V64 körs denna fredag på Rommetravet i Borlänge och Kalmar. Jag spelar med en spik och det är i V64-1 där 3 I Love Faux Depart ska ha bra chans att leda det här loppet från start till mål. 


V64-Förslag Romme/Kalmar 17/5

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 1640m Auto

3 I Love Faux Depart är jämn och säker i sina prestationer och är ofta med långt fram i loppen vilket tolv pallplaceringar på 21 starter under karriären visar. Hon väntar fortsatt på årets första seger då hon på sex starter har tre andraplatser och en tredjeplats och hon har matchats främst på V75. Här kliver hon ner i klass rätt så rejält sett till motståndet och har lottats till ett optimalt utgångsläge då hon är kvick ut den första biten och med siktet inställt på ledningen från kusken Mats Djuse så får de andra hästarna vara riktigt bra om de ska besegra I Love Faux Depart som jag spikar här. 

7 Kathrine S.H. är i grunden en fin märr som gjorde det bra som tre och fyraåring innan hon hade ett litet mellanår ifjol då det endast blev sex starter och en seger som bäst. I år har hon hunnit med att göra fem starter och på dessa tagit en seger och en tredjeplats. I de senaste starterna så har hon inte riktigt kommit till i loppen då hon hamnat en bit bak i kön men hon spurtade ändå bra senast till en sjätteplats och formen ska nog inte vara så dålig ändå inför den här starten där hon har lottats till ett lite vingligt utgångsläge. Det gäller för kusken och tränaren Markus Svedberg att komma ner i banan här så tidigt som möjligt och då hon är rejäl av sig så tål Kathrine S.H. att göra en hel del jobb själv om så krävs och hon ska om min vinnare av loppet kommer bort ses med chans. 


Min Vinnare: 3 I Love Faux Depart

Spets efter 500m: 3 I Love Faux Depart 

Skrällen: 7 Kathrine S.H. 

Rankingen: A: 3 B: 7,10,1,9,4,5,8 C: 2,6


V64-2 1640m Auto

6 Veyron Bros är i grunden en väldigt fin häst som under sin debutsäsong förra året var bland de tre främsta i åtta av elva starter varav två stycken slutade med seger. Han har i år startat fem gånger och som bäst tagit två andraplatser samt en tredjeplats och han var riktigt duktig som trea senast efter ett tufft lopp utvändigt ledaren så formen sitter där den ska ser det ut som. Stallet rapporterar även att han känns uppåt i träningen och uppgiften här ser väldigt tilltalande ut för Veyron Bros som normalt sett ska ha en god segerchans här om det inte strular allt för mycket under loppets gång. 

4 Kovi Stream är en tyskfödd herr som gjort det bra sedan han kom till Sverige under förra året. I år har sjuåringen hunnit med att göra fyra starter och på dessa har det blivit en seger och en andraplats. I senaste starten som var i början av maj så gjorde hon första starten på lite mer än två månader och stallet var då nöjda med han då han fick ett snällt lopp och gick i mål som sexa med krafter kvar. I den starten provade man en amerikansk sulky för första gången samtidigt som han fick gå barfota runt om vilket föll väl ut och så blir även fallet den här gången, och från ett fint startspår här så kommer Kovi Stream att få en fin resa och ska normalt räcka långt i det här loppet. 


Min Vinnare: 6 Veyron Bros 

Spets efter 500m: 1 Easter Princess 

Skrällen: 10 Careful Dream 

Rankingen: A: 6,4 B: 1,10,11,2,9,7 C:3,8,12,5 


V64-3 2140m Auto

14 Oppgårdsdrängen är en herre med hög kapacitet men som också strular till det för sig en hel del genom att galoppera titt som tätt. Just för tre starter sedan i slutet av mars så var han på väg mot seger på V75 men galopperade då kort före mål och även i senaste starten i Finland så blev det galopp när han var rätt så gott gåendes på den sista bortre långsidan. Till den här starten så går han ner kraftigt i klass sett till motståndet då han tidigare har mött eliten och även om utgångsläget är lite jobbigt samtidigt som det är ett gäng hästar att runda så måste det här vara en toppchans för Oppgårdsdrängen bara han står på benen hela vägen. 

8 Wolt har bra fart i sig men har också han lätt för galopp titt som tätt men är när han väl travar hela vägen ofta med långt fram. I senaste starten som var i slutet av mars på V75 så fick han en fin resa i mestadels ryggar och gick då bra hela vägen in i mål till en andraplats. Här möter han ett rätt så blandat motstånd sett till klass och om bara kusken Jorma Kontio kan hitta ner i ett vettigt slagläge här från det vingliga startspåret som han har lottats till så ska Wolt ses med en rätt så god chans att blanda sig i segerstriden här. 


Min Vinnare: 14 Oppgårdsdrängen

Spets efter 500m: 2 Fräcke Prins

Skrällen: 11 Kalmar 

Rankingen: A: 14,8 B: 2,11,4,9,13,6 C: 5,1,10,3,7 


V64-4 2140m Auto

3 Holly D.K. är en danskfödd tjej som under hösten förra året flyttade till Sverige och sin nuvarande tränare Joakim Lövgren. För sin nya tränare så hade hon till en början svårt att komma igång resultatmässigt men på slutet har det lossnat lite då det på sju starter i år blivit fem pallplaceringar varav en seger. Hon kommer närmast från två raka andraplatser där hon i senaste starten i slutet av april hamnade en bit bak i kön innan hon gick med i ryggar ute i tredjespår 700 meter före mål och efter att hon satte in slutstöten ett par hundra meter senare så såg hon länge ut att gå mot segern men fick då ge sig i sista steget. Det var en rejäl insats som visade att formen är god och från det här utgångsläget så kommer hon återigen att få en fin resa där jag tror att man nog kan köra sig till ledningen här efter en bit och segerchansen för Holly D.K. ska vara bra. 

12 Stens Rebell inledde sin karriär väldigt lovande under sommaren förra året och matchades sedan i rätt så tuffa sällskap. Han har i år gjort två starter där han vann direkt i årsdebuten näst senast efter en rejäl avslutning och senast på V75 var han inte som bäst när hon gav sig tidigt från ledningen. Det visade sig efter den starten att hon inte var frisk och har efter det fått träna på och kommer väl förberedd enligt stallet som håller den här hästen högt inför framtiden och även om utgångsläget här är dåligt så tror man på bra chans och visst ska det vara det för Stens Rebell här. 


Min Vinnare: 3 Holly D.K. 

Spets efter 500m: 3 Holly D.K. 

Skrällen: 1 Tino Barosso 

Rankingen: A: 3,12 B: 1,2,9,7,8,5,6,4 C: 10,11 


V64-5 2140m Volt

12 Money Matters inledde sin karriär under hösten förra året som treåring då det på fyra starter blev tre segrar och en andraplats och han visade fin talang. Nu gör han årsdebut här efter ett halvårs tävlingsfrånvaro och är därför lite svårbedömd och det kommer säkert att behövas något lopp i kroppen innan formen sitter där igen. Han har dock lottats till ett fint utgångsläge här på 20 meters tillägg och om kusken Jorma Kontio prickar starten hyfsat bra här så är han snabbfotad och bör kunna sitta rätt så bra på det en bit in i loppet. Jag gillar verkligen det Money Matters visade på tävlingsbanan i fjol och mot ett rätt så blandat motstånd här så får han förstarösten och ska ses med bra segerchans. 

2 Coolman Evo har gjort två starter hittills i karriären och båda dessa gjorde han tidigt i år och tog då en seger och en tredjeplats. Segern kom direkt i debuten näst senast då han kördes till ledningen efter 600 meter och sedan efter att han fått bestämma tempot efter eget behag så blev segern säker till slut. Efter tredjeplatsen i senaste starten så har han nu fått en tävlingspaus på tre månader och är därför lite svårbedömd här men då stallet brukar ha sina hästar rätt så väl förberedda samtidigt som han ändå visat rätt så bra kapacitet i de här två starterna så gör Coolman Evo en intressant start här och ska räknas tidigt. 


Min Vinnare: 12 Money Matters

Spets efter 500m: 1 Incomparable

Skrällen: 3 Mago Launcher 

Rankingen: A: 12,2 B: 1,9,3,4,6,11 C: 5,10,13,7,8


V64-6 2140m Auto 

4 Fönix Vang är en rejäl herre som gjorde det bra under förra året då det på fjorton starter blev sex stycken segrar samt över 239 tusen kronor intjänat. I år har han hunnit med att göra fyra starter och varit på prispallen i samtliga dessa varav en har slutat med seger. Han startade senast i Köpenhamn på Charlottenlund och var då duktig som tvåa från ledningen efter att ha fått rejält med press under slutvarvet och fick då ge vika mot en mycket bra vinnare men han var ändå klart bra då. Han är enligt stallet uppåt i form inför den här starten och står fint till här med ett bra utgångsläge där kusken Victor Rosleff har siktet inställt på ledningen och väl i den positionen så blir Fönix Vang mycket svårslagen. 

5 Global Difference hade en mycket fin utveckling under fjolåret som fyraåring då det på tretton starter blev nio pallplaceringar varav fem stycken segrar samt över 336 tusen kronor intjänat. Han väntar fortsatt på årets första seger då han på sex starter tagit två andraplatser och en av dessa var på V75 i näst senaste starten då han avslutade bra från tredje par utvändigt. Så han har härdats i rätt så tuffa sammanhang och till den här starten så blir det barfota runt om igen vilket är optimalt för Global Difference som om han får ett fint rygglopp här har en vass avslutning att tillgå och ska ses med segerchans med lite klaff under loppets gång. 


Min Vinnare: 4 Fönix Vang 

Spets efter 500m: 4 Fönix Vang 

Skrällen: 3 Västerbo Lookhigh 

Rankingen: A: 4,5 B: 2,6,3,11,10,8 C: 12,7,1Lycka till!

Christoffer