V64 körs denna måndag på Rättvikstravet i Dalarna. Jag spelar med en spik och det i V64-1 där 5 Double Deceiver gör en mycket spännande årsdebut. 


V64-Förslag Rättvik 8/7

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Auto

5 Double Deceiver är en amerikanare med skyhög kapacitet men som också är lite skör och därför inte startar särskilt ofta. Under fjolåret så blev det fyra starter och på dessa fyra segrar och han gör här årsdebut efter lite mer än nio månaders tävlingsfrånvaro. Femåringen går mot en intressant framtid om han kan hålla ihop och känslan är att det finns en hel del utveckling kvar i honom och här har stallet hittat en rätt så lämplig uppgift på förhand åt han och i ett litet fält så tror jag att kusken Örjan Kihlström tidigt sätter Double Deceiver i ledningen här och sedan vinner han detta enkelt. Jag spikar! 

4 Bedazzled Sox hade fina framgångar som yngre då han visade att han är att räkna med i kulltoppen och förra året blev det nio pallplaceringar på tolv starter varav fem stycken segrar samt över 2.2 miljoner kronor intjänat. Han gjorde årsdebut i början av maj i ett rätt så tufft femåringslopp och han var då klart bra som trea efter en resa i mestadels rygg på ledaren. Efter det så har han fått en liten pust på två månader igen men ska nu vara redo på nytt med sikte mot Jubileumspokalen om 1.5 månad och från ett fint utgångsläge här så öppnar Bedazzled Sox bra och ska om min vinnare av loppet kommer bort räknas mycket tidigt. 


Min Vinnare: 5 Double Deceiver 

Spets efter 500m: 5 Double Deceiver 

Skrällen: 3 Following 

Rankingen: A: 5 B: 4,3,2,1


V64-2 1640m Auto

3 Brenne Rön är en norsk gäst som haft en fin utveckling och hade ett bra fjolår då han sjutton starter tog sju segrar och två andraplatser samt sprang in över 554 tusen kronor. I år på tre starter så har det blivit en tredjeplats som bäst och formen ser ut att komma allt mer. Utgångsläget här är optimalt och med den värsta konkurrenten både från start och till slut startar från ett bakspår så kommer kusken Åsbjörn Tengsareid att ladda iväg det som går från start för att nå till ledningen vilket jag tror att man gör här och sedan är Brenne Rön hästen att slå för övriga. 

10 Ramstad Balder är en flyfotad herre med väldigt fint kunnande de dagar han är hel och fräsch. Förra året blev det tre segrar och en andraplats på fyra starter och i år han hunnit med att göra tre starter och i senaste starten så var han ute mot den absoluta kallblodseliten där han inte riktigt räckte till. Denna gång så går han ner rejält i klass och möter sitt lite mer ordinarie motstånd men dessvärre för den startsnabbe tolvåringen så har han lottats till ett bakspår. Man har dock rygg på en startsnabb häst och det är även spännande med att kusken Magnus Djuse hoppar upp här och om han kan bjuda Ramstad Balder på en vettig ryggresa denna gång så ska man räknas tidigt. 


Min Vinnare: 3 Brenne Rön 

Spets efter 500m: 3 Brenne Rön 

Skrällen: 11 Ängsbrage 

Rankingen: A: 3,10 B: 6,8,11,5,12,9,1,2 C: 7,4 


V64-3 2640m Volt

6 Bottnas Jake är en rätt så fin häst som på karriärens åtta starter tagit tre segrar och två andraplatser. Inför den här säsongen så har även femåringen gjort en intressant flytt och det till Daniel Wäjerstens stall och där är man mycket nöjda med sin nya adept som det låter positivt om kring att han ska kunna leverera en fin insats redan här i årsdebuten efter nio månaders tävlingsfrånvaro. Han startar här med 20 meters tillägg och även om startspåret är lite halvlurigt så bör han kunna kliva iväg rätt så fint då han inte har någon häst på utsidan från start och om sedan Bottnas Jake visar upp en del av sitt kunnande här så tror jag att han är fältets bästa häst och ska räknas med fin segerchans. 

10 Knockout Keeper har en rätt så god kapacitet i grunden och har i år kommit igång klart bra då han på tre starter tagit en tredjeplats som bäst. Just tredjeplatsen kom i den senaste starten då han efter att han satt en bit bak i kön invändigt kom ut i ett andraspår 500 meter före mål och efter att han fått en sen lucka så avslutade han vasst och visade form. Denna gång så startar han med 40 meters tillägg men möter också ett lite ojämnare fält här och om Knockout Keeper kliver iväg från början och får en hyfsad position så tror jag att det kommer att komma en fin insats här och då ska han räknas mycket tidigt. 


Min Vinnare: 6 Bottnas Jake 

Spets efter 500m: 1 Bravo Victorio 

Skrällen: 10 Knockout Keeper 

Rankingen: A: 6,10 B: 1,5,9,2,3,7 C: 8,4,11 


V64-4 2140m Auto

2 Fossens Wilma är en fin märr som ofta är med långt fram i loppen och har i år tagit en seger på fem starter. Just segern kom mot ett lite enklare sällskap i näst senaste starten men det var då ett fint intryck efter att hon från andra par utvändigt klev på ute i tredjespår 800 meter före mål och efter att ha kopplat greppet om segern med 300 meter kvar till mål blev det enkelt till slut. I senaste starten så fick hon en perfekt resa i andra par utvändigt hela vägen men då det gick fort till slut så hade hon svårt att ta något och fick då nöja sig med en femteplats. Här kommer hon ut från ett fint startspår och kommer då att sitta bra på det direkt från start och om det bara kan bli lite bättre tempo denna gång så ökar chanserna för Fossens Wilma som jag tycker är mest intressant här. 

7 Make It A Star är en fin märr som härdats i rätt så tuffa lopp och har i år sedan hon kom till sin nya tränare Fredrik Wallin sett klart bra ut. Årets första seger kom i näst senaste starten då hon från fjärde par utvändigt gick med på ute i tredjespår redan 900 meter före mål och efter att ha fått en rygg att gå med i på den sista bortre långsidan så avslutade hon väldigt bra och vann säkert. Därefter så provade man lyckan på V75 i senaste starten och där blev det lite för tufft och hon hängde mest med utan att få någonting med sig. Nu går hon ner i klass sett till motståndet till den här starten och även om hon startar från ett svårt utgångsläge så tycker jag att Make It A Star med sin normalt sett starka avslutning ska räcka mycket långt här. 


Min Vinnare: 2 Fossens Wilma 

Spets efter 500m: 3 Edsinette 

Skrällen: 11 Mitzy Gold 

Rankingen: A: 2,7 B: 3,11,12,1,5 C: 10,8,6 


V64-5 2140m Auto

1 Global Evidence är en rätt så trevlig märr som inlett karriären klart vettigt även om det inte har blivit någon seger än på hennes sex första starter. I år har hon på tre starter tagit en tredjeplats som bäst och den kom i senaste starten då hon öppnade snabbt till ledningen den första biten för att sedan släppa över den efter 400 meter och väl där blev hon sedan fast över mål med krafter kvar som trea. Med det senaste loppet i kroppen så bör nu formen vara än bättre och från ett fint utgångsläge även den här gången så lär kusken Magnus Djuse som hoppar upp bakom den här gången göra vad som går för att nå ledningen från start vilket jag tror lyckas och sedan så är Global Evidence hästen att slå här. 

7 Mare Mareh är en rätt så rejäl märr när hon fungerar fullt ut och detta året så har hon varit klart bra då hon på nio starter tagit två segrar och två tredjeplatser. På slutet så har man även provat att låta henne springa barfota runt vilket har lyft henne då hon i sin näst senaste start vann på ett imponerande sätt efter en tung resa utvändigt ledaren för att i senaste starten galoppera från start och den är bara att glömma. Nu är det autostart som gäller igen och då åker även en amerikansk sulky på för första gången vilket är ett plus och med sin fina styrka så ska Mare Mareh även räknas denna gång.  

Min Vinnare: 1 Global Evidence 

Spets efter 500m: 1 Global Evidence 

Skrällen: 11 Global Easy Going 

Rankingen: A: 1 B: 7,11,9,12,3,8,4 C: 2,10,6 


V64-6 2140m Auto 

2 Danville är en läcker treåring som efter att ha varit i Holland kom till Sverige inför den här säsongen och sin nya tränare Daniel Wäjersten. För denna så debuterade han i samband med karriärens första start tidigare i år och på två starter hittills så har det blivit en seger och en andraplats. Just segern kom i den senaste starten då han hade precis samma förutsättningar som nu med ett innerspår bakom startbilen vilket inte var något problem då han öppnade fint och tog hand om ledningen och sedan stannade han där hela vägen in i mål via ett härligt intryck. Här tror jag återigen på en mycket fin insats och även om motståndet är lite tuffare så gillar jag det jag ser av Danville och även denna gång är segermelodin spets och slut. 

5 Date Night Tusse är en välstammad dam med bra fart i sig men som också ser ut att ha ett lite hetsigt humör ibland. I senaste starten så var hon dock riktigt fin när hon från ledningen fick bestämma tempot lite efter eget behag och efter att ha dragit på under slutvarvet som gick via 1.12 så blev segern ändå rätt så säker trots att hon blev utmanad till slut. Utgångsläget här passar treåringen bra då hon är kvick ut den första biten och denna gång så kan det nog vara passande med ett rygglopp för Date Night Tusse vilket hon ser ut att kunna få härifrån och om hon sedan håller sig lugn så kommer hennes fart att räcka långt även denna gång och hon ska räknas tidigt. 


Min Vinnare: 2 Danville 

Spets efter 500m: 2 Danville 

Skrällen: 6 Mando Gowan 

Rankingen: A: 2 B: 5,10,6,4,8,3,9Lycka till!

Christoffer