V64 körs denna torsdag på Gävletravet och i en lurig omgång så spelar jag utan någon spik på kupongen. 


V64-Förslag Gävle 25/4

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 1640m Auto

2 Festival är en välstammad herre som matchats mot rätt så tuffa hästar och väntar fortsatt på karriärens första seger efter sju starter som gett tre pallplaceringar. Fyraåringen har i år gjort tre starter där han i den senaste starten avslutade bra som tvåa efter en fin resa. Till den här starten så går han ner i klass sett till motståndet och har dessutom lottats till ett optimalt startspår och härifrån kan kusken Örjan Kihlström ge Festival ett fint lopp och här är det dags för karriärens första seger. 

9 Bravo Amy är under fin utveckling och har i år på två starter tagit en seger och en tredjeplats. I senaste starten på Solvalla så fick hon ett lopp mestadels utvändigt ledaren och höll därifrån fint hela vägen in i mål som trea och det var ett fint formintryck. Nu står hon intressant till på nytt här med ett fint smygläge och om kusken och tränaren Claes Sjöström denna gång kan ge sin adept en fin resa i ryggar samtidigt som tempot är lite uppskruvat så tycker jag att Bravo Amy ska ses med chans här. 

1 Pelas Kokeshi har fin fart i sig och kommer närmast från två raka tredjeplatser och visar både fin utveckling och form för dagen. I senaste starten så fick hon en resa i rygg på ledaren och hängde då med fint hela vägen in i mål. Här har hon lottats till ett optimalt utgångsläge för hennes del då hon är snabb ut den första biten och det är även första gången som hon startar över kort distans vilket är intressant. Här kommer man att köra det som går från start för att hålla upp ledningen och sedan vill kusken och tränaren Oskar Kylin-Blom köra i den positionen så länge lampan lyser med Pelas Kokeshi och hon kan mycket väl leda det här loppet från start till mål. 

Min Vinnare: 2 Festival 

Spets efter 500m: 1 Pelas Kokeshi

Skrällen: 1 Pelas Kokeshi 

Rankingen: A: 2,9,1 B: 4,6,7,5,3 C: 12,8


V64-2 2140m Auto

1 Gourmet Brodde är en rätt så fin tävlingshäst som under förra året tog två segrar på nio starter. I år har femåringen gjort två starter där han i årsdebuten näst senast galopperade bort en trolig andraplats kort före mål och i senaste loppet så kom han aldrig in i loppet riktigt från ett svårt utgångsläge, men avslutade ändå klart godkänt då. Utgångsläget här är bra då han är kvick ut den första biten och från ledningen så har han på två försök tagit två segrar och då även Gourmet Brodde kliver ner i klass den här gången så tycker jag att det ser ut som en mycket bra uppgift. 

3 River Hill har en del grundkunnande i sig men är lite ojämn i sina prestationer. Detta året har hon för hennes del inlett klart bra med en seger och en tredjeplats på tre starter, men i senaste starten så tappade hon travet och galopperade in mot slutsvängen. Utgångsläget här är fint då hon är kvick ut den första biten och ett lopp på innerspår hade varit till femåringens fördel. Ledningen hade även det varit ett plus, men dit kan bli svårt att nå men en resa i den främre träffen kommer hon att få och med lite tur under loppets gång så är River Hill en tidig segerkandidat i ett ojämnt lopp. 

Min Vinnare: 1 Gourmet Brodde

Spets efter 500m: 1 Gourmet Brodde 

Skrällen: 6 Nemo Di Quattro 

Rankingen: A: 1,3 B: 6,2,4,7,9,10 C: 5,8,11,12


V64-3 2140m Auto

1 Mercedes Hall hade ett mellanår i fjol då det endast blev en tredjeplats på åtta starter. I år har hon däremot börjat bra och på tre starter så har det blivit en seger och den kom i den näst senaste starten då hon kördes till ledningen efter ett halvvarv och sedan blev det en enkel seger efter att hon fått bestämma tempot en bit. I senaste starten så provade man lyckan på V75 och hon gjorde det då klart bra som sexa efter en bra avslutning och formen är bra för dagen. Här står hon inför en fin uppgift och då hon är snabb ut så är taktiken given här från kusken Magnus Djuse och det är att hålla upp ledningen och sedan köra där hela vägen och om Mercedes Hall visar det hon gjort i sina två senaste starter så ska det här vara en bra segerchans. 

3 Make It A Star finns sedan en tid tillbaka i ny regi hos sin nya tränare Fredrik Wallin och har för denne gjort två starter där hon i senaste starten var duktig som trea efter en resa utvändigt ledaren under sista varvet. Hon känns efter det fortsatt fin i träningen enligt stallet som här tycker det är rätt så fina förutsättningar och från ett fint startspår så kommer Make It A Star att få en fin resa och med lite tur under loppets gång så dyker hon upp i segerstriden. 

Min Vinnare: 1 Mercedes Hall

Spets efter 500m: 1 Mercedes Hall 

Skrällen: 3 Make It A Star 

Rankingen: A: 1,3 B: 9,2,4,12,8,10 C: 5,7,6,11


V64-4 2140m Volt

12 Cab Frontline hade ett fint fjolår med tretton pallplaceringar på 22 starter och över 454 tusen kronor intjänat. I år har han också varit duktig med tre andraplatser på sju starter och han har matchats mot tufft motstånd på V75. Sjuåringen startar här med 40 meters tillägg men går samtidigt ner en bit i klass om man ser till motståndet och om han bara kliver iväg fint från start här samtidigt som han kan få en lämplig ryggresa så kommer Cab Frontlines avslutning att duga bra här och jag tycker att han ska vara loppets förstahäst. 

9 Ruger har gjort ett par rätt så fina insatser på slutet och har på årets åtta starter varit bland de tre främsta totalt fem gånger varav en seger. I senaste starten så fick han en rätt så tuff öppning via tredjespår för att sedan köras till ledningen efter 500 meter och sedan stred han tapper därifrån hela vägen in i mål efter att ha blivit utsatt för rejält med press på den sista bortre långsidan men fick nöja sig med en andraplats. Nu startar han med 40 meters tillägg men möter samtidigt ett lite enklare motstånd och denna gången så kan det nog vara passande med ett rygglopp för sexåringen och om han kan få smyga med här så har Ruger en rejäl avslutning att tillgå och med sin fina form ska han räknas mycket tidigt här.

8 Fetter Tir är en fartfylld herre som hade ett klart bra fjolår med sex pallplaceringar varav tre stycken segrar på elva starter. Här gör sjuåringen årsdebut efter att inte ha startat sedan i början av november och det kommer nog att behövas ett par lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där igen. Han startar med 20 meters tillägg men också 20 meter framför de värsta konkurrenterna och om han kan kliva iväg på ett bra sätt här så lär det nog ändå bli ett offensivt upplägg här och på sin grundkapacitet så ska Fetter Tir räknas tidigt.


Min Vinnare: 12 Cab Frontline

Spets efter 500m: 1 Creme Caramel

Skrällen: 8 Fetter Tir 

Rankingen: A: 12,9,8 B: 1,10,6,11,2,4,7 C: 13,5,3


V64-5 2140m Volt

9 Dån Klara hade en mycket fin utveckling förra året då hon på arton starter var bland de tre främsta tolv gånger och tog åtta segrar. Hon har i år kommit igång bra med en seger och en andraplats på tre starter där hon i senaste starten avslutade rejält efter ett passande rygglopp och hann fram till seger. Hon gick då barfota bak vilket är optimalt för henne och så blir det även den här gången. Utgångsläget här är lite snävt, men hon har klarat liknande startspår tidigare och bör så göra även den här gången och om Dån Klara sedan kan få en fin ryggresa på nytt så biter hennes spurt bra och hon är min förstahäst här.

3 Teknopys är en högkapabel men också lite strulig herre som har haft lätt att ta till galopp. I senaste starten så travade han hela vägen och då var han duktig som trea efter att ha fått en tung resa utvändigt ledaren. Det loppet bör ha fört fram honom ytterligare i form till den här starten och från ett fint utgångsläge här så tror jag att kusken Mats Djuse kan köra Teknopys till ledningen här efter en bit och väl därifrån så blir han svårfångad.


Min Vinnare: 9 Dån Klara

Spets efter 500m: 3 Teknopys

Skrällen: 2 Koldemo Kristall 

Rankingen: A: 9,3 B: 2,7,6,13,4,12,8,10,11,1 C: 14,5


V64-6 2140m Auto 

8 Mondriaan Boko är en kapabel herre som inledde sin karriär i Holland där han under fjolåret tog sex segrar på sex starter. Inför den här säsongen så har han sålts till nya ägare och gjorde senast i samband med sin årsdebut även första starten för sin nya tränare Matti Nisonen och han gjorde det då klart bra som tvåa efter en tuff resa mestadels utvändigt ledaren. Med det loppet i kroppen bör hans form nu vara än bättre till den här starten vilket lär behövas då han möter lite tuffare hästar den här gången men jag gillar verkligen det jag har sett av Mondriaan Boko och här ska det vara en mycket bra segerchans oavsett position.

2 Cameron har börjat den här säsongen riktigt bra med två segrar och en andraplats på fyra starter. I näst senaste starten så hängde han på riktigt bra till en andraplats på V75 bakom en fin häst och senast så fick han från ledningen bestämma tempot efter eget behag och höll sedan undan till seger. Utgångsläget här är bra och femåringen kommer att få en fin resa i den främre träffen och om det bara stämmer en aning för Cameron här så kommer han att blanda sig i segerstriden på nytt.


Min Vinnare: 8 Mondriaan Boko

Spets efter 500m: 3 Win Together 

Skrällen: 3 Win Together 

Rankingen: A: 8,2 B: 5,3,9,10,4,1,6 C: 11,7Lycka Till!

Christoffer