V64 körs denna torsdag på Örebrotravet. Jag spelar med en spik och det i V64-5 där 5 Herakles Zet leder loppet från start till mål. 


V64-Förslag Örebro 16/5

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2100m Auto

6 Hankypanky Pinkman hade en fin utveckling under fjolåret då det på tio starter blev sex segrar samt över 599 tusen kronor intjänat. Han var under vintern i Frankrike där det i februari blev en start på Vincennes i Paris och han gjorde det då helt okej som femma och var i senaste starten tillbaka på svensk mark men kom då aldrig riktigt in i loppet. Han bör med det loppet i kroppen gå framåt inför den här starten och känns enligt stallet fin i träningen inför detta och har lottats till ett startspår som gör att han ska kunna vara med i den främre träffen kort efter start. Sexåringen är stark och tål att göra en hel del grovjobb själv och känslan är att det även den här säsongen finns en hel del utveckling kvar i Hankypanky Pinkman som gör en spännande start här och ska ses med bra segerchans. 

2 H.C.’s Crazy Horse har i år på sex starter tagit två segrar och en andraplats och klivit över en miljon kronor intjänat under karriären. Han vann sin senaste start som var mot ett lite enklare sällskap efter att han avslutat sista 700 meterna via 1.10.8 och det var ett fint intryck. Utgångsläget här är bra vilket gör att femåringen kommer att sitta bra på det direkt från start och det blir återigen en amerikansk sulky på vilket är optimalt. Motståndet är även det passande och om H.C.`s Crazy Horse kan få en vettig ryggresa här så har han en rejäl avslutning att tillgå och ska då räknas med segerchans. 


Min Vinnare: 6 Hankypanky Pinkman 

Spets efter 500m: 4 Friend Of Elves 

Skrällen: 9 The Baron 

Rankingen: A: 6,2 B: 4,1,9,7,5 C: 8,3,10


V64-2 2100m Auto

6 Ben Hogan är en nyttig tävlingshäst som ofta är med långt fram i loppen och har i år på sju starter tagit tre andraplatser. I senaste starten så var han blek men enligt stallet så har man inte kunnat hitta något fel och man antar att han bara hade en sämre dag. Här provar man igen och det mot ett rätt så blandat motstånd så bör kusken Julian Cordeau kunna vara offensiv från start här och jag tror att han kan placera femåringen tidigt i ledningen. Väl i den positionen så skulle det vara intressant att se Ben Hogan som står sig bra i det här gänget och är min roliga vinnare av ett öppet lopp. 

9 Bradbee är en kapabel herre de dagar han kommer upp på sin rätta nivå. Under fjolåret blev det sex pallplaceringar varav tre stycken segrar på nio starter och han gör här årsdebut efter närmare fem månaders tävlingsfrånvaro och det kommer nog att krävas något lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där. Det är dock en klassig häst i grunden som här har en startsnabb rygg och om kusken Julia Nilsson kan få iväg Bradbee hyggligt från start här och finner en fin position så kommer åttaåringen att stå för en fin insats här och ska ses som ett roligt skrällbud. 


Min Vinnare: 6 Ben Hogan

Spets efter 500m: 6 Ben Hogan

Skrällen: 9 Bradbee 

Rankingen: A: 6,9 B: 2,1,4,11,5,10,7 C: 3,8,12


V64-3 2640m Volt

12 Zebulon visade rätt så fint kunnande under sin debutsäsong förra året då det blev fyra segrar på tio starter. I år har fyraåringen hunnit med att göra tre starter och på dessa tagit en seger som bäst. På slutet har han matchats i lite tuffare sammanhang där han näst senast var klart bra som femma på V75 efter ett tungt lopp och i senaste starten provade man kval till Kungapokalen, men galopperade då från start. Denna gången så startar han med 20 meters tillägg men möter samtidigt ett klart mer passande motstånd och har dessutom lottats till ett fint startspår som bör göra att han kliver iväg bra och bör kunna finna en fin position. Han känns fin i träningen inför detta enligt stallet och den långa distansen är något han klarar av och normalt sett så ska detta vara en rätt så fin segerchans för Zebulon. 

2 Wehadthemall håller rätt så fin form för dagen och har i år på sex starter varit bland de tre främsta fyra gånger varav en har slutat med seger. I senaste starten som var på Axevalla så kördes han fram utvändigt ledaren med ett varv kvar till mål och han höll sedan bra hela vägen in i mål till en andraplats och det var ett fint formintryck. Denna gång ser uppgiften intressant ut då han startar 20 meter framför de värsta konkurrenterna och kusken Magnus Djuse lär ha siktet inställt på ledningen här tillsammans med Wehadthemall som från den positionen säljer sig dyrt och ska räknas mycket tidigt. 


Min Vinnare: 12 Zebulon

Spets efter 500m: 2 Wehadthemall 

Skrällen: 4 Quick Tooma 

Rankingen: A: 12 B: 2,9,4,10,6,5,1,3 C: 11,8,7,13


V64-4 2100m Auto

1 French Omelette är en fin märr som på sina tolv starter i karriären tagit fyra segrar och tre andraplatser. Efter att ha inlett sin karriär i Danmark hos Flemming Jensen så återfinns hon sedan i slutet av förra året på svensk mark hos sin nya tränare Mattias Djuse och för denne har det på fem starter blivit en seger och en andraplats. I senaste starten så stod hon inför samma förutsättningar som nu och hamnade då i fjärde par invändigt och fick sedan aldrig riktigt fritt spurtutrymme och gick i mål med sparade krafter som sexa. Det kommer inte heller den här gången bli en snabbstart för fyraåringen och kusken Magnus Djuse kommer att behöva hitta ut i ett andraspår här från start, och om det lyckas så tycker jag att French Omelette ska räknas med en bra segerchans mot det här lite ihåliga motståndet. 

10 Bold Heart har ett visst kunnande i sig men är lite ojämn i sina prestationer samtidigt som hon matchats mot rätt så tufft motstånd på slutet. I senaste starten så galopperade hon efter 200 meter och hakade sedan på bra till fjärdeplatsen och känslan är att formen är bättre än vad resultatraden antyder för dagen. Här möter hon ett lite enklare motstånd än tidigare och om kusken och tränaren Björn Goop kan ge sin adept en fin resa från det här bakspåret så ska Bold Heart passas och ses som ett roligt skrällbud i loppet. 


Min Vinnare: 1 French Omelette 

Spets efter 500m: 6 Sandy At The Beach 

Skrällen: 10 Bold Heart 

Rankingen: A: 1,10 B: 11,6,7,12,4,3,2,13 C: 15,14,9,5,8


V64-5 2100m Auto

5 Herakles Zet hade en klart bra första säsong på tävlingsbanan under förra året då det på tio starter blev sex pallplaceringar varav två stycken segrar samt över 732 tusen kronor intjänat. Han visade även att han är att räkna med i kulltoppen då han tog sig till final av Kriteriet där han slutade fyra och har redan i år tagit sig till finalen av Kungapokalen där han galopperade med krafter kvar in mot upploppet efter att ha blivit lite störd. Känslan är att formen ska vara väldigt bra på fyraåringen som här står fint till med ett bra utgångsläge och siktet är inställt på ledningen från kusken Örjan Kihlström och väl i den positionen så finns det ingen här som kan fånga in Herakles Zet som jag spikar. 

3 Macahan tog sju pallplaceringar varav fyra stycken segrar på elva starter under sin första säsong på tävlingsbanan förra året samt sprang in över 513 tusen kronor. Han tog sig till finalen av Kriteriet där han inte riktigt räckte till, men han har visat även i år att han är att räkna med då han tog sig till finalen av Kungapokalen tidigare i år där han dessvärre galopperade. Han känns enligt stallet väldigt fin i träningen inför detta och står här fint till med ett bra startspår som kommer att ge Macahan en fin resa i den främre träffen här och om min vinnare av loppet kommer bort så ska han räknas tidigt. 


Min Vinnare: 5 Herakles Zet 

Spets efter 500m: 5 Herakles Zet 

Skrällen: 3 Macahan 

Rankingen: A: 5 B: 3,7,8,6 C: 1,4,2


V64-6 2140m Volt

1 Speedy Ace Vicane är en fin tävlingshäst som på sina tretton starter hittills i karriären varit bland de tre främsta sex gånger varav tre stycken har slutat med seger. I näst senaste starten som var i mitten av april så kördes han till ledningen och fick sedan bestämma tempot lite efter eget behag och segern blev sedan väldigt enkel vilket gjorde att man i senaste starten spände bågen och provade på V75 där han inte riktigt räckte till och fick nöja sig med en sjundeplats. Karriärens tre segrar är samtliga tagna från ledningen och därför är man nog nöjda med det här startspåret denna gång där vägen ligger öppen för tidig ledning för Speedy Ace Vicane som siktas mot just tätpositionen även den här gången och därifrån ska det vara en toppchans. 

4 Kentucky Sisu är en välstammad herre som kanske inte riktigt löpt upp till förväntningarna även om det på elva starter hittills i karriären blivit tre segrar. Han finns sedan en tid tillbaka hos sin nya tränare Andreas Lövdal som han här gör första starten för i samband med sin årsdebut och det ska förstås bli spännande att se hur fyraåringen kan utvecklas i år. Det kommer säkerligen att behövas något lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där men man kan nog också räkna med att Kentucky Sisu kommer rätt så väl förberedd till detta och med en fin resa i den främre träffen så dyker han normalt sett upp i segerstriden. 


Min Vinnare: 1 Speedy Ace Vicane

Spets efter 500m: 1 Speedy Ace Vicane 

Skrällen: 5 Mud Hill 

Rankingen: A: 1,4 B: 3,10,12,5,8,9 C: 2,11,6,7Lycka till!

Christoffer