V64 körs denna måndag på Halmstadtravet med uttagningslopp till Stosprintern där finalen går om tio dagar. Jag spelar med två stycken spikar och det i V64-1 där ett av europas bästa fyraåriga ston 6 Ester Degli Dei ska ha toppchans och i V64-2 så har 4 Karaboudjan en fin uppgift på förhand. 


V64-Förslag Halmstad 24/6

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 1609m Auto

6 Ester Degli Dei är en riktig toppmärr som segrat i elva av karriärens tolv starter och har i år på två starter tagit två segrar. Hon imponerade stort i senaste starten under Elitloppshelgen när hon hamnade lite på vingel från start innan hon kom ner i andraspår en bit bak i kön, och efter att hon gått med i tredjespår med ett halvvarv kvar till mål så avslutade hon vasst fram till segern. Nu har hon fått en månads vila med sikte mot just det här loppet som är ett uttagningslopp till Stosprintern och som det ser ut så kommer kusken Robin Bakker kunna köra sig till ledningen i ett tidigt skede och sedan finns det ingen som kan rå på Ester Degli Dei som är en gjuten spik här. 

9 Daim Brodda är en spännande dam som tränas i Norge och har på sina sex inledande starter tagit fem segrar. I senaste starten på Åbytravet så var det ett fint intryck när hon höll ett jämnt tempo i ledningen och nästintill utklassade sitt motstånd. Känslan är att hon utvecklas fint för varje start som hon gör vilket är viktigt då hon möter sitt klart tuffaste motstånd hittills i den här starten så därför är startspåret klart vettigt här som gör att hon kan smyga. Med hjälp av en startsnabb rygg från början så kommer kusken Eirik Höitomt att kunna ge Daim Brodda en rätt så vettig resa härifrån och om sedan Daim Brodda bjuder på en insats som senast så ska hon ha god chans att ta sig till final här. 

Min Vinnare: 6 Ester Degli Dei

Spets efter 500m: 6 Ester Degli Dei 

Skrällen: 9 Daim Brodda 

Rankingen: A: 6 B: 9,8,1,2,5,3,7 C: 4 


V64-2 1609m Auto

4 Karaboudjan inledde sin karriär i USA där hon visade rätt så fin kapacitet men var där aldrig aktuell i något av de större loppen. Det är först i år som hon verkligen har tagit fart i sin utveckling då hon på fem starter i Sverige tagit tre segrar. Efter att hon för tre starter sedan vann ett uttagningslopp till Drottningpokalen så vann hon näst senast finalen på ett rejält sätt från ledningen. I senaste starten så var hon ute i fyraåringseliten för ston under Elitloppshelgen och kördes då från ett bakspår till ledningen efter 600 meter i ett stenhårt tempo vilket gjorde att hon var slagen tidigt den dagen. Nu har hon fått ladda om under en månad med sikte mot det här och man kan inte klaga på förutsättningarna med ett fint startspår som kommer innebära att kusken och tränaren Adrian Kolgjini kan köra Karaboudjan tidigt till front här och väl därifrån är hon hästen att slå. 

3 Foxtail Pine kom till Sverige och sin tränare Håkan K Persson inför hösten förra året efter att hon inlett sin karriär i Italien och har i sitt nya hemland utvecklats fint. I år har det på fem starter blivit tre segrar och en tredjeplats där hon närmast kommer från två raka segrar båda tagna från ledningen. Även denna gång så står hon till med att kunna lägga beslag på ledningen här men samtidigt så möter hon ett klart tuffare motstånd och med en final i sikte så tror jag att kusken Stefan Persson väljer att släppa ledningen här till min vinnare av loppet för att sedan hoppas på lucka till slut med Foxtail Pine och om den kommer så är hon med och utmanar om segern. 

Min Vinnare: 4 Karaboudjan 

Spets efter 500m: 4 Karaboudjan 

Skrällen: 8 Sobel Excellence 

Rankingen: A: 4 B: 3,6,8,1,2,5 C: 9


V64-3 1609m Auto

4 Pearl Lane är en snabbfotad dam som visade väldigt fint kunnande redan som tvååring för två år sedan då hon på fyra starter tog två segrar och en tredjeplats. Fjolåret blev inte som man tänkt då det endast blev tre starter med en tredjeplats som bäst och hon gjorde i sin senaste start comeback efter mer än ett års tävlingsfrånvaro och var då väldigt fin när hon från ledningen drog på i ett hårt tempo men kunde trots det vinna väldigt enkelt och det var ett riktigt fint intryck. Med det loppet i kroppen så bör formen till den här starten vara än bättre på fyraåringen som här har lottats till ett optimalt startspår för hennes del och med siktet inställt på ledningen från kusken och tränaren Roger Malmqvist så tycker jag att Pearl Lane ska ses med rätt så fin segerchans här. 

1 Lightning Stride har gjort flera fina prestationer i år utan att hon har fått vinna efter att hon startat från dåliga utgångslägen och som bäst har det blivit två andraplatser. Senaste andraplatsen kom i senaste starten då hon fick en resa i tredje par utvändigt där hon satt fram tills 400 meter kvar och efter en rejäl avslutning så var hon nära segern. Formen är riktigt fin för dagen och här har hon återigen lottats till ett fint utgångsläge som kommer ge fyraåringen en fin resa i den främre träffen och om sedan Lightning Stride har en gnutta tur med löpningsförloppet så kommer hon att kunna blanda sig i segerstriden här. 

Min Vinnare: 4 Pearl Lane 

Spets efter 500m: 4 Pearl Lane 

Skrällen: 3 Conrads Tyra 

Rankingen: A: 4,1 B: 5,3,2,8,6 C: 7,9 


V64-4 1609m Auto 

5 Eteria är en riktigt fin märr som var igång redan med en start som tvååring som hon vann och har sedan dess utvecklats till en av de bättre i sin kull men eftersom hon inte är svenskfödd så fick hon inte kvala till Oaks förra året. I år har hon hunnit med att göra fyra starter och slutade näst senast trea i finalen av Drottningpokalen efter att hon segrat i sitt uttagningslopp. I senaste starten så var hon ute i fyraåringseliten för ston under Elitloppshelgen och gjorde då ett topplopp efter att hon från ett dåligt startspår hamnat en bra bit nere i kön och sedan stått för en strålande avslutning där hon var nära segern. Nu har hon fått ladda om i en månad med sikte mot det här loppet och från ett startspår mitt bakom startbilen så kommer hon nog hamna rätt så bra på det här och då hon tål att göra lite jobb själv med under loppets gång om så behövs så tycker jag att Eteria ska ses med en fin segerchans här. 

3 Kitty Hawk är en flyfotad dam som inledde sin karriär i USA som tvååring innan hon kom till Sverige under samma höst och hon tog då direkt två raka segrar i sitt nya hemland. Under treåringssäsongen ifjol så fortsatte hon att utvecklas fint då det på tolv starter blev sju pallplaceringar varav två stycken segrar samt över 751 tusen kronor och hon matchades hela tiden mot stenhårt motstånd. I år har hon hunnit med att göra fyra starter och var senast duktig som trea på Tingsryd efter en resa i tredje par utvändigt och det var då en klart bra avslutning. Här står hon väldigt intressant till med ett fint startspår över kort distans vilket är optimalt för henne och dessutom blir det barfota runt om den här gången vilket är ett plus och om kusken Mats Djuse kan hitta till ledningen här tillsammans med Kitty Hawk så leder hon det här loppet länge. 

Min Vinnare: 5 Eteria 

Spets efter 500m: 3 Kitty Hawk 

Skrällen: 6 Queen Of The Night 

Rankingen: A: 5,3 B: 8,7,6 C: 2,4,9,1 


V64-5 2140m Volt 

1 Sheispropulsion är en rätt så trevlig tjej som inlett sin karriär i år och har på fyra starter tagit tre andraplatser. I senaste starten så kördes hon direkt till ledningen och höll sedan ett rätt så jämnt tempo men var sedan slagen redan 300 meter före mål och hon var då inget extra. Efter det så har hon fått ladda om i en månad och har en på förhand väldigt intressant uppgift här tycker jag. Från ett perfekt startspår så kommer kusken och tränaren Joakim Lövgren kunna köra sin adept till ledningen på nytt och mot ett rätt så ojämnt motstånd så ser det väl ut som att Sheispropulsion kommer få diktera tempot under loppets gång efter eget behag här och nu kommer karriärens första seger. 

10 Fireball Bi är en välstammad italiensk herre som inledde sin karriär i år fast på amerikansk mark där han på tre starter tagit en seger och den kom i senaste starten som var i början av maj. Han gör nu en spännande första start på svensk mark och är absolut den i fältet som har visat bäst fart, men startar här för första gången i voltstart och dessutom så har han lottats till ett lite snävt femtespår. Positivt är dock att han får kusken Carl Johan Jepson bakom sig som brukar lösa de flesta knepiga situationer och om han får iväg Fireball Bi i rätt gångart här från start så kommer man nog att sitta rätt så bra på det och han ska sedan räknas väldigt tidigt. 

Min Vinnare: 1 Sheispropulsion

Spets efter 500m: 1 Sheispropulsion 

Skrällen: 6 Tori 

Rankingen: A: 1,10 B: 6,11,3,4,12 C: 15,7,14,5,8,13,9 


V64-6 1640m Auto 

6 Power Håleryd har hela tiden visat rätt så fint kunnande men också varit lite ojämn i sina prestationer. Sedan en tid tillbaka så återfinns han nu hos sin nya tränare Johan Untersteiner och för han har det blivit tre starter i år och på slutet så har det lossnat för femåringen som nu har tagit två raka segrar. I näst senaste starten så var det mot ett lite billigare motstånd då han i ledningen fick bestämma tempot efter eget behag och sedan blev segern väldigt enkel med gott om krafter kvar över mål. I senaste starten blev segermelodin likadan då han återigen fick diktera tempot i ledningen och vann sedan återigen enkelt. Formen är strålande för dagen och här så har man hittat en ny fin uppgift åt han och från ett klart bra startspår så kliver han iväg fint från start och kusken Wilma Karlsson som får förtroendet för andra loppet i rad lär placera Power Håleryd tidigt i tät här och sedan är han hästen att slå för övriga. 

1 Make Or Break Zaz har gjort det bra i år med jämna och fina prestationer och har på årets nio starter hittills tagit fem pallplaceringar varav en seger. I senaste starten i början av juni så startade han med 20 meters tillägg och hamnade då en bit bak invändigt innan han med knappa varvet kvar till mål kom ut i femte par utvändigt och sedan blev det en hel del strul med en dålig rygg framför, men via en rejäl avslutning så kom han in som tvåa i mål och formen ser ut att vara fin för dagen. Här är det andra förutsättningar med ett innerspår bakom startbilen samtidigt som det är kort distans vilket funkat bra innan och med en fin resa här i den främre träffen som det ser ut att bli för Make Or Break Zaz så ska han räknas tidigt. 

Min Vinnare: 6 Power Håleryd 

Spets efter 500m: 6 Power Håleryd 

Skrällen: 7 Malto 

Rankingen: A: 6,1 B: 9,7,12,2,4,5,8 C: 3,10Lycka till!

Christoffer