V64 körs denna måndag på Hagmyren i Hudiksvall. Jag spelar med en spik och det i V64-5 där 6 Tracy Tribut har en mycket bra uppgift. 


V64-Förslag Hagmyren 3/6

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2640m Volt 

9 Ethel är en mycket fin tävlingshäst som gjort det bra hittills i år då hon på åtta starter varit bland de tre främsta fem gånger varav tre stycken har slutat med seger. Hon har matchats mot tufft motstånd och i senaste starten så provade man att rycka alla skorna för första gången i karriären vilket föll väl ut då hon efter att ha fått springa utan rygg ute i tredjespår sista 600 meterna höll farten bra hela vägen in i mål. Även denna gång så blir det barfota runt om vilket då får anses som ett plus och trots att sexåringen här startar med 40 meters tillägg så bör hon hamna rätt så bra på det då fältet är litet. Om sedan kusken Henrik Svensson kan bjuda Ethel på en resa i ryggar den här gången så har hon en fin speed att tillgå och bör ses med bra segerchans här. 

10 Hulte Alva har en hög nivå de dagar hon får det att stämma fullt ut vilket hon fick i den senaste starten då det blev seger. Det var i mitten av maj på Gävletravet då hon från andra par utvändigt gick på ute i tredjespår 700 meter före mål och kom fram utvändigt ledaren kort därefter och sedan hade hon full kontroll och vann säkert till slut efter att ha kopplat greppet om segern redan med 300 meter kvar till mål. Den långa distansen som nu väntar hanterar hon bra och om Hulte Alva levererar en liknande insats som senast så ska hon ses med segerchans på nytt. 

Min Vinnare: 9 Ethel 

Spets efter 500m: 1 Klack Sigrid 

Skrällen: 8 Ronja N.N. 

Rankingen: A: 9,10 B: 5,6,8,2,4 C: 1,3,7


V64-2 2140m Volt

4 M.T.Untouchable har inlett sin karriär i år med tre starter och på dessa visat fin uppfattning genom en seger och en andraplats. Segern kom i näst senaste starten i slutet av april då han tog hand om ledningen kort efter start och fick där bestämma tempot innan han drog på under slutvarvet och via 1.11.8 sista 800 meterna så blev segern mycket enkel. Han var även bra i senaste starten som tvåa då han efter ett offensivt upplägg fram utvändigt ledaren 1400 meter före mål kunde köras till ledningen på den sista bortre långsidan och därefter höll han bra. Det är en rejäl herre som är under fin utveckling och om bara M.T.Untouchable kliver iväg från det här snäva fjärdespåret från start så tycker jag att han ska räknas med klart bra chans. 

3 Sessan Of Man har även hon inlett sin karriär i år och det på ett bra sätt efter att hon på fem starter tagit tre pallplaceringar varav en seger. Segern kom i senaste starten då hon efter en invändig resa kom ut i tredje par utvändigt 900 meter före mål och 300 meter senare så gick hon med i ryggar ute i tredjespår och avslutade sedan mycket vasst över upploppet till seger. Här står fyraåringen på nytt intressant till då hon har lottats till ett bra startspår och det bör innebära tidig ledning för Sessan Of Man som därifrån blir svårfångad. 

Min Vinnare: 4 M.T.Untouchable

Spets efter 500m: 3 Sessan Of Man 

Skrällen: 1 L.L.Alex 

Rankingen: A: 4,3 B: 6,1,7,5,9,2,8 C: 11,10


V64-3 2140m Volt

8 Basisten är en segervan herre som vunnit närmare hälften av karriärens starter. I år har utvecklingen varit fin då det på sju starter blivit tre segrar och han har matchats mot tufft motstånd där de senaste två starterna har varit på V75. I senaste starten på Gävletravet så kördes han till ledningen direkt från start innan han släppte över den och fick en perfekt resa när han kunde lyftas ut i ett andraspår runt slutsvängen och han hakade därefter på klart bra till en tredjeplats. Nu tycker jag att han går ner lite i klass och även om han startar från tuffa 40 meters tillägg så är fältet litet och han bör därför kunna hamna rätt så bra på det och på en normal dag så ska Basisten ses med mycket bra segerchans. 

6 Järvsö Jop har varit under en rejäl utveckling i fjol och i år då han på sina sex starter detta året tagit tre segrar och en andraplats. Han har dock haft lite problem med att hålla sig lugn och därav så har han galopperat i två raka lopp där det senaste var så sent som i torsdags så därmed blir det tight mellan starterna nu vilket dock stallet tror är positivt. Utgångsläget är även det klart bättre och femåringen bör kunna kliva iväg från start här i rätt gångart. Sedan gäller det för kusken Mats Djuse att finna en vettig position åt Järvsö Jop som lär vara redo för en bra prestation och då duger han mycket bra i dessa typen av lopp. 

Min Vinnare: 8 Basisten 

Spets efter 500m: 1 Vimo Teddy 

Skrällen: 1 Vimo Teddy 

Rankingen: A: 8,6 B: 5,4,1,10,7 C: 9,2,3


V64-4 1640m Volt

6 Alsen Stårsa är en fartfylld dam de dagar hon får det att fungera och har i år gjort det rätt bra då hon på åtta starter varit bland de tre främsta i hälften av dessa varav en har slutat med seger. Hon har dock haft nära till galopp vilket det blev i senaste starten efter ett par hundra meter, men hon såg sedan formstark ut i upphämtningen och satt lite fast bakom hästar över mål. Denna gången så har hon lottats till ett framspår vilket nog är optimalt för henne och dessutom ett springspår som jag tror att kusken Ulf Ohlsson kan utnyttja tillsammans med femåringen här och väl i ledningen så blir Alsen Stårsa väldigt svårfångad. 

5 Beryll kom igång med karriären under fjolåret som treåring då det på sex starter blev en seger. I senaste starten i mitten av maj så gjorde han årsdebut efter närmare tio månaders tävlingsuppehåll och var då riktigt fin när han efter en spårsnål resa fick luckan in mot den sista svängen och via en rapp avslutning så hann han fram till seger kort före mål. Med det loppet i kroppen så bör formen vara klart uppåt inför detta och om kusken och tränaren Wiktor Kylin-Blom kan bjuda Beryll på en liknande resa i ryggar som senast så kommer hennes avslutning att räcka långt även den här gången. 

Min Vinnare: 6 Alsen Stårsa 

Spets efter 500m: 6 Alsen Stårsa 

Skrällen: 2 Bro Thelma 

Rankingen: A: 6,5 B: 2,10,13,3,7,9 C: 15,4,1,8,12


V64-5 2140m Volt

6 Tracy Tribut har gjort det bra hittills under sina fem första starter i karriären som gett två segrar och två andraplatser. I senaste starten kom årets första seger då hon från ett snävt startspår kördes till ledningen och höll sedan ett jämnt tempo hela vägen in över mållinjen. Hon tar fina kliv i sin utveckling för varje start som hon gör och här har kusken och tränaren Rikard Skoglund hittat en ny fin uppgift åt femåringen som står till med ett bra startspår som kommer innebära tidig ledning här och sedan finns det ingen som kan rå på Tracy Tribut som jag spikar. 

9 Toppy är en klart okej märr som gjort ett par fina insatser utan att få vinna hittills i karriären men har på fyra starter i år varit på prispallen tre gånger. I senaste starten så fick fyraåringen en fin resa i rygg på ledaren hela vägen och där blev hon fast med sparade krafter över mål som tvåa och det var ett formstarkt intryck. Den här gången är uppgiften lite lurig då hon startar med 20 meters tillägg, men från ett bra startspår så bör hon ändå hamna rätt så bra på det och i ett ojämnt lopp så ska Toppy räknas som det främsta motbudet. 

Min Vinnare: 6 Tracy Tribut 

Spets efter 500m: 6 Tracy Tribut 

Skrällen: 9 Toppy

Rankingen: A: 6 B: 9,4,14,7,5,12,10,8 C: 13,2,3,11,1


V64-6 2140m Volt  

7 Night Art har gjort det bra i årets tre starter som gett en seger som bäst vilken kom i årsdebuten och efter det har han stött på tufft motstånd och slutat fyra bägge gångerna. Han kördes fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål senast och var så när på väg mot ledningen, men blev kvar i andraspår hela vägen och höll med tanke på det klart godkänt även om det var på stumma ben till slut. Nu startar han med 20 meters tillägg men möter samtidigt ett klart enklare motstånd än tidigare och i ett litet fält så kommer Night Art att hamna bra på det och normalt sett är detta en rätt så fin segerchans. 

3 My Dreams har ett väldigt gott kunnande i sig och var bland annat i Kriteriefinal som treåring. Förra året som fyraåring var ett mellanår då det på nio starter endast blev tre andraplatser som bäst innan han i år varit lite bättre då det på fem starter blivit tre pallplaceringar varav en seger. Han var i senaste starten trea efter att han fått göra jobbet utvändigt ledaren under slutvarvet och stallet tycker att han då var lite sämre än tidigare, men man har inte hittat några fel efteråt. Den här gången står han intressant till med ett öppet startspår och då han är kvick ut den första biten och trivs i ledningen så lär kusken Ulf Ohlsson göra ett allvarligt försök på att nå till just den positionen och om sedan My Dreams har en bra dag så leder han det här loppet mycket länge. 

Min Vinnare: 7 Night Art 

Spets efter 500m: 3 My Dreams 

Skrällen: 9 Shehuntyoudown

Rankingen: A: 7 B: 3,4,9,1,8 C: 6,5,2,10Lycka Till!

Christoffer