V64 körs denna måndag på Färjestadstravet i Karlstad. Jag spelar med en spik och det i V64-1 där 6 The Flying Eagle leder det loppet från start till mål. 


V64-Förslag Färjestad 29/4

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Auto

6 The Flying Eagle har verkligen hittat rätt hos sin nya tränare Mattias Djuse som han i år gjort fem starter för och på dessa har det blivit tre segrar och en andraplats. Två av segrarna har kommit på V75 där han i senaste starten kördes till ledningen efter 400 meter och väl i den positionen så fick han sedan bestämma tempot en bit efter eget behag och via en snabb avslutning så blev det en säker seger till slut. Nu väljer stallet att ta ett vardagslopp här och därmed går femåringen ner i klass denna gång sett till motståndet och från ett bra startspår så lär kusken Magnus Djuse göra ett försök på att nå ledningen här vilket jag tror lyckas och sedan finns det ingen som kan besegrar The Flying Eagle som jag spikar. 

8 In Love d’Ecajeul är en högkapabel men också lite strulig herre som i sin senaste start gjorde debut för sin nya tränare Björn Goop. Sexåringen fick då en fin resa invändigt och efter att ha travat hela vägen så avslutade han sedan vasst när luckan väl kom in mot upploppet till en andraplats och det var ett fint intryck. Med det loppet innanför västen bör nu formen vara ytterligare framflyttad till den här uppgiften som ser spänannde ut. Startspåret är däremot lite jobbigt och det kommer att krävas en hel del grovjobb under loppets gång, men om In Love d`Ecajeul travar hela vägen på nytt här samtidigt som min vinnare av loppet kommer bort så ska han räknas tidigt. 


Min Vinnare: 6 The Flying Eagle

Spets efter 500m: 6 The Flying Eagle

Skrällen: 2 Lincoln Abe Boko 

Rankingen: A: 6 B: 8,2,5,3,4,9,1,7


V64-2 2140m Volt

9 S.S.G.Torden Brage är en segervan norsk gäst som vunnit närmare en tredjedel av karriärens starter. Efter nio pallplaceringar varav fem segrar på nio starter under förra året så är nu sexåringen redo för att årsdebutera här efter 4.5 månaders tävlingsfrånvaro. Det kommer säkert att behövas något lopp i kroppen innan formen sitter där igen, men då det rör sig om en så fin häst i grunden samtidigt som jag ändå tror att S.S.G.Torden Brage är väl förberedd så är han en given förstahäst här och ska ses med toppchans. 

3 Järvsö Karin är en fin tävlingshäst som är jämn och säker av sig i sina prestationer. Hon såg senast vid andraplatsen fin ut då hon fick en resa i rygg på ledaren och väl där satt hon fast hela vägen in i mål med gott om krafter kvar som tvåa. Nu ser det lite mer intressant ut denna gång med ett fint startspår samtidigt som hon startar 20 meter framför de värsta konkurrenterna, så vägen för tidig ledning ligger öppen här för kusken Malin Johansson som gärna vill till den positionen och sedan så leder Järvsö Karin det här loppet mycket länge. 


Min Vinnare: 9 S.S.G.Torden Brage

Spets efter 500m: 3 Järvsö Karin

Skrällen: 7 Båstadstjerna

Rankingen: A: 9 B: 3,12,7,2,8,13,15,11 C: 15,6,4,10,14


V64-3 2140m Auto

4 The Bandit är en norsk gäst som hade en klart bra debutsäsong under fjolåret då det på åtta starter blev sex pallplaceringar varav en seger och han matchades främst mot tuffa kullkamrater. I år har han fått två lopp i kroppen med en tredjeplats som bäst och formen bör komma allt mer för fyraåringen som här startar från ett fint utgångsläge som kusken Sebastian Rishovd kommer att försöka utnyttja från start. Han är kvick ut den första biten och taktiken här kommer nog vara att försöka nå till ledningen och väl i den positionen så trivs The Bandit bra och ska tycker jag ses med rätt så fin segerchans här. 

11 Imperial Wine hade en fin utveckling under hösten för sin tränare Andrè Eklundh som han kom till under fjolåret då det på sex starter blev sex pallplaceringar varav en seger. Här gör femåringen årsdebut efter att ha vilat sedan i början av december och det ska bli spännande att se hur han kommer att utvecklas efter en rejäl vinterträning. Startspåret här är inte det bästa men det är ett passande smygläge för en första start för året och dessutom så är det anmält barfota runt samt med en amerikansk sulky vilket isåfall blir första gången i karriären och det är en intressant ändring som kan ge en stor effekt. Här gäller det för kusken Märt Pello att försöka hitta en så vettig position som möjligt och om han tillsammans med Imperial Wine bara har lite tur på sin sida så är ekipaget tidiga här. 


Min Vinnare: 4 The Bandit 

Spets efter 500m: 4 The Bandit

Skrällen: 7 Ca` Belli V.W.

Rankingen: A: 4,11 B: 2,7,9,10,5,6 C: 1,3,12,8


V64-4 2140m Volt

6 Supernova Lyjam är en rätt så fin märr som började starta under fjolåret och tog då på fem starter en seger och en tredjeplats. I år har hon hunnit med att göra två starter med en andraplats som bäst och den kom i senaste starten då hon efter en resa i mestadels rygg på ledaren hakade på bra hela vägen in i mål. Känslan är att hon bör ha gått framåt ytterligare i form med det loppet i kroppen och förutsättningarna här ser väldigt intressanta ut med ett passande startspår samtidigt som motståndet är rätt så ojämnt. Tidig ledning lär det bli här för Supernova Lyjam tillsammans med kusken Ulf Ohlsson som sedan vill köra i den positionen och jag tror att det från tät räcker hela vägen här. 

14 Florio har fin grundkapacitet vilket han visade under fjolåret då det på sju starter blev tre segrar. Detta året har han inlett bra med två andraplatser och en tredjeplats på tre starter där han i senaste starten för knappt en månad sedan gjorde det bra som trea på huvudstadsbanan Solvalla. Till den här starten så går fyraåringen ner i klass en aning, men han har lottats till ett bakspår på 20 meters tillägg vilket är lite lurigt och det kommer därifrån att krävas lite tur under loppets gång. Men om Florio har just turen på sin sida här och att det löser sig hyfsat med positioner så räcker hans kunnande långt här och ska ses som ett mycket hett segerbud. 


Min Vinnare: 6 Supernova Lyjam

Spets efter 500m: 6 Supernova Lyjam

Skrällen: 2 Nestor Schermer 

Rankingen: A: 6,14 B: 2,9,3,5,13,8,12 C: 4,1,7,10,11


V64-5 2140m Volt

2 The Lion visade fint kunnande under sin första säsong på tävlingsbanan i fjol då det på nio starter blev sex pallplaceringar varav tre stycken segrar. Han gör här årsdebut efter mer än fyra månaders tävlingsfrånvaro och har under vintern tränat på bra enligt stallet som dock tror att han kommer att behöva ett par lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där. Men uppgiften ser ändå intressant ut här tycker jag då han är kvick ut från start och med siktet inställt på ledningen så biter The Lion ifrån sig bra och om han kan få dämpa tempot här en bit under loppets gång så tror jag att han sprintar undan till slut och vinner.

3 Effective fick aldrig vinna i fjol trots att han var rätt så bra och istället blev det fem andraplatser på elva starter. I år har han hunnit med att göra två starter där han i årsdebuten näst senast i slutet av mars vann direkt efter att han fått en fin resa i rygg på ledaren och sedan avslutat vasst till en knapp seger. I senaste starten så stod han dock inte att känna igen då han stumnade rätt så rejält över upploppet till en sjundeplats. Nu gör man dock en positiv ändring till den här starten och det är att han ska få springa barfota runt om vilket är optimalt och från ett fint startspår här så kommer Effective att få ett fint lopp och med lite klaff på det hela är han ett tidigt motbud.


Min Vinnare: 2 The Lion

Spets efter 500m: 2 The Lion

Skrällen: 1 Pay Me

Rankingen: A: 2,3 B: 4,1,11,7,9,5 C: 6,10,8


V64-6 1640m Auto 

2 Ramos är en grundkapabel herre som segrat i hälften av karriärens tolv starter. I år har han hunnit med att göra tre starter med en seger som bäst och dessa var i början av året så han återkommer nu efter 2.5 månaders tävlingsfrånvaro. Han lär dock vara rätt så bra förberedd direkt här och förutsättningarna kan man inte klaga på här med ett fint startspår över en passande kort distans och kusken Malte Handfast kommer att ha siktet inställt på ledningen här tillsammans med femåringen. Väl i ledningen så är Ramos fortsatt obesegrad efter tre försök och det tror jag att han är även efter den här starten och säger därför spets och slut.

4 Jazzlyne Exclusive har varit igång och redan hunnit med att göra tio starter i år och har varit på prispallen i hälften av dessa starterna och tagit två segrar. I senaste starten så strulade det lite för han från start men han gjorde det ändå bra då som tvåa efter en mycket vass avslutning och det var ett fint formintryck. Till den här starten så hoppar kusken Max Karlsson upp i sulkyn vilket är ett klart plus och från ett fint utgångsläge så öppnar Jazzlyne Exclusive bra och om hon kan få spara på sin fina speed här fram tills att det ska avgöras så blir hon segerfarlig.


Min Vinnare: 2 Ramos

Spets efter 500m: 2 Ramos

Skrällen: 11 Perfect Score Ås 

Rankingen: A: 2,4 B: 6,11,5,9,12,7,1,10,8 C: 3


Lycka till!

Christoffer