V64 körs denna fredag på Rättvik och Halmstadtravet. Jag spelar med två stycken spikar och det i V64-3 där 5 Slave To Love Cal leder loppet runt om och i V64-4 där Sveriges bästa häst Francesco Zet gör årsdebut. 


V64-Förslag Halmstad/Rättvik 3/5

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Volt

7 Azzurro är en fartfylld herre som i år segrat i hälften av sina sex starter. Senaste segern kom i näst senaste starten då han kom iväg bra från 20 meters tillägg och kördes till ledningen efter ett halvvarv och väl i den positionen så fanns det sedan ingen som kunde rå på han och segern blev enkel via en snabb avslutning. I senaste starten så fick han göra grovjobbet ute i spåren sista 700 meterna och han galopperade då in mot upploppet som slagen. Stallet tror att den lite sämre insatsen berodde på balansen och man återgår nu till skor runt om och från ett fint utgångsläge här så tror jag att kusken och tränaren Joakim Lövgren sänder sin adept tidigt till ledningen och väl i front så ska Azzurro ses med bra segerchans. 

3 Röde Orm har sedan han började starta under fjolåret för sin tidigare tränare haft lovord om sig och det blev två segrar och en tredjeplats på sju starter under fjolåret. Inför den här säsongen så har fyraåringen bytt regi och återfinns numera hos sin nya tränare Adrian Kolgjini som han på tre starter för hittills i år tagit en seger. Segern kom direkt i årsdebuten för tre starter sedan då han kördes till ledningen kort efter start och höll sedan ett jämnt tempo och vann i överlägsen stil. Efter det så har han inte fått det att fungera fullt ut, men han såg iallafall klart bra ut i senaste starten då han gick i mål med bra fart som femma. Här väntar en spännande uppgift med ett bra startspår som kommer att ge han en fin resa och ledningen skulle givetvis vara en klar fördel, men även från andra positioner så står sig Röde Orm bra i det här sällskapet och han är ett hett segerbud. 


Min Vinnare: 7 Azzurro

Spets efter 500m: 7 Azzurro

Skrällen: 9 Make It Schermer 

Rankingen: A: 7,3 B: 10,9,6,11,2,8,4,1,5


V64-2 2140m Volt

8 Moalva C.G. hade en fin utveckling under fjolåret då det fyra segrar och två andraplatser på sex starter. I år har det börjat lite mer ojämnt då det på fyra starter blivit en seger och på slutet har hon varit lite väl hetsig av sig och då inte alls fått det att stämma i två raka lopp där hon har varit oplacerad i bägge dessa. Denna gången så hoppas stallet sexåringen ska vara lite lugnare för om hon är det så står hon sig väldigt bra i dessa typen av lopp och med ett fint startspår så kommer Moalva C.G. trampa iväg fint och om hon sedan sköter sig hela vägen så ska hon ses med bra segerchans här. 

14 Teknopuma är en välstammad dam som har höga toppar när hon får det att stämma fullt ut. I år har det blivit två starter för femåringen som vann sin årsdebut näst senast efter att ha körts offensivt till ledningen efter ett par hundra meter och sedan dragit på i ett eget tempo och segern blev till slut överlägsen. I senaste starten så mötte hon lite tuffare hästar men gjorde det då riktigt bra som fyra efter att ha fått göra en hel del grovjobb ute i tredjespår under slutvarvet och hon visade då att formen är fin. Denna gången så startar femåringen med 40 meters tillägg men då hon har lottats till ett fint startspår så bör kusken Jimmy Jonsson kunna få iväg henne rätt så fint från start och om Teknopuma fortsätter att leverera som hon har gjort på slutet så ska hon ses med chans även här. 


Min Vinnare: 8 Moalva C.G. 

Spets efter 500m: 5 Finnskog Zera

Skrällen: 5 Finnskog Zera 

Rankingen: A: 8,14 B: 6,5,13,4,3,15,12,10 C: 1,2,7,9,11


V64-3 1640m Auto

5 Slave To Love Cal är en fin travare som hittat rätt i år då det på fem starter blivit fem pallplaceringar varav två stycken segrar. I senaste starten så var han ute på V75 och kördes då till ledningen och höll sedan mycket bra hela vägen in i mål till en andraplats. Nu går han ner i klass till den här starten och från ett startspår mitt bakom startbilen så kommer kusken Daniel Selin att ha siktet inställt på ledningen dit jag tror att man når och väl därifrån så finns det ingen i det här fältet som kan plocka ner Slave To Love Cal som jag spikar. 

1 Global Everytime har efter en period med lite blandade prestationer hittat rätt i sina tre senaste starter som varit bra. Han tog en enkel seger för tre starter sedan från ledningen mot lite enklare sällskap och har följt upp det med ytterligare två bra prestationer där han i senaste starten avslutade fint till tredjeplatsen på lite tung bana. Denna gång är förutsättningarna fina med ett bra startspår som kommer ge fyraåringen en fin resa i den främre träffen och om det sedan klaffar lite för Global Everytime samtidigt som min vinnare av loppet kommer bort så är han en het segerkandidat. 


Min Vinnare: 5 Slave To Love Cal

Spets efter 500m: 5 Slave To Love Cal

Skrällen: 1 Global Everytime 

Rankingen: A: 5 B: 1,4,3,9,6 C: 10,11,2,7,8,12


V64-4 1640m Auto

1 Francesco Zet är Sveriges bästa häst och vårat stora hopp i Elitloppet i slutet av maj som här gör årsdebut. Under fjolåret blev det endast fyra starter och han tog då fyra segrar där två av dessa var i större lopp som Norrbottens Stora Pris samt Jubileumspokalen. Han kommer inför den här årsdebuten med sjutton raka segrar bakom sig och stallet är nöjda med hur han känns inför den här säsongen där det stora målet alltså kommer om tre veckor då han ska vara som bäst. Här möter han förstås ett rätt så blandat gäng där Francesco Zet kommer att ha lekstuga och det blir spännande att se han här. Gjuten spik! 

6 Hustle Rain hade ett mycket fint fjolår som fyraåring då han vann fyra lopp på nio starter och sprang in över 1.7 miljoner kronor. Efter en hedrande fjärdeplats då i Kungapokalen så visade han sig från sin bästa sida under Sprintermästarkvällen i Halmstad då han vann både försök och final och visade då sitt stora kunnande. Han misslyckades med att kvala in till Derbyt vilket var en stor besvikelse, men han avrundade fjolåret med seger på ett fint sätt. Nu gör han årsdebut här 5.5 månaders tävlingsfrånvaro och då han samtidigt möter övermakten här så får Hustle Rain sikta in sig på andraplatsen då jag ser honom som klar andrahäst i loppet. 


Min Vinnare: 1 Francesco Zet

Spets efter 500m: 1 Francesco Zet 

Skrällen: 6 Hustle Rain

Rankingen: A: 1 B: 6,4 C: 3,5,2


V64-5 2140m Volt

7 Sweet Day inledde sin karriär under hösten i fjol som treåring då det på två starter blev en seger. I år har hon börjat klart bra med en seger och två andraplatser på fyra starter och hon har visat rätt så fin kapacitet för klassen. Just segern kom för tre starter sedan då hon från ledningen fick bestämma tempot efter eget behag och vann säkert till slut vilket hon följde upp med en fin andraplats i starten efter och senast så höll hon bra till femteplatsen efter en tuff resa utvändigt ledaren. Denna gång tycker jag att uppgiften ser väldigt intressant ut då hon har lottats till ett optimalt utgångsläge som hon även kan utnyttja då hon är kvick ut den första biten och här kommer kusken och tränaren Tommy Karlstedt har siktet inställt på ledningen. I den positionen ser Sweet Day ut att trivas bra och detta bör vara en rätt så skaplig segerchans. 

2 Caddie Skott är en lovande dam som inlett karriären fint med två segrar och två andraplatser på sina fem första starter. I senaste starten för snart två månader sedan så var hon lite sämre och det visade sig då att hon var sjuk och har efter det fått ta igen sig och visst kan det behövas något lopp i kroppen för henne för att kunna komma igång igen. Grundkapaciteten är dock som bekant hög och om bara Caddie Skott kliver iväg här från start så kommer hon att få en fin resa i den främre träffen och hon ska då räknas med klart bra segerchans. 


Min Vinnare: 7 Sweet Day

Spets efter 500m: 7 Sweet Day

Skrällen: 1 Diamante Sotto 

Rankingen: A: 7,2 B: 6,5,10,1,9 C: 4,8,3


V64-6 2140m Volt 

9 Nikylon är en herre med fint kunnande men som också strular till det för sig en hel del med galopper. Han har nu fått tre lopp i kroppen efter lite vila och tog årets första seger i näst senaste starten då han efter en kortare startgalopp fick en resa i fjärde par invändigt, och när luckan sedan kom utåt 500 meter före mål så bjöd femåringen på en rejäl avslutning till seger. I senaste starten så provade man V75 och han fick då en fin resa men galopperade bort en förmodad framskjuten placering. Här går han ner i klass sett till motståndet och som alltid när det gäller Nikylon så tävlar han mest mot sig själv och om han bara travar hela vägen den här gången så är det inget snack om att han är fältets bästa häst. 

7 Udine Celeber är en rätt så nyttig tävlingshäst som hade ett rätt så skapligt fjolår med två segrar och tre andraplatser på tolv starter. I år har hon inte riktigt fått det att stämma än men gjorde det ändå klart bra i senaste starten då hon från ett hopplöst utgångsläge höll farten klart bra ute i spåren till en fjärdeplats. Det loppet bör ha fört fram henne formmässigt till den här starten och det blir barfota fram för första gången i karriären vilket är en intressant ändring och om Udine Celeber kan få en fin ryggresa här av kusken Mats Djuse så ska hon räcka långt här. 


Min Vinnare: 9 Nikylon

Spets efter 500m: 3 Joe The Juice Sisu

Skrällen: 3 Joe The Juice Sisu 

Rankingen: A: 9,7 B: 12,3,13,10,1,8,2,6 C: 14,11,4,5Lycka till!

Christoffer