em är en välstammad dam som började starta förra året och tog då en seger och två tredjeplatser på nio starter. Här gör fyraåringen årsdebut och har enligt stallet skött sin träning på ett bra sätt under vintern och har utvecklats. Startspåret här är inte optimalt, men hon bör inte ha några problem med det och kliva iväg rätt så hyggligt från start och om sedan You To Optimize`em kan finna en hygglig position så ska hon räknas med bra chans i ett lopp som detta. 

11 Zenith Millpond visade fin form i senaste starten då hon kördes till ledningen direkt från start och sedan stannade där hela vägen in i mål. Hon har skaffat sig hårdhet gentemot övriga konkurrenter här och man kan nog räkna med en rätt så offensiv styrning av kusken Jorma Kontio om så krävs. 20 meters tillägg är förstås tufft, men i ett rätt så ojämnt lopp så tycker jag att Zenith Millpond ändå ska ses med lite chans. 
4 Aprilia Zoot är rätt så fartfylld och tog i senaste starten en efterlängtad första seger i karriären då hon avgjorde enkelt efter en fin resa. Här startar hon med ett lite halvjobbigt utgångsläge men brukar kunna kliva iväg rätt så bra ändå i voltstart och det tror jag att hon gör även här. Om sedan kusken Petter Karlsson kan bjuda Aprilia Zoot på en fin ryggresa som vid segern senast så ska hon räknas även denna gång. 


Min Vinnare: 5 You To Optimize’em

Spets efter 500m: 5 You To Optimize’em 

Skrällen: 2 Sigel Rose 

Rankingen: A: 5,11,4 B: 8,2,9,1 C: 10.7,3,12


V64-3 1640m Auto

2 Speed Matters är i grunden en väldigt fin tävlingshäst som hade ett litet mellanår förra året med få starter. I år har det sett bättre ut då han på två starter tagit en tredjeplats som bäst och formen bör sitta där allt mer. En intressant ändring till den här starten är att man tänker låta sexåringen springa i en amerikansk sulky för första gången vilket bör ge en väldigt bra effekt. Från ett bra utgångsläge dessutom så kan kusken William Ekberg ladda det som går från start för att nå ledningen och väl i den positionen så blir Speed Matters svårslagen. 

10 Loaded Olle härdades i rätt så tuffa lopp förra året som gav fyra segrar på elva starter samt 286 tusen kronor intjänat. Han årsdebuterade i början av mars och var då klart godkänd som trea efter att ha fått ett rätt så tufft lopp. Med det loppet i kroppen så kommer femåringen att vara klart uppåt i form samtidigt som han får springa barfota runt om vilket är ett klart plus. Med lite tempo på loppet så ökar chanserna för Loaded Olle som står sig bra i klassen och ska ses med chans även här. 

Min Vinnare: 2 Speed Matters 

Spets efter 500m: 2 Speed Matters

Skrällen: 3 Banana Joe

Rankingen: A: 2,10 B: 6,5,3,4,1,9,7 C: 12,8


V64-4 2140m Volt

1 Global Experience har visat rätt så bra kunnande hittills i karriären då han på fem starter har en andraplats och två tredjeplatser. Han har inför den här starten bytt tränare vilket alltid är intressant men är fortsatt lite trög i träningen enligt stallet. Här kan man dock inte klaga på förutsättningarna med ett perfekt startspår och då han är kvick ut så kommer siktet vara inställt på ledningen från kusken Andreas Lövdal och väl i den positionen så kan nog Global Experience tända till och detta ser ut som en klart bra uppgift om det stämmer för han. 

7 River Hill är en tyskfödd tjej med rätt så bra kunnande och har i år på två starter tagit en seger och en tredjeplats. Här startar hon från 20 meters tillägg, men med en invändig strykning samtidigt som det är få hästar på startvolten så bör femåringen tillsammans med sin kusk och tränare Oskar Kylin-Blom komma iväg rätt så hyggligt här och jag anser att River Hill ska räknas tidigt i detta loppet. 

8 Even You fick under förra året visa att han är en fin häst då det på elva starter blev fyra segrar. Han gjorde årsdebut i början av mars och gjorde det då bra som trea från ledningen. Med det loppet i kroppen så bör femåringen ha gått framåt i form samtidigt som han enligt stallet tränar på bra. Om han sedan kliver iväg från ett snävt startspår här och kan bjudas på en ryggresa så är Even You väldigt snabb i benen och har en vass avslutning att bjuda på och man ska inte räkna bort honom här. 

5 La Vie En Rose är en tyskfödd tjej som under förra året köptes in till Sverige men har inte fått det att stämma på svensk mark. Hon har dock tidigare visat ett rätt så gott kunnande och om tränaren Mattias Djuse kan finna rätt nyckel för sexåringen så bör hon kunna hitta tillbaka någorlunda till det hon tidigare visat. Från ett fint utgångsläge här så lär upplägget bli rätt så försiktigt och om det sedan klaffar lite för La Vie En Rose så kan hon vara en utmanare om segern här. 

Min Vinnare: 1 Global Experience

Spets efter 500m: 1 Global Experience

Skrällen: 8 Even You

Rankingen: A: 1,7,8,5 B: 12,2,14,13 C: 3,10,9,11,6,15


V64-5 2140m Volt

11 Topping Artist är en kapabel men strulig herre som galopperat bort en hel del pengar. Han gör här årsdebut efter att han inte har startat sedan i slutet av november och har skött sin träning bra under vintern enligt stallet som hoppas att han har utvecklats och mognat. Sett till motståndet här så har han besegrat bättre hästar än så här och om han bara kliver iväg från ett bra läge på 20 meters tillägg och sedan håller ihop det hela vägen så är Topping Artist en rolig vinnare i det här loppet. 

9 Corona Park är en fin tävlingshäst som placerat sig bland de tre främsta i närmare hälften av sina starter. I år har hon hunnit med fyra starter med en seger som bäst och matchats mot rätt så tuffa hästar och fick i senaste starten ett tufft lopp ute i spåren och utvändigt ledaren och tröttnade då till slut. Med det loppet i kroppen så bör hon nu ha gått framåt i form till den här starten enligt stallet och denna gång kommer upplägget inte bli lika tufft då hon startar från 20 meters tillägg och kan istället söka sig till ryggar att gå med i. Om sedan Corona Park får en fin resa under loppets gång så har hon en vass spurt att tillgå och då kan hon skrälla här.  

7 Tyson Renegade återkommer här efter 3.5 månads tävlingsfrånvaro och är i grunden inte så dum, men är lite ojämn i sina prestationer. Han har fått träna på rätt så hårt enligt stallet som hoppas på att han har tagit åt sig av träningen på ett bra sätt och förväntar sig en bra prestation här direkt av fyraåringen. Startspåret är riktigt bra och han bör kunna kliva iväg till en fin position, och om Tyson Renegade löper upp till sin kapacitet så är han att räkna med här. 

5 London Boko visade fin form vid segern i senaste starten då han från ledningen höll ett rätt så högt tempo och vann enkelt med gott om krafter kvar som det såg ut över mål. Lite svårare förutsättningar väntar nu med ett snävt startspår samtidigt som motståndet är lite tuffare, men om kusken Mika Forss kan få iväg London Boko från start här så ska han på sin fina form vara med i segerstriden. 

Min Vinnare: 11 Topping Artist 

Spets efter 500m: 1 Kaffe Latte Sisu

Skrällen: 9 Corona Park 

Rankingen: A: 11,9,7,5 B: 3,1,15,10,2,4 C: 13,12,14,6,8


V64-6 2140m Auto 

3 Ilfindmywayhome är en oerhört fartfylld herre som har för lite pengar på sig sett till sin kapacitet. Här gör han årsdebut efter att inte ha startat sedan i slutet av november, men kommer som de flesta hästarna från Daniel Redèns stall väl förberedd. Från ett optimalt startspår så kan kusken Örjan Kihlström ladda iväg med nioåringen och detta ska vara en mycket bra segerchans för IIfindmywayhome oavsett position även om ledningen ligger närmast till hands. Jag spikar! 

9 Flexible Launcher har verkligen visat fin form i årets fem starter där han i senaste starten tog årets första seger. Åttaåringen imponerade då stort när han från ledningen drog på i ett jämnt tempo och vann mycket enkelt. Han fick då springa barfota runt om vilket är ett stort plus och så blir fallet även denna gång. Någon ledning lär det dock inte bli från ett bakspår här, men med rygg på en startsnabb häst så bör Flexible Launcher ändå komma igenom rätt så hyggligt från start och med lite tempo på det här loppet så ska Flexible Launcher ses som ett givet motbud. 

1 Powerbank har en hög högstanivå men är också lite ojämn av sig i sina prestationer. Förra året stod han utan seger på åtta starter och i år har det blivit en start i mitten av januari då det blev galopp 300 meter före mål. Han har efter den starten fått en paus på två månader och har enligt stallet tränat på fint, men det finns frågetecken kring formen då han säkert kommer att behöva lopp i kroppen. Utgångsläget här är dock bra och med sin startsnabbhet så bör Powerbank kunna få en fin resa i den  främre träffen och om det sedan klaffar lite här med lucka till slut så är Powerbank bra nog i grunden att utmana om segern. 

Min Vinnare: 3 IIfindmywayhome

Spets efter 500m: IIfindmywayhome

Skrällen: 1 Powerban

Rankingen: A: 3 B: 9,1,10,4,5,11,6,7,8 C: 12,2Lycka till!

Christoffer