V64 körs denna fredag på Östersundstravet och Romme. Jag spelar med två stycken spikar i V64-1 där 1 Comes With Age har perfekta förutsättningar för att leda loppet från start till mål och i V64-6 där 10 PolePosition står för klassen i gänget. 


V64-Förslag Östersund/Romme 19/4

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 1640m Volt


7 Haga Modde hade ett fint fjolår med tolv pallplaceringar på sexton starter varav fem stycken segrar och 274 tusen kronor intjänat. Han gör årsdebut här efter mer än fem månaders tävlingsfrånvaro men kan inte klaga på förutsättningarna med ett bra startspår och tioåringen bör kunna komma iväg rätt så bra från start och den korta distansen klarar han av bra här. Väl förberedd lär Haga Modde vara och här tycker jag att han höjer sig över de andra hästarna och det måste vara en fin segerchans här. 

2 Teknograbben är en fartfylld men lite knepig herre som har lätt för att galoppera. Sexåringen har gjort två starter för sin nya tränare Hanna Forslin som inför den här starten låter nöjd med sin adept och gör dessutom lite ändringar inför den här starten med förhoppning om att det ska få han att trava hela vägen den här gången. Startspåret passar bra och kusken Marcus Lilius känner hästen väl och om det lyckas den här gången för Teknograbben att hålla ordning på sina ben så tycker jag att det ser ut som en spännande uppgift på förhand.Min Vinnare: 7 Haga Modde 

Spets efter 500m: 2 Teknograbben 

Skrällen: 3 Sundbo Rymling

Rankingen: A: 7,2 B: 3,10,9,4,5,8,6,11,1,13V64-2 1640m Auto

1 Comes With Age har rejält med fart i sig men kan också strula till det för sig titt som tätt och galoppera. Förra året så blev det tre segrar på femton starter och över 564 tusen kronor intjänat och matchades mycket på V75. Han gör årsdebut här efter fem månaders tävlingsfrånvaro men känslan är att han ändå kommer att komma ut rätt så bra förberedd här. Förutsättningarna är passande med ett innerspår bakom startbilen samtidigt som det är kort distans, och med siktet inställt på ledningen från kusken Mats Djuse så tror jag att Comes With Age leder det här loppet från start till mål och jag spikar. 

2 Fortune Mearas har inlett det här året på ett bra sätt då han på fem starter tagit två andraplatser och en tredjeplats. Han kommer från två raka andraplatser där han i senaste starten i slutet av mars var nära segern då han avslutade loppet bra efter en fin resa men fick se sig nerspeedad av en sådan fin häst som Castor The Star den sista biten. Nu står nioåringen återigen med fina förutsättningar som kommer att ge en fin resa i den främre träffen och om det bara löser sig hyfsat här för Fortune Mearas som har toppform för dagen så ska han räknas tidigt om min vinnare av loppet kommer bort.


Min Vinnare: 1 Comes With Age 

Spets efter 500m: 1 Comes With Age 

Skrällen: 4 Henry Flyer Sisu

Rankingen: A: 1 B: 2,5,8,4,3 C: 6,7


V64-3 2140m Volt

7 Gaetan Godiva är en välstammad herre med fin kapacitet, men som inte alltid har det så lätt att hålla koll på sina ben och galopperar ofta. Han gör här årsdebut efter mer än sex månaders tävlingsfrånvaro och dessutom första starten för sin nya tränare Markus Pihlström. Startspåret bör passa femåringen fint som tillsammans med kusken Ulf Ohlsson bör komma iväg rätt så bra härifrån om han håller koll på benen och om sedan Gaetan Godiva travar hela vägen så är han fältets bästa häst och ska ses med bra chans. 

2 Diva Lane inledde sin karriär förra året med tre starter utan att göra något större väsen av sig men har i år kommit igång klart bättre då hon på tre starter tagit en seger och en andraplats. Segern kom i den näst senaste starten då hon vann på ett rejält sätt efter en tung resa mestadels utvändigt ledaren och efter att ha kopplat greppet om ledaren 100 meter före mål så blev det mycket enkelt. I senaste starten så fick hon en snällare resa i rygg på ledaren innan hon kunde lyftas ut ett spår över upploppet men hon fick då aldrig luckan helt och gick i mål med gott om krafter kvar. Nu låter det desto mer påställt från stallet och från det här utgångsläget så blir det en fin resa på nytt för Diva Lane som med lite mer tur den här gången ska räknas mycket tidigt. 

14 Ajlexes Tabberas är rätt så jämn och säker i sina prestationer och visade fin form i senaste starten i början av april som tvåa då han efter en tung resa utvändigt ledaren övertog ledningen med ett halvvarv kvar till mål och sedan höll han farten bra. Här startar fyraåringen med 20 meters tillägg vilket alltid är tufft men det blir återigen barfota runt om den här gången vilket funkade bra senast och om bara kusken och tränaren Tomas Pettersson kan ge sin adept en hyfsad resa härifrån så ska Ajlexes Tabberas ses med chans i ett öppet lopp.


Min Vinnare: 7 Gaetan Godiva 

Spets efter 500m: 7 Gaetan Godiva 

Skrällen: 15 Dibaba N.O.

Rankingen: A: 7,2,14 B: 15,10,1,8,5,4,13,6,12 C: 3,9,11


V64-4 2140m Auto

2 Holger är en mycket välstammad herre som utvecklades rätt så fint förra året då det på nio starter blev tre stycken segrar samt två andraplatser. I år har femåringen hunnit med att göra två starter och sett lite småseg ut i dessa med en andraplats som bäst. Nu är det från stallet lite mer vässat inför den här starten då man har försökt sätta han i form i träningen samtidigt som det åker på en amerikansk sulky här. Från ett fint startspår så kommer kusken Zeb Jonasson ha inställt på ledningen här och väl i den positionen så trivs Holger riktigt bra och därifrån blir han svårslagen. 

4 Sign Me Up Yankee är en fin tävlingshäst som vunnit en tredjedel av karriärens arton starter. Han årsdebuterade i slutet av mars på V75 men galopperade då kort efter start och det är bara att glömma. Nu går han ner i klass till den här starten och har lottats till ett fint startspår nästan mitt bakom startbilen som kommer att innebära en fin position här under loppets gång då femåringen är startsnabb. Om det sedan klaffar lite under loppets gång för Sign Me Up Yankee så ska han tillsammans med kusken Valentin Prevost räknas som ett givet motbud.


Min Vinnare: 2 Holger 

Spets efter 500m: 2 Holger 

Skrällen: 5 Speedy Vici 

Rankingen: A: 2,4 B: 7,5,6,12,11,1 C: 8,9,3,10


V64-5 2140m Auto

2 Invisible Sun är en högkapabel välstammad herre som förra året utvecklades bra då han i hälften av sina fjorton starter var bland de tre främsta och tog fem stycken segrar. Sexåringen gör här årsdebut efter mer än fem månaders tävlingsfrånvaro och han gör det som valack inför den här säsongen vilket är klart intressant. Någon toppform lär det inte vara direkt, men han kommer nog väl förberedd och stallet har hittat en rätt så lämplig uppgift här på förhand. Från ett fint startspår så kommer Invisible Sun iväg bra hela vägen till ledningen här tror jag och väl därifrån blir han mycket svårslagen och ska ses med bra chans direkt här i årsdebuten.

3 Take This Society visade mycket fin kapacitet i sitt tidigare hemland Norge men var där även lite ojämn i sina prestationer och har inför den här säsongen bytt regi och land till Sverige och sin nya tränare Daniel Wäjersten. Sexåringen debuterade för sin nya tränare under förra veckan då han fick ett snällt lopp och fullföljde loppet mycket bra till en fjärdeplats. Med det loppet innanför västen så bör han nu vara redo för en än bättre prestation här och från ett fint utgångsläge så kommer Take This Society att hamna i en position långt fram och med en gnutta tur under loppets gång så blir han segerfarlig.


Min Vinnare: 2 Invisible Sun

Spets efter 500m: 2 Invisible Sun

Skrällen: 9 Timeless Sunset 

Rankingen: A: 2,3 B: 9,5,4,6,7 C: 8,1,10V64-6 2140m Auto

10 PolePosition är en mycket fin häst som tidigare matchats mot tuffa kullkamrater och var nära att kvala in till Svenskt Travderby ifjol som fyraåring. Han tog under fjolåret just fina steg i sin utveckling och på nio starter blev det åtta pallplaceringar varav fyra stycken segrar samt över 503 tusen kronor intjänat. Han har inför detta årsdebuten avklarad då han imponerade stort efter att ha blivit störd till galopp kort efter start och sedan efter en resa i fjärde par utvändigt så gick han med i ryggar ute i tredjespår sista 500 meterna och via ett vasst upplopp sedan så vann han mycket enkelt. Det loppet bör ha fört fram femåringen en bit i form och här står han återigen inför en väldigt lämplig uppgift och oavsett position här under loppets gång så ska PolePosition bara runda det här sällskapet normalt och jag spikar.

4 Pandroklus Eck är en tyskfödd herre som är en klart duglig tävlingshäst och har på årets fem starter tagit en seger och en andraplats. Segern kom i näst senaste starten då han mot ett lite billigare sällskap fick en resa en bit bak i kön, men via en rejäl avslutning så hann sjuåringen fram till seger kort före mål. I senaste starten var det mot ett lite tuffare motstånd igen men han visade då fortsatt fin form som tvåa efter en på nytt fin avslutning. Från ett bra startspår även denna gång så kommer Pandroklus Eck få en fin resa och med senaste tidens intryck så tycker jag att han är det hetaste motbudet till min vinnare av loppet och ska räknas med segerchans om denne kommer bort.


Min Vinnare: 10 PolePosition

Spets efter 500m: 6 B.G.Pastor Jonte 

Skrällen: 4 Pandroklus Eck 

Rankingen: A: 10 B: 4,2,1,5,11,3,8,6,7,12,9


Lycka till!

Christoffer