V64 körs denna torsdag på Örebrotravet och i en svårlöst omgång spelar jag utan någon spik. 


V64-Förslag Örebro 11/7

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2100m Auto

5 Grappa Boy hade en fin utveckling förra året då han på sina nitton starter tog nio pallplaceringar varav tre stycken segrar samt sprang in 460 tusen kronor. Han har härdats en hel del på V75 där han visat att han duger fint och under våren tidigare i år så gjorde han ett par starter i Frankrike utan att få någonting med sig därifrån. I senaste starten som var i slutet av juni så var han riktigt bra tycker jag då han efter en tung resa utvändigt ledaren höll bra hela vägen in i mål som tvåa. Med det loppet i kroppen så bör nu formen peka uppåt och till den här starten blir det en amerikansk sulky vilket har fungerat bra tidigare och från ett startspår mitt bakom startbilen så lär kusken Carl Johan Jepson köra det som går från start för att nå ledningen och därifrån blir Grappa Boy svårfångad. 

7 Comes With Age är en flyfotad herre med väldigt hög kapacitet de dagar som han fungerar fullt ut. Han har tidigare kunnat galoppera lite närsomhelst under loppen men har på slutet sett väldigt stabil ut och var väldigt fin vid årets första seger i senaste starten då han vann från ledningen. Han är väldigt kvick ut den första biten och ett framspår betyder mycket för sjuåringen men denna gång så är det lite väl långt ut kanske bakom startbilen och istället får nog kusken Johanna Lind rikta in sig på att försöka komma ner någonstans invändigt bakom ledaren och om det sedan klaffar lite för Comes With Age så ska han ändå räknas tidigt. 


Min Vinnare: 5 Grappa Boy 

Spets efter 500m: 5 Grappa Boy 

Skrällen: 8 Game Brodde 

Rankingen: A: 5,7 B: 8,4,12,3,11,6,9 C: 2,10,1 


V64-2 2100m Auto

2 Kalithea är en rätt så trevlig treåring som inlett karriären i år med tre starter och hon har inte varit utanför prispallen än. I senaste starten så blev det en tredjeplats efter att ha fått en resa i rygg på ledaren och efter att hon kom ut i ett andraspår 400 meter före mål så höll hon farten fint knappt slagen i kampen om andraplatsen. Hon går framåt för varje lopp som hon gör och återigen så har hon lottats till ett fint utgångsläge här och även om det är debut bakom startbilen så får jag känslan av att Kalithea ska kunna öppna rätt så bra här och om sedan kusken Björn Goop kan få henne till ledningen härifrån så leder hon loppet länge. 

8 Great Pride har gjort sex starter i år hittills och har på dessa tagit en andraplats och en tredjeplats som bäst. På slutet har hon matchats mot väldigt tufft motstånd då hon näst senast provade lyckan i ett kval till E3 där det blev en klart godkänd femteplats och senast så galopperade hon från start i ett lopp som vanns av Filadonna. Till denna start så går treåringen ner i sin ordinarie klass igen och även om hon startar från ett lite halvjobbigt utgångsläge här så bör kusken Claes Sjöström kunna skicka iväg tillräckligt från start för att kunna droppa ner i en vettig position och om sedan Great Pride står på benen hela vägen så är hon med i segerstriden här. 


Min Vinnare: 2 Kalithea 

Spets efter 500m: 2 Kalithea 

Skrällen: 12 Pure Desire 

Rankingen: A: 2,8 B: 12,9,11,5,6,10,4 C: 1,3,7 


V64-3 2609m Auto

6 Bootsman är en riktigt talangfull treåring som sedan han började starta under fjolåret tagit fem segrar på sex försök. Just segrarna har kommit på rad och han ståtar nu med ett staket vilket innebär fem raka segrar där de tre senaste är tagna i år. Senast i slutet av maj på Åbytravet så var han väldigt fin då han vann på en topptid efter en tung resa utvändigt ledaren. Efter det så har han fått pusta ut lite och när man nu prövar över lite längre distans så känns inte det som ett problem då han är rejäl av sig och ska klara av det galant och om sedan Bootsman är lika bra som han har varit tidigare så måste detta vara en mycket bra segerchans på nytt. 

1 Ronno visade fin talang redan under förra året som tvååring då det blev en andra och en tredjeplats på två starter och i år har det på sex starter tagits fina kliv i utvecklingen då han tagit två segrar och en tredjeplats. Senaste segern kom på Hagmyren i Hudiksvall under Midsommar då han i ett Breeders Crown-Försök hamnade väldigt bra på det från ett bakspår och kunde köras till ledningen efter 700 meter och väl där fick han sedan bestämma tempot efter eget behag och segern blev väldigt enkel efter en snabb avslutning. 


Min Vinnare: 6 Bootsman 

Spets efter 500m: 1 Ronno 

Skrällen: 2 Donatello Face 

Rankingen: A: 6,1 B: 3,2,5,4


V64-4 1609m Auto

5 Offend’em är en rätt så skaplig häst när det fungerar för honom och i år har det på tre starter blivit en seger. Segern kom direkt i årsdebuten i början av maj då han enkelt höll upp ledningen från sitt innerspår bakom startbilen och efter det var segern aldrig i fara. I två starter efter det så har han vid båda gångerna startat från ett tufft bakspår där han näst senast galopperade under avancemang ute i spåren in mot upploppet då han var gott gåendes och senast så blev det en fjärdeplats sedan han fick gå först ute i tredjespår sista 700 meterna. Nu startar fyraåringen från ett framspår igen vilket är optimalt då han är kvick ut den första biten och därför kommer kusken och tränaren Jörgen Westholm att göra det som går från start för att nå till ledningen och väl i den positionen så blir Offend`em svårfångad här.

9 DolceVitaSeniorita är en fin tyskfödd treåring som var igång och startade redan förra året i sitt hemland då hon tog en seger och en andraplats på två starter och segern kom i Breeders Crown i Berlin. Inför den här säsongen så bytte hon hemland till Sverige och sin nya tränare Jasmine Ising som han debuterade för i samband med sin årsdebut i mitten av maj men hon var då inte som bäst då och slutade sexa från ledningen. Nu har hon fått en vila på två månader och hon bör vara redo för en klart bättre prestation den här gången och det är nog inte helt fel att hon här har lottats till ett bakspår som gör att hon kan smyga med och om det sedan stämmer för DolceVitaSeniorita så har hon visat upp tillräckligt med fart för att kunna vinna det här. 


Min Vinnare: 5 Offend’em 

Spets efter 500m: 5 Offend’em 

Skrällen: 9 DolceVitaSeniorita

Rankingen: A: 5,9 B: 1,8,2,3,7,4,10 C: 11,6,12


V64-5 2140m Volt 

10 Elita Indal är en rätt så fin italienska som är tränad i Holland men väntar fortsatt på sin första seger i karriären då hon på tretton starter tagit en andraplats och tre tredjeplatser som bäst. I år har hon fått två lopp i kroppen där hon i årsdebuten näst senast gjorde det bra som trea och senast blev det en fjärdeplats. Hon gör här en mycket spännande debut på svensk mark och närmar sig även toppformen enligt stallet som trots saknaden av seger ändå tycker att detta är en fin märr som står sig bra i klassen. Voltstart är något som är ovant för henne men hon är stabil och förnuftig av sig och bör därför klara av det bra och om det bara löser sig hyfsat här från 20 meters tillägg så ska det bli spännande att se Elita Indal i det här loppet och jag tror chansen till att karriärens första seger kommer här är god. 

13 Kent’s Marre har sedan han kom till Andreas Lövdals stall varit väldigt fin och har i år på tre starter tagit tre segrar. Vid senaste segern i mitten av juni så startade han precis som nu med 20 meters tillägg och kom då fram i rygg på ledaren kort efter start innan han med varvet kvar till mål lyftes ut utvändigt ledaren och därifrån avgjorde han sedan loppet enkelt till sin fördel. Formen ser ut och bör vara på topp här på fyraåringen som återigen startar med 20 meters tillägg men möter ett rätt så ojämnt motstånd denna gång och med en liknande prestation som senast så ska Kent`s Marre ses som ett hett segerbud. 


Min Vinnare: 10 Elita Indal 

Spets efter 500m: 2 True Lies 

Skrällen: 2 True Lies 

Rankingen: A: 10,13 B: 11,2,14,6,15,5,9,8 C:12,7,3,4


V64-6 2100m Auto 

5 Oracle Vixi är en rejäl herre med bra fart i sig men som också är lite ojämn i sina prestationer. För tre starter sedan så provade man dock att köra barfota runt om samt sätta en amerikansk sulky på för första gången vilket föll väldigt väl ut då han på V75 kom till ledningen efter en stenhård öppning och efter det så drog han på i ett hårt tempo och vann överlägset till slut. I starten efter det näst senast så tog man på skorna igen och det räckte inte mer än till en femteplats och senast mot stenhårt motstånd så blev det barfota igen men då hamnade han en bit bak och kom aldrig riktigt in i matchen. Nu är startspåret klart bättre och känslan är att fyraåringen trivs som allra bäst när han får springa på där framme vilket fallet bör bli den här gången och då det blir optimal utrustning med barfota runt om samt en amerikansk sulky på så tror jag att Oracle Vixi leder det här loppet från start till mål. 

9 Enea Font är en intressant italienare som i år kommit igång riktigt fint då han på åtta starter varit bland de tre främsta i sju av dessa varav fyra har slutat med seger. I senaste starten så fick vi se fyraåringen på svensk mark då han på midsommar var väldigt fin som tvåa i ett Breeders Crown-Försök mot tuffa kullkamrater och känslan är att han ska duga en bit även i Sverige i år. Här möter han ett enklare motstånd igen då han går ner i sin ordinarie klass och även om han har lottats till ett bakspår denna gång så bör han inte hamna så dåligt på det och Enea Font tål även att göra en hel del jobb själv under loppets gång om så krävs och då ska han duga bra även här. 


Min Vinnare: 5 Oracle Vixi 

Spets efter 500m: 5 Oracle Vixi 

Skrällen: 3 Wanderlust Pellini 

Rankingen: A: 5,9 B: 1,3,10,11,6,8,7,2Lycka till!

Christoffer