V64 körs denna måndagskväll på Färjestadstravet i Karlstad. Jag väljer att spela med en spik och den startar i V64-2 nummer 10 What A Deal. 


V64-Förslag Färjestad 26/2

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15V64-1 1640m Auto


3 Lance B.R. är en välstammad herre som är stark av sig och har inlett karriären bra med två segrar och två tredjeplatser på sina sju första starter. I senaste starten som även var hans årsdebut så fick han ett tufft lopp men höll då bra som trea. Med det loppet i kroppen så kommer nu femåringen vara klart förbättrad och det ska bli spännande att se femåringen över kort distans här vilket bör passa bra. Startspåret är fint och kusken Erlend Rennesvik kan tidigt placera Lance B.R. i den främre träffen för att utnyttja hästens styrka och då jag tycker han visat mest av de startande hittills så blir han mitt förstaval.

6 Nascar debuterade under hösten ifjol som treåring då han gjorde fyra starter med en seger och en andraplats som bäst. Nu gör han årsdebut här efter två månaders vila och kommer säkerligen att behöva lopp i kroppen innan han börjar hitta formen. Startspåret är dock bra då han är kvick ut och här kan kusken Stefan Persson nog finna en rätt så lämplig position för Nascar som ska räknas i ett öppet lopp.

4 Make The Night är en rätt så kvick häst som i sin årsdebut i senaste starten tog karriärens första seger. Han kördes då till ledningen för att sedan släppa och när luckan kom in mot upploppet så avslutade han bra och avgjorde loppet enkelt till sin fördel. Nu har han lottats till ett perfekt startspår här då han är snabb ut och taktiken lär vara given här från kusken Linda Sedström och det är att nå ledningen och sedan stanna där hela vägen. Det kan lyckas!

5 Stepping One har blandat och gett lite i sina prestationer hittills, men är rätt så fartfylld när hon får det att stämma. Han har lottats till ett bra utgångsläge här samtidigt som stallet planerar att prova en amerikansk sulky för första gången. Det ska bli spännande att se vilken sorts effekt det get och här borde kusken Petter Karlsson kunna ge Stepping One ett fint lopp och om hon travar hela vägen så kommer fyraåringen att blanda sig i segerstriden och hon är loppets skräll.


Min Vinnare: 3 Lance B.R.

Spets efter 500m: 4 Make The Night

Skrällen: 5 Stepping One

Rankingen: A: 3,6,4 B: 5,1,10,8 C: 9,2,7V64-2 2140m Volt


10 What A Deal har visat sig vara en riktigt fin montèhäst som i år på tre starter för sadel har tre raka segrar. Vid senaste segern som kom på Åbytravet så reds han till ledningen för att sedan släppa och med varvet kvar valde man att gå ut i ett andraspår för att ett par hundra meter senare gå till ledningen igen och sedan stred han på bra hela vägen in i mål och vann knappt. Nu möter han ett enklare motstånd igen och startar med 20 meters tillägg, men han har lottats till ett bra startspår och om Sofia Adolfsson som sitter upp här prickar starten så bör What A Deal komma iväg bra. Med en fin resa i den främre träffen så ökar förstås chanserna, men han tål att göra en hel del jobb själv och jag spikar!

5 Suarez har hunnit bli tio år nu och gör alltid sitt i loppen. Han gör här en spännande debut i Montè och det tillsammans med ryttaren Jonathan Carre som är bäst i Sverige. 20 meters tillägg här spelar ingen större roll då han är snabb ut och bör kunna finna en fin position, och i ett lite ojämnt lopp så ska Suarez ses som det givna motbudet här.

6 Kentucky Lobell är en otroligt fin häst att se på, men som kanske inte riktigt löpt upp till den kapacitet man tror att han besitter. Här gör sjuåringen sin första start i Montè och det ska bli väldigt spännande att se. Han har varit struken för feber efter den senaste starten vilket kan vara lite oroande, men tränaren Per Henriksen brukar ha sina hästar väl förberedda och om Kentucky Lobell kan få ett fint lopp här så kommer han avsluta starkt och han är loppets skräll.


Min Vinnare: 10 What A Deal

Spets efter 500m: 3 J.Ann Bonanza

Skrällen: 6 Kentucky Lobell

Rankingen: A: 10 B: 5.6.3.9.7 C: 4,8,2,1


V64-3 2140m Auto


4 Fancy Free har visat rätt så fin kapacitet under inledningen av karriären då han på fem starter tagit två segrar. Just segrarna kom i slutet av förra året då han tog två på rad och efter den senaste som var i början av december så har han inte startat. Därför kan det finnas frågetecken kring hans form, men då förutsättningarna är optimala med ett bra startspår så bör Fancy Free komma till ledningen här och sedan provar nog kusken Per Nilsson att köra i den positionen. I ett öppet lopp så är ekipaget först i min ranking.

1 Zantanaz tog karriärens första seger i senaste starten som var i början av februari då han fick en fin resa i mestadels andra par utvändigt och avslutade sedan starkt till seger. Nu är det ett passande smygläge igen med ett innerspår bakom startbilen som jag inte tror att han kan hålla upp, men om kusken Magnus S Karlsson är kylig och kör invändigt här och får luckan till slut så ska Zantanaz räknas tidigt.

12 Executive Xit får agera skräll här trots att hon inte startat sedan i mitten av juni förra året och har lottats till ett jobbigt utgångsläge. Hon har dock visat väldigt fin fart och varit bland de tre främsta i sju av sina tretton starter. Femåringen har fått träna på under rätt så lång tid och kommer väl förberedd till den här starten och om kusken Magnus Jakobsson kan ge Executive Xit de rätta ryggarna här fram tills att det ska avgöras så kommer hon att leverera en bra spurt och då kan det räcka hela vägen.Min Vinnare: 4 Fancy Free

Spets efter 500m: 4 Fancy Free

Skrällen: 12 Executive Xit

Rankingen: A: 4,1,12 B: 8,2,10,5,9 C: 6,3,11,7V64-4 2140m Volt


4 Kringlers Roskva gör ofta bra prestationer och tog åtta pallplaceringar på elva starter ifjol varav två stycken segrar. I år har hon hunnit med att göra fyra starter med en seger och en tredjeplats som bäst. I senaste starten så var hon ute mot hårt motstånd på norska V75 och går därför ner i klass här. Femåringen startar med 20 meters tillägg här, men bör få en bra start och komma iväg hyggligt för att finna en fin position och även distansen som denna gång är 500 meter kortare än senast gynnar henne. Kapaciteten finns där och med en fin resa långt fram är Kringlers Roskva en av flera som kan vinna det här loppet.

3 Fröyde är en annan norsk gäst som visat väldigt fin kapacitet. På karriärens nitton starter har det blivit femton pallplaceringar varav sex stycken segrar. Han har inte startat sedan i slutet av oktober och har under den här vilan även blivit kastrerad vilket normalt vara väldigt positivt. Det kommer troligtvis att köras rätt så snäll här från kusken och tränaren Öyvind Ruttenborg, men det är en fin häst i grunden som ändå ska räknas i ett rätt svagt lopp.

5 Ei Lita H.M. är ytterligare en norsk gäst som jag väljer att lyfta fram här då jag tycker hon är loppets skräll. Hon har startat på under vintern med rätt så fina resultat och vann senast hon besökte Sverige och just Färjestad vilket var i den näst senaste starten i slutet av januari. Hon fick då en fin resa i rygg på ledaren och visade upp fina speedresurser när luckan kom 100 meter före mål och hon hann då fram precis på mållinjen. 20 meters tillägg startar hon från nu, men då sexåringen är väldigt kvick från start så kommer man att finna en fin position även denna gång och jag tror man sitter i ledningen här efter ett par hundra meter. Sedan får vi se vilken taktik som kusken Sindre Skjölås väljer här, men att Ei Lita H.M. räcker långt har hon visat tidigare.

Min Vinnare: 4 Kringlers Roskva

Spets efter 500m: 5 Ei Lita H.M.

Skrällen: 5 Ei Lita H.M.

Rankingen: A: 4,3,5 B: 10,12,11,9,6 C: 7,2,1,8V64-5 2140m Auto


5 Jascal är en högkapabel herre som matchats i rätt så tuffa sällskap. Förra året blev det tio starter och på dessa sex segrar. Han gör årsdebut här och kommer säkert att behöva något lopp i kroppen, men enligt stallet känns han väl förberedd och han möter ett motstånd här som han normalt ska besegra. Startspåret går inte att klaga på och kusken Stefan Persson kommer med stor sannolikhet att ha siktet inställt på ledningen här, men Jascal är tillräckligt bra för att vinna det här loppet oavsett position. Given förstahäst!

4 Explode är en häst jag verkligen gillar då han utvecklas för varje lopp han gör. I senaste starten så avslutade han bra i snöyran fram till en andraplats som knappt slagen. Nu startar han med ett bättre startspår denna gång och då han är snabb ut lär det säkert bli laddning den första biten från kusken Marcus Hultman för att finna en fin position. Han springer fortsatt med en amerikansk sulky som funkat väldigt bra på honom i de senaste starterna och då Explode är i lite mer form än min vinnare av loppet så tycker jag att man kan plocka med femåringen som en skräll här.

Min Vinnare: 5 Jascal

Spets efter 500m: 3 Honey Dun Girl

Skrällen: 4 Explode

Rankingen: A:5.4 B: 3,2,11,12,6,7 C: 1,8,10,9V64-6 1640m Auto


5 Ikaros Di Quattro är en fin tävlingshäst som senast tog första årssegern i andra starten efter att ha körts till ledningen och sedan dragit på i ett eget tempo och han gick enkelt undan till slut. Med det loppet i kroppen så kommer han att vara ännu vassare den här gången och då man återigen startar från ett optimalt utgångsläge så tror jag att kusken och tränaren Hans Crebas tidigt kan köra till ledningen här och sedan är Ikaros Di Quattro hästen att slå för övriga.

10 Jackson Avery är en fartfylld norsk gäst som ofta är med långt framme i loppen. Han avrundade året med en seger på hemmaplan mot ett lite enklare motstånd och har sedan dess varit borta från tävlandet i 2.5 månad. Han har lottats till ett jobbigt utgångsläge här, men det behöver inte vara så dumt ändå så han kan smygas i denna årsdebuten. Han är väl förberedd för en bra prestation och med lite tempo på loppet så ökar chanserna för Jackson Avery som är en stark avslutare och som jag ser det ett givet motbud här.

1 Sjaman var fin senast vid segern då han kördes till ledningen och sedan kämpade hela vägen in trots att han blev rejält utmanad. Enligt stallet så tar han i mer när han får springa först och därför är startspåret fint här över en passande kort distans. Taktiken från kusken Magnus Jakobsson är given och det är att ge allt från start och om Sjaman lyckas med att hålla upp ledningen så är nioåringen en skräll att räkna med här.Min Vinnare: 5 Ikaros Di Quattro

Spets efter 500m: 5 Ikaros Di Quattro

Skrällen: 1 Sjaman

Rankingen: A: 5,10 B: 1,9,6 C: 12,7,3,2,4,8,11


Lycka till!

Christoffer