Det är Jackpot på V64 som denna fredag körs på Hagmyren och Halmstadtravet. Jag spelar med två stycken spikar och det i V64-1 där 4 My Star Is Born leder loppet från start till mål och segermelodin är densamma i V64-4 för 1 Maldini Pellini. 


V64-Förslag Hagmyren/Halmstad 10/5

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Auto

4 My Star Is Born är en rätt så käck tävlingshäst som kommit igång bra i år då det på sex starter blivit fyra pallplaceringar varav en seger. Han fick i senaste starten en invändig resa i rygg på ledaren och fick därifrån aldrig riktigt fritt spurtutrymme och gick då i mål som sexa med krafter kvar och det var ett rätt så fint intryck den gången. Efter den starten så har han varit struken inför en tilltänkt start på grund av en hovböld men den försvann rätt så fort och han har därför inte stått över några träningsjobb vilket är positivt. Denna gången är utgångsläget lite bättre då han får bättre fart utifrån och stallet väljer även att låta femåringen springa barfota runt om för första gången i karriären vilket är en klart intressant ändring och från ett fint startspår så kommer vikarierande kusken Per Linderoth att ladda iväg det som går från start för att nå till ledningen vilket jag tror kommer att lyckas och väl därifrån är My Star Is Born hästen att slå här. 

11 Charlestone är rätt så rejäl av sig då han besitter fin styrka och har i år varit rätt så bra då han på sex starter tagit fyra pallplaceringar varav en seger. I senaste starten så var han duktig som trea då han fick gå ute i tredjespår sista 1100 meterna av loppet men höll då farten fint hela vägen in i mål och denna gången så är stallet inne på att prova ett norskt huvudlag för första gången vilket isåfall är en intressant ändring. Om sedan kusken Örjan Kihlström kan finna de rätta vägarna här för Charlestone så är inte loppet så tufft och han ska absolut räknas med segerchans här. 

Min Vinnare: 4 My Star Is Born 

Spets efter 500m: 4 My Star Is Born 

Skrällen: 1 Envies Goldneck 

Rankingen: A: 4 B: 11,1,7,9,8,5 C: 3,2,10,6,12


V64-2 2140m Auto

3 That’s So Clever har kommit tillbaka starkt efter lång frånvaro och har på årets fyra starter tagit två andraplatser och en tredjeplats. I senaste starten på Åbytravet så fick sexåringen en invändig resa och avslutade då vasst via open stretch fram till andraplatsen och var inte långt ifrån segern och står verkligen på tur just för att vinna lopp igen och denna gång så ser det verkligen upplagt ut för just en seger. Utgångsläget är fint då han är väldigt snabb ut den första biten och om nu kusken och tränaren Hanna Lähdekorpi lyckas nå till just frontpositionen med sin adept så lär hon vilja köra där denna gången och om det inte kostar allt för mycket i kraft så ser detta ut som en bra segerchans för That`s So Clever som får min förstaröst. 

4 Oktan Håleryd är en kapabel herre som segrat i en tredjedel av karriärens arton starter men som också haft en hel del problem. Han inledde sin karriär uppe i Norrland där han tog sina segrar tidigt i karriären och flyttade under fjolåret ner till Halmstad och sin nya tränare Johan Untersteiner som han har gjort fyra starter för med en andraplats som bäst. Man har kunnat konstatera Borrelia på sexåringen som man nu kommit tillrätta med enligt stallet och han sköter även sin träning på ett plustbetonat sätt. Från det här utgångsläget så kliver han iväg bra och då stallet även förväntar sig en fin prestation här ifrån Oktan Håleryd så ska han tas på allvar här och är ett hett segerbud. 


Min Vinnare: 3 That’s So Clever 

Spets efter 500m: 3 That`s So Clever 

Skrällen: 6 Let Me In 

Rankingen: A: 3,4 B: 1,11,6,7,5 C: 10,2,8,9,12 


V64-3 1640m Auto

1 Global Badman hade ett bra fjolår med tre segrar på tio starter samt över 528 tusen kronor intjänat och han klev därmed över 4 miljoner kronor intjänat under karriären. Han gjorde senast årsdebut i slutet av april efter närmare ett halvårs tävlingsfrånvaro och vann då mycket enkelt mot ett lite enklare sällskap efter att han körts till ledningen efter ett halvvarv och sedan fått dämpa tempot efter eget behag. Här har stallet återigen funnit en spännande uppgift på förhand och från ett innerspår bakom startbilen så bör han kliva iväg rätt så bra även om det inte blir någon ledning, men Global Badman tål att göra en hel del grovjobb själv om så skulle krävas och här så ska han ses med bra chans. 

2 Gamin Jaba är en spännande fransman som köptes in till Daniel Redèns stall under vintermeetinget och gjorde senast debut på svensk mark för sin nya tränare. Han var då hårt betrodd i ett större lopp över lång distans men fick det då inte alls att stämma och var slagen tidigt och den starten är bara att glömma enligt stallet som nu provar över kort distans för att få upp farten i benen lite. Utgångsläget är perfekt men inget som han kan utnyttja och det kommer att behövas lite tempo på loppet för att Gamin Jaba ska komma helt till sin rätt här och om det gör det så kommer hans normalt sett starka avslutning att räcka långt här. 


Min Vinnare: 1 Global Badman

Spets efter 500m: 3 Dark Roadster 

Skrällen: 3 Dark Roadster 

Rankingen: A: 1,2 B: 3,6,5 C: 4,7 


V64-4 2140m Auto

1 Maldini Pellini inledde sin karriär ifjol som treåring och har hittills på tio starter varit bland de tre främsta åtta gånger och segrat i hälften av sina starter. I år har han på sex starter tagit två segrar och mötte i sin senaste start ett rätt så tufft gäng där det blev en sjätteplats till slut och han var då klart godkänd. Nu går han ner rätt så ordentligt i klass igen till den här starten sett till motståndet och har dessutom lottats till ett fint utgångsläge samtidigt som kusken Malte Handfast står sig väldigt bra i dessa typen av lopp. Taktiken här är given och det är att köra till ledningen direkt från start och sedan stanna i den positionen hela vägen in och det tror jag lyckas för Maldini Pellini som jag spikar. 

2 Muro Beach Pellini är en nyttig tävlingshäst som visat fin form på slutet då hon avslutat loppen bra. I senaste starten i slutet av april så fick hon en resa i mestadels andra par utvändigt även om det var en bit bak i kön och efter en rätt fin avslutning så fick hon med sig en andraplats. Denna gången är utgångsläget klart mycket bättre och hon kommer att få en fin resa i den främre träffen då hon är rätt så kvick ut den första biten och om sedan kusken Sofia Bjärgestad kan ge Muro Beach Pellini en fin resa här så kommer hon att avsluta bra till slut igen och ska ses med segerchans om min vinnare av loppet kommer bort. 


Min Vinnare: 1 Maldini Pellini 

Spets efter 500m: 1 Maldini Pellini 

Skrällen: 2 Muro Beach Pellini 

Rankingen: A: 1 B: 2,7,4,5,9,11,10 C: 8,6,12,3


V64-5 2140m Auto

10 Woodcutter är en herre med bra kunnande i sig och som tog en efterlängtad seger i senaste starten. Han hittade då fram till andra par utvändigt trots att han startade med 20 meters tillägg och kördes sedan fram utvändigt ledaren med 900 meter kvar av loppet, och väl därifrån så hade sedan sexåringen full kontroll hela vägen in och vann enkelt med som det såg ut krafter kvar över mål. Till den här starten väljer man att låta honom få springa barfota runt om igen samtidigt som man hänger på en amerikansk sulky och det är första gången som man kombinerar detta ihop vilket är en intressant förändring och om kusken Jörgen Westholm kan finna de rätta ryggarna här för Woodcutter och låta han gå till slut så tycker jag att det här ser ut som en klart vettig segermöjlighet. 

2 Hagrid har bra fart i sig men är också rätt så strulig då han kan galoppera titt som tätt. Han skötte sig i näst senaste starten då han kördes till ledningen efter 200 meter i en rätt så snabb öppning och utsattes sedan för press på den sista bortre långsidan men höll trots det farten bra hela vägen in i mål som tvåa. I senaste starten så var det upplagt för seger och det såg väldigt bra ut när han kördes till ledningen efter ett par hundra meter och höll sedan ett jämnt tempo och såg även ut att ha gott om krafter kvar när han galopperade 350 meter före mål. Denna gång är man på jakt efter ett revansch och från ett fint utgångsläge så kommer det att köras till ledningen på nytt och om sedan bara Hagrid travar hela vägen den här gången så ska det räcka en rätt så lång bit här. 


Min Vinnare: 10 Woodcutter

Spets efter 500m: 2 Hagrid 

Skrällen: 2 Hagrid 

Rankingen: A: 10,2 B: 6,11,12,4,3,1 C: 5,8,7,9


V64-6 2140m Volt

3 Great Time Trot är en välstammad herre med hög kapacitet som i år på fyra starter mot tufft motstånd tagit två segrar och en andraplats. Vid andraplatsen näst senast som var på V75 så var han heroisk efter en tuff resa utvändigt ledaren och han föll då med flaggan i topp efter att ha kopplat greppet om ledaren men sedan fått ge sig den sista biten mot en smygkörd konkurrent. I senaste starten så tog femåringen hand om ledningen och sedan efter att ha fått dämpa tempot så vann han i mycket enkel stil via en snabb avslutning och han visar fin form för dagen. Denna gången ser uppgiften återigen spännande ut med ett bra startspår samt en startsnabb kusk i Thomas Uhrberg bakom sig som här nog kan skicka iväg Great Time Trot till ledningen och väl i den positionen så blir han hästen att slå enligt mig. 

1 Swish The Cash är en mycket fin häst som tagit stora kliv i sin utveckling och kommer inför den här starten med fyra raka segrar bakom sig. I senaste starten som var i början av april så var han tillbaka efter närmare tre månaders uppehåll och han kördes då offensivt fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och efter att ha kopplat greppet om ledaren in mot upploppet så blev segern mycket enkel. Här har stallet hittat en ny spännande uppgift och dessutom så har sexåringen lottats till ett fint startspår som gör att Swish The Cash kommer att få en fin resa och om det sedan löser sig hyggligt här så ska han vara ett hett segerbud. 


Min Vinnare: 3 Great Time Trot 

Spets efter 500m: 3 Great Time Trot 

Skrällen: 8 Longgone River 

Rankingen: A: 3,1 B: 8,5,9,6,2 C: 4,10,7Lycka till!

Christoffer