V64 körs denna måndag på Halmstadtravet. Jag spelar med två stycken spikar i V64-1 där 1 Mercury Boko leder loppet från start till mål och segermelodin blir densamma i V64-4 där 6 Giant Laser har en mycket bra uppgift. 


V64-Förslag Halmstad 22/4

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2640m Auto

1 Mercury Boko är en fin tävlingshäst som under förra året som fyraåring utvecklades fint då det på arton starter blev tretton pallplaceringar varav sju stycken segrar samt över 448 tusen kronor intjänat. I år har det blivit två starter där han i årsdebuten näst senast galopperade kort efter start på V75 och satt sedan fast med sparade krafter över mål och i senaste starten så var han mest seg och kom då aldrig in i loppet. Femåringen trivs som allra bäst när han får springa i den främre träffen och i ledningen så har han sju segrar på nio försök. Här har han därför lottats till ett optimalt startspår som kusken och tränaren Rick Ebbinge försöker utnyttja och här tror jag på spets och slut för Mercury Boko. 

5 Tug Of War har inlett året klart bra med en seger och en andraplats på fyra starter. Vid segern i näst senaste starten så fick han ett fint lopp i rygg på ledaren innan han med ett halvvarv kvar till mål lyftes ut i ett andraspår och sedan blev segern mycket enkel. Nu startar han återigen från ett fint startspår här mitt bakom startbilen som gör innebära att femåringen får en fin resa i den främre träffen på nytt och om det sedan bara stämmer lite för Tug Of War så kommer han att avsluta bra återigen och ska ses som ett tidigt bud här. 


Min Vinnare: 1 Mercury Boko

Spets efter 500m: 1 Mercury Boko

Skrällen: 2 Farbror Melker

Rankingen: A: 1 B: 5,3,2,7,8 C: 4,6


V64-2 2140m Auto

2 Devs D.Rex har gjort fyra starter i år för sin nya tränare Gustav Johansson och ser ut att utvecklas fint då det på dessa blivit tre pallplaceringar. Han kommer närmast från två raka andraplatser där han i senaste starten tog hand om ledningen från start och höll sedan godkänt hela vägen in i mål, men fick ge sig mot en smygkörd häst den sista biten. Här har fyraåringen återigen lottats till ett fint startspår och dessutom så blir det barfota runt om för första gången vilket blir väldigt intressant att se och med siktet inställt på ledningen återigen så tror jag att Devs D.Rex tar karriärens första seger här. 

6 Stensjös Pierh har inför den här säsongen bytt regi till Johan Untersteiners stall och har för denne gjort två starter i år vilket gett en seger och en andraplats. Segern som var hans första i karriären kom i den senaste starten i början av april då han kördes till ledningen efter 600 meter och sedan stannade där hela vägen in i mål och det var ett fint intryck. Dessa loppen bör ha fört fram honom ytterligare i form och på nytt står han inför en spännande uppgift med ett bra startspår som kommer att ge femåringen en fin resa i den främre träffen. Om det sedan blir ledningen eller inte för Stenjös Pierh återstår att se, men han ska räknas tidigt och ses med bra segerchans. 


Min Vinnare: 2 Devs D.Rex

Spets efter 500m: 2 Devs D.Rex

Skrällen: 12 Bonus Credit

Rankingen: A: 2,6 B: 12,8,3,1,5 C: 4,9,7,10,11


V64-3 2140m Volt

1 Celerity Broline har segrat i tre av karriärens nio starter och har god kapacitet, men har också haft lätt för att strula till det för sig. Han gjorde årsdebut i början av april och satt då i tredje par utvändigt när han gick på via tredjespår 750 meter före mål och han var gott gåendes runt slutsvängen när han galopperade bort en seger som det såg ut. Stallet har inte kunnat finna några fel på fyraåringen efteråt som här står väldigt bra till med ett perfekt startspår som kusken Stefan Persson kan utnyttja och köra till ledningen från. Väl i den positionen så biter Celerity Broline ifrån sig bra och om han bara travar hela vägen den här gången så vinner han det här loppet enkelt. 

2 Oberon Warframe har sett fin ut i två starter för sin nya tränare Johan Untersteiner och har på två starter tagit en seger och en andraplats. Vid andraplatsen senast så fick han ett rätt så tungt lopp utvändigt ledaren hela vägen, men höll då farten bra hela vägen in i mål och bör gå framåt ytterligare i form till den här starten. Utgångsläget är bra och det kommer att bli en fin resa den här gången för Oberon Warframe som har en vass spurt att tillgå när han får smyga med och om det bara löser sig hyfsat här så blir han segerfarlig. 


Min Vinnare: 1 Celerity Broline

Spets efter 500m: 1 Celerity Broline

Skrällen: 9 Kingsman 

Rankingen: A: 1,2 B: 9,7,8,11 C: 4,3,5,6,10


V64-4 1640m Auto

6 Giant Laser är en danskfödd herre som är tränad i Norge och som är en klart bra tävlingshäst. Han har inlett det här året fint med två segrar och en andraplats på fem starter där han i den senaste starten såg fin ut när han från ledningen vann enkelt. Nu står han återigen bra till här med ett fint startspår och dessutom över kort distans som sexåringen nog trivs allra bäst på. Taktiken är given från kusken Sebastian Rishovd och det är att nå till ledningen här och sedan köra i den positionen och det är något som jag tror lyckas både från start och till slut och jag spikar Giant Laser. 

7 Victoria L.L. är en fin märr som är tränad i Danmark och som matchats en hel del i Sverige på slutet och på V75 där hon visat fin form. I senaste starten på Åbytravet i början av april så hamnade hon i tredje par invändigt efter lite körning och avslutade sedan bra via open stretch till en sjätteplats och var nära en pallplacering. Nu går hon ner lite i klass till den här starten, men har samtidigt lottats till ett tufft utgångsläge över den här korta distansen och det kommer att krävas lite tur härifrån, men om det löser sig hyfsat för Victoria L.L. samtidigt som det strular för min vinnare av loppet så är hon bra nog för att segerstrida. 


Min Vinnare: 6 Giant Laser

Spets efter 500m: 6 Giant Laser

Skrällen: 3 Axel Rek

Rankingen: A: 6 B: 7,3,2,1 C: 5,4,8


V64-5 2140m Volt

6 Denco’s Galliano är jämn och säker oftast i sina prestationer och har nu fått två lopp i kroppen efter 2.5 månaders tävlingsfrånvaro. Han avslutade klart bra som trea i näst senaste starten efter en fin resa och i senaste starten på V75 så hamnade han lite fel på det från start men gjorde det sedan återigen bra till en femteplats. Nu går han ner i klass sett till motståndet den här gången och stallet tycker att formen är bra på sexåringen. Han startar visserligen med 20 meters tillägg, men från ett fint startspår så kliver han iväg bra och det lär nog bli ett rätt så offensivt upplägg här ifrån kusken och tränaren Johan Untersteiner och en normal dag så ska Denco`s Galliano ha en bra segerchans i ett sådant här lopp. 

5 Bicc’s Avalon har som åttaåring funnit en häftig form då han på sex starter i år varit bland de tre främsta fem gånger och tagit en seger. Vid senaste starten i slutet av mars så kördes han offensivt fram utvändigt ledaren 1400 meter före mål och kopplade greppet om ledaren in mot upploppet och stred sedan tappert hela vägen in i mål men fick ge vika den sista biten. Nu har han fått lite vila inför den här starten vilket nog kan ha gjort honom gott och om Bicc`s Avalon kan få en ryggresa den här gången så kommer hans avslutning att räcka långt här och han ska ses med rätt så hyfsad segerchans. 


Min Vinnare: 6 Denco’s Galliano

Spets efter 500m: 1 Rustico

Skrällen: 8 Federer

Rankingen: A: 6 B: 5,1,9,8,11 C: 10,2,7,3,4


V64-6 2140m Auto 

4 Mr Weasley har inte gjort någon besviken under inledningen av karriären då han på sex starter tagit fem segrar och en tredjeplats. Han har i år kommit igång med två starter där han i den senaste starten i slutet av mars var ute mot ett lite enklare sällskap och tog då en mycket enkel seger från ledningen efter att han fått dämpa tempot rejält och sedan gått ifrån i en snabb avslutning. Han har efter den starten varit struken inför en tilltänkt start på V75 i början av april så visst finns det ett visst frågetecken kring hästens form, men stallet brukar ha det rätt så väl förberett när hästarna kommer ut till start. Här har Mr Weasley lottats till ett fint utgångsläge för hans del då han är kvick ut den första biten och i ledningen har han tagit fyra segrar på fyra försök och efter den här starten tror jag att han har fem segrar på fem försök i ledningen och tror mest på han här.

2 U.S.Marines är en norskfödd herre som under fjolåret kom till Sverige och sin nya tränare Robert Bergh och på fyra starter för sin nya tränare har det blivit två segrar och en tredjeplats. Sjuåringen gjorde årsdebut i början av april och tog då hand om ledningen kort efter start, men var sedan inte som bäst och var då tidigt slagen. Med det loppet i kroppen däremot bör nu formen vara på väg uppåt igen och från ett fint utgångsläge här så kommer U.S.Marines att få en fin resa och om han kommer upp i sin normala nivå så ska han räcka mycket långt här och är en het segerkandidat.


Min Vinnare: 4 Mr Weasley

Spets efter 500m: 4 Mr Weasley

Skrällen: 12 Wanderlust Pellini

Rankingen: A: 4,2 B: 12,6,3,9,8 C: 1,11,7,10,5Lycka till!

Christoffer