Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare


Denna tisdagskväll har vi jackpot på V64 och jag väljer att spela med två spikar i V64-4 nummer 1 Kuzma`s Mother och i V64-5 nummer 11 El Vego Khalifa 


V64-Förslag Eskilstuna 20/2

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15V64-1 2140m Volt 

1 Escargot Gar är en rejäl herre som fortsatt väntar på första segern i karriären och den närmar sig. Han debuterade senast i ny regi för Mattias Djuse och var då trea efter lång frånvaro efter att ha fått attackera bakifrån. Nu är det helt andra förutsättningar med ett perfekt startspår som han tidigare öppnat bra ifrån och här lär kusken Magnus Djuse göra ett rejält försök på att nå ledningen, och väl i den positionen är det ekipaget att slå. Spets och slut! 

10 Victory Cash är en välstammad fartfylld herre som dock har haft det väldigt lätt att strula till det för sig. Han startade senast i början av december och gjorde det då bra som trea efter en resa utvändigt ledaren och gör här comeback efter 2.5 månaders frånvaro från tävlingsbanan. Han startar med 20 meters tillägg samtidigt som han har lottats till ett lite snävt femtespår på sin volt, men om bara kusken Per Lennartsson får iväg sexåringen felfritt här så tycker jag att man ska räkna med Victory Cash i ett rätt så ojämnt lopp. Loppets skräll! 

Min Vinnare: 1 Escargot Gar

Spets efter 500m: 1 Escargot Gar

Skrällen: 10 Victory Cash

Rankingen: A: 1,10,8,2 B: 12,7,11,5 C: 3,4,6,9


V64-2 2640m Auto

2 Eyesight är en helt okej tävlingshäst för den klassen han befinner sig i och gör ofta sitt. Han gjorde årsdebut i mitten av januari och fick då en resa i tredje par utvändigt innan han med 700 meter kvar till mål avancerade framåt via tredjespår och höll sedan farten som femma på rätt stumma ben till slut. Nu har man lottats till ett bra startspår även denna gång och man har en bra kusk för dessa sammanhang i Mats Holmstedt som kommer att göra ett allvarligt försök på att nå ledningen dit jag tror att man kommer och därifrån är Eyesight mitt förstaval i loppet. 

3 Global Cutthecrap är en rätt så nyttig häst som är travsäker vilket gör att hon ofta är med och hugger om rätt så bra pengar i loppen. I år har hon hunnit med att göra tre starter där hon i den senaste testades med en amerikansk sulky för första gången och hon såg då väldigt bra ut över mål då hon satt lite fast efter att inte ha fått chansen. Nu är det klart bättre startspår än senast samtidigt som den amerikanska sulkyn fortsatt sitter på och här kommer hon att få en resa i den främre träffen under loppets gång, och om bara Global Cutthecrap har lite mer flyt i detta loppet så är hon bra nog att avsluta till vinst. 

1 Kenwood visade uppåtform senast vid andraplatsen på Färjestadstravet då han avslutade bra efter sen lucka. Han startar även denna gång från ett passande smygläge som gör att han kommer att få en invändig resa vilket han behöver för att kunna vara med och utmana här. Om kusken Christer Nyström kan finna de rätta vägarna så visade Kenwood att han har en vass spurt att tillgå och om luckan kommer även här så är han en rolig skräll. 

Min Vinnare: 2 Eyesight

Spets efter 500m: 2 Eyesight

Skrällen: 1 Kenwood

Rankingen: A: 2,3,1,5 B: 7,12,6,8,10 C: 9,4,11


V64-3 2140m Volt

8 Perfect Score Ås är en rätt så käck häst i grunden som dock inte gjort mer än nitton starter trots att han nu är sju år. Han återfinns sedan en tid tillbaka i Mikael Selins stall som han debuterade för i sin näst senaste start som även var årsdebut och han höll då klart bra till ett tredjepris från ledningen. I starten efter det så drog han däremot på en startgalopp och den dagen var bara att glömma. Nu har man hittat ett passande lopp den här gången mot ett motstånd som är rätt så svagt till stor del, och trots att sjuåringen tillsammans med kusken Magnus Djuse startar med 20 meters tillägg så bör man komma iväg bra. Jag tror att Perfect Score Ås kommer iväg så bra att han tidigt sitter i ledningen och väl där är det ingen som slår honom denna afton. 

9 Verbeeck hade ett fint fjolår med sju pallplaceringar på tretton starter varav fyra stycken segrar och besitter en hel del kapacitet. I år har han hunnit med fyra stycken starter redan och fick med sig en andraplats i den senaste starten efter ett rätt så rejält slutvarv. Nu startar han precis som senast med 20 meters tillägg, men han har lottats till ett snävt startspår på sin volt och det gäller främst för kusken Jorma Kontio att köra felfritt här. Om det lyckas så lär det återigen bli ett offensivt upplägg då Verbeeck är stark och med det han visade i sin senaste start så räcker han långt även här. 

11 Lexington Yoda har en bra grundkapacitet vilket han har visat tidigare i karriären men har också varit borta en hel del från tävlingsbanan med skadeproblem. Ifjol blev det endast en start och det var i juni vilket även var den senaste starten för sexåringen. Han har enligt stallet inför detta gått ett par banjobb och ska nog vara rätt så hyfsad förberedd, men det kommer bli ett snällt upplägg i denna comeback. Jag tycker dock att hans kapacitet står sig väldigt bra i det här sällskapet som är väldigt svagt och om kusken Mika Forss skulle kunna ge Lexington Yoda en fin ryggresa här för att spurta till slut så ska det bli spännande att se hur han står sig. 

Min Vinnare: 8 Perfect Score Ås

Spets efter 500m: 8 Perfect Score Ås 

Skrällen: 11 Lexington Yoda

Rankingen: A: 8,9 B: 11,1,12,4,10,6,5 C: 2,3,7


V64-4 1640m Autostart


1 Kuzma’s Mother är en välstammad dam som visat rätt så god kapacitet utan att dock ha fått vinna hittills i karriären. I senaste starten så gjorde hon debut för sin nya tränare Mattias Djuse och var då positiv som tvåa. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara än bättre och här har hon dessutom lottats till ett mycket bra startspår som hon även kan utnyttja med sin startsnabbhet. Magnus Djuse hoppar upp i sulkyn denna gång vilket alltid får ses som ett stort plus och hans taktik kommer att vara att köra till ledningen och sedan stanna där vilket jag tror är det mest rimliga scenariot i det här loppet. Spets och slut för Kuzma`s Mother!

 7 Her Cash rätt så trevlig dam som dock fortsatt väntar på karriärens första seger fortfarande efter femton starter. Hon har matchats mot rätt så tuffa hästar på slutet och avrundade fjolåret med att starta på V75 på nyårsafton och då var hon inte som bäst för dagen. Hon har efter den starten inte startat och istället åtgärdats av veterinär, så hon lär komma fräsch till den här starten. Hon är kvick den första biten men ska helst köras i ryggar, så taktiken från kusken Mika Forss lär vara att försöka ladda från start för att finna position och om min vinnare av loppet kommer bort så är Her Cash att räkna med tror jag. 


Min Vinnare: 1 Kuzma’s Mother

Spets efter 500m: 1 Kuzma’s Mother

Skrällen: 7 Her Cash

Rankingen: A: 1 B: 7,2,10,5,3,8 C: 11,4,6,9,12


V64-5 2140m Volt

11 El Vego Khalifa är en läcker häst som segrat i en tredjedel av karriärens 21 starter. Han har i år gjort två starter efter lite uppehåll och då varit klart godkänd som fyra i bägge starterna på hemmabanan Jägersro. Med dessa loppen i kroppen så bör formen vara i antågande och då jag tycker att detta är en rätt så läcker häst så ska han stå sig väldigt bra mot den här typen av motstånd då han matchats rätt så tufft på V75 tidigare. Startspåret hade kunnat vara bättre, men han bör komma iväg rätt så bra från start här och sedan kommer nog kusken Ulf Ohlsson att vara rätt så aktiv och vi lär få se att El Vego Khalifa är fältets bästa häst. Rolig spik till låg %! 

7 Lawina gjorde det bra som unghäst och har tjänat 450 tusen kronor i karriären och var bland annat i final av Drottning Silvias Pokal förra året. Här gör hon en spännande comeback efter ett par månaders vila och har lottats till ett för henne väldigt bra startspår som gör att kusken och tränaren Claes Sjöström lär vilja placera sin adept i ledningen. Väl i den positionen så har hon en seger på ett försök så man lär säkerligen vilja prova om man kommer dit och det kan räcka hela vägen även om jag tror att min vinnare blir för tuff för att stå emot. 

Min Vinnare: 11 El Vego Khalifa 

Spets efter 500m: 7 Lawina

Skrällen: 7 Lawina

Rankingen: A: 11 B: 7,9,2,4,6,5,14 C: 8,1,3,10,12,15


V64-6 2140m Auto

6 Hera Hammering har härdats i rätt så tuffa sammanhang och gjorde det klart bra ifjol med över 218 tusen kronor intjänat. Hon gjorde årsdebut i slutet av januari och gjorde då ett bra lopp som trea efter en tuff resa mestadels utvändigt ledaren som hon plockade ner in mot upploppet, men fick sedan ge vika sista 100 meterna. Med det loppet i kroppen så kommer formen att vara klart bättre i denna starten och med den hårdhet som Hera Hammering har skaffat sig mot tuffare motstånd än det här så ska hon vara förstahäst. 

3 Ever So Much är en välstammad herre som varit bland de tre främsta i mer än hälften av karriärens 31 starter. Det har dock endast blivit en seger och totalt tio andraplatser. Han har på slutet matchats i rätt så tuffa sällskap och inte fått med sig något då, men nu mot ett klart mer passande motstånd samtidigt som han står bra till med ett bra startspår så är det bästa chansen på ett tag för honom att få vinna lopp igen. 

2 She’s Just Joy hade en för hennes del bra fjolårssäsong med åtta pallplaceringar på 21 starter. Hon gjorde årsdebut i början av januari och såg då väldigt fin ut, men fick aldrig chansen då och blev fast med krafter kvar. Hon har här lottats till ett bra startspår och bör vara den som lägger beslag på ledningen och sedan tror jag nog att kusken och tränaren Tomas Rosèn vill köra i den positionen. Om man bara sedan kan få dämpa tempot en bit så kan det här bli intressant och jag vill lyfta fram She`s Just Joy som loppets skräll. 


Min Vinnare: 6 Hera Hammering

Spets efter 500m: 2 She’s Just Joy

Skrällen: 2 She’s Just Joy

Rankingen: A: 6,3 B: 2,11,5,8  C: 1,4,7,9,12Lycka till!

Christoffer