V64 körs denna måndag på Mantorpstravet. Jag spelar med en spik och det är i V64-6 där 4 Judge Dredd Sisu ser ut att ha en toppchans.


V64-Förslag Mantorp 1/7

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 1640m Auto


5 Jula Sunshine är en skaplig tävlingshäst som sedan hon inledde karriären ifjol varit på prispallen i sju av sjutton starter. Enda segern hittills i karriären kom i näst senaste starten då hon fick en perfekt resa i andra par utvändigt hela vägen och efter att ha fått fritt mitt på upploppet så avslutade hon fint och i senaste starten blev det galopp från start och den är bara att glömma. Här har fyraåringen lottats till ett fint utgångsläge som kusken Magnus Djuse bör kunna utnyttja och om han kan bjuda Jula Sunshine på en liknande ryggresa som vid segern så kommer hon att avsluta fint igen och får förstarösten i ett öppet lopp.

7 Sahara Silvio är en kvickfotad dam som är bra när hon väl får det att fungera fullt ut. Efter ett klart bra fjolår så har hon i år gjort fyra starter och har på dessa tagit en andraplats som bäst och den kom i näst senaste starten i slutet av april då hon efter en tuff resa utvändigt ledaren höll bra hela vägen in i mål. I senaste starten så gjorde hon det återigen bra efter att ha körts offensivt fram utvändigt ledaren och forcerades till ledningen efter 800 meter och höll sedan bra till fjärdeplatsen efter den lite tuffa öppningen av loppet. Här har fyraåringen lottats till ett framspår vilket är till hennes fördel och får dessutom kusken Örjan Kihlström upp för första gången vilket är intressant samtidigt som det också blir barfota bak för första gången. Om detta faller väl ut så tror jag att Sahara Silvio är den tidiga ledaren av det här loppet och kommer då leda det här loppet mycket länge.Min Vinnare: 5 Jula Sunshine

Spets efter 500m: 7 Sahara Silvio

Skrällen: 9 Citrin Diablo

Rankingen: A: 5,7 B: 2,6,9,8,1,10,3 C: 12,4,11
V64-2 2140m Auto


9 Lainy K.W. är en fin treåring som debuterade på absolut bästa sätt i mitten av juni då han från tredje par utvändigt avslutade 1.12 sista 700 meterna och klev runt sitt motstånd väldigt enkelt. Med debuten avklarad så bör han gå framåt ytterligare i sin utveckling till det här loppet och det är också så det känns i träningen enligt stallet som håller den här hästen rätt så högt. Utgångsläget här behöver inte vara helt fel och han bör sitta rätt så bra på det direkt från start här och om sedan Lainy K.W. är som han var i debuten och kanske till och med lite bättre så måste det vara en bra chans på att han tar sin andra raka seger här.

7 J.H.Ellen har inlett karriären fint med två segrar på hennes fyra första starter. Senaste segern kom i senaste starten då hon från ett startspår mitt bakom startbilen togs lugnt den första biten och hamnade under loppet som sista häst i en klunga på fem hästar och på den sista bortre långsidan så gick hon ut i rygg i tredjespår där hon satt fram tills upploppet då hon avslutade mycket vasst och vann enkelt och det var ett riktigt fint intryck. Nu blir det tighta starter vilket dock inte känns som ett problem med tanke på hur lätt hon vann senast och om det bara löser sig här från ett startspår långt ut bakom startbilen så kommer J.H.Ellen att bjuda på en avslutning likt senast och då ska hon räknas på nytt här.Min Vinnare: 9 Lainy K.W.

Spets efter 500m: 6 Queen Gold

Skrällen: 4 Rania Zon

Rankingen: A: 9,7 B: 1,4,6,3,5,8 C: 2,10
V64-3 2140m Auto


3 As Always Marke är en fin tävlingshäst som ofta är med långt framme i loppen och har på karriärens 28 starter varit bland de tre främsta i närmare hälften av dessa. I år har han gjort tre starter och fått två lopp i kroppen efter lite mer än fyra månaders tävlingsfrånvaro där han näst senast i slutet av maj galopperade från start och senast så fick han gå i vida spår sista 700 meterna och tröttnade då lite till slut. Förutsättningarna den här gången är klart bättre med ett fint startspår som sexåringen kan utnyttja då han är kvick ut den första biten och med dessa loppen i kroppen på slutet så bör formen komma allt mer. Den givna taktiken här är att As Always Marke körs till ledningen och väl i den positionen så tycker jag att han är hästen att slå för övriga här.

8 Kendrick K.W. visade rätt så fint kunnande under fjolårets debutsäsong då det på tio starter blev sex pallplaceringar varav tre stycken segrar. I år har han hunnit med att göra fyra starter och efter att ha gjort det bra som femma på V75 i näst senaste starten så kom så årets första seger senast då han kördes fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och sedan var han bara bäst. Fyraåringen har fortfarande styrkan som sitt främsta vapen men även snabbheten börjar komma allt mer och stallet har rätt så god tro på honom inför framtiden och mot ett motstånd här som inte skrämmer särskilt mycket så tycker jag att Kendrick K.W. ska räknas tidigt.Min Vinnare: 3 As Always Marke

Spets efter 500m: 3 As Always Marke

Skrällen: 5 Zinderellaz

Rankingen: A: 3,8 B: 12,2,5,7,4 C: 1,7,6,10,11
V64-4 2140m Auto


14 Myth’s Legacy är en fyraåring med rätt så fint kunnande som gjorde en start ifjol som treåring och har i år kommit igång mer med startandet då det på sex starter i år blivit en seger och fyra andraplatser. Senaste starten gjorde han i mitten av april och han var då inte som bäst och efter att det visat sig att han var sjuk då så har han fått vila från tävlandet i 2.5 månad. Nu har han enligt stallet jobbat på bra inför detta och man tycker även att han är bra för den här typen av lopp. Det är ett gäng att runda dock från ett jobbigt utgångsläge, men om det bara klaffar lite här för fyraåringen så kommer Myth`s Legacy att vara redo för en fin insats här och om man ser till det han har presterat hittills så tycker jag att detta ska vara en fin uppgift.

6 Timecatcher är en tyskfödd herre som tidigt visade rätt så gott kunnande i Tyskland och som inför den här säsongen bytt hemland till Sverige där han nu finns hos sin nya tränare Björn Goop. På svensk mark så har fyraåringen i år gjort två starter och på dessa varit fin genom två raka andraplatser där han i årsdebuten näst senast höll bra från ledningen och i senaste starten så satt han i fjärde par utvändigt efter att han startat med 20 meters tillägg och höll sedan farten bra hela vägen in i mål och han hade då även lite sparade krafter. Enligt stallet så kommer formen allt mer med dessa loppen i kroppen och här från ett helt okej startspår så kommer han att öppna bra den första biten och kommer nog kunna komma till ledningen här och med en amerikansk sulky på för första gången så ska Timecatcher räknas med skaplig segerchans.Min Vinnare: 14 Myth’s Legacy

Spets efter 500m: 6 Timecatcher

Skrällen: 2 October Skies

Rankingen: A: 14,6 B: 4,7,2,5,10,9,11 C: 1,8,3,12,15
V64-5 2640m Volt


7 La Fille De Niky är en fartfylld dam som är bra när det väl fungerar för henne fullt ut. Under fjolåret så blev det tio pallplaceringar på fjorton starter varav två stycken segrar samt över 288 tusen kronor intjänat och i år har det på tre starter hittills blivit en seger. I senaste starten så visade hon dock att formen ändå är klart bra för dagen då hon från ett hopplöst utgångsläge över kort distans hamnade en bit bak i kön innan hon gick med i ryggar ute i tredjespår 650 meter före mål och hon avslutade sedan rappt till femtepriset. Den här gången så är distansen ett varv längre vilket är till hennes fördel och hon bör kunna hamna rätt så fint på det här trots att hon startar med 20 meters tillägg och till den här starten ser det även ut att bli barfota bak vilket har fungerat väldigt bra tidigare och normalt så tycker jag att La Fille De Niky ska ha en bra segerchans här.

5 Stan Getz A.T. är född i Serbien där han även inledde sin karriär innan han kom till Sverige. Det rör sig om en fin tävlingshäst som ofta är med långt fram i loppen vilket tretton pallplaceringar på nitton starter hittills i karriären indikerar varav sex stycken segrar. Han kommer närmast från två starter under samma kväll då det var ett försök och finallopp där han vann försöket enkelt efter en fin ryggresa och i finalen sedan så höll han helt okej till tredjeplatsen från ledningen. Formen är enligt stallet fint men han har lottats till ett lite halvsnävt utgångsläge här som han dock bör klara av då det inte startar någon häst utvändigt om honom och efter en bit så bör kusken och tränaren Björn Goop kunna köra Stan Getz A.T. till ledningen här och väl där kan han bli svårfångad.Min Vinnare: 7 La Fille De Niky

Spets efter 500m: 5 Stan Getz A.T.

Skrällen: 9 Woodbank

Rankingen: A: 7,5 B: 9,11,6,2,10,1 C: 4,13,3,8
V64-6 1640m Auto


4 Judge Dredd Sisu har varit bra i år då det på åtta starter blivit fyra segrar och en tredjeplats. Han har matchats mot rätt så tufft motstånd hela tiden och gjorde det senast bra som trea efter en resa en bit bak ner i kön och gick sedan fint mellan hästar i en snabb avslutning. Nu har han fått två lopp i kroppen efter lite vila och börjar närma sig formen allt mer enligt stallet som här väljer att låta femåringen springa barfota runt om igen vilket är ett plus och från ett passande utgångsläge mot ett passande motstånd så lär Judge Dredd Sisu köras till ledningen här och väl i den positionen finns det ingen som kommer ikapp honom och jag spikar.

9 Balotelli Face är även han en fin tävlingshäst med hög grundkapacitet. Efter ett fint fjolår med fem pallplaceringar varav två stycken segrar på åtta starter så har det i år blivit tre pallplaceringar på sex starter men utan någon seger hittills. Formen ska dock vara bra och han gjorde en fin insats senast då han från ett bakspår hamnade i tredje par utvändigt innan han gick med ute i tredjespår med varvet kvar till mål och väl ute i spåren så höll han farten väldigt bra till en andraplats. Nu har man samma utgångsläge igen men över en kortare distans så det kommer att krävas lite tur med positioner här och om det löser sig hyfsat för Balotelli Face så är han bra nog för att kunna utmana och ta sin första seger för året här.Min Vinnare: 4 Judge Dredd Sisu

Spets efter 500m: 4 Judge Dredd Sisu

Skrällen: 11 Finn Palema

Rankingen: A: 4 B: 9,11,2,1,10,5 C: 3,12,6,7Lycka till!

Christoffer