V64 körs denna torsdag på Gävletravet. Jag spelar med två stycken spikar i V64-1 där 5 Not For Sale ser ut att få överta ledningen tidigt och sedan stanna där hela vägen och i V64-5 där segermelodin ser ut att bli likadan för 2 Dreamtide som leder loppet från start till mål. 


V64-Förslag Gävle 11/4

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2640m Auto

5 Not For Sale är en välstammad herre som kommit igång bra i år då han på fyra starter har tagit två segrar. Vid segern senast i slutet av mars så hamnade han i fjärde par utvändigt för att sedan avancera fram utvändigt ledaren där han hamnade med varvet kvar till mål och sedan blev det en enkel seger för fyraåringen. Han går framåt för varje start som han gör och även denna gång så ser uppgiften passande ut, och då jag tror att kusken Mats Djuse kan köra sig till ledningen här med Not For Sale efter en bit så blir ekipaget mycket svårslaget och jag spikar. 

8 Back To Black har rätt så bra kunnande i grunden, men är också lite ojämn av sig i sina prestationer. I sina två senaste starter så har hon inte fått det att stämma och galopperat vid båda tillfällena. Givetvis lämnar det en del frågetecken kring formen på fyraåringen som här dessutom har lottats till ett bra utgångsläge, men i ett rätt så svagt lopp så är det ändå svårt att hitta motbud och om Back To Black travar hela vägen är hon tillräckligt bra för att vara med långt fram här. 


Min Vinnare: 5 Not For Sale

Spets efter 500m: 5 Not For Sale 

Skrällen: 8 Back To Black

Rankingen: A: 5 B: 8,6,7,3,4,1 C: 2,11,9,10


V64-2 2140m Auto

7 Dunclug är en rejäl herre som tagit fina kliv i sin utveckling och håller fin form för dagen. Vid sin senaste start som var i slutet av mars så startade sexåringen från ett jobbigt utgångsläge och han avslutade då riktigt bra fram till fjärdeplatsen efter en resa i fjärde par utvändigt och det var ett fint formintryck. Nu startar han från ett framspår denna gång samtidigt som han går ner i klass sett till motståndet, och om bara kusken och tränaren Massimo Vassallo kan droppa ner i ett andraspår här med sin adept och ge han en fin resa så kommer Dunclug att leverera en fin insats på nytt och är hetast i det här loppet tycker jag. 

4 Solkattens Queen har varit rätt så bra på slutet och var senast ute på V75 där hon hakade på helt okej. Nu går femåringen ner i klass till ett lite mer lämpligare motstånd och man kan inte klaga på utgångsläget som är bra och som hon även kan utnyttja då hon är kvick ut den första biten. Kusken Peter Larsson vill till ledningen för att sedan köra i den positionen och om han sedan tillsammans med Solkattens Queen kan få dämpa tempot en bit så ska hon ses med segerchans. 


Min Vinnare: 7 Dunclug

Spets efter 500m: 4 Solkattens Queen

Skrällen: 2 Don’taskdon’ttell

Rankingen: A: 7,4 B: 6,2,9,1,5,8,3


V64-3 2140m Volt 

5 Kökkien är rätt så fartfylld och hade ett bra fjolår med sex pallplaceringar på tretton starter varav två stycken segrar. I år har det blivit tre starter för sjuåringen som inte haft någon vidare tur med sig då han på slutet har suttit fast med krafter kvar. Denna gång tror jag på en lite mer offensiv styrning från kusken Lotta Persson som om hon prickar starten hyfsat här kan få iväg den kvickfotade Kökkien till ledningen efter en bit och med en fin resa här antingen i just ledningen eller där bakom så tycker jag att han är en rolig vinnare i ett öppet lopp. 

7 Sebastian Ill har bra fart i sig men har också haft svårt att hålla koll på benen ibland och galopperar titt som tätt. När han väl travar däremot så är han ofta med långt fram i loppen och från ett bra startspår här så bör iallafall sjuåringen kliva iväg rätt så hyggligt och finna en fin position. Om sedan kusken och tränaren Kim Boström kan ge Sebastian Ill en hyfsad resa här samtidigt som det klaffar lite så ska ekipaget räknas tidigt här. 

11 Eva R.G. är en klart vettig tävlingshäst som vunnit en tredjedel av karriärens 24 starter och tog förra året två segrar på sex starter. Hon gjorde senast en spännande årsdebut i slutet av mars och kom då iväg till ledningen, men galopperade sedan efter 100 meter och då var den dagen förstörd efter att hon sett väldigt fin ut inför loppet. Här startar hon med 20 meters tillägg vilket nog kan vara positivt att starta bakom hästar för att hålla henne lugn, och om Eva R.G. går iväg felfritt här så ska det vara rätt så bra chans på att hon kan runda det här sällskapet. 

8 Jazzå gjorde senast debut i ny regi hos sin nya tränare Jan-Olov Persson och femåringen satt då fast med gott om krafter kvar som trea i mål. Det loppet bör ha fört fram honom ytterligare och det är en häst med bra fart i sig enligt stallet som har vissa förhoppningar här på att han ska kunna göra en fin prestation. Han startar här från ett lite lurigt utgångsläge, men om kusken Mats Djuse kan hitta ut i ett andraspår i ett tidigt skede så kommer han att ge Jazzå chansen här att visa vad han kan och då ska han räknas tidigt. 


Min Vinnare: 5 Kökkien

Spets efter 500m: 5 Kökkien

Skrällen: 3 Deviljas Kloker

Rankingen: A: 5,7,11,8 B: 3,2,6,12,9,1 C: 4,14,10,13


V64-4 3140m Volt

5 Global Easy Rider har gjort det mycket bra i år med fyra segrar på sju starter och hade inför sin senaste start som var på V75 fyra raka segrar. Just i senaste starten så hamnade han en bit bak i kön och han var då rätt så blek och kom aldrig in i matchen, men enligt stallet var det att han mötte för tuffa hästar. Nu går fyraåringen ner i klass igen och trots att han startar med 20 meters tillägg så tror jag att kusken Mats Djuse rätt så tidigt i loppet kan köra sig till ledningen tillsammans med Global Easy Rider som ska ses med toppchans. 

7 Cumulus F.G. är rätt så jämn och säker i sina prestationer och har på årets sex starter tagit tre andraplatser. Han har även matchats lite på V75 där han hävdat sig rätt bra och han kommer med rätt så bra form till den här starten då han senast gjorde det bra som tvåa efter en resa utvändigt ledaren. Här startar sexåringen med 40 meters tillägg vilket alltid är tufft, men den långa distansen här är något som passar han bra och i ett litet fält så kommer Cumulus F.G. att få en fin resa och i ett passande lopp räknas tidigt. 


Min Vinnare: 5 Global Easy Rider 

Spets efter 500m: 5 Global Easy Rider 

Skrällen: 8 Lightzon

Rankingen: A: 5 B: 7,8,1,4,2,6 C: 9,3


V64-5 1640m Auto

2 Dreamtide har bra fart i sig och gillar förutsättningarna här med ett fint startspår över kort distans. Man provade att köra barfota runt om för första gången i näst senaste starten och det föll väl ut då hon hängde med bra som tvåa från rygg ledaren mot ett rätt så tufft motstånd. I senaste starten så var hon lite väl laddad inför loppet och galopperade då direkt från start och den starten är bara att glömma. Här har hon lottats till ett för henne optimalt startspår då hon är rask ut den första biten och taktiken här från kusken Zeb Jonasson är given och det är att köra till ledningen och sedan stanna där hela vägen in och det ska det vara en väldigt bra chans till här och jag spikar Dreamtide. 

3 Elysia var senast ute på V75 där hon inte fick någonting med sig efter att ha tappat mark efter en resa i rygg på ledaren. Nu går hon ner i sin vanliga klass igen sett till motståndet och från ett fint startspår så kommer kusken Hanna Reiser att kunna ladda iväg från start för att finna en fin position. Om det sedan klaffar lite för Elysia så är hon en vass avslutare och ska tycker jag ses som ett segerbud ifall min vinnare av loppet kommer bort. 

Min Vinnare: 2 Dreamtide

Spets efter 500m: 2 Dreamtide

Skrällen: 5 Diamond Sid 

Rankingen: A: 2 B: 3,5,9,1,10,4,6,7,11,8,12


V64-6 2140m Auto 

6 Edelweiss hade en väldigt fin utveckling förra året och var då bland de tre främsta i tio av tretton starter och tog fyra segrar samt sprang in över 527 tusen kronor. Här gör femåringen en spännande årsdebut efter närmare fem månaders tävlingsfrånvaro och från ett bra startspår så kommer kusken Rikard Skoglund att kunna finna en rätt så fin position, men då Edelweiss tål att göra en hel del jobb själv med under loppets gång så räds man nog inte ett offensivt upplägg direkt här och jag tycker att ekipaget är en given förstahäst. 

5 Take This Society är en väldigt fin tävlingshäst som här gör en mycket spännande debut för sin nya tränare Daniel Wäjersten. Han har tidigare tränats på norsk mark, men har då gjort en hel del starter i Sverige och visat att han hävdar sig väl även här. Han har fått rejält med träning inför den här årsdebuten och kommer säkert att vara i ordning för att leverera en fin prestation och om Take This Society kan få en fin resa här i ryggar så kommer han att avsluta bra och det kan med lite klaff räcka hela vägen till seger direkt här. 

9 Pure Muscle har höga toppar när han väl är på den nivån och årsdebuterade senast i slutet av mars på ett klart godkänt sätt som femma. Med det loppet i kroppen så kommer formen nu att vara ännu bättre, men bakspåret är ett stort minus då femåringen trivs allra bäst när han får vara med där framme. Här har han dock rygg på en startsnabb häst och kusken Zeb Jonasson kan nog komma igenom rätt så bra här tillsammans med femåringen och om sedan Pure Muscle har lite tur med sig under loppets gång så är han bra nog för att segerstrida. 


Min Vinnare: 6 Edelweiss

Spets efter 500m: 1 Mission Beach

Skrällen: 1 Mission Beach

Rankingen: A: 6,5,9 B: 1,7,3 C: 10,4,2


Lycka till!

Christoffer