Denna tisdag så körs V64 på Sundbyholmstravet i Eskilstuna. Jag väljer att spela med två spikar i V64-3 nummer 2 Ruger och i V64-4 nummer 4 Billionaire Face.


V64-Förslag Eskilstuna 27/2

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15V64-1 2140m Auto

5 Urbina Southwind hade ett fint fjolår med sju pallplaceringar på tolv starter varav fyra stycken segrar. Hon gjorde en spännande årsdebut i mitten av februari och öppnade då snabbt till ledningen, men blev alldeles för pigg på kuppen och den dagen var förstörd redan efter ett par hundra meter. Nu har man laddat om och lottats till ett perfekt startspår här och taktiken kommer att vara given igen och det är att ta hand om ledningen, men med en förhoppning då om att hon ska hålla sig lite lugnare. Med det loppet senast där hon även fick springa av sig lite så bör hon vara det och detta ser ut som en mycket bra uppgift på förhand för Urbina Southwind. Spets och slut! 

4 Biscaia har gjort det klart godkänt i årets tre starter som gett en andraplats som bäst. Hon har en vass speed att tillgå och från ett fint utgångsläge här kan kusken Jorma Kontio försöka finna en position i den främre träffen åt sjuåringen och om hon sedan får sitta kvar i ryggar fram tills upploppet så kommer Biscaia att leverera en bra avslutning och är att räkna med här om min vinnare av loppet kommer bort. 

8 Isabell Trot är en klart duglig tävlingshäst som gjorde årsdebut i början av februari som fyra i mål efter att ha hängt med godkänt från rygg på ledaren. Med det loppet i kroppen kommer nu formen vara uppåt och från ett öppet startspår som hon har fått här så kan kusken Petter Karlsson ladda iväg från start för att finna en hygglig position. Isabell Trot behöver lite hjälp under loppets gång med ryggar, men om hon får det och min vinnare av loppet underpresterar så är hon loppets skräll. 


Min Vinnare: 5 Urbina Southwind

Spets efter 500m: 5 Urbina Southwind

Skrällen: 8 Isabell Trot

Rankingen: A: 5 B: 4,8,7 C: 9,1,2,3,6


V64-2 2140m Auto

5 Mezcal Teorvici får förstarösten i ett rätt så öppet lopp då fyraåringen har visat ett fint kunnande men också strulat till det för sig en hel del med galopper. I årets två starter har det blivit galopp, först i årsdebuten näst senast då han galopperade med krafter kvar utvändigt ledaren med ett halvvarv kvar till mål och senast i första sväng. Bättre startspår den här gången mitt bakom startbilen bör innebära felfri avgång och om sedan kusken Zeb Jonasson kan hålla Mezcal Teorvici i trav hela vägen så tycker jag att han är bästa hästen och då ska han ses med rätt så bra chans här. 

1 Beppe’s Toy har gjort det klart bra i årets två starter. Han har vid båda tillfällena fått en snäll resa invändigt och avslutat bra när väl luckan har kommit. Med dessa två lopp i kroppen bör formen peka uppåt och han har återigen lottats till ett fint utgångsläge och denna gången tror jag att kusken Isac Lindberg kommer att försöka köra till ledningen och sedan köra där. Om sedan ekipaget kan få dämpa tempot en bit så ökar chanserna förstås och det ska bli intressant att se Beppe`s Toy här. 

9 Makeit visade rätt så fin kapacitet under fjolåret med två segrar och en andraplats på sju starter. Detta året har han inlett lite mer tveksamt då det har blivit lite fel för honom med en startgalopp i senaste starten. Nu har han lottats till ett bakspår som kanske passar bättre och med rygg på en startsnabb häst så kan kusken och tränaren Troels Andersen ge Makeit en smygresa här och om man bara har lite tur under loppets gång så är Makeit bra nog att agera skräll i ett öppet lopp. 

Min Vinnare: 5 Mezcal Teorvici

Spets efter 500m: 1 Beppe’s Toy

Skrällen: 9 Makeit

Rankingen: A: 5,1,9 B: 7,6,12,2,4,10,11 C: 3,8 


V64-3 2140m Auto

2 Ruger har kommit igång hyggligt i år med en seger och två tredjeplatser på fyra starter. Efter ett par tuffa lopp med mycket grovjobb själv så fick han ett snällare lopp senast i andra par utvändigt innan slutattacken sattes in 500 meter före mål och han gick då hela vägen in i mål på ett bra sätt i en snabb avslutning som trea. Här startar han från ett fint utgångsläge på nytt och denna gången är nog kusken och tränaren Erik Lindegren sugen på att försöka köra sig till ledningen i ett tidigt skede, och om man skulle nå den positionen så är det ingen som plockar ner Ruger här. Spets och slut! 

4 Icon Mearas är en välstammad herre som vunnit tolv av karriärens 31 starter. Han avrundade fjolåret på absolut bästa sätt med två raka segrar och efter en vinter hos tränaren Jörgen Westholm så ska det bli spännande att se sexåringens utveckling i år. Startspåret är fint här och han duger förstås väldigt bra i klassen, men då han inte har startat på tre månader så lär nog upplägget bli lite försiktigt här genom att försöka avsluta loppet starkt. Givetvis kan det räcka till seger ändå och Icon Mearas är det givna motbudet här till min vinnare. 

Min Vinnare: 2 Ruger

Spets efter 500m: 2 Ruger 

Skrällen: 10 Capital Gain C.C. 

Rankingen: A: 2 B: 4,10,6,7,1,9 C: 5,3,8


V64-4 1640m Auto

4 Billionaire Face är en mycket fin tävlingshäst som startat elva gånger i karriären och varit bland de tre främsta totalt åtta gånger varav fyra stycken segrar. I år har han hunnit med att göra tre starter och på dessa tagit en seger och en andraplats, där han i den senaste starten var favorit på V75 men fick då nöja sig med en andraplats från ledningen. Här har man återigen fått ett bra startspår och siktet från kusken Zeb Jonasson kommer att vara tidig ledning och sedan försöka stanna där hela vägen. Det låter som ett mycket troligt scenario av det här loppet som nog inte blir så särskilt spännande och här hittar vi dagens andra spik i Billionaire Face.  

2 Netflix är en tyskfödd herre som kom till Sverige under hösten och har här fått visa sin fina kapacitet. I år har han hunnit med fyra starter som gett två segrar och två andraplatser och det är en häst som verkligen står sig bra i klassen. Bra startspår även den här gången gör att han kommer att få en fin resa och då man får känslan av att han både är stark och snabb så tål han att även göra en hel del jobb själv om det behövs. Ny spännande uppgift väntar för sexåringen här, och om min vinnare av loppet skulle komma bort så är Netflix det givna motbudet.

 Min Vinnare: 4 Billionaire Face 

Spets efter 500m: 4 Billionaire Face 

Skrällen: 5 Icebreaker D.S. 

Rankingen: A: 4 B: 2,5,9,10,1,7,11 C: 3,8,6


V64-5 2140m Volt

1 Pannacotta Doc har verkligen visat fin form i upptakten av det här året som gett två segrar på fyra starter. Segrarna kom två på rad inför senaste starten då man valde att spänna bågen rejält och gå ut på V75 där hon lottades till ett hopplöst utgångsläge, men såg stark ut innan galoppen kom 300 meter före mål och det var en framskjuten placering som rök där. Formen är helt enkelt riktigt bra för dagen på sjuåringen som här står väldigt intressant till med ett passande utgångsläge som bör innebära tidig ledning och sedan vill kusken Claes Eskilsson givetvis köra i den positionen. En taktik på förhand som ligger nära till hands och detta loppet leder Pannacotta Doc länge! 

2 Frodo De Castella är en kapabel herre som ofta är med långt fram i loppen, men han kan också strula till det för sig en hel del och galoppera. Denna gången står han intressant till med ett bra utgångsläge som bör innebära att han travar iväg och sedan får en fin resa i den främre träffen och i ett lite ojämnt fält så ska Frodo De Castella ses som det givna motbudet och skrällen i loppet. För fart finns det gott om!  

Min Vinnare: 1 Pannacotta Doc

Spets efter 500m: 1 Pannacotta Doc

Skrällen: 2 Frodo De Castella 

Rankingen: A:1 B: 2,5,8,7,9 C: 6,10,3,4


V64-6 2140m Auto 

10 Hot Dansk Dynamite är en danskfödd herre som tidigare tränats i Tyskland som han kom ifrån till Sverige under hösten. Väl på svensk mark så har han gjort ett par hyggliga prestationer, men det var först i den senaste starten som han fick ta sin första seger här. Han vann då på ett rejält sätt efter att ha styrts på i tredjespår med varvet kvar till mål och sedan fått göra mycket jobb själv men kunde trots det avgöra enkelt över upploppet. Här startar han återigen från ett lite jobbigt utgångsläge och det gäller förstås att ha lite tur med positioneringen, men med det intrycket han gav senast så måste detta på nytt vara en bra segerchans för Hot Dansk Dynamite som får förstarösten här. 

8 Kong Venience är en grundkapabel herre som fortsatt väntar på karriärens första seger efter två andraplatser och tre tredjeplatser på tio starter under debutsäsongen i fjol. Nu gör han årsdebut här efter att han inte startat sedan i början av december, och det ska bli spännande att se fyraåringen på banan igen med en vinterträning bakom sig. Startspåret här är tufft, men en duktig lärling i Simon Helm sitter upp bakom och då jag tycker Kong Venience står sig väldigt bra i den här klassen så är han motbudet till segern i ett öppet lopp. 

4 Bellamy McLin är en rätt så fartfylld dam som visat gott kunnande hittills. Hon gör här årsdebut efter att hon inte har startat sedan i början av oktober och kommer säkert att behöva lopp i kroppen innan formen sitter där igen. Det är dock en travsäker dam som är snabb ut den första biten och från ett fint startspår här så kommer kusken Isac Lindberg förstås att ladda iväg och sedan får vi se vilken taktik som man väljer. Ett öppet lopp är det och jag tycker att Bellamy McLin är en spännande skräll. 

Min Vinnare: 10 Hot Dansk Dynamite

Spets efter 500m: 4 Bellamy McLin

Skrällen: 4 Bellamy McLin

Rankingen: A: 10,8,4,B: 12,6,11,2,3,1,9 C: 5


Lycka till!

Christoffer