Hej alla travälskare,
Mitt namn är Christoffer Svensson och jag är en 31-årig travfantast som verkat inom travet i mer än halva mitt liv främst som hästägare, men jag har även kört ett par travlopp och jobbat utomlands som trader. Från och med 12/2 kommer ni kunna få ta del av mina tips här på rekatochklart och jag hoppas kunna bjuda er läsare på en och annan vinnare.

V64 körs denna torsdagskväll på Örebrotravet och kvällens bästa spik hittar vi i V64-6 där Nummer 1 King Only The One ses med toppchans. 

V64-Förslag Örebro 15/2

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

V64-1 1609m Auto

6 Dareios Di Poggio gjorde det bra förra året då han ofta var långt fram och tjänade över 389 tusen kronor. Han matchades till stora delar av året mot tufft motstånd där hans två sista starter var på V75 där han i senaste starten som var i mitten av december blev fast med krafter kvar. Den starten var nu två månader sedan och han har varit sjuk efter det vilket gjort att han inte startat, men han känns enligt stallet bra i träningen. Visst är det alltid ett frågetecken kring formen när en häst har varit ifrån, men jag tycker att Dareios Di Poggio går ner så mycket i klass nu sett till motståndet att han ska räcka långt här och med rätt resa så spurtar han ner alla till slut. 

3 Ikaros Di Quattro ser ut att bli favorit från ett bra startspår, men även han har varit ifrån då han har varit struken efter sitt senaste lopp som var för en månad sedan. Han är snabb ut och trivs väldigt bra i ledningen där han har tagit de flesta av sina segrar och över distansen 1609 meter så blir det intressant att se honom just från tätpositionen. Jag är dock tveksam till både formen och om han är bästa hästen i fältet och därför rankar jag honom tvåa här. 

8 Danilo H.B. är den som det lyser mest form om för dagen då han kommer med tre raka segrar där melodin har varit densamma vid alla dessa, nämligen att han har vunnit från ledningen. Dit blir det väldigt svårt att nå nu då han startar från ett hopplöst utgångsläge och här behöver kusken Carl Johan Jepson nog ställa in sig på att backa ner för att finna position och för att Danilo H.B. ska kunna komma in i matchen så behövs det lite tempo på loppet och isåfall blir han segerfarlig. 

5 Baroncini Jet är min skräll i loppet då han är mycket grundkapabel. Gjorde endast två starter ifjol och fick det inte alls att stämma och återkommer här efter längre vila vilket gör att han kommer att behöva ett lopp i kroppen. Startspåret är dock bra och med lite tur här så kan han säkert blanda sig i segerstriden om han får en snäll resa och kan spurta till slut. 

Min Vinnare: 6 Dareios Di Poggio

Spets efter 500m: 3 Ikaros Di Quattro

Skrällen: 5 Baroncini Jet

Rankingen: A: 6,3,8,5 B: 9,10,7 C: 4,1,2


V64-2 2140m Volt

7 Caughtredhanded står lite för klassen i det här loppet tycker jag. Han visade en väldigt fin utveckling under slutskedet av förra året och har verkligen styrkan som sitt främsta vapen.Han gör här årsdebut efter att hans senaste start var för två månader sedan på Solvalla då han galopperade i ledningen 200 meter före mål med vad det såg ut som en seger på gång. Han har efter det tränat på precis som vanligt enligt stallet som är nöjda med hur han känns och mot ett lite blandat motstånd här så är Caughtredhanded den hästen som har visat mest och ska trots att han startar med 20 meters tillägg ses med toppchans.

2 Önas Samir inledde sin karriär ifjol som treåring och gjorde det då bra med fem pallplaceringar på åtta starter och en seger. Han avrundade fjolåret i mitten av oktober och har sedan dess inte startat. Han har tränat på precis som vanligt inför det här och ska vara väldigt väl förberedd enligt stallet som nog förväntar sig en rätt så skaplig prestation här, och med ett bra startspår så ligger ju vägen öppen för tidig ledning och i den positionen så kan han bli svår att nå för övriga. 

3 Crowd Surfer visade förra året rätt så bra kapacitet och vann ett av sex lopp han startade i. Nu har han inför den här säsongen bytt tränare till Rikard Jansson vilken han nu debuterar för i den här starten. Lite svårbedömd givetvis, men från ett bra startspår och på det kunnandet som han tidigare har visat så är det dumt att räkna bort honom helt. Startspåret är dessutom fint och han lär få en fin resa i den främre träffen. 

Min Vinnare: 7 Caughtredhanded

Spets efter 500m: 2 Önas Samir

Skrällen: 3 Crowd Surfer

Rankingen: A: 7 B: 2,3,8,5 C: 1,4,6


V64-3 2100m Auto


2 Back To Black är en nyttig tävlingshäst som sällan gör ett dåligt lopp. Hon har i år hunnit med att göra två starter där hon i den näst senaste starten tog en efterlängtad första seger i karriären. Hon följde upp det med att ta en tredjeplats på ett klart godkänt sätt efter att ha fått lägga en del krut från start och på en dålig bana den dagen blev det stumma ben till slut. Startspåret här är optimalt då hon är snabb ut den första biten och då de värsta konkurrenterna har sämre startspår så förväntar jag mig en aktiv kusk i Ulf Ohlsson från start här som vill nå till ledningen och sedan köra där. Kort upplopp är det på Örebrotravet och om Back To Black kan få dämpa tempot en aning så kan det räcka hela vägen till seger. 

10 Bold Heart gjorde åtta starter ifjol som treåring och blandade lite i sina prestationer där det blev en seger. Hon startade senast i mitten av december och stod då för en slätstruken prestation och det visade sig efter loppet att hon var sjuk den dagen. Hon har efter det fått ladda om och är nu redo igen efter två månaders tävlingsfrånvaro. Hon har lottats till ett bakspår den här gången vilket stallet tycker inte behöver vara så dumt för henne, och med de rätta ryggarna här samtidigt som det blir lite tempo på loppet så ökar chanserna för Bold Heart som har en viss kapacitet som duger rätt så bra mot den här typen av motstånd. 

8 Estery inledde karriären redan för två år sedan som tvååring då hon startade en gång och vann det loppet. Sedan som treåring ifjol gjorde hon ytterligare sex starter efter att ha årsdebuterat i mitten av sommaren och det blev ytterligare en seger på dessa starter. Hon är rätt så kvick i benen från start vilket hon visade vid senaste starten då hon från samma startspår som nu kunde köras till ledningen efter ett par hundra meter och sedan så stannade hon där hela vägen in i mål efter att ha fått dämpa tempot en bit. Tuffare lär det bli den här gången att nå ledningen, men hon bör ändå kunna droppa ner i en rätt så bra position och med lite tur under loppets gång så är hon bra nog att dyka upp i segerstriden här. 

4 Nolby Palema är loppets skräll från ett passande startspår samtidigt som hon har visat en rätt så fin kapacitet även om hon inte har fått vinna än. Hon debuterar här i ny regi för Morgan Wilhelmsson och det ska givetvis bli spännande att se vad hon kan uträtta för sin nya tränare. Tufft att kräva stordåd direkt efter längre vila, men i ett öppet lopp så ska hon räknas med lite chans. 

Min Vinnare: 2 Back To Black 

Spets efter 500m: 2 Back To Black

Skrällen: 4 Nolby Palema 

Rankingen: A: 2,10,8,6 B: 4 C: 7,3,5,1,9,12,11


V64-4 2100m Auto

1 Önas Spartacus gör alltid sitt bästa i loppen och det har räckt rätt så långt hittills i karriären. Han lever främst på sin styrka då han inte är så snabb i benen och han får därför ofta göra en hel del grovjobb själv i loppen. Man provade i senaste starten lyckan på V75 och han gjorde det då klart godkänt som femma i mål efter att han höll farten bra ute i spåren sista 800 meterna. Denna gång ställs han emot ett helt annat motstånd och det enda orosmolnet här är starten då han inte är särskilt snabb ut, så det gäller för kusken Dwight Pieters att hitta snabbt ut i ett andraspår och om det lyckas utan att han sedan blir fast så är Önas Spartacus fältets klart bästa häst och min vinnare. 

3 Picobello är även detta en stark herre som tål att göra en hel del grovjobb. Han har gjort tre starter efter ett uppehåll och gjorde det klart godkänt i senaste starten som trea efter att ha fått springa ute i tredjespår sista varvet och visade hygglig form då. Distansen 2140 meter som det är nu är han inte direkt gynnad av, men det är ett ojämnt fält samtidigt som hans form bör vara uppåt och om man inte tappar alltför mycket position från start så ska Picobello ses som en utmanare till segern. 

7 Tumbling Dice har sprattlat till i årets tre starter då han har tre raka andraplatser och visat rätt så bra form. Han är rätt så snabb ut den första biten och tillsammans med en offensiv kusk så kan det bära av till ledningen här då de som finns invändigt inte är så startsnabba. I ett öppet lopp bakom min vinnare så får Tumbling Dice ses som loppets skräll. 


Min Vinnare: 1 Önas Spartacus

Spets efter 500m: 7 Tumbling Dice

Skrällen: 7 Tumbling Dice

Rankingen: A: 1,3 B: 7,9,6,2,11 C: 4,10,8


V64-5 2100m Auto

5 Lady Silver har visat fin form i årets tre starter där hon i sin senaste start fick vinna efter en rejäl långspurt och avgjorde då kort före mål. Nu är startspåret även bättre den här gången och jag tror nog att kusken William Ekberg gärna vill försöka köra sig till ledningen här vilket också kan lyckas då den värsta konkurrenten startar utvändigt och sida vid sida så är det svårt att ta en längd. Om nu inte planen med ledningen skulle lyckas så kommer ändå Lady Silver att få ett fint lopp här och till rätt så låg % så tycker jag att hon är ett spännande förstaval i loppet. 

6 Urbina Southwind hade ett riktigt fint fjolår och utvecklades i rask takt då hon på tretton starter var bland de tre främsta totalt sju gånger och tog fyra segrar. Hon testades även på V75 där hon dock inte hade sina bästa dagar och under vintern har det strulat en hel del då hon har varit struken vid två tillfällen inför start, först med dåliga blodvärden och sedan en förkylning. Det finns en hel del frågetecken kring hennes status inför den här årsdebuten, men om hon hittar tillbaka någorlunda till det hon visade vid flera tillfällen ifjol så är hon givetvis en het segerkandidat i ett lopp som detta trots frånvaron. 

4 Navy Zon är en nyttig häst som ofta är långt fram i loppen. Han har vid årets två starter kanske inte visat den där glänsande formen, men det har samtidigt varit mot tufft motstånd. Enklare emot den här gången och från ett bra startspår kan han öppna snabbt för att få en fin resa och med luckan till slut så kan Navy Zon mycket väl vara vinnaren av loppet om mina A-hästar har sämre dagar. 


Min Vinnare: 5 Lady Silver

Spets efter 500m: 5 Lady Silver

Skrällen: 4 Navy Zon

Rankingen: A: 5,6 B: 4,9,2,11,3 C: 8,10,7,1


V64-6 2140m Volt

1 King Only The One är en rejäl herre som är mycket bra när han får det att fungera, vilket han fick så sent som i söndags då han vann i mycket fin stil efter en rejäl avslutning sista 800 meterna. Han är mer stark än snabb och tål därför att göra väldigt mycket grovjobb själv och känslan är att det finns en hel del utveckling kvar i sexåringen. Ett bra startspår här gör att han kommer iväg bra från start och även om det kanske inte blir någon ledning initialt så har konkurrenterna så stor respekt för honom att kusken Dwight Pieters lär kunna köra tidigt till ledningen. Väl i den positionen så biter han ifrån sig bra då han på två försök har två segrar och med den formen han är i så har jag svårt att se någon kunna ta ner honom här och det ska vara en mycket bra segerchans oavsett position. Spik! 

6 Gatling hade ett skapligt fjolår och matchades rätt så frekvent på V75 där han gjorde bra ifrån sig. Han fick en liten vila efter senaste starten som var i slutet av november och kommer därför behöva lopp i kroppen innan formen sitter där nu när han startar igen efter nästan tre månader. Startspåret går dock inte att klaga på då han är kvick ut den första biten, och med ett snällt lopp på innerspår så kan han haka på till en rätt så skaplig placering här och är det givna motbudet till min vinnare. 

9 Babsans Bankir gör alltid sitt i loppen och är ofta med långt fram. Hon har i år gjort tre starter där två utav dom har varit på V75 mot tufft motstånd och därifrån fick hon med sig en tredjeplats som bäst för tre starter sedan. I senaste starten blev det en fjärdeplats efter att ha startat precis som nu med 20 meters tillägg och hon kördes då snällt invändigt från start och gick sedan med i ryggar ute i tredjespår under slutvarvet och höll farten klart bra in i mål utan att det kanske sprudlade om henne. Nu är det inte många motståndare emot här vilket hon gynnas av då det därmed inte är lika många att runda och om man skulle få hjälp med tempot så gynnas hon då hon är en vass avslutare och ska inte nonchaleras helt här om min vinnare av loppet kommer bort på något sätt. 


Min Vinnare: 1 King Only The One

Spets efter 500m: 1 King Only The One

Skrällen: 9 Babsans Bankir

Rankingen: A: 1 B: 6,9,7,4 C: 8,5,2,3,10


Lycka till! 

Christoffer