V64 körs denna tisdag på Östersundstravet i Jämtland. Jag spelar med två stycken spikar i V64-1 där 3 Ulvsåsen står för klassen i gänget och i V64-2 där 4 Fashionable Dance leder loppet från start till mål. 


V64-Förslag Östersund 7/5

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Auto

3 Ulvsåsen är en topphäst som senast gjorde comeback efter 1.5 års tävlingsfrånvaro och visades då upp i ett riktigt fint skick. Efter att ha hamnat i andra par utvändigt så kördes han fram utvändigt ledaren med varvet kvar till mål och efter att han körts till ledningen 400 meter kvar så lämnade han sina konkurrenter och vann i överlägsen stil och det var ett mycket fin intryck. Med det loppet innanför västen så bör åttaåringens form vara rejält framflyttad till den här uppgiften som på förhand ser väldigt bra ut då han har lottats till ett bra utgångsläge. Här lär kusken Per Linderoth köra sig till ledningen i ett tidigt skede av loppet och i den positionen trivs Ulvsåsen bra och här kommer en ny seger. Jag spikar! 

7 Björs Balder hade en riktigt fin fyraåringssäsong ifjol då det på fjorton starter blev tretton pallplaceringar varav sju stycken segrar. Han visade även tydligt att han tillhörde de bättre i sin kull då han slutade trea i Kallblodsderbyt. Nu gör han sin första säsong som äldre häst vilket givetvis blir spännande och dessutom är det årsdebut som gäller här efter närmare sju månaders tävlingsuppehåll. Femåringen kommer säkerligen att behöva lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där men i ett litet fält så lär det bli en rätt så fin resa och på sin fina grundkapacitet så måste ändå Björs Balder räknas tidigt bakom min vinnare av loppet. 


Min Vinnare: 3 Ulvsåsen

Spets efter 500m: 3 Ulvsåsen

Skrällen: 7 Björs Balder 

Rankingen: A: 3 B: 7,6,1 C: 4,8,2,5


V64-2 1640m Auto

4 Fashionable Dance är en rätt så flyfotad dam som inlett det här året riktigt bra med en seger och en andraplats på två starter. Segern togs direkt i årsdebuten näst senast då hon kördes till ledningen direkt från start och sedan kontrollerade hon loppet hela vägen och vann enkelt för att i senaste starten få en resa i rygg på ledaren och fick först luckan 300 meter före mål men avslutade då bra fram till andraplatsen. Formen bör fortsatt peka uppåt och från ett fint utgångsläge här så öppnar fyraåringen snabbt den första biten och kusken Mats Djuse lär ha siktet inställt på ledningen här och detta ska vara en toppchans för Fashionable Dance som jag spikar. 

1 Emelie är en rätt så bra tjej som visat fin form på slutet. För tre starter sedan så tog hon en enkel seger från ledningen innan hon följde upp det med att hålla bra till en andraplats från samma situation för att senast från bakspår galoppera kort efter start. Denna gång är utgångsläget klart bättre igen för femåringen som har lottats till ett innerspår bakom startbilen vilket kommer ge henne en fin resa i den främre träffen. Någon ledning tror jag det däremot inte blir men om det klaffar en aning här för Emelie så kommer hennes spurt att bita bra till slut och då ska hon räknas mycket tidigt. 


Min Vinnare: 4 Fashionable Dance

Spets efter 500m: 4 Fashionable Dance

Skrällen: 2 Point OF View 

Rankingen: A: 4 B: 1,2,5,6 C: 3,8,7,12,9,10


V64-3 2140m Volt

5 H.C.’s Crazy Horse är en mycket fin tävlingshäst som här kan kliva över en miljon kronor intjänat under karriären. Han har efter en bra fjolårssäsong kommit igång rätt hyfsat i år då han på fem starter tagit en seger och en andraplats. Segern kom för tre starter sedan då han bjöd på en rejäl långspurt sista 600 meterna och vann mycket enkelt och har följt upp den segern med två raka starter på V75 där han fått med sig en femteplats som bäst. Nu går han till den här starten ner i klass och möter ett klart mer passande motstånd och även om han startar med 20 meters tillägg här så kommer det i ett litet fält att bli en fin resa för H.C.`s Crazy Horse som ska räknas med normalt sett en väldigt bra segerchans här. 

2 One Chance More är en rätt så fin häst som tagit en seger på tre starter i år. Segern den kom i näst senaste starten då han från ledningen höll ett jämnt tempo hela vägen och vann då väldigt enkelt för att i senaste starten galoppera bort en framskjuten placering 350 meter före mål. Formen är helt enkelt bra för dagen och från ett fint utgångsläge här så kommer han att få en fin resa i den främre träffen och om sedan One Chance More står på benen hela vägen den här gången så blir han segerfarlig. 


Min Vinnare: 5 H.C.’s Crazy Horse

Spets efter 500m: 2 One Chance More

Skrällen: 6 Even`s Cool Boy 

Rankingen: A: 5 B: 2,6,7,1,3,4


V64-4 2140m Auto

1 Hage Hauken har gjort det bra i år med två segrar på fem starter och ser ut att ha en hel del utveckling i sig. I de senaste två starterna så har han dock varit lite sämre och har efter en vinter med flera starter fått en paus inför detta. Han är åtgärdad av veterinär och känns enligt stallet fin för dagen samtidigt som man inte kan klaga på utgångsläget här då han är kvick ut den första biten. I ledningen så trivs femåringen bra och här tror jag att Hage Hauken är tillräckligt snabb den första biten för att hålla upp just frontpositionen och väl därifrån så är han hästen att slå för övriga. 

4 Elias J.L. är en norsk gäst som vunnit i fyra av karriärens tio starter och visat rätt så bra kunnande. Han kommer närmast från seger hemma i Norge då han fick en fin resa i rygg på ledaren fram tills ca halvvarvet från mål då han lyftes ut ett spår och satte in slutstöten och efter en rätt så tät upploppsstrid så vann han rätt så säkert. Senaste gången han gästade Sverige och just Östersund så vann hann så han har visat att han står sig bra även här och från ett fint utgångsläge så kommer det att bli en fin resa för Elias J.L. som ska räknas med chans här. 


Min Vinnare: 1 Hage Hauken

Spets efter 500m: 1 Hage Hauken

Skrällen: 8 B.W.Raz 

Rankingen: A: 1,4 B: 10,12,8,9,11,7,6 C: 3,5 


V64-5 2140m Auto

8 Patriot Zon är en välstammad herre som inledde karriären i början av november förra året och tog därifrån tre raka segrar innan han åkte på första förlusten i senaste starten i mitten av februari på Solvalla då han inte var som bäst. Nu har han fått ladda om inför sommaren och gör här första starten på nästan tre månader vilket innebär att han inte kommer att vara som bäst direkt här utan behöver något lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där. Startspåret är även det tråkigt och det kommer att behövas lite tur här från start för att han ska komma till, men jag tycker att detta är en riktigt fin häst som nog stallet har vissa förhoppningar på och om det bara klaffar lite här för Patriot Zon så ska han normalt sett kunna spurta ner detta motståndet och han blir min förstahäst på sitt fina grundkunnande. 

6 Topper har gjort två starter i år efter mer än ett års frånvaro och har på dessa tagit en seger och en tredjeplats och sett fin ut. Han segrade direkt i sin comeback samt årsdebut i mitten av februari då han kördes till ledningen direkt från start och sedan höll han ett rätt så lugnt tempo vilket gjorde att han kunde sticka undan till en enkel seger till slut. I starten efter det som var två månader efter i mitten av april så fick han en tuffare resa utvändigt ledaren men höll trots det bra till en tredjeplats och bör med det loppet i kroppen gå framåt igen inför den här starten. Utgångsläget är klart bra här då han är snabb ut den första biten och med siktet inställt på ledningen här från kusken och tränaren Jan-Olof Johansson så tycker jag att Topper ska ses med en rätt så fin segerchans här. 


Min Vinnare: 8 Patriot Zon

Spets efter 500m: 6 Topper 

Skrällen: 7 Ytowns Dragon 

Rankingen: A: 8,6 B: 7,4,1,5,9 C: 2,12,10


V64-6 2140m Auto 

7 Invisible Sun är en väldigt fin häst i grunden som under fjolåret var bland de tre främsta i hälften av sina fjorton starter varav fem stycken segrar. Han gjorde årsdebut senast efter mer än fem månaders tävlingsfrånvaro och var då klart bra som tvåa och kommer att ha gått framåt rejält med det loppet i kroppen inför den här uppgiften som ser spännande ut. Startspåret är däremot inte det roligaste och det gäller därför för kusken och tränaren Per Linderoth att hitta ner i en vettig position här från start och om det sedan lyckas så tål Invisible Sun att göra en hel del grovjobb själv under loppets gång om så krävs och han ska räknas med klart bra segerchans här.

1 Luca Di Quattro är en fin tävlingshäst som efter att ha strulat en hel del tidigare i karriären nu hittat sig själv och levererar på en jämn och fin nivå. I år har det på sex starter blivit en seger och tre andraplatser och har på slutet matchats i två raka starter på V75 där han gjort det klart bra. Denna uppgiften ser intressant ut på förhand då sexåringen har lottats till ett fint utgångsläge och då han är rätt så kvick ut den första biten så kommer Luca Di Quattro att få en fin resa i den främre träffen och ska om det löser sig här ses med hygglig chans på segern.


Min Vinnare: 7 Invisible Sun

Spets efter 500m: 5 Bourne Dominion

Skrällen: 2 Star Muscle 

Rankingen: A: 7,1 B: 5,8,2,6,11,3 C: 12,9,10Lycka till!

Christoffer