Denna måndag så körs V64 på Färjestadstravet i Karlstad. Jag väljer att spela med tre spikar i V64-1 3 Lozano Di Quattro, V64-2 14 Blomsterprinsen och i V64-5 5 Vision Of Gideon. 


V64-Förslag Färjestad 18/3

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Auto

3 Lozano Di Quattro har alltid varit en väldigt lovande häst och hade förra året sitt stora genombrott på tävlingsbanan. På fjorton starter så blev det fem segrar och fem andraplatser vilket gav över 817 tusen kronor intjänat. Han matchades mest på V75 och gjorde sista starten förra året i mitten av oktober med en andraplats i en V75-Final. Nu gör han årsdebut här efter fem månaders tävlingsfrånvaro och tränaren Per K Eriksson har hittat en väldigt fin uppgift åt sexåringen. Från ett perfekt startspår så kan kusken Tobias J Gustafsson placera Lozano Di Quattro tidigt i front här och sedan är detta spel mot ett mål. Spik! 

9 Gloster Gladiator är motbudet för den som vill gardera. Sjuåringen är en fin tävlingshäst som ofta gör sitt i loppen, och från ett lite passande smygläge här så kan kusken Carl Johan Jepson ge Gloster Gladiator en fin ryggresa. Om sedan min vinnare av loppet kommer bort så är han given i striden. 


Min Vinnare: 3 Lozano Di Quattro

Spets efter 500m: 3 Lozano Di Quattro

Skrällen: 9 Gloster Gladiator

Rankingen: A: 3 B: 9 C: 1,6,7,5,8,4,2


V64-2 2140m Auto

14 Blomsterprinsen har inlett det här året på absolut bästa sätt då han på tre starter tagit tre segrar. Fartresuserna på femåringen är riktigt fina och han är allround med både fart och styrka vilket gjort att han kunnat vinna sina lopp på olika sätt. I senaste starten så kom han iväg bra från 20 meters tillägg och fann en position i fjärde par utvändigt innan han avancerade fram via spåren 900 meter före mål, och på ett par hundra meter hade han swishat förbi till ledningen och segern blev sedan enkel. Här har stallet hittat en ny lämplig uppgift åt Blomsterprinsen som trots ett tråkigt utgångsläge ska ha toppchans. 

13 Faks Odin N.O. har bra grundkapacitet och har börjat det här året bra efter ett litet mellanår i fjol. På två starter i år har det blivit en tredjeplats och en fjärdeplats med rätt så fint intryck på sjuåringen som här står lite dumt till med ett tråkigt startspår, men om kusken Magnus Jakobsson kan ge Faks Odin N.O. en lämplig resa så kommer hans avslutning att räcka långt och det kan vara en rolig skräll att ta med om man garderar min vinnare av loppet. 


Min Vinnare: 14 Blomsterprinsen

Spets efter 500m: 6 Wivar

Skrällen: 13 Faks Odin N.O. 

Rankingen: A: 14 B: 4,6,13,8,7 C: 15,11,3,5,1,2,9,10,12


V64-3 2140m Auto

4 ID Diamant är en välstammad fyraåring som debuterade i slutet av förra året och tog då två raka segrar. I årsdebuten i början av mars så hakade han på klart bra till en tredjeplats och det loppet borde ha fört fram honom rejält både i form och utveckling. Denna gång gör han första starten bakom en startbil, men då det ser ut som en förnuftig häst samtidigt som han är kvick i benen så ska det inte vara något problem. Från ett fint utgångsläge här så vill nog kusken och tränaren Björn Steinseth köra sig till ledningen vilket jag tror lyckas och väl i den positionen så tycker jag att detta ser ut som en bra uppgift för ID Diamant. 

6 Nascar är en rätt trevlig typ som tagit en seger och en andraplats på sina fem första starter i karriären. I senaste starten som även var fyraåringens årsdebut så galopperade han från start men kördes sedan runt och höll sedan farten in i mål. Med det loppet i kroppen så bör nu formen vara klart uppåt samtidigt som stallet är nöjda med hur han sköter sin träning och man har tro på honom inför framtiden. Lite halvjobbigt utgångsläge här och han riskerar att hamna lite på vingel, men om Nascar travar den här gången så ska han räcka långt då han är bra för den klassen han befinner sig i. 

7 Sara J.E. gjorde i senaste starten i samband med sin årsdebut även första starten för Hans Crebas. Hon tog då hand om ledningen direkt från start för att sedan släppa, och när luckan uppenbarade sig in mot upploppet så avgjorde hon lätt och vann säkert. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara bättre och då hon är snabb ut den första biten så kan man nog finna en rätt så bra position här trots utgångsläget och om det bara klaffar under loppets gång så ska Sara J.E. efter det intrycket senast räknas här. 


Min Vinnare: 4 ID Diamant

Spets efter 500m: 4 ID Diamant

Skrällen: 1 Marielle Cape

Rankingen: A: 4,6,7 B: 1,3,10,8,5,11 C: 9,12,2


V64-4 2140m Volt

8 Ei Lita H.M. är en norsk gäst som kommer till den här starten med fin form efter en bra start på året. Hon kommer närmast från seger vilket var hennes andra i år och det var just på Färjestadstravet då hon efter en fin resa avslutade vasst och hann dit precis på mållinjen. Precis som i den starten så startar sexåringen med 20 meters tillägg här, men då hon är snabb ut den första biten så brukar hon hamna bra på det och så bör hon göra även denna gång. Om sedan kusken Sindre Skjölås kan finna en vettig position även denna gången åt Ei Lita H.M. så tycker jag att hennes rejäla avslutning ska räcka riktigt långt igen. 

3 Storm Annsgal har på sina tio första starter i karriären visat sig vara en riktigt fin tävlingshäst med åtta pallplaceringar varav fyra stycken segrar. Han inledde det här året med två raka segrar innan han på slutet har varit lite sämre och galopperat. Det är en häst som stallet har rätt så god tro på inför framtiden och som här står bra till med ett fint startspår och bör kunna köras till en fin position om han travar. Kapaciteten är som sagt bra på Storm Annsgal som ska ses som ett motbud och skräll i det här loppet. 


Min Vinnare: 8 Ei Lita H.M. 

Spets efter 500m: 4 Vidarson V.A. 

Skrällen: 3 Storm Annsgal

Rankingen: A: 8 B: 3,4,7,12,11,9 C: 1,2,10,6


V64-5 2640m Volt

5 Vision Of Gideon är en segervan herre som på karriärens 23 starter tagit tio segrar. I år väntar han dock på första årssegern och han svek senast som hårt betrodd då han bara blev sexa. Efter den starten så har han fått vila en månad och är nu redo igen samtidigt som det blir barfota runt om vilket är ett plus för femåringen, och jag tycker detta på förhand ser ut som en väldigt fin uppgift. Alltid tufft att som nu starta med 40 meters tillägg, men då distansen är lång så finns det gott om tid för att runda det här sällskapet vilket jag tror att Vision Of Gideon gör och jag spikar utan att tveka. 

7 Ove Palema visade fin form i senaste starten då han gjord det riktigt bra som tvåa bakom en sådan fin häst som Dragster. Dubbla tillägg här över den långa distansen borde inte vara några bekymmer då han är rätt så stark av sig, och om bara kusken och tränaren Hans Crebas kan finna en fin position här åt sin adept så är han en given utmanare. Barfota runt om här är ett plus och om min vinnare av loppet kommer bort så är Ove Palema en utmanare och rolig skräll. 


Min Vinnare: 5 Vision Of Gideon

Spets efter 500m: 1 Leroy Sane

Skrällen: 7 Ove Palema

Rankingen: A: 5 B: 7,2,6,1,4,8 C: 10,9,3


V64-6 2140m Auto 

1 Hard Center är en nyttig tävlingshäst som ofta är med långt fram i loppen och gjorde senast en fin årsdebut i slutet av februari då han höll bra till en fjärdeplats efter en tuff öppning. Han är kvick ut den första biten och kommer antingen att få en resa i rygg på ledaren eller ännu bättre om han lyckas hålla upp ledningen här, för det är just det sistnämnda scenariot jag bygger mig tips på här och säger att Hard Center leder det här loppet från start till mål. 

5 Belgique hade en fin utveckling förra året och tog på tio starter två segrar och tre andraplatser. Han matchades även en del på V75 så han är verkligen härdad. Han gör årsdebut här men har tränat på riktigt bra enligt stallet, och från ett fint utgångsläge så bör kusken och tränaren Björn Goop kunna finna en rätt så fin position åt sin adept och med lite klaff under loppets gång så ska Belgique räcka långt. 

11 Wishful Order är en fin tävlingshäst som var duktig i fjol då han på sju starter tog tre segrar. Han har matchats i rätt så tuffa sällskap hemma i Norge och visat att han duger bra där. Här återkommer han efter närmare sju månaders frånvaro och gör årsdebut, så han kommer garanterat att behöva något lopp i kroppen innan formen sitter där. Femåringen har lottats till ett jobbigt utgångsläge här, men har rygg på en startsnabb häst och om bara kusken Tom Erik Solberg kan komma igenom hyggligt från start här med Wishful Order så är han bra nog att segerstrida i ett lopp som detta med lite tur.

 6 Honey Dun Girl är en flyfotad dam som visat fin form under en längre tid. I senaste starten så kom hon igenom bra från start från bakspår och gjorde det sedan bra som tvåa där hon var nära vinnaren. Nu är startspåret klart bättre den här gången och då hon är kvick ut den första biten så kommer kusken Victor Rosleff att ladda från start här med siktet på ledningen och om det lyckas är förstås mycket vunnet. Men även om det inte lyckas så kommer Honey Dun Girl att få en fin resa långt fram i fältet och ska ses med chans här. 


Min Vinnare:1 Hard Center 

Spets efter 500m: 1 Hard Center 

Skrällen: 12 North Star Navi

Rankingen: A: 1,5,11,6 B: 12,10,7,3 C: 2,9,4,8Lycka till!

Christoffer