V64 körs denna fredag på Hagmyren i Hudiksvall. Jag spelar med två stycken spikar och det i V64-2 där 8 Ellbert är fältets bästa häst vilket även är fallet i V64-3 där 6 Majblomster står för klassen i gänget. 


V64-Förslag Hagmyren 5/7

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 1640m Auto

5 Grisle Kongen G.L. är en rejäl herre som började starta först i år som femåring och har på sju starter hittills tagit sex pallplaceringar varav två stycken segrar. Vid segern i näst senaste starten så fick han en resa i mitten av fältet och gick på från tredje par utvändigt i tredjespår 700 meter före mål och han höll sedan farten bra till seger. I senaste starten gjorde han återigen ett fint lopp då han hamnade en bit bak invändigt innan han kom ut i ett andraspår 800 meter före mål och därefter så gick han på i tredjespår kort därefter och höll sedan farten bra hela vägen in i mål som trea och det var dessutom krafter kvar i behåll. Här har han lottats till ett fint startspår mitt bakom startbilen och över kort distans så lär kusken Per Lennartsson försöka utnyttja hästens styrka och köra framåt direkt med sikte på ledningen dit jag tror att man når och detta ska vara en fin segerchans för Grisle Kongen G.L. 

12 Skeie Balder har verkligen höjt sig i år efter en rätt så tuff inledning på karriären förra året och har på två starter detta året tagit två segrar. I senaste starten så vann han på ett rejält sätt då han 1200 meter före mål landade utvändigt ledaren och därefter så kopplade fyraåringen greppet in mot upploppet och vann enkelt. Det man ska ha i beaktning här är att det är ett försökslopp till en final som går senare under tävlingsdagen och därför så kanske det inte blir ett överdrivet offensivt upplägg här från kusken Ulf Ohlsson, men om man bara hamnar hyfsat på det här så har Skeie Balder bra fart för loppet och ska ändå räknas tidigt. 

Min Vinnare: 5 Grisle Kongen G.L. 

Spets efter 500m: 5 Grisle Kongen G.L. 

Skrällen: 1 Rosens Tulido 

Rankingen: A: 5,12 B: 1,8,9,3,11,2,10 C: 4,7,6 


V64-2 1640m Auto

8 Ellbert är en herre med fint kunnande som i sin senaste start gjorde debut för sin nya tränare Jan-Olov Persson och fick då springa först ute i tredjespår sista 1100 meterna och höll sedan farten fint som trea. Känslan är att han nu är redo för en ännu bättre prestation här med det loppet i kroppen och i ett litet fält så bör han hamna bra på det och det lär även vara så att kusken Mats Djuse kommer att vara offensiv här tillsammans med Ellbert som jag tycker är fältets bästa häst och ska räknas med fin segerchans. 

7 Höstbo Marcus gjorde tre starter förra året utan någon större framgång men har i år kommit igång på allvar och har på årets tolv starter tagit åtta pallplaceringar varav tre stycken segrar. I senaste starten i mitten av juni så mötte han rätt så tuffa hästar och tog då hand om ledningen för att sedan släppa över den och från rygg på ledaren så höll han sedan farten bra som trea. Till den här starten så tror stallet att femåringen gått framåt efter urblåsaren senast och från ett öppet startspår här så kommer kusken Claes Eskilsson att vara aktiv den första biten för att nå till ledningen tillsammans med Höstbo Marcus vilket jag tror att man gör och i det här sällskapet ska han räknas som ett hett motbud. 


Min Vinnare: 8 Ellbert 

Spets efter 500m: 7 Höstbo Marcus 

Skrällen: 2 Guli Rufus 

Rankingen: A: 8 B: 7,1,2 C: 5,6,3,4 


V64-3 2140m Auto

6 Majblomster är sin kulls stora stjärna och tog under sin debutsäsong förra året sju segrar och en andraplats på nio starter samt sprang in över 1.4 miljoner kronor efter storloppssegrar i både Sverige och Norge. I år har det blivit fyra segrar på fyra starter där hon kanske inte var som bäst i den senaste starten men hon vann ändå på sin grundklass. Man provade då att köra barfota bak vilket funkade bra och så blir det även den här gången och då hon står ännu bättre till den här gången än senast mot samma motstånd så är Majblomster en given spik. 

2 Ängspuma är en klart fin häst som hade ett bra första år på tävlingsbanan förra året då det på nio starter blev åtta pallplaceringar på nio starter varav fem stycken segrar. I år har hon fortsatt göra det bra och i senaste starten var hon riktigt tapper som tvåa då hon förlorade knappt mot min vinnare i det här loppet och formen ser verkligen ut att sitta där den ska för fyraåringen. Utgångsläget är perfekt då hon är kvick ut den första biten och här är nog siktet inställt på ledningen från kusken och tränaren Robert Skoglund som har god tro på sin adept och om Ängspuma kan vara lika bra som i senaste starten så ska hon räknas med bra chans att sluta bland de tre främsta. 


Min Vinnare: 6 Majblomster 

Spets efter 500m: 2 Ängspuma 

Skrällen: 2 Ängspuma 

Rankingen: A: 6 B: 2,7,4,8,3 C: 1,5


V64-4 2140m Auto 

6 Juni Blixt är en topphäst som har haft en riktigt fin utveckling och ser ut att vara en blivande topphäst på kallblodssidan. I år har han under sitt första år som äldre häst gjort fem starter och på dessa har det blivit två segrar och två andraplatser. I senaste starten på just Hagmyren så fick han en perfekt resa i andra par utvändigt innan han gick på ute i tredjespår sista 500 meterna och avgjorde då loppet enkelt och det var ett mycket fint intryck. Han är allround och kan vinna lopp på flera olika sätt vilket han har visat och den här gången så tror jag att kusken Mats Djuse väljer att försöka utnyttja Juni Blixts startsnabbhet och därför tidigt sitter i ledningen här och han är definitivt hästen att slå i det här loppet. 

5 Smedheim Braut har gjort flera starka prestationer i år utan att få vinna då han på åtta starter har tre andraplatser som bäst. I näst senaste starten under Elitloppshelgen på Solvalla så var han väldigt bra som tvåa då han satt i fjärde par utvändigt med varvet kvar till mål samtidigt som loppet kördes i ett tufft tempo och via en rejäl avslutning sista 300 meterna så tog han flera längder över upploppet och var nära segern. I senaste starten så gjorde man resan till Finland men då fick han det inte alls att stämma och galopperade. Stallet är fortsatt nöjda med sexåringen som bör spräcka segernollan för året närsomhelst och mot det här motståndet så har Smedheim Braut visat att han duger tidigare och gör det givetvis även denna gång. 


Min Vinnare: 6 Juni Blixt 

Spets efter 500m: 6 Juni Blixt 

Skrällen: 4 Holter Odin 

Rankingen: A: 6 B: 5,7,2,4 C: 1,3 


V64-5 2140m Auto

3 Re Vital är en segervan herre som vunnit mer än en tredjedel av karriärens starter och i år har det på elva starter blivit åtta pallplaceringar varav fyra stycken segrar. Sedan en tid tillbaka så finns sexåringen hos sin nya tränare Jan-Olov Persson och för denne tog han sin första seger för i den senaste starten då han kördes till ledningen efter 300 meter och höll sedan ett jämnt tempo hela vägen och vann enkelt. Här startar han från ett perfekt utgångsläge då han är kvick ut den första biten och siktet är givetvis inställt på ledningen här och om Re Vital håller fin form även denna gång så måste segerchansen vara fin. 

9 Tekno Filur gjorde det klart bra som yngre häst då han stångades mot tuffa kullkamrater främst och har i år utvecklats fint och håller väldigt fin form för dagen. Femåringen kommer närmast från en hedrande andraplats då han från 20 meters tillägg fann en position i tredje par utvändigt innan han gick på i tredjespår 800 meter före mål och höll sedan farten väldigt bra hela vägen in i mål och fick ge sig knappt den sista biten mot den hästen som gått med i rygg där bakom. Här startar han från ett bakspår vilket inte behöver vara helt fel för Tekno Filur som denna gången kan få en fin resa i ryggar istället av kusken Marcus Lilius och om det stämmer här så ska man räknas tidigt. 


Min Vinnare: 3 Re Vital 

Spets efter 500m: 3 Re Vital 

Skrällen: 6 Guldhagens Pirat 

Rankingen: A: 3,9 B: 2,6,7,8,5 C: 1,4 


V64-6 2140m Auto 

2 Re Alkapital är en riktigt fin tävlingshäst som ser ut att ha utvecklats en hel del och har i år på sex starter tagit tre segrar och en andraplats. Vid segern i senaste starten så startade fyraåringen med 40 meters tillägg och fann då en position i tredje par utvändigt innan han med 550 meter kvar till mål gick på i tredjespår och efter en mycket tät slutstrid så vann han knappt och var riktigt bra. Han är inte så startsnabb men kusken Ulf Ohlsson bör ändå kunna finna en hyfsad position här åt fyraåringen som bevisligen har bra form för dagen och om det bara klaffar lite för Re Alkapital här så är han det hetaste segerbudet i loppet tycker jag. 

5 Frivoll Gorm är stallkamrat till min vinnare och har gjort lite färre starter än denne men har ändå på sina tretton starter hittills i karriären tagit sex segrar.  I år har han verkligen tagit för sig fint då han på sina sex starter tagit fem segrar och dessa kom på rad inför senaste starten då han från 20 meters tillägg aldrig riktigt kom in i loppet och hade även en hel del trafikproblem under loppets gång. Formen ska dock fortsatt vara bra enligt stallet och från ett perfekt utgångsläge så kommer Frivoll Gorm att kunna få en fin resa i den främre träffen och ska normalt sett räcka långt här. 


Min Vinnare: 2 Re Alkapital 

Spets efter 500m: 4 Friska Viljan 

Skrällen: 3 Eld Messi 

Rankingen: A: 2,5 B: 4,3,10,9,8,12 C: 1,7,6,11


Lycka till!

Christoffer