V64 körs denna fredag på Färjestadstravet i Karlstad. Jag spelar med två stycken spikar och det i V64-1 där 8 San Moteur gör en efterlängtad comeback och i V64-2 så jagar 1 Kant`e sin tredje raka seger. 


V64-Förslag Färjestad 28/6

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15V64-1 2140m Auto

8 San Moteur är en världsstjärna som hade ett starkt fjolår med över 5.1 miljoner kronor intjänat efter bland annat seger i Paralympiatravet samt en andraplats i Elitloppet. Han tog sedan under vintern sikte mot världens tuffaste lopp Prix D`Amerique och kvalade in genom att vinna ett kvallopp i mitten av December men kom sedan inte till start då han drabbades av en skada som gjorde att han istället fick vila. Nu gör han här årsdebut efter lite mer än sex månaders tävlingsfrånvaro och är redo för en ny fin säsong och han kommer väl förberedd direkt här. Det är ett passande lopp som man har valt för sjuåringen som här tas lugnt från start för att sedan köras till ledningen någon gång under loppet och det finns ingen som rår på San Moteur här som är en gjuten spik. 

7 Brambling är i samma kull som min vinnare av loppet och vann faktiskt Kriteriet för fyra år sedan före just San Moteur. Efter framgångarna som yngre häst så har det inte gått lika spikrakt uppåt och fjolåret innehöll bara fyra starter med en tredjeplats som bäst. Han årsdebuterade i år i slutet av april och var då riktigt bra som tvåa bakom en viss Hail Mary men efter det så trampade han lite snett i träning och man fick då börja om i träningen igen med honom. Inför detta så sköter han träningen på ett riktigt bra sätt och förväntas göra en lika fin prestation som i årsdebuten och då ska det vara en bra chans till att Brambling kan sluta tvåa här. 


Min Vinnare: 8 San Moteur 

Spets efter 500m: 3 Behind Bars 

Skrällen: 7 Brambling 

Rankingen: A: 8 B: 7,1,3,5 C: 4,2,6 


V64-2 1640m Volt 

1 Kant’e började starta först i år som fyraåring men har visat fin talang hittills då det på tre starter har blivit två segrar och en tredjeplats. I senaste starten på Solvalla så kördes han till ledningen direkt från start och väl där fick han bestämma tempot efter eget behag innan han via en snabb avslutning gick ifrån sina konkurrenter enkelt till slut och det var ett fint intryck. Här startar fyraåringen med intressanta förutsättningar återigen då han har lottats till ett perfekt startspår som kusken Magnus Djuse bör kunna utnyttja och köra till ledningen direkt och väl i den positionen så blir Kant`e väldigt svårslagen. 

10 Ramos är en fin häst när han väl får det att fungera fullt ut och det fick han i den senaste starten då han efter ett par galopper travade hela vägen och vann då mycket enkelt efter att han körts till ledningen med varvet kvar till mål. Här startar han med 20 meters tillägg över kort distans samtidigt som han har lottats till ett lite snävt startspår och det är alltså ett par minus, men det vägs upp av det kunnande han har och att han tillhör det bättre i det här ojämna loppet. Om bara kusken och tränaren Andrè Eklundh får iväg sin adept felfritt från start här så räcker Ramos långt och är ett givet motbud. 


Min Vinnare: 1 Kant’e

Spets efter 500m: 1 Kant’e 

Skrällen: 14 Festival 

Rankingen: A: 1 B: 10,14,2,9,4,6,3,11,7 C: 13,8,1,15,5,12 


V64-3 1640m Auto

9 Zakira är en fin märr från Norge som på sina elva starter i år tagit sex pallplaceringar varav tre stycken segrar. I senaste starten så spände man dock bågen rejält och gick ut i Stoeliten på V75 i Oslo i början av juni och det blev lite väl tufft även om hon gjorde det bra som sexa. Nu går hon ner rejält i klass till den här starten sett till senast och dessutom så väljer man att rycka av alla skorna för andra gången i karriären vilket bör ge henne ett rejält lyft enligt stallet. Det är aldrig roligt med ett bakspår som hon har lottats till här dock, men med rygg på hyfsat startsnabba hästar så bör kusken Magnus Teien Gundersen kunna hitta igenom rätt så bra här och om sedan Zakira bjuder upp till det hon kan så ska detta vara en fin segerchans. 

10 Lilly Avant har varit bra i år då det på fyra starter blivit två segrar och visat fin form. I senaste starten så var hon riktigt duktig då hon efter att ha körts fram utvändigt ledaren kunde koppla greppet om segern redan 300 meter före mål och hon vann sedan säkert på ett rejält sätt. Bakspår även denna gång är inget som är optimalt för henne men hon klarade av det senast och bör ändå hamna helt okej på det härifrån. Till den här starten så åker en amerikansk sulky på för andra gången i karriären och om formen är lika bra som i senaste starten på Lilly Avant så tycker jag att detta ser spännande ut och hon är ett tidigt segerbud. 


Min Vinnare: 9 Zakira 

Spets efter 500m: 1 Lasses Tara 

Skrällen: 2 Borups Vallmo 

Rankingen: A: 9,10 B: 8,11,6,2,12,1,5 C: 3,4,7 


V64-4 2140m Volt

1 Star Pulsion är en välstammad dam som inlett karriären rätt så jämnt och säkert och på fyra starter har det blivit en andraplats som bäst. Hon har hittills i varje start fått jaga bakifrån och stått för fina avslutningar och den här gången så är det därför intressant att hon har lottats till ett klart mycket bättre utgångsläge än tidigare som bör göra att kusken och tränaren Björn Goop kan hålla upp ledningen här tillsammans med sin adept. Väl i tät så blir det intressant att se Star Pulsion som är under utveckling och har nog en hel del att ge i framtiden är känslan och här i ett ojämnt lopp så leder hon från start till mål. 

6 Iziah Zet kommer allt mer för varje start som han gör och i karriärens fjärde start senast så bjöd han till lite mer då han efter att ha hamnat i en dålig rygg invändigt kom loss med ett halvvarv kvar till mål och sköt då till fint fram till andraplatsen. Han är under fin utveckling och stallet är nöjda med han för dagen och även utgångsläget här som bör göra att han kliver iväg bra och kommer få en fin resa i den främre träffen serverad av kusken Örjan Kihlström. Om sedan Iziah Zet har lite mer tur än senast så kommer hans avslutning att räcka långt även den här gången och han är en av flera med segerchans. 


Min Vinnare: 1 Star Pulsion

Spets efter 500m: 1 Star Pulsion 

Skrällen: 15 Attitude Superb 

Rankingen: A: 1,6 B: 4,15,5,11,3,7,2,8,9,14,10,13,12 


V64-5 2140m Auto

9 Follia Wind är en intressant italienska som efter att ha inlett sin karriär hemme i Italien på ett fint sätt gjorde sitt första framträdande på svensk mark i sin senaste start. Hon var då favorit i sitt uttagningslopp till E3 men fick det då inte riktigt att stämma då hon galopperade kort efter start och fick sedan en tuff resa utvändigt ledaren vilket gjorde att hon inte kunde ta sig vidare till final. Då får man istället gå ut i ett lopp mot de andra som inte lyckades ta sig vidare och till den här starten ska man göra några intressanta ändringar i utrustningen och låta henne få springa barfota runt om här vilket blir väldigt intressant att se. Att hon har lottats till ett bakspår här behöver inte vara så dåligt då hon bör kliva iväg felfritt och om sedan Follia Wind fortsätter att prestera som hon har gjort hittills så ska detta vara en toppchans och jag spikar. 

6 Alina Garde har visat fin kapacitet under upptakten av sin karriär då det på åtta starter blivit fem pallplaceringar varav två stycken segrar. I försöket senast så kördes hon till ledningen direkt från start och utsattes för press vilket gjorde att hon sedan tvingades släppa över ledningen med 1200 meter kvar till mål och när luckan sedan kom in mot upploppet så avslutade hon mycket bra och var inte långt ifrån en finalplats. Stallet är fortsatt nöjda med henne och för andra starten i rad så blir det här barfota fram vilket gav en fin effekt senast och från ett bra startspår så kommer kusken Mats Djuse att ladda det som går för att nå till ledningen vilket jag tror att man gör och väl där så leder Alina Garde det här loppet länge. 


Min Vinnare: 9 Follia Wind 

Spets efter 500m: 6 Alina Garde 

Skrällen: 5 Fascination I.T. 

Rankingen: A: 9 B: 6,5,4,2,3,7 C: 8


V64-6 2140m Auto 

10 Chimi är en mycket fin tävlingshäst som hade en fin utveckling ifjol som fyraåring och har i år sett riktigt fin ut då han på två starter tagit två segrar. I årsdebuten näst senast så fick han en resa i tredje par utvändigt innan han gick med i tredjespår 700 meter före mål och via en mycket vass avslutning sedan så blev segern säker. I senaste starten så var han ute mot ett billigare motstånd där han kördes till ledningen efter ett halvvarv och sedan hade han full kontroll hela vägen in i mål. Den här gången så möter han ett lite tuffare motstånd än senast samtidigt som han har lottats till ett bakspår men det är någonting som han hanterade bra i årsdebuten och bör så göra även den här gången och om han kan få en vettig ryggresa fram tills det återstår ett halvvarv av loppet så ska detta vara en bra segerchans för Chimi. 

9 Joker Mearas är en mycket välstammad herre som utvecklades bra förra året och ser ut att ha tagit ytterligare kliv i år då det på fyra starter blivit tre pallplaceringar varav en seger. Just årets första seger kom i den senaste starten där femåringen fick en fin resa i tredje par utvändigt av sin ständige följeslagare Martin Djuse som satte in attacken via tredjespår 700 meter före mål och kort därefter så hade man sköljt över fältet till ledningen och sedan vann man mycket enkelt och det var ett fint intryck. Allting är bra efter den starten enligt stallet som var nöjda med hur han hade svarat på träningen inför det och känslan är att han har en hel del att hämta fortsatt och om bara Joker Mearas kommer hyggligt på det även den här gången så kommer hans avslutning att räcka långt på nytt och ska ses med skaplig chans här. 


Min Vinnare: 10 Chimi 

Spets efter 500m: 8 Doctor Gio 

Skrällen: 2 Labyad Bros 

Rankingen: A: 10,9 B: 8,2,4,12,11,3 C: 7,6,1,5 Lycka till!

Christoffer