Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare


V64 körs denna måndagskväll på Mantorpstravet och jag väljer att spela med en spik som kommer redan i V64-1 där 7 Triton ska ses med toppchans. 


V64-Förslag Mantorp 19/2

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Auto

7 Triton har haft en strålande inledning på det nya året då han på tre starter tagit två segrar varav den ena kom på V75 i mitten av januari. I senaste starten som var på V75 i början av februari så fick han en snäll resa invändigt efter att ha startat från ett tufft utgångsläge och satt då fast med sparade krafter som oplacerad. Lättare motstånd väntar den här gången och om bara Triton fortsatt har form så ska det här normalt vara spel mot ett mål och jag inleder med spik utan att tveka.

 5 Dynamite Sensation hade ett jättefint fjolår med över 472 tusen kronor intjänat, men har i årets två starter varit lite av en besvikelse även om han senast tog en andraplats i sin Montèdebut. Bra startspår här lär innebära laddning från start för att nå ledningen och sedan återstår det att se vilket taktikval kusken Carl Johan Jepson väljer här, men om Dynamite Sensation har steppat upp inför den här starten så ska han ses med segerchans om min vinnare av loppet kommer bort. 

6 Black Mission är en nyttig häst som alltid gör sitt i loppen utan att rada upp segrarna. I senaste starten så fick han en resa i tredje par utvändigt innan han avancerade fram utvändigt ledaren på den sista bortre långsidan och han höll sedan farten helt okej hela vägen in i mål utan att dock kunna utmana om segern. Han bör kunna finna en rätt så vettig position här också då fältet är litet och om kusken och tränaren Anders Svanstedt kan få spara speeden på sin adept en bit till så ska Black Mission kunna dyka upp långt fram och är skrällen i loppet om min spik gör bort sig. 


Min Vinnare: 7 Triton

Spets efter 500m: 5 Dynamite Sensation

Skrällen: 6 Black Mission

Rankingen: A: 7 B: 5,6 C: 1,8,4,2,3


V64-2 2140m Auto


5 North Star Navi är rätt så segervan men startar inte särskilt ofta vilket endast åtta starter förra året indikerar. Han startade senast i början av januari och var då inte som bäst vilket gjort att han nu fått ett litet uppehåll. Men det är en häst som brukar gå bra efter vila och dessutom så har han tränat bra enligt stallet. Ett bra startspår här gör att han kommer iväg hyggligt från start och finner en fin position och om bara kusken Kajsa Ljunghager sedan kan ge nioåringen en hygglig resa så ska det här vara en rätt så bra segerchans för North Star Navi som jag rankar högst. 

6 M.T.Ramos har väl inte rosat marknaden på slutet, men har gjort det okej i skymundan mot rätt så tufft motstånd. Han är kvick ut från start och får en bra kusk i dessa sammanhang i Johan Carlfjord som säkert lär försöka utnyttja sexåringens startsnabbhet för att finna en så bra position som möjigt. Tränaren Juhani Partanen tycker sig ha fältets bästa häst och det är givetvis intressant, men i min bok så kan nog M.T.Ramos behöva en ryggresa här och om han får det är han en het segerkandidat. 

7 Jean P.Hill är en rätt så trevlig tävlingshäst som alltid gör sitt i loppen. Han har inte startat sedan i mitten av november, så visst kan det behövas ett lopp i kroppen innan formen sitter där. Han har en duktig kusk i Emelie Pettersson och hon lär garanterat utnyttja sexåringens startsnabbhet här och med ett fint lopp så kommer Jean P.Hill att dyka upp i segerstriden och får ses som loppets skräll. 


Min Vinnare: 5 North Star Navi

Spets efter 500m: 5 North Star Navi

Skrällen: 7 Jean P.Hill

Rankingen: A: 5,6,7 B: 8,4,9,11,12 C: 10,1,2,3


V64-3 2140m Auto

4 Smiley Brodda är en välstammad tjej som jag verkligen gillar då hon visat fin uppfattning på tävlingsbanan med tio pallplaceringar på tretton starter varav fyra stycken segrar. Hon gör här årsdebut då hon inte har startar sedan i mitten av december och hennes form lär inte vara på topp direkt samtidigt som stallet tycker att loppet såg lite halvbilligt ut. Från ett bra startspår kommer hon iväg bra och då jag tycker Smiley Brodda står lite för klassen i gänget så har jag svårt att inte ranka hennes först. 

2 Tui Southwind har gjort det bra i årets fyra starter som inneburit tre pallplaceringar och i senaste starten för tio dagar sedan så höll hon bra efter en tuff resa till en andraplats. Nu har hon en spännande uppgift framför sig med ett bra startspår samtidigt som den värsta konkurrenten är struken vilket öppnar upp loppet. Om hon bara får en resa i ryggar den här gången så har hon en vass spurt att tillgå och i ett ojämnt lopp ska Tui Southwind ses som en het segerkandidat. 

Min Vinnare: 4 Smiley Brodda

Spets efter 500m: 4 Smiley Brodda

Skrällen: 6 Ace Of Marke 

Rankingen: A: 4,2 B: 6,1 C: 5,3,7


 V64-4 2140m Volt

1 J’aime Pepper har inlett karriären på ett mycket bra sätt med två segrar och två andraplatser på fyra starter. Fyraåringen har dock inte startat sedan i slutet av november, men är enligt stallet väldigt mycket tränad inför den här årsdebuten och förväntas göra en bra prestation här. Förutsättningarna är svåra att klaga på då han har lottats till ett perfekt startspår och kusken Carl Johan Jepson som har kört hästen i alla hans starter lär ladda iväg det som går från start för att nå ledningen och sedan köra i den positionen. Väl där är han hästen att slå för övriga och ag säger spets och slut för J`aime Pepper. 

3 Yatzy Töll har på sina tre inledande starter i karriären tagit en seger och en andraplats och sett rätt så fin ut. I senaste starten som var för två veckor sedan så kördes han efter en lugn start fram utvändigt ledaren som han sedan försökte utmana, men han fick aldrig grepp om segern och galopperade istället 50 meter före mål som tvåa. Här lär han få en klart bättre resa och även om motståndet är lite tuffare så tycker jag Yatzy Töll är en tillräckligt fin häst som jag räknar med här. 

4 Flight To Paris har gjort det bra under hösten och vintern med ett par segrar och framskjutna placeringar. I år har det blivit två starter där han i den senaste slutade trea efter en resa utvändigt ledaren och han gjorde det klart bra. Nu startar han med 20 meters tillägg men har ett bra startspår som gör att han kommer att finna en fin position och med få hästar som startar längst fram så lär man säkert prova framåt direkt och om han bara skulle ha lite mer tur med löpningsförloppet i den här starten så ska Flight To Paris ses med chans. 

Min Vinnare: 1 J’aime Pepper

Spets efter 500m: 1 J’aime Pepper

Skrällen: 4 Flight To Paris 

Rankingen: A: 1 B: 3,4,7,9,8 C: 2,10,5,6


V64-5 1640m Auto


6 Woodbank har verkligen hittat formen under hösten och vintern vilket gjorde att man provade lyckan på V75 i senaste starten. Han fick då en resa i rygg ledaren och fick därifrån aldrig luckan och blev fast med gott om krafter kvar. Han är stark och rejäl och det ska bli spännande att se honom tillsammans med kusken Jorma Kontio här som över den korta distansen 1640 meter som nu väntar kommer att vara offensiv från start och försöka hålla uppe tempot. Mot ett enklare motstånd nu så tycker jag att Woodbank ska ses med bra segerchans här och han är mitt givna förstaval. 

1 All About You har bara en seger på femton starter i karriären, men är en fin häst som alltid gör sitt bästa. På slutet har han varit ute i tre raka starter på V75 och gjort det väldigt bra. I senaste starten som var i finalerna på Solvalla så satt han i rygg på ledaren och blev kvar där hela loppet in och hakade på bra. Nu väntar klart enklare motstånd och från ett innerspår bakom startbilen så kommer kusken Kevin Oscarsson att göra allt i sin makt för att nå ledningen och sedan köra där och därifrån kan han bli svår att fånga in för övriga ekipage. 

Min Vinnare: 6 Woodbank

Spets efter 500m: 1 All About You

Skrällen: 4 Leandro Boko

Rankingen: A: 6,1 B: 4,5 C: 3,7,8,2


V64-6 2140m Auto

6 The Pirate är i grunden en väldigt fin häst som under vintern inte riktigt haft det rätta flytet. I senaste starten visade han dock form då han efter en resa i fjärde par utvändigt gick på ute i spåren 800 meter före mål och med halvvarvet kvar så gick han på ute i fjärdespår och avslutade vasst till en tredjeplats. Han är inte tillräckligt snabb för att nå ledningen på egen hand här, och istället får kusken och tränaren Andreas Lövdal försöka droppa ner med sin adept i ett andraspår så tidigt som möjligt. Om det bara stämmer lite under loppets gång så kommer The Pirate att avsluta bra på nytt och han är en av flera som kan vinna loppet. 

8 Speedy Cash Vicane har inlett året rätt så bra och satt i sin senaste start på Solvalla fast i rygg på ledaren och gav ett fint formintryck. Nu har han lottats till ett startspår längst ut bakom startbilen, men är väldigt snabb från start och ska ha rätt så bra chans att nå ledningen efter ett par hundra meter. Väl i den positionen så lär sedan kusken och tränaren Kim Eriksson köra och med bra form så ska det kunna räcka hela vägen för Speedy Cash Vicane.

 12 Kathrine S.H. är en fin märr som gjort det bra på slutet i rätt så tuffa sammanhang oftast. Hon tog en seger i årsdebuten näst senast och gjorde senast första starten på en månad och gick då direkt ut på V75 där hon var godkänd lite i skymundan. Med tightare starter nu så lär formen vara uppåt på Kathrine S.H. och det låter optimistiskt från stallet som tror på henne trots att hon här startar från ett hopplöst utgångsläge. Loppets skräll! 

Min Vinnare: 6 The Pirate

Spets efter 500m: 8 Speedy Cash Vicane

Skrällen: 12 Kathrine S.H. 

Rankingen: A: 6,8 B: 12,11,10,7,5,2,1 C: 3,4,9