V64 körs denna tisdag på Jägersro i Malmö och i en svår omgång så spelar jag utan någon spik på kupongen. 


V64-Förslag Jägersro 30/4

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Volt

8 Con Padre har inlett den här säsongen bra med tre segrar och en tredjeplats på sex starter och har på slutet även matchats på V75 där han har gjort det klart godkänt. På V75 var han ute i senaste starten då han fick en fin resa i andra par utvändigt samtidigt som det var ett ganska så högt tempo under loppets gång och han fick med sig en sjätteplats därifrån. Nu går han ner i klass igen och möter ett mer lämpligt motstånd den här gången och även om femåringen startar med 20 meters tillägg så kommer han att få en fin resa då det är ett litet fält, och normalt sett så ska detta vara en mycket bra segerchans för Con Padre. 

10 Springdayfree visade fin form vid seger i sin senaste start då han bjöd på en rejäl avslutning sista 700 meterna och vann enkelt och det var en välförtjänt seger efter att femåringen suttit fast med gott om krafter kvar i starten innan. Nu är det en lite lurigare uppgift denna gång då han startar med 20 meters tillägg samtidigt som han ska vända upp från ett snävt startspår. Dock har han ingen häst utvändigt om sig från start så därför bör han ändå kunna komma iväg rätt så bra här och i ett litet fält så kommer Springdayfree att få en fin resa och om han bara håller sin fina form som han har haft på slutet så ska han räknas tidigt här. 


Min Vinnare: 8 Con Padre

Spets efter 500m: 6 Mr Fantastic

Skrällen: 6 Mr Fantastic 

Rankingen: A: 8,10 B: 6,9,2,3,5 C: 7,1,4


V64-2 2140m Auto

11 Nice Steel har inlett sin karriär i år som fyraåring och har på två starter tagit en seger och en andraplats. I debuten näst senast så kördes hon till ledningen efter ett halvvarv och sedan efter att ha fått bestämma tempot en bit efter eget behag så kunde hon till slut gå undan till en enkel seger. I senaste starten så var det återigen ledningen som gällde och hon höll då bra till andraplatsen och hon bör gå framåt ytterligare med det loppet i kroppen. Nu står hon inför en tuff uppgift då hon har lottats till ett bakspår, men hon ser ut att vara väldigt lättplacerad i loppen och bör då ändå kunna komma igenom rätt så fint här från start och finna en bra position. Samtidigt är motståndet kanske lite tuffare än tidigare, men det är ett rätt så ojämnt lopp och det som Nice Steel visat upp hittills i sina två starter ska ändå räcka långt här. 

2 Sheispropulsion har inlett karriären med en andraplats som bäst på två starter och den kom i debuten för två starter sedan. I senaste starten blev det en femteplats efter att hon fått en snäll resa invändigt och hon satt då fast med gott om krafter kvar. Hon bör ha gått framåt i sin utveckling med dessa loppen i kroppen och gör här en spännande start från ett fint startspår som jag tror att hon även kan utnyttja från början, och med en fin resa här så kommer Sheispropulsion att avsluta bra om det löser sig till slut den här gången och hon är en het segerkandidat. 


Min Vinnare: 11 Nice Steel

Spets efter 500m: 5 Nathalie Wood

Skrällen: 4 Churchill Face 

Rankingen: A: 11,2 B: 5,4,10,1,7 C: 8,6,12,3 


V64-3 2140m Volt

6 Franklin Zet hade ett klart bra år förra året då det på fjorton starter blev tio pallplaceringar varav fyra stycken segrar samt över 265 tusen kronor intjänat. I år har han inte fått till det lika bra än då det som bäst blivit en tredjeplats på fyra starter. Det var dock ett rätt fint intryck på sexåringen i den senaste starten då han fick en invändig resa innan han kom ut ett spår in mot upploppet, men han fick sedan aldrig riktigt fritt till slut och gick i mål med sparade krafter. Denna gång tycker jag att han står inför en mycket intressant uppgift med ett fint startspår som jag hoppas att han tillsammans med sin kusk och tränare Hanna Lähdekorpi kan utnyttja och därför säger jag spets och slut för Franklin Zet. 

7 Lorens Flevo är en tyskfödd herre som tidigare segrat i det tyska travderbyt innan han kom till Sverige och sin nuvarande tränare Joakim Lövgren. Han hade det rätt så tufft stundtals att komma igång igen på svensk mark, men i sina starter under hösten och vintern så tycker jag att han gjorde det bra och fick visa en hel del av sin grundkapacitet. Nu har han fått en tävlingspaus på tre månader inför det här och kommer ut här och får springa barfota runt om direkt vilket är ett plus. Någon toppform lär det inte vara, men han bör vara rätt så väl förberedd ändå och om det bara klaffar lite för Lorens Flevo här under loppets gång så är han en stark avslutare och ska normalt räknas tidigt i ett lopp som detta. 


Min Vinnare: 6 Franklin Zet

Spets efter 500m: 6 Franklin Zet 

Skrällen: 9 Bravo Sabotage 

Rankingen: A: 6,7 B: 10,9,2,1,4,3 C: 5,8


V64-4 1640m Auto

5 Wanderlust Pellini är i grunden en väldigt fin häst som dock haft lite hyss för sig och galopperat titt som tätt. I år har han hunnit med att göra tre starter och tog i årsdebuten en enkel seger från ledningen, men har efter det fallit tillbaka i gamla synder och galopperat två gånger på rad. Här startar fyraåringen ifrån ett perfekt startspår för hans del då han är kvick ut den första biten samtidigt som den korta distansen passar bra den med och om bara Wanderlust Pellini håller sig på benen hela vägen den här gången så lär kusken och tränaren Per Nordström kunna köra sig till ledningen här och sedan tror jag ingen tar sig förbi ekipaget. 

10 Ytowns Magnifik har visat sig vara en fin tävlingshäst som på nio starter i karriären hittills tagit fem segrar. I år har det på fyra starter blivit tre segrar där enda plumpen kom i senaste starten då han fick en tuff resa utvändigt ledaren och tappade sedan en hel del till slut. Nu har fyraåringen fått ladda om i en månad inför detta och samtidigt så blir det barfota runt om för första gången i karriären vilket är en mycket intressant ändring och det bör ge en rätt bra effekt. Startspåret är däremot inte särskilt roligt över den korta distansen, men med en startsnabb rygg så bör Ytowns Magnifik kunna glida igenom rätt så bra här från start och vid en normal prestation så ska han vara med i segerstriden här. 


Min Vinnare: 5 Wanderlust Pellini

Spets efter 500m: 5 Wanderlust Pellini

Skrällen: 6 Faetter Filur 

Rankingen: A: 5,10 B: 4,6,9,8,1 C: 7,2


V64-5 2140m Auto

5 Global Delightful är i grunden en rätt så fin märr som dock blandar och ger lite i sina prestationer. I år på tre starter har det blivit en andraplats som bäst och den kom i näst senaste starten då hon från ledningen höll bra efter att ha sprungit på i ett rätt så jämnt tempo. I senaste starten så fick hon en resa en bit bak i kön efter att ha startat från ett bakspår och hon avslutade då klart bra till en femteplats så formen ska ändå vara rätt så bra för dagen. Här startar hon från ett perfekt startspår för hennes del mitt bakom startbilen och därför kan kusken Peter Untersteiner ha siktet inställt på ledningen här och om hon sedan kan få dämpa tempot en bit så kan Global Delightful rinna undan till seger här. 

9 Muro Beach Pellini är en fin tävlingshäst som segrat i tre av karriärens nio starter. För dagen så visar hon fin form och avslutade senast vasst över upploppet fram till andraplatsen och hon bör ha gått framåt i form till den här starten med det loppet i kroppen. Från det här utgångsläget så kommer det dock att krävas lite tur under loppets gång för att hon ska hamna rätt på det, men om det löser sig här för Muro Beach Pellini så lär hon avsluta loppet bra även denna gång och då motståndet ser rätt så passande ut så ska det här vara en lämplig uppgift.


Min Vinnare: 5 Global Delightful

Spets efter 500m: 5 Global Delightful

Skrällen: 10 Lotte Greenwood 

Rankingen: A: 5,9 B: 6,10,11,8,4,3,7,2


V64-6 2140m Auto 

1 Hipster D.K. är en segervan dansk gäst som vunnit mer än en tredjedel av karriärens lopp. Han har i år på sex starter tagit två segrar och två andraplatser och har på slutet gjort två raka starter just på Jägersro och han var väldigt fin som tvåa i senaste starten efter en rejäl avslutning. Startspåret den här gången är passande för femåringen som är kvick ut den första biten och det lär säkert göras ett försök på att nå till just ledningen från kusken och tränaren Steen Juul vilket jag tror lyckas och väl i den positionen så är Hipster D.K. hästen att slå för övriga.

10 Global Difference hade en fin utveckling ifjol som fyraåring då det på tretton starter blev nio pallplaceringar varav fem stycken segrar samt över 336 tusen kronor. I senaste starten var femåringen ute på V75 där han gjorde det riktigt bra som tvåa efter en vass avslutning och det var ett fint formintryck. Han går till den här starten ner i klass sett till motståndet, men har samtidigt lottats till ett bakspår och det kommer härifrån krävas lite tur men om just turen är på Global Difference sida här så bör hans avslutning räcka långt här och han är ett hett segerbud.


Min Vinnare: 1 Hipster D.K. 

Spets efter 500m: 1 Hipster D.K. 

Skrällen: 3 America Dream 

Rankingen: A: 1,10 B: 4,3,8,2,7,9,11 C: 12,5,6


Lycka till!

Christoffer