V64 körs denna måndag på Mantorpstravet. Jag spelar med två stycken spikar i V64-2 där 8 Marseille har en klart bra uppgift och i V64-6 så gör stjärnskottet 9 A Fair Day en spännande start. 


V64-Förslag Mantorp 15/4

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Auto

2 Sandokan är högkapabel men också lite ojämn i sina prestationer. I år har det på sex starter blivit två segrar och i senaste starten så visade han fin form som fyra efter att ha avslutat loppet på ett rejält sätt. Nu är förutsättningarna klart bättre för femåringen som har lottats till ett fint startspår här samtidigt som han möter ett mer passande motstånd. Här tror jag att kusken Emilia Leo tidigt kör till ledningen med Sandokan och väl i den positionen är det ekipaget att slå för övriga.

4 Mose Eagle vann det tyska stoderbyt förra året och kom inför den här säsongen till Sverige och sin nya tränare Per Henriksen. På svensk mark så har det blivit sju starter som gett fyra pallplaceringar varav en seger och hon har matchats främst på V75 mot tufft motstånd. Här går hon ner lite i klass tycker jag sett till motståndet även om min vinnare blir en tuff nöt att knäcka, men i ett litet fält så kommer Mose Eagle att få en fin resa här och med sin normalt sett starka avslutning så ska hon räknas mycket tidigt här. 


Min Vinnare: 2 Sandokan
Spets efter 500m: 2 Sandokan
Skrällen: 1 Mellby Ivy
Rankingen: A: 2,4 B: 9,5,1,3 C: 6,8


V64-2 2140m Volt

8 Marseille har en rätt så bra kapacitet i grunden men det har även strulat för honom en hel del. Han gjorde årsdebut i början av mars efter ett tävlingsuppehåll på 3.5 månad och var då riktigt fin då han vann mycket enkelt efter att han från en position långt ner i kön avslutade 1.11.7 sista 800 meterna. I senaste starten var han därför hårt betrodd på V75, men galopperade då varvet kvar till mål och kom aldrig in i loppet igen efter det. Nu tycker jag att fyraåringen möter ett mer passande motstånd igen och även om han startar med 20 meters tillägg så bör kusken Örjan Kihlström kunna finna en rätt så vettig position åt Marseille som jag tror rundar det här sällskapet här och jag spikar. 

13 Nolby Palema är en rätt så hygglig tävlingshäst som dock fortsatt väntar på karriärens första seger efter fjorton starter som gett åtta pallplaceringar. Hon visade fin form vid sin senaste start då hon efter en resa en bit bak invändigt kom loss 700 meter före mål och efter en rejäl avslutning sedan så hann hon fram till andraplatsen. Det var första gången hon fick springa barfota runt om och så blir det även denna gång då det gav en mycket bra effekt. Hon startar här från 20 meters tillägg, men från ett fint startspår så kommer femåringen att hamna rätt så bra på det och jag tycker att Nolby Palema ska räknas som det främsta motbudet till min vinnare av loppet. 


Min Vinnare: 8 Marseille
Spets efter 500m: 4 Lennox Wood
Skrällen: 4 Lennox Wood
Rankingen: A: 8 B: 13,4,12,5,10,9,2 C: 3,2,7,1


V64-3 1640m Auto

1 Attention Please har en viss grundkapacitet och tog senast årets första seger mot ett lite enklare motstånd, men hon imponerade då efter en resa från utvändigt ledaren och vann mycket enkelt. Nu står hon intressant till här med ett fint startspår över kort distans och taktiken här kommer att vara given från kusken Örjan Kihlström som vill köra till ledningen här vilket jag tror lyckas och väl från ledningen så leder Attention Please det här loppet mycket länge och jag tror hela vägen. 

7 Stepping Moneygirl hade en klart bra säsong förra året som treåring då hon i hälften av sina sexton starter var bland de tre främsta. Hon har i år kommit igång rätt så bra med en seger på tre starter och den segern kom näst senast då hon efter en resa i rygg på ledaren fick luckan 150 meter före mål och avslutade då vasst till seger. Senast gjorde hon det helt okej som femma efter en lite mer drygare resa. Nu är förutsättningarna mer passande här igen med kort distans och ett framspår som bör ge henne en rätt så fin resa här och om det bara klaffar en aning för Stepping Moneygirl så är hon bra nog att segerstrida i ett öppet lopp. 

3 Easter Princess har fått två lopp i kroppen i år och hängde bra med senast som trea efter en fin resa. Här startar femåringen med rätt så passande förutsättningar med ett bra startspår över kort distans och kusken Ulf Ohlsson kommer göra ett allvarligt försök på att nå till just ledningen och om det lyckas så är förstås mycket vunnet. Men oavsett om det lyckas eller ej så kommer Easter Princess att få en fin resa i den främre träffen och jag tycker att hon är att räkna med här. 


Min Vinnare: 1 Attention Please
Spets efter 500m: 1 Attention Please
Skrällen: 9 Xanthis Ibiza
Rankingen: A: 1,7,3 B: 9,10,4,5,11,8,2,12


V64-4 2140m Auto

2 Hardcore D.K. har bra kapacitet men fick inte riktigt någon utdelning förra året trots att han i andra starten för året slutade tvåa på V75. I år har femåringen gjort fem starter och på dessa tagit en seger och en andraplats där han i senaste starten visade fin form när han avslutade bra som tvåa. Här står han inför en passande uppgift med ett bra startspår som han även kan utnyttja då han är snabb ut den första biten och här kommer det att bli full laddning från start för att nå till ledningen och väl i den positionen så ska Hardcore D.K. räknas med bra segerchans här. 

1 Jisco Vacante hade en fin utveckling förra året som fyraåring då han på fjorton starter tog sju pallplaceringar varav en seger och sprang in över 241 tusen kronor. Han gjorde årsdebut i början av mars och fick då en fin resa i rygg på ledaren och hängde då med okej som trea i mål även om han tappade en del till slut. Med det loppet i kroppen så kommer han att vara framflyttad i form inför den här starten och från ett fint utgångsläge så får Jisco Vacante att få en fin resa på nytt och om det klaffar lite till slut så ska han räknas tidigt. 


Min Vinnare: 2 Hardcore D.K.
Spets efter 500m: 2 Hardcore D.K.
Skrällen: 9 Pay Me
Rankingen: A: 2,1 B: 8,7,9,6,11 C: 3,4,5,10


V64-5 2140m Auto

4 Maroon Day håller en väldigt hög nivå när han väl får det att stämma fullt ut. Han gjorde i senaste starten årsdebut i slutet av mars och visades då upp i ett väldigt fint skick när han trots en resa utvändigt ledaren hela vägen kunde vinna loppet mycket enkelt. Formen lär med det loppet i kroppen gå framåt till den här starten och från ett passande startspår för den startsnabbe fyraåringen så kommer siktet från kusken Oscar Ginman att vara på att nå ledningen här vilket jag tror lyckas och i den positionen så är Maroon Day hästen att slå.

5 Village Party inledde sin karriär i början av förra året som fyraåring och visade då fin uppfattning direkt då han på sina sex första starter tog fyra segrar. Inför årsdebuten i år i början av februari så hade han inte startat på nio månader, men har nu kommit igång fint då han på fyra starter varit bland de tre främsta i tre av starterna och tagit en seger. I senaste starten så kördes han till ledningen över lång distans och höll då bra hela vägen in i mål till en andraplats efter att ha blivit utsatt för lite press på den sista bortre långsidan och formen ska vara bra för dagen på femåringen. Här står han inför en ny spännande uppgift med ett bra startspår vilket lär göra så att Village Party får en fin resa här och normalt sett så ska han vara med och blanda sig i segerstriden.


Min Vinnare: 4 Maroon Day
Spets efter 500m: 4 Maroon Day
Skrällen: 9 Norris
Rankingen: A: 4,5 B: 9,10,3,11,1 C: 2,12,7,6,8


V64-6 2140m Auto

9 A Fair Day är på väg att bli Sveriges nya favorithäst efter att ha haft en otroligt häftig utveckling förra året då det på tolv starter blev nio segrar och han krönte året med en seger i Breeders Crown. Han gjorde i slutet av mars årsdebut på Färjestadstravet i ett femåringslopp och hade då uppvisning när han öppnade mycket snabbt den första biten till ledningen och sedan efter att ha dragit på i ett tufft tempo så vann han lekande lätt på en mycket fin segertid. Det loppet bör inte ha gjort honom sämre inför den här starten som på nytt ser passande ut för femåringen och från ett bakspår så kommer A Fair Day att få en ryggresa den här gången, men det är inget problem då han är allround och här kommer hans sjunde raka seger. Jag spikar!

3 Demon är en italienare som hade ett fint fjolår med nio segrar och över 1.4 miljoner kronor intjänat. I år har han fortsatt matchats mot tufft motstånd och han har hunnit med tre starter och på slutet har han avslutat loppen riktigt bra utan att få någonting med sig. Formen ska dock vara kraftigt uppåt inför den här starten som är intressant då femåringen har lottats till ett fint startspår här som bör göra att han inte hamnar allt för långt bak och normalt ska Demon räknas mycket tidigt här.


Min Vinnare: 9 A Fair Day
Spets efter 500m: 1 Thereisnolimit
Skrällen: 5 Ante La Roque
Rankingen: A: 9 B: 3,1,5,4 C: 6,2,7,8


Lycka till! 

Christoffer