Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare.

V64 körs denna fredagskväll på Jarlsberg i Norge och Boden uppe i Norrbotten. En jackpot väntar och jag väljer att spela med två spikar i V64-1 nummer 2 Fashiononthehill och i V64-6 nummer 4 Humble Stance. 


V64-Förslag Jarlsberg/Boden 23/2

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2100m Auto

2 Fashiononthehill är en välstammad amerikanare som vunnit sex av tio lopp i sin karriär så här långt. Han har dock inte startat sedan i början av augusti då han har haft problem med ett ben, men det är inget problem nu och han är dessutom rejält tränad inför detta och förberedd för en bra prestation. Startspåret är bra då han kommer att sitta bra på det direkt från start och i ett ganska svagt fält så tror jag att kusken och tränaren Frode Hamre kan köra lite hur han vill med Fashiononthehill och vinna loppet. Given spik! 

6 Take My Name har kunnat starta på under hösten och vintern med blandade resultat och var en liten besvikelse i senaste starten då han kom till ledningen men inte kunde hålla undan. Han känns enligt stallet som han ska i träningen och från ett bra startspår kommer det bära av till ledningen återigen och om min spik i loppet skulle komma bort på något sätt så är Take My Name loppets skräll.


Min Vinnare: 2 Fashiononthetill 

Spets efter 500m: 6 Take My Name

Skrällen: 6 Take My Name

Rankingen: A: 2 B: 6,1,12,10,3,4 C: 11,5,8,9,7


V64-2 2140m Auto

6 Imperatore Doc är en rätt så trevlig häst som gjorde årsdebut i slutet av januari efter ett par månaders vila och gjorde det då riktigt bra när han kördes fram utvändigt ledaren och sedan vann han mycket enkelt. Med det loppet i kroppen så kommer formen nu att vara ännu bättre och då han är kvick ut så lär man vara offensiva från start för att nå ledningen och väl i den positionen så blir Imperatore Doc svårslagen. 

3 Donna As gjorde årsdebut i senaste starten i början av februari efter två månaders tävlingsfrånvaro. Hon fick då en fin resa invändigt innan hon lyftes ut i spåren på den sista bortre långsidan och avancerade fram utvändigt ledaren med ett halvvarv kvar till mål och sedan kunde hon mycket enkelt avväpna ledaren och vinna. Med det loppet innanför västen kommer hon nu att vara ytterligare framflyttad formmässigt och från ett bra startspår får Donna As en fin resa och med rätt resa så räcker hon långt även här. 

7 Country Home har gjort 30 starter utan att hon fått vinna, men har matchats mot tufft motstånd och då gjort det bra stundtals. Hon gör här årsdebut efter att inte ha startat sedan i mitten av november och är väl förberedd inför den här årsdebuten enligt stallet och är redo för en bra prestation. Startspåret är inte så roligt men om kusken Mika Forss lyckas hitta ner tidigt i ett andraspår samtidigt som det blir lite tempo på loppet så kommer Country Home att blanda sig i segerstriden här. 

11 Powerbank F. lyfter jag fram som loppets skräll då det rör sig om en rätt så kapabel herre i grunden och kom upp till sitt nya stall i slutet av förra året då han tidigare huserade i södra Sverige. Inför den här starten är han bra förberedd genom två stycken banjobb bland annat och han möter förstås klart enklare motstånd här sett till vad han är van att möta, men det är första gången som han startar på vinterbana och det ska tas i beaktning. Från detta utgångsläget så är man även beroende av lite tempo på loppet och om man får det ska det bli spännande att se Powerbank F. här och han ska med på kupongen till låg %. 


Min Vinnare: 6 Imperatore Doc

Spets efter 500m: 6 Imperatore Doc

Skrällen: 11 Powerbank F.

Rankingen: A: 6,3,7,11 B: 4,5,2,1,12 C: 10,8,9


V64-3 2100m Auto

7 Jackson Trot har visat sig vara en fin löpshäst då han vunnit fem av åtta starter hittills. Just förlusterna har kommit i årets tre starter då han inte riktigt fått det att stämma och i senaste starten så blev han störd. Han är rätt så snabb ut och det kommer säkert bli laddning framåt här från kusken Eirik Höitomt och om man finner en hyfsad position under loppets gång så tycker jag att Jackson Trot ska rankas först i ett öppet lopp. 

12 Burn är jämn och säker i sina prestationer och ofta långt framme. I år har det blivit tre starter med två andraplatser som bäst där han i senaste starten avslutade sylvasst efter sen lucka och visade verkligen form för dagen. Här har man ett lite lurigare startspår som kusken Tom Erik Solberg får försöka lirka sig igenom från och om man bara har lite tur i det här loppet så kommer Burn att avsluta riktigt vasst igen och då ses han med segerchans.

1 Just In Time lyfter jag fram som loppets skräll då han visade fin form senast som trea efter en fin spurt efter att han satt en bit bak i kön. Denna gång har han lottats till ett lite bättre startspår och kan få en passande smygresa här. Om han sedan bara kan ha lite stolpe in och få luckan i tid så kommer Just In Time att avsluta bra och i ett öppet lopp ses han med chans. 

Min Vinnare: 7 Jackson Trot 

Spets efter 500m: 6 Llewellyn West

Skrällen: 1 Just In Time

Rankingen: A: 7 B: 12,1,6,4,8,2,3,5 C: 11,9,10


V64-4 2140m Volt

12 Mellem Frost är en segervan herre som vunnit 20 av karriärens 37 starter. Han har i år gjort två starter där han senast var duktig som tvåa på vinterbana hemma i Norge. Nu gör man resan till Sverige igen och då är det i angeläget ärende och från ett bra startspår trots 20 meters tillägg så kan man komma iväg bra om man prickar starten här vilket inte är en garanti. Han är tillräckligt stark för att kliva runt ett sådant här motstånd och Mellem Frost är min givna etta här. 

4 Nygaards Solan är en fin tävlingshäst som ibland inte riktigt får travet att flyta, men när han får det så är han ofta långt fram i loppen. I senaste starten så startade han precis som nu med 20 meters tillägg fast över kort distans och då fick han en fin resa och hängde med bra till ett tredjepris. Lite enklare motstånd den här gången samtidigt som distansen passar bättre och med en bra start så tror jag att kusken Ove A Lindqvist tidigt kan köra sig till ledningen och Nygaards Solan är ett givet motbud. 

10 Fyrkrafs gör ofta bra prestationer och vann V75 på juldagen vilket visar att han duger bra i klassen. I år har det blivit två starter med en tredjeplats i näst senaste starten och senast så galopperade han dubbelt och den starten är bara att glömma. Nu möter han något enklare motstånd men startar samtidigt med 20 meters tillägg och har en hel del hästar att runda, men enligt stallet är formen bra och om man kan komma iväg hyggligt från start och finna en fin position så ska man räkna med Fyrkrafs här och han får ses som skrällen i loppet. 


Min Vinnare: 12 Mellem Frost

Spets efter 500m: 4 Nygaards Solan 

Skrällen: 10 Fyrkrafs

Rankingen: A: 12,4,10 B: 6,1,8,13,7,2 C: 5,11,9


V64-5 1609m Auto

6 Access är en bra häst i grunden som fick det att fungera senast efter att stallet ändrat lite smågrejer och då vann han direkt. Till den här starten är man dessutom inne på att prova en amerikansk sulky och låta han springa barfota fram vilket är väldigt intressant och även om femåringen kan behöva göra en hel del grovjobb själv här så bör han klara det. Jag tycker Access är fältets bästa häst och därför så lyfter jag fram honom som min förstahäst. 

3 Lucca hade ett fint fjolår med tio pallplaceringar på arton starter varav tre stycken segrar. Han har matchats mot tufft motstånd tidigare och gör här årsdebut som han enligt stallet tränar bra inför. Från ett intressant startspår blir det en resa i den främre träffen och uppgiften ser klar bra ut för Lucca som är en av flera som kan vinna loppet. 

5 Kong Du Dalm är en rejäl fyraåring som hade ett fint fjolår med över 570 tusen kronor intjänat. I år har det blivit två starter med en tredjeplats som bäst och han gör här sin tredje start för tredje veckan i rad, men verkar trivas med det upplägget. Startspåret är fint då han är snabb ut och kusken Björn Steine lär ha siktet inställt på just ledningen och i den positionen så vill man sedan köra och det kan räcka hela vägen. 

7 Photo Fighter hade en formtopp under hösten med flera fina prestationer innan man valde att göra bokslut. Nu har han årsdebuten avklarad och höll då farten på ett bra sätt efter en invändig resa. Nu kommer han att vara förbättrad, men från ett tråkigt utgångsläge kan det bli tufft att nå ledningen men kommer nog kunna finna en fin position då han är snabb ut. Tempo kommer att behövas på det här loppet för att Photo Fighter ska kunna komma in i matchen och om det blir så är han skrällduglig. 


Min Vinnare: 6 Access

Spets efter 500m: 5 Kong Du Dalm 

Skrällen: 7 Photo Fighter

Rankingen: A: 6,3,5 B: 7,9,4 C: 2,8,1


V64-6 2640m Volt

4 Humble Stance har varit väldigt bra under inledningen av året och tog i januari tre raka segrar. I senaste starten så provade man V75 och han var då på väg mot en framskjuten placering när han galopperade kort före mål. Nu möter han ett klart enklare motstånd igen och över den långa distansen trivs han bra. Kusken Jenny Engfors har vunnit med sjuåringen innan och här kan hon nog köra hur hon vill då Humble Stance är fältets klart bästa häst och är en given spik. 

2 Debonair Mary är i grunden rätt så vettig och matchades mot tuffa hästar ifjol stundtals. Sedan en tid tillbaka så finns han hos sin nya tränare Roger Nilsson där han tränar väldigt bra inför årsdebuten som står framför honom här. Startspåret är fint och med endast två hästar på startvolten kommer det att bli en fin resa här för Debonair Mary som är loppets skräll om min spik skulle komma bort. 


Min Vinnare: 4 Humble Stance

Spets efter 500m: 1 Because The Night

Skrällen: 2 Debonair Mary 

Rankingen: A: 4 B: 2,1,10,12,13,3,9,11 C: 5,7,6,8


Lycka till!

Christoffer