V64-Express väntar ikväll. Tävlingen arrangeras av två banor och ska vara över på under 60min.
Omgången delas mellan Örebro och Bollnäs och min lösning finner ni nedan.

Jag spelar med en spik, 3 Sture i den fjärde avdelningen.

V64-tips Örebro & Bollnäs Fredag 9/12
v64-1 2,3,5
v64-2 1,2,6,8,11
v64-3 3,4,5,6,7,8
v64-4 3 Sture
v64-5 1,3,4
v64-6 1,3,6

810 x 1kr = 810kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Örebro & Bollnäs Fredag 9/12
DD-1 1,3,4
DD-2 1,3,6

9 rader x 30kr = 270kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 2100m auto
5 Livingstone är kvick iväg från start och är en häst som trivs bra i spets. Tre av hästen fem segrar är tagna från ledningen och skulle Livingstone kunna köra sig till spets ikväll blir han normalt sett svårslagen. Senast blev det visserligen galopp 500m från mål när han satt i ledningen och även om han ställde sig snabbt och kom tillbaka bra är det såklart oroande inför ikväll. Kapacitetsmässigt är han är bra för klassen och blir min tipsetta.

En som kan ställa till det för Livingstone från start är 2 Scary Montreal som också är kvick iväg från start och har dessutom ett perfekt utgångsläge. Kusken Alice Molin kan välja lite vilken taktik hon vill ikväll, antingen försöka försvara ledningen initialt och sen köra där eller få ett snällare lopp i rygg på ledaren. Oavsett taktik är Scary Montreal ett tidigt bud i loppet.

Nämner även 3 Flap Setting som kommer med bra form. Senast var insatsen positiv som tvåa och skulle Flap Setting hitta ett vettigt slagläge från start ikväll kommer hans avslutning bita bra tillslut.

Min Vinnare: 5 Livingstone
Spets efter 500: 5 Livingstone
Skrällen: 3 Flap Setting
Rankingen: A: 5 B 2,3,8,10,7,9,1 C 6,4,11,12

V64-2 2140m volt
Tomas Pettersson har en intressant duo ut till start här, 1 Aspen Broline och 6 Cab Frontline.
Den förstnämnda starter med perfekta förutsättningar från spår ett på start och med endast tre startande på samma volt så är Aspen Broline min givna ledare från start. Senast satt han fast med massa sparat. Det är krafter som kan komma väl till användning ikväll istället. Från ledningen är Aspen Broline min förstahäst.

Stallkamraten 6 Cab Frontline är en häst med bra kunnande som alltid gör sitt i loppen. Senast vann man på bra sätt efter att fått bestämma i spets, sista 500m klockades till 11,5. Han lär komma iväg bra från start från sina 20m tillägg och skulle det till och med vara så att man snabbt är framme och ställer frågan till stallkamraten Aspen Broline om ledningen har jag svårt att se att man svarar. Men oavsett så är Cab Frontline van att möta tuffa konkurrenter och startar ikväll som ett givet segerbud i loppet.

2 Zorocco Yamoz ska nämnas där bakom. Detta är en individ som kommer med både bättre form och kunnande än vad som går att utläsa ur programmet. Det troliga är dock att man behöver lopp i kroppen nu efter att varit struken. Men samtidigt så har Zorocco Yamoz vunnit direkt efter uppehåll tidigare. Ska inte nonchaleras vid gardering.

Min Vinnare: 1 Aspen Broline
Spets efter 500: 1 Aspen Broline / 6 Cab Frontline
Skrällen: 2 Zorocco Yamoz
Rankingen: A: 1,6 B 2,8,11,7,5,10 C 4,3,9,12

V64-3 2100m auto
8 Fix You besegrade 6 Loaded Rashid och 9 Joli´s Hilding senast. Då stannade klockan på 14,4 sista 800m för Fix You som hann dit kort före mål efter en passande resa i andra utvändigt. 9 Joli´s Hilding gav sig då från ledningen och 6 Loaded Rashid föll med flaggan i topp efter att fått gjort jobbet i dödens. Nu möts de igen och även om Fix You ska ses med segerchans återigen så kanske Loaded Rashid kan få lite revansch ikväll.

Nämner även 7 The Way I Talk Ås som inlett karriären lovande med tre segrar på fem starter. Efter att han inlett med två raka seger blev det därefter två plumpar i programmet. Men senast var han tillbaka i vinnarspåret igen efter att tackat för ett passande lopp i rygg på ledaren på bästa sätt. Även detta är en tidig segerkandidat ikväll.

Min Vinnare: 8 Fix You
Spets efter 500:
Skrällen:
Rankingen: A: 8,6,7 B 4,3,5 C 2,1

V64-4 1640m auto
Kallblodslopp med fördel för ston. Kort distans dessutom.

Jag är inne på att 3 Sture kommer vara den troliga ledaren och över kort distans blir han också mitt förstaval. Jan-Olov Perssons femåring kommer med bra form. För två starter sedan föll han med flaggan i topp efter en vass insats trots att han fick nöja sig med andraplatsen. Men han fick snabb revansch, senast vann han från spets efter att Sture öppnat kvickt. Ikväll lär det vara en repris på den prestationen som är målet och tillsammans med Mats E Djuse i vagnen kommer ekipaget bli tufft att rå på från ledningen. Spik.

Motbud
Främsta utmanaren är 4 Gullviva som numera är ett rutinerat sto med sina tio år på nacken. För två starter sedan öppnade hon rappt och klockan stannade på 19,5 första 500m. Hon släppte sen ledningen för att med 800m kvar attackera och inta positionen i dödens. Hon vann tillslut det loppet på bra sätt. Nu står man visserligen sida vid sida gentemot Sture och det blir normalt sett svårt att ta en längd från start. Men skulle Gullviva kommer ner i dennes rygg och sen få luckan i tid kommer hon mycket väl kunna utmana om segern hela vägen in mot linjen.

Min Vinnare: 3 Sture
Spets efter 500: 3 Sture
Skrällen:
Rankingen: A: 3 B 4,9,2,6,8,12,11 C 7,5,1,10

V64-5 2140m volt
1 Buttermere startar med perfekta förutsättningar ikväll. Detta är en individ som trivs i spets och hon har fyra gånger tidigare haft innerspåret i volt och har vid samtliga tillfällen tagit hand om ledningen. Det slutade med seger vid två av dessa tillfällen. Att det blev dubbla galopper senast är såklart något som oroar. Men den första galoppen kom direkt efter starten bakom bilen och 400m från mål blev det galopp pånytt efter att hon blivit generad. För två starter sedan gjorde Buttermere det bra och är bara formen bibehållen tills ikväll kommer hon vara hästen att slå för övriga från spets.

3 Lincoln Abe Boko gjorde det bra från dödens senast och har flera gånger visat att han duger bra i denna typen av lopp. Han är allround och oöm för positioner. Dessutom besitter Lincoln Abe Boko vass speed som med rätt lopp alltid biter bra tillslut. Med Carl Johan Jepson i vagnen är detta en tidig skräll att betala för vid gardering.

Nämner även 4 Västerbo All In som visserligen har varit struken för feber efter senast och kanske behöver lopp i kroppen nu. Men samtidigt har han vunnit två av fem lopp efter vila. Insatsen senast var också positiv och utvecklingskurvan pekar åt rätt håll. Tidigt streck vid gardering.

Min Vinnare: 1 Buttermere
Spets efter 500: 1 Buttermere
Skrällen:
Rankingen: A: 1,3,4 B 5,9,8,10 C 2,7,6

V64-6 2140m auto
6 Timo Jutila har har inte startat på ett tag vilket gör att formen är svårbedömd. Men kapaciteten är hög och med en normal prestation står sig Timo Jutila väl i kvällens avslutnigne. Det har hittills blivit fem segrar på elva starter. Senast slutade det visserligen med galopp på V75 men det var en framskjuten placering som försvann. Timo Jutila kan öppna bra och skulle man lyckas ta sig förbi 3 Don’t Be So Shy från start är mycket vunnet. Men är bara Timo Jutila väl förberedd inför kvällens uppgift tror jag han har bra segerchans även från andra positioner också. Tipsetta.

Som jag va inne på kan 3 Don’t Be So Shy också öppna bra. Han trivs bra i ledningen och han lär köras där om han kommer dit. Det har blivit tre segrar från ledningen och på fem försök har Don’t Be So Shy aldrig varit sämre än trea. Med Oskar Kylin Blom är dessutom ekipaget obesegrade efter två starter tillsammans. Men även här är formen lite osäker vilket gör att Don’t Be So Shy inte är någon jag kan gå rakt ut på.

Lyfter även fram 1 Laird Hamilt Boko som kommer från fromstallet Mattias Djuse. Dessutom har hästen fått ett passande smygläge ikväll. Laird Hamilt Boko är garanterad ett bra lopp och löser det sig bara med lucka i tid kommer denna fyraåring kunna avsluta snabbt den sista biten.

Min Vinnare: 6 Timo Jutila
Spets efter 500: 6 Timo Jut / 3 Don’t Be So Shy
Skrällen: 1 Laird Hamilt Boko
Rankingen: A: 6,3 B 1,5,12,11,9 C 4,7,8,2,10

Lycka till
DrTrav