V64 körs denna måndag på Färjestadstravet i Karlstad. Jag spelar med tre stycken spikar i V64-1 där 2 Romulus Tooma höjer sig över de andra hästarna. I V64-3 där 1 Secret Volo leder loppet från start till mål och i V64-6 där 6 S.G.Dracarys har en mycket passande uppgift framför sig. 


V64-Förslag Färjestad 8/4

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Auto


2 Romulus Tooma inledde sin karriär i fjol som tvååring då han visade fin kapacitet och var tvåa i uppfödningslöpningen. I år har han hunnit med att göra två starter där han senast tog årets första seger efter en fin avslutning och känslan är att han kommer att ha en bra säsong även i år. Här står han inför en ny passande uppgift med ett fint startspår och han kommer att få en fin resa i den främre träffen och en Romulus Tooma i normal form ska ha en mycket bra segerchans här och jag spikar.

7 Donatello Face besegrade min vinnare av loppet i sin årsdebut senast efter en fin avslutning och han har visat gott kunnande hittills på sina fem starter i karriären då han inte har varit utanför prispallen och tagit två segrar. Nu har han fått en liten paus efter årsdebuten på mer än två månader, men han visade senast att han är bra efter vila. Han är snabb ut den första biten och här bör kusken och tränaren Oskar Kylin Blom kunna köra sig till en rätt så vettig position med sin adept som även har bra styrka i sig och kan göra en hel del jobb själv under loppets gång om det krävs. Jag tror på en ny fin prestation här ifrån Donatello Face som ska räknas tidigt.Min Vinnare: 2 Romulus Tooma

Spets efter 500m: 2 Romulus Tooma

Skrällen: 8 Garland Greene

Rankingen: A: 2 B: 7,6,8,3 C: 5,4,1

V64-2 2140m Auto


4 Ace Of Marke är i grunden en rätt så fin tävlingshäst som inte riktigt fått till det på slutet, men mötte senast hårt motstånd på V75 och satt då fast med krafter kvar. Hon trivs extra bra i ledningen där hon har tagit fem segrar, och från ett bra utgångsläge här så kommer kusken Christel Berntsson att ladda iväg det som går från start för att nå ledningen femåringen. Den taktiken tror jag lyckas här och därför får Ace Of Marke min förstaröst i ett öppet lopp. Spets och slut!

2 Mr Birdman hade en fin utveckling förra året och har även i år gjort det bra hittills då han på sex starter varit bland de tre främsta i fyra av dessa och tagit två segrar. Han visade fin form vid seger i senaste loppet då han från fjärde par utvändigt avancerade framåt 700 meter före mål och via ett rappt upplopp så blev segern mycket enkel. Utgångsläget här är klart bättre än senast och kusken Tom Johansson borde kunna finna en rätt så fin position här långt fram, och om sedan Mr Birdman kan få spara på speeden fram tills upploppet så kommer han att leverera en fin avslutning igen och ska räknas tidigt.

6 Jameson K.W. har matchats mot tufft motstånd på V75 det senaste och satt näst senast fast med gott om krafter kvar över mål för att i senaste starten galoppera direkt från start. Känslan är att formen ska vara rätt så bra på femåringen som har besegrat klart bättre hästar än det här förut. Utgångsläget är även det bra och det bör bli en fin position här och om sedan kusken Märt Pello kan ge Jameson K.W. en fin resa så ska ekipaget räcka långt här.Min Vinnare: 4 Ace Of Marke

Spets efter 500m: 4 Ace Of Marke

Skrällen: 12 Hollywood Trick

Rankingen: A: 4,2,6 B: 12,5,7,11,10,3 C: 1,9,8

V64-3 2140m Auto


1 Secret Volo är en amerikanskfödd tjej som i sitt födelseland gjorde det riktigt bra som två och treåring då hon sprang in över 4 miljoner kronor och slutade bland annat fyra i finalen av Hambletonian Oaks. Inför den här säsongen så har hon gjort flytten till Sverige och debuterade senast för sin nya tränare Marcus Schön med en fjärdeplats på ett klart godkänt sätt. Här möter hon jämnåriga kamrater samtidigt som hon har lottats till ett optimalt utgångsläge, och taktiken kommer att vara given från kusken Erik Adielsson som här vill till tät tidigt och sedan stanna där hela vägen in i mål tillsammans med Secret Volo vilket jag tror lyckas och jag spikar.

9 Larah Westwood hade en fin treåringssäsong förra året med över 1.5 miljoner kronor intjänat. Hon årsdebuterade i slutet av mars och fick då ett rätt så tufft lopp med tredjespår sista varvet och mattades en aning till slut och fick ingenting med sig då. Det loppet bör ha fört fram henne en bit på formskalan och från ett fint smygläge här så kommer Larah Westwood att få en fin resa och om min vinnare av loppet sedan kommer bort så är hon en mycket het segerkandidat.Min Vinnare: 1 Secret Volo

Spets efter 500m: 1 Secret Volo

Skrällen: 2 Willa Explosive

Rankingen: A: 1 B: 9,5,2,6,7,4 C: 3,8

V64-4 2140m Volt


6 Vision Of Gideon är en segervan herre som vunnit elva av karriärens 24 starter. Årets första seger kom i senaste starten vilket var fjärde försöket för i år då han efter att ha startat med 40 meters tillägg kom iväg bra och kördes till ledningen efter halva loppet och sedan stannade han där hela vägen in i mål och vann enkelt. Han är både stark och snabb vilket han visar i loppen och vinner mycket på, och här i ett litet fält så bör femåringen kunna få en rätt så vettig position trots att han startar med 20 meters tillägg och då även formen verkar sitta där för Vision Of Gideon så ska det här vara en rätt så bra segerchans enligt mig.

2 Kaiser Mearas började starta i fjol som treåring och gjorde det då bra när han på sju starter tog tre segrar och tre andraplatser. Han årsdebuterade i slutet av mars och rapporterna från stallet var goda inför den starten, men den dagen förstördes direkt av en startgalopp och är bara att glömma. Denna gång hoppar kusken Magnus Djuse upp i sulkyn vilket är intressant och om han kan hjälpa Kaiser Mearas till en felfri avgång här från start, så tror jag att ekipaget tidigt sitter i ledningen och kan då bli svåra att nå för övriga så här ska ekipaget räknas med segerchans.Min Vinnare: 6 Vision Of Gideon

Spets efter 500m: 2 Kaiser Mearas

Skrällen: 7 In Love D’Ecajeul

Rankingen: A: 6,2 B: 8,7,4,3 C: 1,5

V64-5 2140m Auto


5 Lavender är en USA-född tjej som inte riktigt fick ut sin fulla kapacitet på amerikansk mark ifjol som tvååring innan hon under hösten flögs över till Sverige där hon debuterade med en seger direkt på annandagen på ett fint sätt. Hon årsdebuterade senast i slutet av mars och tog då hand om ledningen men släppte den sedan och hängde på helt okej utan att få någonting med sig. Det loppet bör ha fört fram henne rätt så mycket till den här starten och om hon kan få ett fint lopp här i ryggar så kommer hon att fälla många till slut och hennes normalt sett fina speed borde stå sig bra här och jag tycker att Lavender är en rolig förstahäst i loppet.

4 Captiva började starta som tvååring och visade då fina fartresurser direkt när hon på fem starter tog två segrar och en andraplats. Hon gör här årsdebut efter närmare fyra månaders vila och det ska bli intressant att följa henne efter en vinterträning som hon nu har fått och som bör ha fört fram henne ytterligare i sin utveckling. Tränaren Per Nordström brukar ha sina hästar väl förberedda och från ett perfekt startspår här så tror jag att kusken Magnus Jakobsson kommer att kunna köra sig till ledningen här då hon är vass ut den första biten. Sedan vill man nog köra i den positionen, och om det inte blir ett allt för tufft tempo så ska Captiva ha rätt så bra chans på att hålla undan här till seger.

1 Dahlia Brodda inledde sin karriär i februari i år med två starter i Tyskland där hon tog en seger och en andraplats innan hon flyttades till Sverige och sin nya tränare Sibylle Tinter. På svensk mark så har treåringen hunnit med att göra två starter och även här tagit en seger och en andraplats och visat att hon hävdar sig väl. Senast på Solvalla så var det mot rätt så tufft motstånd och hon visade då prov på en fin startsnabbhet och hängde då på bra till andraplatsen från rygg på ledaren. Hon utvecklas fint för varje lopp hon får och här står hon inför en ny spännande uppgift där hon från ett fint innerspår bakom startbilen kommer att få en fin resa och med det som Dahlia Brodda visat upp hittills så ska hon räcka långt även denna gång.Min Vinnare: 5 Lavender

Spets efter 500m: 4 Captiva

Skrällen: 7 Lily Mearas

Rankingen: A: 5,4,1 B: 7,3,2,6,10 C: 9,8

V64-6 2140m Auto


6 S.G.Dracarys hade en väldigt fin treåringssäsong ifjol då han vann hälften av sina fjorton starter och sprang in över 2.1 miljoner kronor och det utan att vara i final av varken Kriteriet eller Breeders Crown. Han årsdebuterade på ett väldigt fint sätt senast på Solvalla då han från ett jobbigt utgångsläge fick en position i tredje par utvändigt och därifrån avslutade han 1.09.3 sista 700 meterna fram till andraplatsen och det var ett fint intryck. Med det loppet i kroppen så kommer han att vara än bättre den här gången och från ett framspår denna gång så kan kusken Claes Sjöström välja ett offensivt upplägg direkt från start, där jag tror att han kan placera S.G.Dracarys tidigt i ledningen och väl i den positionen så finns det ingen som kan besegra han här.

3 Call Me Gleipner har fått starta på under vintern och haft en rätt så fin utveckling med flera fina prestationer på slutet. I näst senaste starten som var i början av mars så provade man att starta på V75 och fyraåringen levererade då ett rejält slutvarv och slutade tvåa. Efter det var han kvalificerad till en V75.Final tre veckor senare, men då från ett tufft utgångsläge så gjorde han det bra men fick ingenting med sig. Nu väntar en klart bättre uppgift då han får möta jämnåriga samtidigt som startspåret är bra och då det dessutom blir barfota runt om samt en amerikansk sulky på här för första gången så ska det bli spännande att se hur Call Me Gleipner står sig och han ska med tidigt bakom min vinnare.Min Vinnare: 6 S.G.Dracarys

Spets efter 500m: 6 S.G.Dracarys

Skrällen: 7 Express Cash

Rankingen: A: 6 B: 3,9,7,2,11,1 C: 10,5,4,8


Lycka till!

Christoffer