V64 körs denna torsdagskväll på Gävletravet och jag spelar spiklöst.


V64-Förslag Gävle 14/3

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Volt


5 B.W.Zorro är en högkapabel herre som även är strulig och galopperat en hel del. Det har blivit fyra segrar på karriärens tio starter hittills och i årsdebuten senast borde en femte ha kommit, men då galopperade han bort segern 300 meter före mål. Här startar han med 20 meters tillägg och med endast en till bredvid han på volten så bör han komma iväg rätt så bra start och då B.W.Zorro mest tävlar mot sig själv här så är han en given förstahäst.

9 Guldhagens Pirat imponerade under sin debutsäsong ifjol då det på tio starter blev fem segrar. Han har härdats i tuffa gäng dessutom samtidigt som han har snabbhet i benen. Här startar han med 40 meters tillägg, men i ett litet fält så kommer fyraåringen att få en fin resa här och även om det är årsdebut så lär Guldhagens Pirat vara väl förberedd och då blir han segerfarlig.

3 Eld Loke C.G. har inlett det här året på absolut bästa sätt med två segrar på två starter och han har visat att han är allround och kan vinna på olika sätt. Här står han intressant till då han startar 20 respektive 40 meter före värsta konkurrenterna och kusken Marcus Lilius kommer att ha siktet inställt på ledningen här och sedan köra i den positionen. Om man sedan kan hålla ett jämnt tempo för att inte släppa in dom som jagar bakifrån så tycker jag att detta kan vara en rätt så spännande uppgift för Eld Loke C.G. som leder det här loppet länge.Min Vinnare: 5 B.W.Zorro

Spets efter 500m: 3 Eld Loke C.G.

Skrällen: 3 Eld Loke C.G.

Rankingen: A: 5,9,3 B: 7,6,8,4,2 C: 1

V64-2 2140m Auto


2 Kurtz är en rätt så rejäl herre som började starta förra året som treåring då han på fyra starter tog en seger och en andraplats. Han årsdebuterade i början av mars och gjorde det då riktigt bra som trea efter en stundtals tuff resa utvändigt ledaren som han pressade rejält på under slutvarvet och höll sedan bra. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara ännu bättre och med ett fint utgångsläge här så kommer kusken och tränaren Jörgen Westholm att ha siktet inställt på ledningen med sin adept och från den positionen så har Kurtz toppchans.

4 Farao Eagra har inlett karriären bra även han då han på sex starter tagit tre segrar. Två av dessa har kommit i år på tre starter och enda plumpen i år kom i senaste starten när han efter en resa i fjärde par utvändigt hade svårt att ta något i en snabb avslutning och fyraåringen fick nöja sig med en femteplats. Här är startspåret klart bättre och han kommer att få en bättre resa denna gång i den främre träffen och med lite tur så är Farao Eagra bra nog att segerstrida.Min Vinnare: 2 Kurtz

Spets efter 500m: 2 Kurtz

Skrällen: 8 Excellent Cash

Rankingen: A: 2,4 B: 8,5,9,6 C: 12,10,7,11,3,1

V64-3 1640m Auto


7 Pellegrino Pellini gjorde det klart bra förra året som treåring då han under sin debutsäsong tog två segrar på nio starter. Han härdades stundtals mot väldigt tufft motstånd där han inte riktigt räckte till, men det kan han ha nytta av inför den här säsongen. Här gör han årsdebut mot ett motstånd som är klart enklare än tidigare och trots att det är årsdebut är fyraåringen väl förberedd. Kusken William Ekberg lär ladda iväg det som går från start här för att köra sig till ledningen i ett tidigt skede av loppet och om det lyckas så är mycket vunnet, men Pellegrino Pellini står sig så bra i det här loppet att han kan vinna från andra positioner med.

5 Grab The Moment är en hygglig tävlingshäst som står sig helt okej i den klassen han befinner sig i. I år har han hunnit med att göra tre starter och visat rätt så god form och tog årets första seger i näst senaste starten då han från ledningen fick dämpa tempot och vann sedan enkelt. I senaste starten fick han en resa i rygg ledaren och därifrån så hakade sexåringen på rätt så bra till en tredjeplats. Inför den här starten så väljer nu stallet att låta han springa barfota runt om samt att man hänger på en amerikansk sulky, så det är lite plus inför den här starten. Från ett bra utgångsläge så kommer taktiken från kusken Tom Johansson vara given och det är att köra till ledningen med Grab The Moment och sedan köra i den positionen så länge lampan lyser och den kan lysa hela vägen här.

1 Charlestone har börjat det här året bra med en seger och två andraplatser på fyra starter. I senaste starten så gjorde han en riktigt stark insats när han större delen av loppet fick springa utvändigt ledaren och höll farten bra hela vägen in i mål som tvåa. Det var ett fint formintryck inför den här starten och om Charlestone kan få en fin resa här från sitt innerspår bakom startbilen och ha lite tur med sig till slut så kommer han att dyka upp långt fram.Min Vinnare: 7 Pellegrino Pellini

Spets efter 500m: 7 Pellegrino Pellini

Skrällen: 3 Domino Vendil

Rankingen: A: 7,5,1 B: 3,4,2,10,11 C: 6,8,9,12

V64-4 2640m Volt


2 Haxo D’avignere är stark som en oxe och behöver verkligen springa på i ett högt tempo för att komma till sin rätt. Det får han oftast göra i ledningen där han har tagit sex av karriärens sju segrar och utgångsläget här bäddar för ett sådant scenario. Han startade senast i början av mars vilket var första starten på närmare två månader och han galopperade då i ledningen kort efter start för att sedan nerifrån kön stå för en rejäl upphämtning. Här är det endast han och en till på startvolten och siktet kommer att vara inställt på ledningen från kusken och tränaren Jörgen Westholm som tillsammans med Haxo D`avignere ska ha bra chans att vinna det här loppet.

1 Coin Master är en fin tävlingshäst som förra året på åtta starter inte fick med sig någon seger, men väl två andra och två tredjeplatser. I år har första årssegern redan kommit och det var i den senaste starten då han på ett mycket enkelt sätt vann efter att ha körts till ledningen efter ett halvvarv. Här står han intressant till med ett bra startspår och även det taktiska valet från kusken Rikard Skoglund är intressant om han väljer att försöka svara upp ledningen eller får en fin resa i rygg på en stark häst. Oavsett val så kommer Coin Master att få ett fint lopp här och ska ses som ett givet motbud.Min Vinnare: 2 Haxo D’avignere

Spets efter 500m: 2 Haxo D’avignere

Skrällen: 9 Savoy Brown

Rankingen: A: 2,1 B: 9,3,8,5,11 C: 13,4,12,7,6,10

V64-5 2140m Auto


1 Mizai är en snabbfotad herre som hade ett riktigt bra år förra året då han på fjorton starter tog fem segrar och två andraplatser vilket gjorde att han sprang in över 489 tusen kronor. Spännande blir det att följa sexåringen det här året som nu kommit upp ett par hack i klasserna hur han hanterar det. Här är det årsdebut som gäller men han bör vara rätt bra förberedd och från ett passande utgångsläge samtidigt som det blir barfota fram så kommer det bli full laddning från start av kusken Mats Djuse. Om man sedan når till fronten så vill man nog köra där och i den positionen så har Mizai sex segrar på åtta försök i karriären så han blir oerhört svårpasserad till slut.

3 Otroligosåfin är en högkapabel herre som är riktigt bra när han tävlar på topp. Förra året lämnade mer att önska då det endast blev sex starter men tog ändå en seger och en tredjeplats på dessa. I år har han hunnit med att göra två starter där han vann direkt i årsdebuten näst senast och var då riktigt fin från ledningen och i senaste starten så fick han en invändig resa och blev sedan fast med en del krafter kvar som femma. Nu står åttaåringen klart bättre till här med ett fint startspår som gör att det kommer bli laddning från start och om kusken och tränaren Lars-Göran Söderberg lyckas med att nå till tät med sin adept är mycket vunnet, men Otroligosåfin kan även vinna från andra positioner.Min Vinnare: 1 Mizai

Spets efter 500m: 1 Mizai

Skrällen: 7 Marre’s Dreamboy

Rankingen: A: 1,3 B: 6,7,9,11,4 C: 5,2,8

V64-6 2140m Auto


5 Spader har formen på topp då han har inlett det här året med tre segrar och en andraplats på fyra starter. I senaste starten så kördes han till ledningen efter ett par hundra meter från ett åttondespår och väl i den positionen så vann han sedan rätt så enkelt efter att ha fått bestämma tempot. Bättre utgångsläge den här gången gör att femåringen får en fin resa återigen och då han känns rätt så rejäl av sig så är han inte på något sätt beroende av ledningen och med sin fina form ska Spader ha bra segerchans här.

7 Kilgore är en välstammad herre som visat rätt så fin fart men som inte segrat än i karriären på tolv starter. Han inledde sin karriär i USA innan han kom till Sverige och Daniel Wäjerstens stall inför förra säsongen och han har hävdat sig rätt bra mot tufft motstånd. I årets två starter så har han fortsatt på den inslagna vägen med två raka andraplatser på två starter och känslan är att han inte är allt för villig till slut när det ska avgöras. Ett bra startspår här gör att Kilgore kommer att komma iväg bra där jag tror att man precis som senast försöker köra till ledningen men sedan provar man nog att hålla ett högre tempo för att inte bjuda in de andra och om bara Kilgore visar lite gnista till slut så ska han givetvis räknas även här då fart finns.

9 Superior Bro har bra fart för klassen han befinner sig i men också strulat lite till och från. Han bytte under förra året regi till Jörgen Westholms stall och för sin nya tränare har han kommit igång rätt så bra. I år har det blivit två starter där han i den senaste i slutet av februari höll bra från utvändigt ledaren. Nu är det ett mer passande smygläge här och om femåringen kan få ett passande smyglopp härifrån i ryggar så kommer hans avslutning att vara bra till slut och Superior Bro ska ses med skrällchans.Min Vinnare: 5 Spader

Spets efter 500m: 7 Kilgore

Skrällen: 9 Superior Bro

Rankingen: A: 5,7 B: 9,6,8 C: 3,10,1,2,11,4

Lycka till!

Christoffer