V64 körs denna tisdagskväll på Jägersro i Malmö och jag väljer att spela med en spik i V64-3 där jag tror att 5 Organzza leder loppet runt om. 


V64-Förslag Jägersro 5/3

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Volt 

3 Azzurro började sin karriär ifjol som fyraåring och har på karriärens nio starter tagit tre segrar och två andraplatser. På årets två starter har han tagit en seger och den kom i årsdebuten i slutet av januari då femåringen imponerade från utvändigt ledaren när han vann mycket enkelt. I senaste starten var det ett offensivt upplägg på nytt när han kördes fram utvändigt ledaren, men den gången mattades han lite och fick nöja sig med en fjärdeplats. Här tycker jag att stallet har hittat en spännande uppgift åt femåringen som ser ut att kunna köras till ledningen kort efter start och från den positionen får övriga hästar vara bra för att plocka ner Azzurro som leder det här loppet från start till mål. 

9 Nat King Cole har bra fart i sig men har inte alltid fått det att stämma. Förra året blev det endast fyra starter med en seger och en andraplats som bäst medans det i år har blivit en seger och en andraplats på tre stycken starter. Han har kunnat starta på kontinuerligt under vintern och kommer därför med rätt så bra form till den här starten, och från ett fint startspår så bör Nat King Cole kunna kliva iväg rätt så bra och i det här fältet står han sig mycket bra.

 8 Homeland Pellini hade ett fint år ifjol med fyra segrar och tre tredjeplatser på tolv starter. I år har det blivit en seger på två starter och den kom i årsdebuten näst senast då han från ledningen var överlägsen sitt motstånd efter att ha fått bestämma tempot efter eget behag. I senaste starten blev det ledningen på nytt, men då var han väldigt svag för dagen och fick ge vika tidigt. Han har efter det fått en pust på 1.5 månad och har fått ladda om inför den här uppgiften som ser intressant ut och med en fin resa här i ett litet fält så kommer Homeland Pellini att avsluta bra och ska räknas. 

2 Nacho Boko får agera skräll i det här loppet då grundkunnandet är rätt så bra. Han tog tre segrar och en tredjeplats på tio starter förra året och har i år gjort en start där han var riktigt svag. Nu har han fått 1.5 månad på sig att ladda om och man kan nog räkna med en klart bättre insats här. Intressant läge startar han ifrån här fyraåringen och med en smygresa i den främre träffen så blir det spännande att se hur Nacho Boko avslutar då han vid en normal insats här ska räcka långt. 


Min Vinnare: 3 Azzurro 

Spets efter 500m: 3 Azzurro 

Skrällen: 2 Nacho Boko 

Rankingen: A: 3,9 B: 8,2,1,7,4  C: 6,5 


V64-2 2140m Auto

3 Furst Igor började starta redan som tvååring då han visade riktigt fina fartresurser tidigt i karriären när han bland annat vann debuten. Efter det har det inte gått lika bra som man hoppats på och förra året gjorde han endast tre stycken starter där han galopperade i de två första starterna för att i den sista trava hela vägen och då vann han i överlägsen stil från ledningen. Nu gör han årsdebut här efter 2.5 månaders vila och kommer behöva något lopp i kroppen innan toppformen sitter där, men han är väl förberedd och med tanke på de fartresurserna han har visat upp så tävlar han lite mot sig själv då han står sig väldigt bra i den klassen han befinner sig i. Startspåret här är optimalt och han kommer förmodligen att dra iväg till ledningen vid felfri avgång och då är Furst Igor svår att besegra för övriga motståndare här. 

10 Nolana Boko är en välstammad och rätt så fin fyraåring som inledde sin karriär i Holland innan han kom till Sverige där han gjorde ett par starter ifjol med en seger som bäst. I senaste starten som var i mitten av februari så gjorde han även årsdebut och den dagen förstördes av en startgalopp och är bara att glömma. Om han sköter sig den här gången så har han en startsnabb rygg att gå på från start och med en fin ryggresa här så får vi nog se en rejäl avslutning av Nolana Boko som är mitt givna motbud i loppet. 

5 Foolish Pleasure tog karriärens första seger i den senaste starten som även var hans årsdebut. I ett rätt så billigt lopp så fick han en fin resa i ryggar hela vägen fram tills upploppet då han avgjorde mycket enkelt via en vass avslutning över upploppet. Här har sexåringen lottats till ett bra startspår mitt bakom startbilen och om kusken Victor Rosleff kan ge Foolish Pleasure en liknande resa som senast mot lite tuffare motstånd den här gången så kan ekipaget vara en rolig skräll. 


Min Vinnare: 3 Furst Igor

Spets efter 500m: 3 Furst Igor 

Skrällen: 5 Foolish Pleasure

Rankingen: A: 3,10 B: 5,1,6,9,4 C: 2,8


V64-3 2140m Auto

5 Organzza är en fin märr som har matchats i rätt så tuffa sammanhang och hade ett bra fjolår med över 373 tusen kronor intjänat och fyra segrar på tjugo starter. Tanken var att hon skulle göra årsdebut i början av februari, men hon blev då struken för sårskada och får istället göra årsdebut här. Startspåret går inte att klaga på då hon har lottats till ett utgångsläge mitt bakom startbilen och då hon är kvick ut den första biten så är siktet inställt på ledningen från kusken och tränaren Christoffer Eriksson. I den positionen så trivs Organzza riktigt bra då hon har tagit fem av sina sex segrar i karriären därifrån och om hon får dämpa tempot en bit här så tror jag att hon rinner undan. 

7 Cheri Cheri Lady är ofta jämn och säker i sina prestationer där hon ofta är med långt fram. Här gör hon andra starten för året och får äntligen springa barfota runt om igen vilket är optimalt för sexåringen. Hon har härdats en hel del på V75 och där gjort det bra och är rätt så kvick ut den första biten och det försöker nog kusken Johan Untersteiner utnyttja för att kunna finna en lämplig position, och om man bara har lite klaff här under loppets gång ska kommer Cheri Cheri Lady att blanda sig i segerstriden. 

4 Darlington Fame är en väldigt högkapabel dam som har startat väldigt lite på senare tid. Det blev endast två starter förra året med en i början av året och sedan en i december då hon slutade fyra. Stallet var dock inte riktigt nöjda med den starten och hon blev efter det åtgärdad och har efter det fått träna på utan att vara vässad på några sätt, så visst finns det frågetecken kring formen. Men med tanke på Darlingtons Fame grundkunnande så är det dumt att nonchalera henne här och med ett bra lopp i ryggar duger hennes normalt starka avslutning långt här. 


Min Vinnare: 5 Organzza 

Spets efter 500m: 5 Organzza 

Skrällen: 4 Darlington Fame 

Rankingen: A: 5 B: 7,4,1,8 C: 9,3,6


V64-4 2140m Auto 

3 Soundtrack är en rejäl herre som visat höga toppar när han väl får det att stämma men som också varit lite ojämn. Han inledde sin karriär hos Timo Nurmos för att under hösten göra flytten till Tomas Malmqvists stall och där har det blivit tre segrar på sju starter. Han har på slutet matchats på V75 och då inte riktigt räckt till efter tuffa upplägg, men går till den här starten ner i klass sett till motståndet och från ett fint startspår så kommer Soundtrack att få en fin resa i den främre träffen och om han bara visar lite av det han har visat vid segrarna så ska detta vara en bra chans. 

7 Capitano är en tyskfödd herre som kom till Sverige under fjolåret med ett rätt så gott rykte och har på svensk mark gjort det klart bra. Han är ofta med långt framme i loppen när han väl travar, för ibland kan han ta till galopp. Snabb från start är han och kusken Thomas Uhrberg som känner hästen väl kommer säkert att ladda från start för att finna en bra position och jag är inne på här att man kan köra sig till ledningen efter en bit. Väl i den positionen hade det varit väldigt intressant att se Capitano som har tre segrar på fyra försök från ledningen och här står han inför en intressant uppgift. 

8 King Of The Hill är en annan herre född i Tyskland som kom till Sverige under fjolåret och har gjort det riktigt bra här. Utvecklingen han visade i fjol var bra då han på tio starter efter att han kom hit var bland de tre främsta totalt sju gånger varav fyra stycken var segrar. Han gjorde årsdebut i början av februari och var då rätt så blek, och har efter det fått ladda om en månad och man hade nog hoppats på ett bättre utgångsläge än vad man nu har fått här. Det gäller för kusken Dante Kolgjini att droppa ner i ett andraspår här så tidigt som möjligt, och med en bra resa i ryggar så kommer King Of The Hill att avsluta vasst och ska räknas som en av flera som kan vinna loppet. 


Min Vinnare: 3 Soundtrack 

Spets efter 500m: 7 Capitano 

Skrällen: 7 Capitano 

Rankingen: A: 3,7,8 B: 1,2,6,5,4 


V64-5 2640m Volt 

6 Flirting Diamond har startat på rätt så kontinuerligt under vintern med goda resultat och har på årets fyra starter tagit två segrar. I senaste starten så blev det en tredjeplats bakom rätt så tuffa hästar och han hakade på bra då efter en resa i rygg ledaren större delen av loppet. Han känns enligt stallet riktigt formstark för dagen i träningen, och från ett bra startspår här så bör man komma iväg rätt så hyggligt från start och finna en rätt så bra position. En bra insats är att vänta och i ett öppet lopp som detta så får Flirting Diamond förstarösten. 

10 Akilles Face är en mycket högkapabel men också lite strulig herre som endast gjorde sex starter förra året utan några framgångar. Han gjorde årsdebut i slutet av februari då han var godkänd som fyra efter att ha körts till ledningen tidigt och sedan drog han på i ett hyfsat tempo. Med det loppet i kroppen så kommer nu formen att vara klart bättre, men från 40 meters tillägg som han startar med här så blir det inte allt för enkelt. Han möter dock ett motstånd som är väldigt blandat och brukar komma iväg bra från start och om bara Akilles Face är i närkontakt med täten inför slutvarvet så kan han bli väldigt svår att stå emot. 

3 Bowler Day gjorde endast åtta starter förra året men var ofta med långt fram och tog fem pallplaceringar. Här gör han årsdebut efter närmare 3.5 månaders vila, men kommer enligt stallet väl förberedd till den här starten. Utgångsläget är perfekt då han är kvick ut och från ledningen där jag tror att kusken och tränaren Fredrik Persson vill köra med sin adept så har sexåringen två segrar på fyra försök. Om Bowler Day kommer till tätposition här samtidigt som han kan få dämpa tempot en bit så kan han bli svårfångad för hästarna som jagar bakifrån och det är skrällchans här. 


Min Vinnare: 6 Flirting Diamond

Spets efter 500m: 3 Bowler Day 

Skrällen: 3 Bowler Day

Rankingen: A: 6,10,3 B: 4,2,8 C: 5,9,11,7,1,12


V64-6 2140m Auto 

1 Microburst tog två segrar på elva starter förra året och visade lite bättring då. Nu gör hon här i samband med sin årsdebut även en spännande första start för sin nya tränare Johan Untersteiner och har lottats till ett perfekt utgångsläge här med ett innerspår bakom startbilen. Femåringen är kvick ut den första biten och ska ha bra chans på att hålla upp ledningen, och väl i den positionen så tror jag att man vill testa den här gången och om man bara kan få dämpa tempot en bit så ska det vara bra chans för Microburst att hålla hela vägen. 

7 Peak Of Glory är den som har visat bäst kapacitet i fältet med fyra segrar på åtta starter hittills i karriären. I år har fyraåringen hunnit med att göra två starter, båda på huvudstadsbanan Solvalla där hon inte fått någonting med sig. Nu slipper hon att resa den här gången vilket nog är en fördel och om bara Peak Of Glory kan hitta tillbaka lite till det hon visade förra året så tycker jag att detta ska vara en rätt så skaplig chans. 

4 Global Delightful har inte riktigt rosat marknaden hittills i karriären och tog på åtta starter i fjol en seger och en tredjeplats. Nu har hon fått två månaders vila inför den här starten och det blir barfota runt om samt en amerikansk sulky på direkt vilket är optimalt. Startspåret går inte att klaga på då hon är snabb ut den första biten och om kusken Peter Untersteiner kan servera Global Delightful en fin resa i den främre träffen så ska hon ha lite skrällchans här med lite tur. 


Min Vinnare: 1 Microburst

Spets efter 500m: 1 Microburst 

Skrällen: 4 Global Delightful 

Rankingen: A: 1,7 B: 4,5,6,10,8,11,2,9 C: 3Lycka till!

Christoffer