V64 körs denna tisdag på Jägersro i Malmö. Jag spelar med en spik och det i V64-4 där 9 Hickory gör andra starten efter frånvaro och ska ses med bra chans på att ta andra raka segern. 


V64-Förslag Jägersro 4/6

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2640m Auto

8 Pantocrator är en topphäst som tillhör toppen av sin kull vilket han har visat genom en finalplats i Kriteriet under fjolåret samt att han även var med i finalen av Kungapokalen tidigare i år. Han har dock haft lite stolpe ut i dessa finaler men går mot en ny intressant säsong där derbyt är det stora målet. Här möter han för en gångs skull ett lite mer normalt motstånd och går ner kraftigt i klass sett till motståndet än vad han är van vid. Utgångsläget här är dock inte särskilt roligt, men han är van vid att starta från dåliga spår och här gäller det främst för kusken Gustav Johansson att försöka droppa ner i ett andraspår så tidigt som möjligt och därefter tror jag på en offensiv styrning här för att visa att Pantocrator är fältets bästa häst och vid ett felfritt lopp ska det vara en toppchans till seger. 

5 No Talking You hade en väldigt fin utveckling under fjolåret som var hans första på svensk mark efter att han redan som tvååring var igång i sitt tidigare hemland Estland. Han har under inledningen av det här året matchats mot tufft motstånd på V75 och där hävdat sig bra med flera framskjutna placeringar. I senaste starten i mitten av maj så hamnade han en bit bak i kön efter att ha startat från ett hopplöst utgångsläge och efter att han satt in slutstöten runt slutsvängen så avslutade han klart bra till en femteplats. Formen är bra för dagen och från ett klart bättre utgångsläge denna gång så kommer No Talking You att få en fin resa och om det bara stämmer lite bättre för No Talking You denna gång så blir han segerfarlig. 

Min Vinnare: 8 Pantocrator

Spets efter 500m: 2 Hipster D.K. 

Skrällen: 7 Fönix Vang 

Rankingen: A: 8 B: 5,2,4,7,6 C: 1,9


V64-2 1640m Auto

6 Caddie Skott är en flyfotad dam som visat rätt så fina takter hittills i karriären då hon på sina sju starter tagit fem pallplaceringar. Hon kördes i senaste starten i ledningen och såg då väldigt länge segeraktuell ut men tröttnade lite till slut och höll då helt okej till en tredjeplats. Det här är en häst stallet har rätt så höga tankar om och hon gör här en spännande första start över kort distans samtidigt som man även sätter på en amerikansk sulky för första gången vilket jag tycker är en mycket intressant ändring. Från ett fint utgångsläge så lär det bli ett försök på att nå ledningen vilket jag också tror lyckas och väl därifrån så tror jag att Caddie Skott seglar undan till seger. 

3 Fenice Degli Dei är en rätt så skaplig italienska som stått för flera fina prestationer men som fortsatt väntar på karriärens första seger efter sju försök. I år har det på tre starter blivit en andraplats och en tredjeplats som bäst och i senaste starten gjorde hon det riktigt bra som fyra i ett Breeders Crown-försök mot tuffa kullsystrar. Utgångsläget här passar henne fint då hon är kvick ut den första biten och till den här starten så är hon anmäld barfota runt om för första gången vilket är en mycket intressant ändring och normalt ska Fenice Degli Dei ses med hygglig segerchans. 


Min Vinnare: 6 Caddie Skott 

Spets efter 500m: 6 Caddie Skott 

Skrällen: 4 Canola 

Rankingen: A: 6,3 B: 4,11,10,7,2,1,9,8


V64-3 2140m Auto

1 Dark Photon Face är en välstammad herre som visade väldigt fin kapacitet då han i sin senaste start som var karriärens andra tog sin första seger. Han kördes då direkt till ledningen och efter att han höll upp ett eget tempo så blev segern överlägsen till slut. Den här gången har man lottats till ett fint utgångsläge igen och siktet är givetvis inställt på ledningen återigen från kusken och tränaren Adrian Kolgjini som ser ut att ha en mycket fin treåring här i Dark Photon Face som jag tycker ska ha en toppchans i det här loppet. 

8 Västerbo Gute var igång och startade redan i fjol som tvååring då det på fyra starter blev två segrar och han var även med i finalen av uppfödningslöpningen där han dock inte fick med sig någonting. I år har han hunnit med att göra tre starter och tog i senaste starten årets första seger då han från ledningen höll jämn fart och vann enkelt till slut. Formen ska vara bra för dagen men denna gången så har han lottats till ett tråkigt utgångsläge vilket innebär att Västerbo Gute kommer att behöva lite tur med sig här och om han har det så ska han räknas som ett tidigt motbud. 

Min Vinnare: 1 Dark Photon Face 

Spets efter 500m: 1 Dark Photon Face 

Skrällen: 7 Fermio 

Rankingen: A: 1 B: 8,2,7,4,6,9


V64-4 2140m Auto

9 Hickory är en herre med hög kapacitet de dagar han får det att stämma fullt ut. Efter endast fyra starter under fjolåret gjorde han senast årsdebut efter 9.5 månaders frånvaro och han var då riktigt bra när han efter en resa utvändigt ledaren vann mycket enkelt. Med det loppet i kroppen bör nu formen vara rejält framflyttad till den här uppgiften som ser rätt så spännande ut för femåringen. Han har visserligen lottats till ett bakspår, men det har nog mindre betydelse för Hickory som är tuff och rejäl av sig vilket kusken och tränaren Thomas Uhrberg lär vilja utnyttja även den här gången och med en liknande insats som senast så ska det vara en toppchans även i den här starten. 

7 Kathy Skott är en tyska som visat rätt så fint kunnande i sitt tidigare hemland och som i senaste starten gjorde första starten på svensk mark för sin nya tränare Conrad Lugauer. Hon fick då en snäll resa i ryggar hela vägen men var heller inte som bäst då hon tappade en hel del över upploppet efter att luckan kom 250 meter före mål. Det loppet var dock hennes första på lite mer än tio månader och bör ha gjort henne gott inför den här uppgiften och positivt är att hon har lottats till ett framspår då hon är mycket snabb ut den första biten. Siktet kommer förstås vara inställt på ledningen här från början och sedan återstår det att se vilken taktik som kusken Markus Waldmüller väljer om han vill köra i den positionen eller släppa. En fin resa kommer det i alla fall att bli för Kathy Skott här som om hon hittar tillbaka lite till sitt kunnande ska räcka långt här. 


Min Vinnare: 9 Hickory 

Spets efter 500m: 7 Kathy Skott 

Skrällen: 7 Kathy Skott 

Rankingen: A: 9 B: 7,8,6,5,4 C: 1,2,3


V64-5 2140m Auto

2 Power Håleryd är en herre med bra kunnande i grunden som inför den här säsongen flyttades till Johan Untersteiners stall. För denne debuterade femåringen i slutet av februari men var då inte bra och det visade sig att han var sjuk i den starten vilket gjorde att han fick en tävlingspaus på närmare tre månader fram tills senaste starten i mitten av maj. Han var då riktigt fin när han mot ett lite enklare sällskap tog hand om ledningen efter 300 meter och sedan han fått bestämma tempot efter eget behag så försvann han sedan till en enkel seger. Det loppet bör ha fört fram honom och återigen startar han från ett passande utgångsläge då han är kvick ut den första biten och i ledningen har han 3 segrar på 4 försök i karriären. Taktiken från duktiga kusken Wilma Karlsson är given och det är att köra till tät och sedan stanna där hela vägen in i mål tillsammans med Power Håleryd vilket jag att man lyckas med. 

10 Kenobi Mearas är en fin herre som efter en klart bra första säsong på tävlingsbanan under fjolåret har startat tre gånger i år och i senaste starten kom årets första seger. Han mötte då ett enklare sällskap och kördes till ledningen efter ett par hundra meter och drog sedan på i ett eget tempo och kunde rycka ifrån de övriga konkurrenterna ytterligare in mot upploppet och segern blev säker till slut. Den här gången är uppgiften klart tuffare med ett bakspår samtidigt som även motståndet är svårare, men det rör sig om en fin tävlingshäst detta som med litet tur från start bör kunna komma igenom rätt så bra ändå och om Kenobi Mearas bjuder på en normal prestation här så ska han räknas mycket tidigt. 


Min Vinnare: 2 Power Håleryd  

Spets efter 500m: 2 Power Håleryd 

Skrällen: 7 Camelot As 

Rankingen: A: 2,10 B: 1,3,7 C: 9,4,5,8


V64-6 2140m Auto 

4 Lightning Stride var igång och startade redan som tvååring och följde upp det med en fin treåringssäsong förra året som gav tre segrar och två tredjeplatser på elva starter samt över 571 tusen kronor. I år har hon börjat bra då hon tog sig till final av Drottningpokalen i början av maj där hon slutade femma vilket hon även gjorde i senaste starten då hon tappade en hel del mark 1000 meter före mål efter att hon nästan gått omkull efter en tight situation, men hon repade sig bra från det och gick i mål med bra fart. Formen är fin för dagen enligt stallet som här är nöjda med startspåret då hon är kvick ut den första biten och med en fin resa lite längre fram i fältet denna gång så är chansen stor att första årssegern kommer här för Lightning Stride. 

3 LaFerrari Dimanche har efter ett litet mellanår förra året gjort det bra i år då det på åtta starter blivit fem pallplaceringar varav en seger. Det var nära att det blev ytterligare en seger i senaste starten då hon tog hand om ledningen efter 300 meter och blev sedan överraskad av en snabb häst med varvet kvar till mål, vilket innebar att hon då fick lifta med i rygg på ledaren fram tills 300 meter före mål då hon satte in slutstöten och var nära segern men fick ge sig med en nos. Återigen står hon fint till med ett bra utgångsläge och denna gången vill nog kusken Malte Handfast köra i ledningen hela vägen och från den positionen säljer sig LaFerrari Dimanche dyrt och hon ska räknas mycket tidigt. 

Min Vinnare: 4 Lightning Stride 

Spets efter 500m: 3 LaFerrari Dimanche 

Skrällen: 7 Eight Hour 

Rankingen: A: 4,3 B: 7,9,10,6,8,2,5 C: 1,11Lycka till!

Christoffer