V64 körs denna Midsommarafton traditionsenligt på Hagmyren i Hudiksvall. Jag spelar med en spik och det är i V64-3 där jag tror att 2 Fly Equos Jet leder från start till mål.


V64-Förslag Hagmyren 21/6

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Auto

3 Unica S.L.M. är en flyfotad dam som sedan hon satte igång karriären tidigare i år tagit fyra segrar på fem starter. Efter att ha inlett karriären i Italien så kom hon till Sverige och har här gjort tre starter med två segrar som bäst och senast kom karriärens första förlust då hon inte var som bäst i ett större lopp under Elitloppshelgen och slutade femma. Nu har hon fått ladda om och tränar på bra inför detta enligt stallet som har anmält henne barfota runt om till den här starten vilket är intressant. Från ett fint utgångsläge så kliver hon iväg bra den första biten och den givna taktiken från kusken Örjan Kihlström är att nå ledningen och i den positionen så biter Unica S.L.M. ifrån sig bra och jag tror på spets och slut. 

5 Lavender är en fin märr som lovade en hel del i sitt tidigare hemland USA men fick det där aldrig att stämma som tvååring förra året. Istället har utvecklingen tagit fart på svensk mark där hon i år på fem starter tagit två segrar och två tredjeplatser. I senaste starten så öppnade hon sin vana trogen snabbt den första biten och tog hand om ledningen för att sedan släppa över den och hon såg sedan fin ut hela vägen och gick i mål som trea utan att få fritt spurtutrymme. Här står hon intressant till på nytt med ett fint utgångsläge mitt bakom startbilen som gör att hon kommer att kliva iväg fint den första biten och med en fin resa i den främre träffen samtidigt som hon har lite mer tur så ska Lavender räknas som ett givet motbud här. 


Min Vinnare: 3 Unica S.L.M. 

Spets efter 500m: 3 Unica S.L.M. 

Skrällen: 2 Dominica Face 

Rankingen: A: 3,5 B: 2,1,4 C: 8,7,6 


V64-2 2140m Auto

7 Dalens Elvis är en nyttig tävlingshäst som varit på prispallen i mer än hälften av karriärens sexton starter. I år har fyraåringen gjort fyra starter med en andraplats som bäst och han har matchats i rätt så tuffa sällskap där han i näst senaste starten var duktig som tvåa på V75 efter en fin resa i främst rygg på ledaren och i senaste starten så blev det galopp från start och den är bara att glömma. Nu är det bilstart som gäller igen vilket är ett plus och från ett öppet startspår så öppnar han väldigt bra den första biten och trots att han startar en bit ut här så tror jag att kusken Ulf Ohlsson kan forcera Dalens Elvis till tidig ledning här och väl därifrån blir han mycket svårslagen i ett ganska så svagt lopp. 

3 Charlestone är en rätt så fin häst i grunden när han får det att fungera och har på årets åtta starter tagit fyra pallplaceringar varav en seger. I näst senaste starten så var det ett rätt så bra formintryck då han från en position långt bak i kön avslutade väldigt starkt sista halvvarvet till en fjärdeplats men var sedan i senaste starten lite sämre och han är lite upp och ner i sina prestationer. Nu gör man dock en väldigt intressant ändring till den här starten och det är att femåringen ska få springa barfota runt om för första gången i karriären vilket bör ge en rätt så fin effekt. Från ett bra startspår så kommer kusken Örjan Kihlström att kunna bjuda Charlestone på en fin resa och om han visar lite gnista denna gång så är han tidig i det här loppet. 


Min Vinnare: 7 Dalens Elvis 

Spets efter 500m: 7 Dalens Elvis 

Skrällen: 2 Timeforreflection

Rankingen: A: 7,3 B: 1,9,2,8,13,11,10,12 C: 5,4,6,14 


V64-3 2140m Auto

2 Fly Equos Jet är en riktigt fin italienare som tränas av holländaren Paul Hagoort som efter fyra starter i år är fortsatt obesegrad. Han har visat sig var allround då han i näst senaste starten i Köpenhamn vann mycket enkelt efter att ha fått ett lopp i ryggar i andraspår för att i senaste starten vinna enkelt efter att han fått överta ledningen efter 600 meter och sedan stannat där hela vägen in i mål på spänstiga ben. Här står han återigen intressant till och är på väg att bygga ett så kallat staket som innebär att man har tagit fem raka segrar. Från ett fint startspår så kommer kusken Robin Bakker att kunna välja taktik här, men det lär bli att han tidigt kör till ledningen här tillsammans med Fly Equos Jet som sedan stannar där hela vägen in i mål. Jag spikar! 

7 Thai Face Time är en välstammad herre som inlett karriären rätt så bra då han på sina fyra första starter tagit en seger och en andraplats. Segern kom i näst senaste starten i slutet av maj då han tog hand om ledningen enkelt den första biten och fick sedan en lite pigg häst över sig vilket gjorde att man släppte ledningen med varvet kvar till mål vilket skulle visa sig vara ett genidrag då han sedan fick luckan 120 meter före mål och avslutade då vasst till seger. Han startade efter det så sent som i söndags mot lite tuffare hästar och tog då hand om ledningen direkt från start igen för att släppa över den direkt, men han galopperade sedan olyckligt efter 400 meter och kom sedan aldrig in i loppet igen. Formen ska nog ändå fortsatt vara rätt så bra på Thai Face Time som bör kunna få en fin position även denna gång och om min vinnare skulle komma bort så tycker jag att han ska räknas tidigt. 


Min Vinnare: 2 Fly Equos Jet 

Spets efter 500m: 2 Fly Equos Jet 

Skrällen: 7 Thai Face Time 

Rankingen: A: 2 B:  7,11,1,6,4,3,8 C: 5,10,9 


V64-4 1640m Auto 

2 Juni Blixt är en kvickfotad herre som har haft en väldigt fin utveckling under förra året samt i år. På årets fyra starter så har det blivit en seger och två andraplatser som bäst där han i senaste starten höll väldigt bra som fyra efter att han varit tvungen att öppna 1.13.6 första 500 meterna och sedan höll han till 150 meter före mål. Detta är en häst som stallet har rätt så höga tankar om och som kommer kunna ta klivet upp i den högsta eliten så småningom med sin snabbhet och styrka. Här står han nästintill perfekt till med ett optimalt startspår samt över en kort distans som han gillar. Den amerikanska sulkyn som man provade senast sitter på igen och här kommer kusken Mats Djuse att köra till tät direkt med Juni Blixt och från den positionen så är han hästen att slå för övriga. 

4 Brageson är även han ett snabbt kallblod som varit bra i år då han på sju starter varit på prispallen fyra gånger varav två stycken har slutat med seger. Efter två raka segrar i tuff konkurrens så var han senast favoritspelad mot hästar som Tekno Jerven och Bäcklös Uriel och allting såg då bra ut när han efter 800 meter kunde köras till ledningen, men den dagen så var han inte som bäst och var slagen redan 400 meter före mål. Nu har han fått ladda om ett par veckor och står här inför ett intressant lopp då han har lottats till ett fint startspår över den korta distansen 1640 meter vilket är bra och med en fin resa i den främre träffen så kommer Brageson kunna smyga med här och spurta till slut och då ska han normalt sett vara med långt fram här. 


Min Vinnare: 2 Juni Blixt 

Spets efter 500m: 2 Juni Blixt 

Skrällen: 7 Sol Storm 

Rankingen: A: 2 B: 4,7,1,6,3,5,8 C: 12,9,10,11 


V64-5 2140m Auto

1 Caviar From Mine är en herre med väldigt hög kapacitet men som också blandar och ger lite i sina prestationer. Efter en klart bra treåringssäsong förra året som inbringade 730 tusen kronor i prispengar så har han i årets två starter galopperat och eftersom att han även gjorde det i förra årets sista start vilket var i finalen av Breeders Crown så tvingades han göra ett kvallopp i slutet av maj vilket han klarade fint. Nu är han redo för start igen och man kan inte klaga på det startspåret som han har lottats till här med ett innerspår bakom startbilen och om han bara travar iväg här så är han kvick ut den första biten och är den som isåfall tar hand om ledningen och väl där så trivs Caviar From Mine bra och kommer säkerligen göra ett bra lopp här och ska då räknas med bra segerchans. 

3 Eclipse As hävdade sig fint under sin debutsäsong förra året då det blev åtta pallplaceringar på tolv starter varav fyra stycken segrar samt 563 tusen kronor intjänat. I år på två starter så har det blivit en andraplats som bäst och i senaste starten i mitten av april så provade man att kvala till Kungapokalen där han fick ett tufft lopp utvändigt ledaren hela vägen och han höll trots det klart bra till fjärdeplatsen vilket inte räckte till någon final. Efter det så har han fått en tävlingspaus på två månader då han har blivit halsopererad vilket blir intressant att se hur det har hjälpt fyraåringen. Han kommer enligt stallet väl förberedd och från ett fint utgångsläge här så kommer det att bli en fin resa för Eclipse As som på en bra dag ska räknas med segerchans i detta loppet. 


Min Vinnare: 1 Caviar From Mine

Spets efter 500m: 1 Caviar From Mine 

Skrällen: 5 Powhatan U.S. 

Rankingen: A: 1 B: 3,6,4,5 C: 9,7,8 


V64-6 2140m Auto 

1 Kinglet Bird är en väldigt fin tjej med gott kunnande som segrat i hälften av karriärens tolv starter. Efter att hon ifjol inlett karriären med fyra segrar på sina fem första starter så bytte hon hemland från Finland till Sverige och sin nya tränare Daniel Redèn. För denne tog hon ett par segrar direkt i sina första starter, men när det var dags för skarpt läge under hösten för att kvala in till Oaks som var det stora målet så svek hon som storfavorit och lyckades inte heller ta sig till final i Breeders Crown. I år var hon lite sen ut på tävlingsbanan och tvingades då till att årsdebutera i ett försök till Drottningpokalen där hon var lite seg och tog sig till final med en nos och var sedan i finalen helt okej som sexa. Dessa två lopp bör ha gjort henne gott och formen bör sitta där allt mer för fyraåringen som här har lottats till ett perfekt utgångsläge för hennes del då hon är mycket snabb ut den första biten. Siktet är förstås inställt på ledningen här för Kinglet Bird och tillsammans med kusken Örjan Kihlström så blir ekipaget väldigt svårslaget här. 

2 FriendOfThePhantom är en väldigt talangfull dam som var igång och gjorde två starter förra året och tog på dessa två segrar och har i år kommit igång bra också med tre segrar på fem försök. Första förlusten i karriären kom för tre starter sedan då hon föll med flaggan i topp i ett kval till Drottningpokalen där hon fick ett mycket tufft lopp via tredjespår första 900 meterna innan hon kom fram utvändigt ledaren, men trots detta så stred hon tappert hela vägen in till en fjärdeplats och var mycket nära att ta sig till final. I starten efter det så kvävde hon sig kort efter start och togs då ut ur loppet för att i senaste starten vara tillbaka i riktigt fin form igen då hon efter halva loppet kördes till ledningen och sedan vann hon mycket enkelt på V75. Tuffare motstånd är det emot den här gången för FriendOfThePhantom men från ett fint startspår så kommer hon att få en fin resa och det som hon hittills har visat gillar jag starkt och hon bör räcka långt även här. 


Min Vinnare: 1 Kinglet Bird 

Spets efter 500m: 1 Kinglet Bird 

Skrällen: 6 Madewithlove 

Rankingen: A: 1,2 B: 5,7,6 C: 9,8,10,3,11,4 
Lycka till!

Christoffer