V64 körs denna måndag på Halmstadtravet. Jag spelar med två stycken spikar i V64-1 där 5 Epicure D.E. har en mycket fin uppgift och i V64-2 så leder 4 Furst Igor från start till mål. 


V64-Förslag Halmstad 20/5

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Volt

5 Epicure D.E. är en tyskfödd herre som visat prov på gott kunnande hittills i karriären som innehållit nio starter och på dessa har det blivit fem pallplaceringar varav två stycken segrar. Han har i år fått två lopp i kroppen där han i årsdebuten näst senast var på väg mot segern men galopperade då 400 meter före mål för att i senaste starten ta revansch direkt då han var rejäl från ledningen och vann mycket enkelt med krafter kvar över mål. Det ser ut att finnas en hel del utveckling kvar i fyraåringen som går mot en spännande säsong där större uppdrag kan vänta i hemlandet Tyskland och den här uppgiften ser på förhand väldigt passande ut sett till motståndet, men det enda som är ett frågetecken är just startmomentet men det bör han klara av rätt bra och detta ska vara en toppchans för Epicure D.E.
 
6 Hellacopters har visat rätt så fin form på slutet då han närmast kommer från två raka pallplaceringar och speciellt i senaste starten så var han riktigt bra som tvåa efter en tuff resa mestadels utvändigt ledaren. Här startar han med 20 meters tillägg men möter samtidigt ett rätt så ojämnt motstånd och om bara kusken Ken Ecce kan hitta fram härifrån till en vettig position så ska Hellacopters kunna blanda sig i segerstriden då han är given bakom min vinnare av loppet.


Min Vinnare: 5 Epicure D.E.
Spets efter 500m: 5 Epicure D.E.
Skrällen: 10 Manjula Fame
Rankingen: A: 5 B: 6,11,10,3,7,2 C: 12,4,8,13,1,9


V64-2 1640m Auto

4 Furst Igor är en snabbfotad herre med väldigt fin fart för den klassen han befinner sig i och har på årets fyra starter tagit en seger och en andraplats och det är i dessa starter han gått felfritt hittills i år. I senaste starten så kördes han till ledningen efter ett par hundra meter och såg då ut att vara på väg mot ledningen men galopperade då i sista sväng. Man har funnit problemet till den galoppen som troligtvis berodde på att han var lite känslig i munnen när man behövde hålla i han lite vilket man inte behöver göra lika mycket nu då det är kort distans. Utgångsläget är optimalt för fyraåringen som är kvick ut den första biten och drar mer än gärna iväg av sig själv och här kommer Furst Igor få springa på i ett eget tempo och då finns det ingen som kan hävda sig emot honom här. Jag spikar!

3 Casper For Cash gjorde det helt okej under sin debutsäsong förra året då det på nio starter blev sex pallplaceringar varav en seger. Han årsdebuterade för elva dagar sedan på Jägersro och fick då en snäll resa invändigt innan han 600 meter före mål lyftes ut i ett andraspår och efter att ha fått luckan sent så kunde han inte få med sig något då. Det loppet bör ha fört fram honom en bit inför den här starten som ser intressant ut då han har lottats till ett fint startspår samtidigt som man väljer att sätta på en amerikansk sulky för första gången vilket kan ge en fin effekt. Här bör det kunna bli en rätt så fin resa för Casper For Cash och om min vinnare av loppet skulle komma bort så tycker jag att han ska räknas tidigt.


Min Vinnare: 4 Furst Igor
Spets efter 500m: 4 Furst Igor
Skrällen: 9 Ko Samui
Rankingen: A: 4 B: 3,1,9,2,10 C: 6,8,7,5


V64-3 1609m Auto

6 Countess Face är en oerhört kapabel dam men som även strulat till det för sig en hel del. Efter en skaplig treåringssäsong där man förstås hade hoppats på mer så har hon i år hunnit med att göra tre starter där hon i näst senaste starten vann ett uttagningslopp till Drottningpokalen men galopperade sedan i final direkt från start. Nu provar man henne för första gången över kortare distans vilket lär vara ett test inför stosprintern där det körs kval i slutet av juli och känslan är att hon kan springa riktigt fort över distansen. Utgångsläget här hade kunnat vara bättre men hon öppnar tillräckligt bra härifrån för att kunna få en fin resa i den främre träffen och om hon skulle hamna utvändigt ledaren så räds hon inte det då hon tål att göra en hel del jobb själv om så krävs och normalt sett är detta en bra segerchans för Countess Face.
 
1 Willa Explosive är en fin märr som förra året visade att hon är strax under kulltoppen då hon tog sig till flera årgångsfinaler men fick dessvärre strykas ur Oaks som var säsongens stora mål. Hon har i år hunnit med att göra tre starter där hon näst senast vann ett uttagningslopp till Drottningpokalen efter en fin spurt och i finalen senast så blev det en meriterande andraplats. Här genrepar hon inför sommarens stora mål som är stosprintern och man kan inte klaga på utgångsläget här då hon är kvick ut den första biten och med siktet inställt på ledningen från kusken och tränaren Johan Untersteiner så blir detta en spännande start för Willa Explosive som leder det här loppet mycket länge.


Min Vinnare: 6 Countess Face
Spets efter 500m: 1 Willa Explosive
Skrällen: 3 Kitty Hawk
Rankingen: A: 6,1 B: 7,3,2 C: 4,5


V64-4 2640m Auto

2 Caton är en herre med fint kunnande i sig som är lite av en rusartyp och vid segrarna varit överlägsen sitt motstånd. Han har i år på fyra starter tagit två segrar och en andraplats där han vid segrarna kördes tidigt till ledningen och sedan fick han springa på i ett eget tempo och höll ett rejält avstånd hela vägen ner till de andra konkurrenterna. I senaste starten som var i början av mars så fick han ett tufft lopp mestadels utvändigt ledaren men höll trots det bra hela vägen in i mål till en sjundeplats. Inför detta har han fått en tävlingspaus på 2.5 månad och fått ladda om inför sommarsäsongen och här kommer han ut från ett perfekt startspår för hans del då han sitter bra på det direkt från start och om sedan Caton kommer upp i sin rätta kapacitet så duger han långt även här.

1 Goop är en herre med fint kunnande i sig som är lite av en rusartyp och vid segrarna varit överlägsen sitt motstånd. Han har i år på fyra starter tagit två segrar och en andraplats där han vid segrarna kördes tidigt till ledningen och sedan fick han springa på i ett eget tempo och höll ett rejält avstånd hela vägen ner till de andra konkurrenterna. I senaste starten som var i början av mars så fick han ett tufft lopp mestadels utvändigt ledaren men höll trots det bra hela vägen in i mål till en sjundeplats. Inför detta har han fått en tävlingspaus på 2.5 månad och fått ladda om inför sommarsäsongen och här kommer han ut från ett perfekt startspår för hans del då han sitter bra på det direkt från start och om sedan Caton kommer upp i sin rätta kapacitet så duger han långt även här.

Min Vinnare: 2 Caton
Spets efter 500m: 2 Caton 
Skrällen: 1 Goop
Rankingen: A: 2 B: 1,7,8,6,3 C: 9,10,12,4,5,11


V64-5 2140m Auto

2 Caddie Skott är en fin märr som visat framfötterna i år då hon på fem starter tagit två segrar och en andraplats. Inför senaste starten så kändes hon väldigt formstark enligt stallet men den dagen förstördes av en galopp från start då hon blev lite för ivrig och hon stod sedan för en helt okej upphämtning. Den här gången så är det Autostart istället för voltstart vilket passar henne klart bättre och från ett fint utgångsläge här så öppnar fyraåringen bra och med siktet inställt på ledningen denna gång så blir Caddie Skott väldigt svårfångad för de övriga konkurrenterna.

10 Nilla Lane är en välstammad dam som på karriärens inledande nio starter tagit fyra segrar och visat framfötterna. Hon gjorde senast årsdebut i slutet av april efter närmare sju månaders tävlingsfrånvaro och var då riktigt bra direkt då hon vann enkelt efter att ha fått göra lite jobb själv stundtals under loppet. Det loppet bör ha fört fram henne formmässigt till den här starten som på förhand ser intressant ut även om startspåret hade kunnat vara bättre men om kusken och tränaren Johan Untersteiner kan ge sin adept en fin ryggresa här så har hon en vass speed att tillgå till slut och visst ska Nilla Lane räknas mycket tidigt här.


Min Vinnare: 2 Caddie Skott
Spets efter 500m: 2 Caddie Skott
Skrällen: 7 Landing Field
Rankingen: A: 2,10 B: 7,11,4,3,6,9,8,12 C: 5,1


V64-6 2140m Auto

2 Tug Of War har varit klart duktig i år då han på sex starter tagit en seger och en andraplats och matchats mot rätt så tufft motstånd bland annat på V75. Efter att han i näst senaste starten suttit fast med krafter kvar över mål så startade han senast med 20 meters tillägg på rätt så bra hästar, men femåringen avslutade då bra till fjärdeplatsen sista 700 meterna från tredje par utvändigt och formen ser ut att vara klart bra för dagen. I denna starten står han väldigt bra till med ett fint startspår och dessutom är det anmält att han ska få starta med en amerikansk sulky vilket isåfall är första gången och det bör ge en rätt så god effekt. Han är kvick ut den första biten så siktet härifrån lär vara inställt på ledningen från kusken och tränaren Johan Untersteiner som sedan vill köra i den positionen och väl därifrån blir Tug Of War svårluggad.

12 Utah Southwind är en för klassen mycket fin häst som i slutet av förra året flyttade från Norge till Sverige och sin nya tränare Ulf Stenströmer och på sex starter i år har det blivit tre segrar och en tredjeplats. Främst har femåringen matchats på V75 med goda resultat så visst är han van vid klart tuffare motstånd än detta och om det bara stämmer en aning för honom här så ska Utah Southwind trots ett jobbigt utgångsläge räknas med segerchans.


Min Vinnare: 2 Tug Of War
Spets efter 500m: 2 Tug Of War
Skrällen: 7 Eagle Rock
Rankingen: A: 2,12 B: 7,6,3,5,11,9,8,4 C: 10,1Lycka till!

Christoffer