V64 tävlingarna hämtar vi från Mantorp denna måndagskväll. Min Lösning på omgången finner ni nedan.

Jag spelar med en spik. 3 Hilda Avenue i den tredje avdelningen.

V64-tips Mantorp Måndag 17/10
v64-1 1,10
v64-2 3 Hilda Avenue
v64-3 2,7,8,9,11
v64-4 2,3,5,12
v64-5 5,7,8
v64-6 1,2,5,7,9,10

720 x 1kr = 720kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Mantorp Måndag 17/10
DD-1 5,7,8
DD-2 1,10

6 rader x 40kr = 240 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2140m auto
10 Onion San Tooma gjorde det klart bra senast som tvåa, hon fick då göra jobbet utvändigt om kapable Indira Split. Onion San Tooma har visat bra kunnande för klassen och kommer nu med ett lopp i kroppen vilket båda gott för dagsformen. Bricka tio bakom bilen är såklart inte optimalt men med flera startsnabba konkurrenter med framspår här räknar jag med att det blir bra tempo på loppet från start. Vilket i sin tur kommer gynna Onion San Tooma över upploppet. Hon komme bli svår att stå emot sista biten tillsammans med Örjan Kihlström.

Den jag väljer att dubbla systemet med är 1 Parfait A.F. Hon är kvick iväg från start och har stått för flera bra insatser på slutet i tuffare omgivning. Skulle hon lyckas försvara innerspåret från start är mycket vunnet, men oavsett om så blir fallet eller inte så är Parfait A.F. garanterad ett bra lopp och måste ses som en tidig segerkandidat trots allt.

För den som garderar bredare är 7 Dream Of Money D.E. en individ som besitter höga toppar men som emellanåt är lite ojämn i sina prestation. För två starter sedan visade hon upp hela sitt register när hon vann på 12,9 över distansen. Skulle hon göra om den prestationen ikväll går det inte att räkna bort henne.

Min Vinnare: 10 Onion San Tooma
Spets efter 500m: 1 Parfait A.F.
Skrällen: 7 Dream Of Money D.E
Ranking: A 10,1 B 7,4,6,3,2,8 C 11,9,5

V64-2 2140m auto
Här hittar vi min spik i omgången, 3 Hilda Avenue. Detta är en individ med högt kunnande för klassen. Senast vann hon på mycket mersmakande vis och formen ska fortsatt vara god inför ikväll. Utgångsläget är bra och lyckas hon dessutom ta sig förbi främsta motbudet Our Pearl från start ökar givetvis segerchansen också. Men samtidigt är Hilda Avenue inte beroende av ledningen utan hon tål att göre en hel del jobb på egen hand. I min bok är Björn Goops adept bara tuffast och hårdast tillslut, addera därtill att Goop körde främsta motbudet till segern senast och är klart medveten om hästens styrkor och svagheter. Jag spikar därför Hilda Avenue.

Motbud
2 Our Pearl är en talangfull individ som inte riktigt fått det att stämma fullt ut genom karriären hittills. Men senast såg han klart förbättrad ut och det slutade också med en delad förstaplats i loppet. Tränaren Ulf Stenströmer låter optimistisk på förhand och från ett bra utgångsläge är siktet inställt på ledningen. Kan man hitta till spets initialt kommer man kunna utmana om segern tillslut men oavsett är jag inne på att Hilda Avenue blir en för tuff nöt att knäcka ikväll.

Min Vinnare: 3 Hilda Avenue
Spets efter 500m: 2 Our Pearl
Skrällen:
Ranking: A 3 B 2,5,4,9,11 C 7,6,1,8,10

V64-3 2140m volt
9 Digital Eye visade bra form senast när han avslutade vasst via Open Strech även om man aldrig var nära att utmana om segern. Men näst senast vann man på bra sätt via 11,8 sista 800m. Ikväll står Digital Eye bra inne i loppet och trots att utgångsläget med bricka fem i volten inte är optimalt är detta en förnuftig häst som öppnat bra från snäva spår tidigare. Han tål att göra en hel del grovjobb på egen hand och när motståndet inte är det allra tuffaste är jag inne på att det ska var bra segerchans för Digital Eye ikväll.

8 Babsans Bankir har visat fin utveckling på slutet och kommer nu med tre segrar på sina fem senaste starter. Hon har visserligen tjänat snabba pengar och står nu hårt inne i loppet. Men sett till det han visat upp på tävlingsbanan kan man inte nonchalera honom ikväll. Han tål att göra lite jobbet själv men att få smyga med och spara på speeden ikväll vore optimalt här. Given på kupongen.

Nämner även 2 Bad Manner som står på start. Senast gjorde han det bra som tvåa bakom segrande Interwall. Spår två i volten bör inte medföra några problem och med vasse Carl Johan Jepson i vagnen är Bad Manne min troliga ledare av loppet initialt. Från ledningen sen kan det mycket väl räcka hela vägen. Till 7% är detta en tidig skräll i min bok.

Min Vinnare: 9 Digital Eye
Spets efter 500m: 2 Bad Manner
Skrällen: 2 Bad Manner
Ranking: A 9,8 B 2,7,11,3,4 C 10,5,1

V64-4 1640m auto
3 Global Bam Bautin stod senast för en bra insats mot tufft motstånd, men Peter Untersteiner meddelade efter att han saknade det riktiga trycket i hästen. Men det fick vi se gången före när Global Bam Bautin vann på bra sätt. Ikväll är utgångsläget tilltalande och med tanke på startsnabbheten som Global Bam Bautin visat upp tidigare är han min troliga ledare av loppet. Men även om man skulle bli snuvad på spets från start tål Global Bam Bautin att göra en hel del jobb på egen hand och ska ses med segerchans oavsett. Men med tanke på att Peter Untersteiner inte riktigt var nöjd senast så är det också givet att garderar på förhand.

5 Speedy K. gjorde det bra senast när han höll klart bra som tvåa från ledningen. Han visade att formen är bra och att han kan öppna bra från start vet vi sedan tidigare. Skulle han lyckas ta sig förbi Global Bam Bautin initialt är mycket vunnet för Speedy K. Från spets över kort distans är man en given utmanare till segern så räkna med att Örjan Kihlström lägger allt på ett kort från start ikväll.

Nämner även skrällen 2 Ransom Tile som visserligen galopperade senast. Men visade bra form gången före när man från ledningen slutade tvåa. Ikväll är man garanterad ett bra lopp och skulle de två ovan nämnda köra lite för hårt mot varandra initialt kommer loppet öppna upp sig.

Min Vinnare: 3 Global Bam Bautin
Spets efter 500m: 3 Global Bam Bautin / 5 Speedy K.
Skrällen: 2 Ransom Tile
Ranking: A 3,5 B 2,12,10,8,4,1,7 C 6,11,9

V64-5 1640m auto
7 Frodo S. gjorde det bra från dödens för två starter sedan och har flera gånger visat upp sina höga kapacitet. Men samtidigt är Frodo S. inte helt stabil i sina insatser och presterar emellanåt lite ojämnt. Senast gjorde han det bara okej, men då var det också skor runt om vilket är ett minus. Nu är det anmält barfota bak igen, precis som han gick vid toppinsatsen näst senast och gör Frodo S. om den prestationen ikväll kommer han bli svår att stå emot över upploppet.

Även kapabla 9 Borups Tornado blandar och ger i sina prestationer och är därför lite svår att räkna på. Senast fick han dra tåget ute i spåren sista 700m och att det blev stumma ben tillslut är inte mycket att säga om. Bakspår ikväll över kort distans är inte optimalt och han är beroende av en del tur. Men sett till vad Borups Tornado visat upp i sina bästa stunder så går det inte att nonchalera honom ikväll.

I spets initialt hittar vi troligen 5 Maverick Dream. Han är kvick iväg från start och trivs bra i den positionen. Över kort distans kommer man inte bli lätt att plocka ner för konkurrenterna. Det är dessutom anmält amerikansk vgan återigen vilket ses som ett plus.

Min Vinnare: 7 Frodo S.
Spets efter 500m: 5 Maverick Dream
Skrällen:
Ranking: A 7,9,5 B 10,3,4 C 8,6,1,2

V64-6 2140m auto
1 Joe Dalton fick senast visa upp sitt fina kunnande när han gick imål som tvåa höll bakom Jikken. Ikväll är förutsättningarna bättre än den gången då Jikken starter med bakspår och skulle Joe Dalton vara den som sitter i spets här han hästen att slå. Men det gäller också för Joe Dalton att trava hela loppet vilket man kan se i programmet att han inte har helt lätt för. En spännande förstahäst och ide på förhand till 4%, men samtidigt givet att gardera.

10 Jikken har visat hög kapacitet hela tiden och vann senast enkelt på bra sätt. Det har blivit fem segrar på åtta starter. För två starter sedan var man ute i ett uttagningslopp till Kriteriet och fick då sent fritt. Avslutningen var positiv men det räckte inte till en finalplats. Nu laddar man om och har fått ett bakspår vilket såklart inte är optimalt, men med flera startsnabba konkurrenter med framsår kan vi räkna med bra tempo på loppet vilket kommer gynna Jikken. När väl Örjan Kihlström väljer att sätta in attacken kommer det gå undan och utan för mycket strul kommer han bli svår att stå emot över upploppet. Att det dessutom är anmält barfota bak för första gången är intressant.

Nämner även 2 Letsdoit som galopperade innan bilen släppte fältet i sin debut på svensk mark för två starter sedan. Men senast höll han sig till rätt gångart och det slutade med en fin seger i Kriterium Consolation från spets. Formen ska fortsatt vara på topp och från ett bra utgångsläge kan han inte nonchaleras vid gardering ikväll.

Min Vinnare: 1 Joe Dalton
Spets efter 500m: 1 Joe Dalton / 2 Letsdoit
Skrällen: 2 Letsdoit
Ranking: A 1,10 B 2,5,7,9,8,6 C 4,3

Lycka till
DrTrav