V64 körs denna måndag på Färjestadstravet i Karlstad. Jag spelar med två stycken spikar och det i V64-2 där 2 Funny Money möter ett passande motstånd och i V64-4 så jagar 7 Pearl Silvio sin tredje raka seger. 


V64-Förslag Färjestad 17/6

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Volt


2 Nyras Lars R. är en fin tävlingshäst som fortsatt väntar på årets första seger efter sju försök, men han står på tur efter flera fina insatser. Han har matchats mot tufft motstånd och gjorde det senast bra som fyra efter att han från tredje par utvändigt gick på i tredjespår 700 meter före mål och sedan höll han farten klart bra som fyra. Här tycker jag att det på förhand ser intressant ut för femåringen och från ett öppet startspår så kommer femåringen att kunna köras till tidig ledning och med bra form för dagen så leder Nyras Lars R. det här loppet länge.

1 Maksi King är en norskfödd herre som under förra året på hösten debuterade för sin nya tränare Andreas Lövdal efter att ha flyttat till Sverige och på två starter så blev det två segrar innan han tvingades till en längre vila pga skada. Nu återkommer han efter 7.5 månaders tävlingsfrånvaro och det blir intressant att följa sjuåringen denna säsongen och se hur han kommer att stå sig. Utgångsläget här passar honom fint och med en fin resa i den främre träffen för Maksi King så kommer han att kunna utmana om segern ifall det bara löser sig hyfsat för han.Min Vinnare: 2 Nyras Lars R.

Spets efter 500m: 2 Nyras Lars R.

Skrällen: 4 Yucatan Diamant

Rankingen: A: 2,1 B: 6,5,4 C: 7,3,8

V64-2 2140m Auto


2 Funny Money är en rätt så vettig tävlingshäst som visade rätt så bra kapacitet under förra året som var hans debutsäsong då det på tio starter blev fyra pallplaceringar varav två stycken segrar. Efter närmare ett halvårs tävlingsfrånvaro så gjorde han sedan årsdebut i slutet av april och han fick då en rätt så tuff resa utvändigt ledaren men var inte som bäst och var slagen tidigt. Efter det har han fått en ytterligare paus på två månader och känns enligt stallet fin i träningen inför detta. Mot ett passande motstånd här samtidigt som han startar från ett fint utgångsläge så tror jag att kusken Sebastian Rishovd tidigt sätter Funny Money i ledningen och sedan är han hästen att slå för övriga. Jag spikar!

7 Mon’s Snowstorm gör oftast sitt i loppen och har varit på prispallen i närmare hälften av karriärens fjorton starter men står fortsatt utan seger. På slutet har han gjort det helt okej då han näst senast var trea på Åby då han efter en resa i rygg på ledaren hängde med bra som trea och i senaste starten hamnade han en bit bak i kön men gick då med bra fart över mål. Denna gång går fyraåringen ner lite i klass och ställs här mot ett väldigt ojämnt motstånd och om min vinnare av loppet skulle komma bort så ska Mon`s Snowstorm räknas tidigt.Min Vinnare: 2 Funny Money

Spets efter 500m: 2 Funny Money

Skrällen: 10 Mr Santa

Rankingen: A: 2 B: 7,1,10,5,4,12,6,8,11,3,9

V64-3 2140m Auto


5 Himalaya Sisu är en fin märr som alltid gör sitt i loppen och har i år tre andraplatser på fem starter. I senaste starten gjorde man resan till Norge och hon fick då under slutvarvet göra grovjobbet utvändigt ledaren under slutvarvet därifrån hon höll väldigt bra fram till andraplatsen och det var ett fint formintryck. Hon känns enligt stallet fortsatt fin i träningen efteråt och från ett fint startspår här så bör sjuåringen kunna få en hygglig resa i den främre träffen och om Himalaya Sisu kan få en ryggresa av sin kusk och tränare Kristian Lindberg den här gången så har hon en vass avslutning att tillgå och jag tycker att hon är en rolig vinnare av loppet.

2 Maybe Maven är en norsk gäst som i år fått två lopp i kroppen inför denna resa till Sverige. Hon har varit bra i sina två starter i år då det har blivit en andraplats samt en tredjeplats där hon i senaste starten fick en tuff resa utvändigt ledaren men var trots det bra med in i mål. Hon bör ha gått framåt ytterligare i form efter senast och till den här starten så hoppar kusken Björn Goop upp i sulkyn vilket jag tycker är intressant. Från ett fint utgångsläge så kommer Maybe Maven att få en fin resa i den främre träffen och om det sedan löser sig hyggligt så kommer hon att stå för en fin insats här och ska räknas tidigt.Min Vinnare: 5 Himalaya Sisu

Spets efter 500m: 2 Maybe Maven

Skrällen: 1 Queen

Rankingen: A: 5,2 B: 1,6,7,38,4 C: 9

V64-4 2140m Auto


7 Pearl Silvio är en lovande tjej som främst i år kommit igång med startandet på allvar då hon på sex starter tagit två segrar och tre andraplatser. Hon kommer närmast från två raka segrar där hon senast på Åmål kördes till ledningen kort efter start och efter att hon sedan höll ett rätt så jämnt tempo så blev segern säker. Här startar hon från ett utgångsläge lite längre ut bakom startbilen men hon är tillräckligt snabb ut för att kunna köra sig till ledningen efter en bit här och respekten från motståndet bör vara rätt så stor med och detta ser på förhand ut som en mycket bra uppgift för Pearl Silvio som jag spikar utan att tveka.

3 Kaffeåchampagne är en rätt så fin häst i grunden som sedan hon flyttade till sin nya tränare Per Henriksen kommit igång riktigt bra och tog i senaste starten karriärens första seger. Hon kördes då fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och vann sedan mycket enkelt efter att hon kopplade greppet in på upploppet och det var ett fint intryck. Hon blir bättre för varje lopp som hon gör nu och från ett fint utgångsläge här så kommer det att bli en resa i den främre träffen och om min vinnare av loppet skulle komma bort denna gång eller ha en sämre dag så är Kaffeåchampagne det givna motbudet.Min Vinnare: 7 Pearl Silvio

Spets efter 500m: 7 Pearl Silvio

Skrällen: 3 Kaffeåchampagne

Rankingen: A: 7 B: 3,5,9,10,11,4,6 C: 1,2,8

V64-5 2140m Auto


3 Midnatt Tulla är ett fint norskt kallblod som håller väldigt fin form för dagen och har i år gjort det riktigt bra då hon på elva starter tagit två segrar och tre tredjeplatser. Vid segern senast så kördes hon till ledningen kort efter start och sedan vann hon mycket enkelt och det var en fin första start för sin nya tränare Jens Kristian Brenne som är nöjd med hur hon känns efteråt och formen ska fortsatt vara fin. Utgångsläget här är perfekt och hon får denna gången kusken Björn Goop upp bakom sig vilket är spännande och med siktet inställt på ledningen här där Midnatt Tulla trivs bra så ska hon räknas med fin segerchans även denna gång. 

4 Christina K. är en fin märr som under förra året hävdade sig bra i sin kull och har nu fått ett par lopp i kroppen och börjar närma sig formen. I senaste starten så gjorde hon det bra som trea efter att ha fått en fin resa i andra par utvändigt och hon utmanade även duon framför henne rejält över upploppet i en snabb avslutning och det var en fin insats. Här startar hon från ett fint utgångsläge på nytt och det bör kunna bli en fin resa i den främre träffen återigen och om det löser sig fint här för Christina K. så ska hon räknas mycket tidigt på nytt och är den främsta utmanaren här om segern. Min Vinnare: 3 Midnatt Tulla

Spets efter 500m: 3 Midnatt Tulla

Skrällen: 12 Voje Linn 

Rankingen: A: 3 B: 4,7,6,12,8,9,11,2,13 C: 5,10,1

V64-6 2140m Auto


3 Famous Photo L.A. är en nyttig tävlingshäst som på årets åtta starter tagit två segrar och en andraplats. Han har matchats mot tuffa hästar stundtals och visat att han hävdar sig bra i klassen och i senaste starten så såg han stark ut efter att han kördes fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål men galopperade då med 150 meter kvar till mål när han såg ut att vara på väg mot segern. Det var tredje loppet i rad som han galopperade vilket givetvis oroar lite, men han känns normalt sett inte osäker av sig och från ett fint startspår här så bör femåringen kunna kliva iväg bra och om han sedan håller den fina form han ser ut att ha haft på slutet så tycker jag att detta ser ut som en fin uppgift på förhand.

4 R.K.Star är en rejäl herre som besitter bra med styrka och tog under fjolåret rätt så fina kliv i sin utveckling då det på tretton starter blev sex pallplaceringar varav tre stycken segrar. Han gjorde i senaste starten årsdebut efter närmare sju månaders tävlingsuppehåll och fick då en snäll resa invändigt hela vägen och även om han var rätt så trög så gjorde han det godkänt som fyra. Med det loppet i kroppen så bör nu formen vara klart uppåt och från ett startspår som passar han fint så öppnar han bra och bör kunna sitta i ledningen här efter en bit och om sedan R.K.Star har någorlunda form nu så ska han blanda sig i segerstriden.
Min Vinnare: 3 Famous Photo L.A.

Spets efter 500m: 4 R.K.Star

Skrällen: 5 Bowling Orlando 

Rankingen: A: 3,4 B: 5,7,9,11,6,12 C: 1,10,8,2Lycka till!

Christoffer