V64 körs denna tisdag på Sundbyholmstravet i Eskilstuna. Jag spelar med två stycken spikar i V64-2 där 4 Billionaire Face tidigt sitter i ledningen och vinner därifrån samt i V64-3 där 2 Jikken står för klassen i gänget.
V64-Förslag Eskilstuna 9/4

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-1 2140m Volt

1 Frodo De Castella är i grunden en rätt så fin häst som dock hade det lite tuffare förra året, men har inlett det här året bra och tog första årssegern i senaste starten. Femåringen fick då en perfekt resa i rygg på ledaren hela vägen fram tills upploppet och lyftes då ut i ett andraspår och kopplade greppet 100 meter före mål och vann enkelt då. Återigen står han inför en passande uppgift här med ett fint startspår som kommer att innebära att Frodo De Castella tar hand om ledningen här och sedan tror jag att han stannar där hela vägen in i mål. 

7 My Dreams har hög kapacitet när han väl får det att stämma och var bland annat i final av Kriteriet för två år sedan. Förra året var en besvikelse då det endast blev tre andraplatser på nio starter och i år på två starter har det blivit en andraplats som bäst. I senaste starten så provade man V75 och femåringen hamnade då i tredje par invändigt och fick sedan luckan för sent och gick i mål med gott om krafter kvar som sjua i mål. Nu går han ner lite i klass igen sett till motståndet, och om bara My Dreams kliver iväg från start här så kommer han att få en fin resa i ett litet fält och ska ses med segerchans.

 
Min Vinnare: 1 Frodo De Castella

Spets efter 500m: 1 Frodo De Castella

 Skrällen: 4 One For All

Rankingen: A: 1,7 B: 9,3,4,2,6,8,5

 

V64-2 1640m Auto

4 Billionaire Face är en väldigt fin häst som kommit igång bra i år då han på sex starter tagit två segrar och två andraplatser. På slutet har han gjort två raka starter på V75 där han näst senast gjorde det bra som tvåa efter en resa utvändigt ledaren under slutvarvet, och i senaste starten så kom han aldrig in i loppet från ett tufft utgångsläge. Nu går man ut i ett normalt lopp igen och därmed går han ner kraftigt i klass, och om man ser till förutsättningarna så är dom perfekta här med ett fint startspår över kort distans och här kommer kusken och tränaren Claes Sjöström att köra till ledningen med Billionaire Face och sedan stannar ekipaget där hela vägen in i mål. Jag spikar! 

7 Sparky’s Dream utvecklades fint förra året då han på elva starter tog fyra segrar och matchades en hel del mot tufft motstånd på V75. Han återkommer här efter 3.5 månaders tävlingsfrånvaro och kommer att behöva lopp i kroppen innan formen sitter där igen, men han har tidigare gått bra efter vila och om Sparky`s Dream kan droppa ner i ett andraspår här och få en hyfsad resa så ska han ändå räknas tidigt bakom min vinnare av loppet.

Min Vinnare: 4 Billionaire Face 

Spets efter 500m: 4 Billionaire Face 

Skrällen: 7 Sparky’s Dream

Rankingen: A: 4 B: 7,2,3,6 C: 5,1,9,8

 

V64-3 2640m Auto

2 Jikken hade ett bra fjolår som fyraåring sett till att han kvalade in till både Kungapokalen och Derbyt där han inte fick någonting med sig och han gjorde bokslut med 439 tusen kronor intjänat. Nu gör han årsdebut här efter mer än fem månaders frånvaro från tävlingsbanan och det är på förhand en mycket lämplig uppgift som han står inför här. Ett passande andraspår bakom startbilen innebär att kusken Örjan Kihlström kan lägga upp taktiken lite hur han vill, men ett rimligt scenario är att han kör till ledningen och sedan stannar i den positionen hela vägen in i mål. Dock ska detta vara en mycket bra segerchans oavsett position för Jikken som är en given spik på kupongen. 

5 Kathrine S.H. har gjort det bra i årets tre starter efter ett lite sämre år förra året. Här gör hon första starten på närmare två månader efter att hon i senaste starten höll bra som trea från utvändigt ledaren under slutvarvet. Hon har dock varit struken inför en tilltänkt start i början av mars och därför finns det frågetecken kring hennes form här, men stallet brukar ha sina hästar rätt så väl förberedda och från ett fint startspår här så kommer Kathrine S.H. att få en fin resa och om min vinnare av loppet kommer bort så är hon tidig i ett öppet lopp bakom.

 
Min Vinnare: 2 Jikken

Spets efter 500m: 2 Jikken

Skrällen: 5 Kathrine S.H. 

Rankingen: A: 2 B: 5,9,3,7,4,8 C: 6,1

 
V64-4 2140m Auto

3 Kind Of Silver får förstarösten i ett öppet lopp då hon har matchats mot rätt så tufft motstånd stundtals och satt i sitt senaste lopp fast med gott om krafter kvar efter att ha hamnat i femte par invändigt. Klart bättre startspår den här gången innebär att risken för att hon ska sitta fast är klart mindre och här lär det nog bli en rätt så vaken och offensiv styrning från kusken William Ekberg. Barfota runt om som det blir här är ett plus och om Kind Of Silver kan få smyga med en bit här och spurta till slut så tror jag att hon fäller de flesta över upploppet. 

2 Extra Sweet visade fin form under slutet av förra året innan hon gick till vintervila i slutet av december. Nu efter 3.5 månaders vila från tävlandet är hon redo för årsdebut och rapporterna från stallet går i dur då hon har tränat bra och kommer väl förberedd inför den här uppgiften. Från ett optimalt startspår så kommer kusken Per Nilsson kunna ge Extra Sweet en fin resa här och med lite tur under loppets gång så kommer hon att fälla många till slut och ska ses som en tidig utmanare.

 
Min Vinnare: 3 Kind Of Silver 

Spets efter 500m: 4 Sheslikethewind

Skrällen: 4 Sheslikethewind

Rankingen: A: 3 B: 2,4,11,9,8,7 C: 6,1,12,5,10

 

V64-5 2140m Volt

2 See My Muscles är en talangfull fyraåring som inledde sin karriär i februari i år och har hittills inte gjort någon besviken med två raka segrar och har visat att han även tål olika upplägg då han har både styrka och fart i sig. I debuten näst senast så kördes han till ledningen efter 300 meter och vann sedan mycket enkelt efter att ha dragit på i ett eget tempo under loppets gång och i senaste starten så hamnade han utvändigt ledaren med 900 meter kvar till mål och vann sedan enkelt återigen. Han har inför den här starten varit struken inför en tilltänkt start efter att ha varit förkyld, men det gick snabbt över enligt stallet och han har nu skött sin träning på ett riktigt bra sätt. Återigen står See My Muscles inför en bra uppgift och här tror jag att kusken Jorma Kontio tidigt kör till ledningen och sedan blir See My Muscles svår att rå på. 

8 Tyson Renegade är en mycket fin häst som har lite för lite pengar på sig sett till hans kapacitet. Han årsdebuterade på absolut bästa sätt näst senast då han fick ett fint lopp och avslutade då bra över upploppet när luckan väl kom och segern blev enkel. Han var därför hårt betrodd i sin senaste start på V75, men galopperade då från start efter att han varit lite spänd vilket han ibland kan bli och det ses som ett olycksfall i arbetet. Han känns fortsatt fin i träningen enligt stallet och från det här utgångsläget så bör fyraåringen kliva iväg bra och trots 20 meters tillägg få en fin resa. Om sedan Tyson Renegade kan få en ryggresa här återigen så kommer hans avslutning att bita bra och han är ett givet motbud här.

 
Min Vinnare: 2 See My Muscles 

Spets efter 500m: 2 See My Muscles 

Skrällen: 5 Chiani Broline

Rankingen: A: 2,8 B: 5,10,9 C: 6,3,1,11,4,7

 

V64-6 2640m Auto 

6 L.Way Joli finns sedan en tid tillbaka hos sin nya tränare Sofia Aronsson där han i senaste starten tog första segern för sin nya tränare. Han sprang då barfota runt om vilket föll väl ut då han från ledningen vann mycket enkelt efter en snabb avslutning. Även denna gången står fyraåringen inför en spännande uppgift även om motståndet är något tuffare, men från ett fint startspår så öppnar L.Way Joli bra igen och taktiken från kusken Andrè Eklundh är given och det är att köra till ledningen och sedan stanna där hela vägen in i mål på nytt vilket jag tror lyckas. 

9 Woodbank är en rejäl herre med styrkan som sitt främsta vapen och som gjort det bra i årets fem starter som gett tre pallplaceringar varav en seger. Han har på slutet matchats på V75 där han senast var ute i en V75-Final på Solvalla och gjorde det då bra som sexa. Nu möter han ett lite enklare motstånd igen och om bara kusken och tränaren Joakim Wallin kommer igenom hyggligt från bakspåret här med sin adept så ska ekipaget räknas tidigt och över den långa distansen trivs Woodbank bra och är en given utmanare.

 
Min Vinnare: 6 L.Way Joli

Spets efter 500m: 6 L.Way Joli

Skrällen: 10 Haxo d’avignere

Rankingen: A: 6,9 B: 7,5,10,8,3 C: 4,2,1


Lycka till!

Christoffer