V64 körs denna fredagskväll på Rommetravet i Borlänge och Umåker i Umeå. Jag väljer att spela med tre spikar i V64-2 där 3 Global Easy Rider, i V64-4 där 2 Järvsö JOP står för klassen i gänget samt i V64-6 där jag tror att 1 Soccerbox leder loppet från start till mål. 


V64-Förslag Romme/Umåker 8/3

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 2140m Volt

10 Ruger är en fin tävlingshäst som på fem starter i år tagit en seger och två tredjeplatser. Segern kom i näst senaste starten mot ett lite enklare sällskap då han från utvändigt ledaren vann på ett rejält sätt och gott om styrka finns i den här sexåringen. I senaste starten blev det en startgalopp och han såg efter det väldigt fin ut när han blev fast med gott om krafter kvar bakom hästar och det var ett fortsatt fint formintryck. Lite halvlurigt utgångsläge den här gången med ett snävt startspår på 20 meters tillägg och det man får fokusera på från start är att kliva iväg felfritt. Om det lyckas så står sig Ruger väldigt bra i det här loppet och ska enligt mig ses med bra segerchans. 

1 Jean P.Hill är en nyttig häst som ofta göt sitt i loppen. Han årsdebuterade i februari och laddades då från start, men galopperade efter ett par hundra meter i ledning och sedan kördes han bara runt. Här är startspåret bra och vägen för tidig ledning ligger öppen här för kusken Per Lennartsson som nog vill köra i den positionen och där biter Jean P.Hill ifrån sig bra och kan leda det här loppet från start till mål. 

11 Kash Keeper är i grunden en väldigt fin häst som dock har varit lite ojämn av sig. Han finns sedan i höstas i Oskar Kylin-Bloms stall och har där gjort tre starter med två andraplatser som bäst. I senaste starten som var i slutet av december så var det dock inget tryck i honom och sedan dess har han blivit kastrerad under det uppehållet han har fått. Givetvis är det intressant då det kan bli mer fokus på tävling från sexåringen som här får springa barfota runt om igen vilket är en fördel, och om bara det stämmer någorlunda med resan här så tycker jag att Kash Keeper har en kapacitet som räcker långt här. 

Min Vinnare: 10 Ruger

Spets efter 500m: 1 Jean P.Hill

Skrällen: 9 Ninepoints Lasse

Rankingen: A: 10,1,11 B: 9,12,4,3,5,7,2,6 C: 8


V64-2 2640 Auto

3 Global Easy Rider gjorde det bra under februari då han tog två raka segrar och visade då att han även är allround genom att vinna både bakifrån och från ledningen. Här står han inför en ny spännande uppgift med ett bra startspår som bör innebära att kusken Per Linderoth troligtvis kan placera fyraåringen i ledningen efter ett par hundra meter. Här åker den amerikanska sulkyn på igen och detta måste vara en väldigt bra segerchans för Global Easy Rider som jag spikar. 

6 Vara Palema är en rätt så skaplig tävlingshäst som i år gjort fyra starter med en andraplats som bäst. I senaste starten så fick hon en resa i rygg på ledaren hela vägen och där blev hon fast över mål som femma med gott om krafter kvar. Hon är kvick ut den första biten och därför är startspåret här bra för femåringen som återigen kommer att få en fin resa långt fram och om det bara är lite stolpe in den här gången för Vara Palema med lucka till slut så är hon loppets skräll om min vinnare skulle ha en sämre dag. 


Min Vinnare: 3 Global Easy Rider 

Spets efter 500m: 3 Global Easy Rider 

Skrällen: 6 Vara Palema

Rankingen: A: 3 B: 6,2,9,4,5 C: 8,1,7


V64-3 1640m Auto

4 Crussi Dull har inlett det nya året med två segrar och en andraplats på tre starter. Segrarna har kommit två på rad på slutet där han i den senaste starten kördes till ledningen efter 600 meter och vann sedan i enkel stil trots att han blev rejält utmanad under slutvarvet. Nu står han ännu bättre till här sett till startspåret och dessutom så hoppar Magnus Djuse upp i sulkyn bakom med siktet inställt på tidig ledning. Det blir också barfota runt om här för Crussi Dull vilket är ett plus och jag tror på spets och slut här. 

7 Bäcklös Faron hade ett svagt fjolår utan en enda pallplacering på tio starter. I år har det däremot börjat mycket bättre då sjuåringen vann på V75 i årsdebuten efter en vass spurt och senast stod han för en fin upphämtning till en fjärdeplats efter att ha galopperat från start. Han öppnar normalt sett rätt så bra härifrån och bör kunna få en fin position, och med en fin resa i ryggar här för att få spara på speeden så kommer Bäcklös Faron att leverera en ny fin insats här och då ska han räcka långt. 

8 Wolt är en läcker häst som har hög kapacitet men som också kan vara lite ojämn och galoppera titt som tätt. I årets två starter har det blivit galopp vid båda tillfällena och det är givetvis oroande, men här får han starta längst ut bakom startbilen utan någon som kommer utvändigt och då bör sjuåringen kunna hålla sig rätt så lugn och komma iväg felfritt. Sett till kapacitet så räcker Wolt långt i ett lopp som detta och är given på kupongen. 

Min Vinnare: 4 Crussi Dull

Spets efter 500m: 4 Crussi Dull

Skrällen: 6 Guli Frodo 

Rankingen: A: 4,7,8 B: 6,12,1,5,10,11 C: 3,2,9


V64-4 1640m Auto

2 Järvsö JOP hade en fin utveckling under förra året då han på tretton starter tog fem segrar och två andraplatser. I år har han fortsatt vinna lopp då det på tre starter i år har blivit två segrar och en andraplats, och känslan är att det fortsatt finns en hel del utveckling i femåringen. I senaste starten så startade han från ett bakspår över samma korta distans som det är nu och han kördes då offensivt direkt från start fram utvändigt ledaren där han sedan höll uppe tempot och visade fin moral när han avgjorde loppet till sin fördel precis på mållinjen. Här har han lottats till ett bra startspår som gör att han sitter i ett andraspår direkt från start och då han besitter en fin styrka så lär det återigen bli ett offensivt upplägg här och då Järvsö JOP står för klassen i gänget tycker jag så är detta en mycket bra segerchans. Gjuten spik! 

4 Lill Modde kommer från samma stall som min vinnare av loppet och är rätt så fartfylld. Han har dock inte riktigt fått till det på slutet och letar lite efter formen, men känns fin i träningen enligt stallet som tror på en bra insats här. Startspåret är klart bra för femåringen som är kvick ut den första biten om han travar iväg och om Lill Modde skulle nå ledningen här så kan han leda det här loppet mycket länge. 


Min Vinnare: 2 Järvsö JOP

Spets efter 500m: 4 Lill Modde 

Skrällen: 4 Lill Modde 

Rankingen: A: 2 B: 4,5,1,10,11,3 C: 9,8,7,6


V64-5 2140m Auto

2 FriendOfThePhantom är en välstammad tjej som inlett karriären på absolut bästa sätt med två raka segrar. Båda segrarna kom under sommaren förra året och hon har inte startat sedan i slutet av juli. Hon är väl förberedd inför den här årsdebuten och stallet håller henne rätt så högt och tror hon kommer att få en fin karriär. Startspåret här går inte att klaga på och med ett fint lopp i den främre träffen så kan FriendOfThePhantom bli svårslagen för de övriga ekipagen och är min givna förstahäst. 

6 Queen Of The Night gjorde fyra starter förra året som treåring och tog två segrar på dessa och visade rätt så fin fart. Inför den här säsongen så har fyraåringen bytt tränare till Mattias Djuses stall som hon är debuterar för i sin årsdebut. Rapporterna inför den här starten är rätt så goda från stallet då hon sköter sin träning på ett väldigt bra sätt, och från ett bra startspår så kommer Queen Of The Night att öppna bra och med den fin resa långt fram så ska hon ses som det främsta motbudet här. 

4 Florence Eagra har fått starta på under vintern och varit rätt så bra på slutet med jämn och fin form. I senaste starten för en månad sedan så fick fyraåringen en fin resa i rygg på ledaren och höll där sedan farten bra hela vägen in i mål. Här är förutsättningarna bra med ett fint startspår och samtidigt blir det intressanta ändringar då hon ska få springa barfota runt om med en amerikansk sulky bakom sig. Hon är rätt så kvick ut och bör kunna få en fin resa här återigen, och om det bara skulle lösa sig för Florence Eagra samtidigt som hästarna i min A-grupp har en sämre dag så är hon en skräll i loppet att ta med. 


Min Vinnare: 2 FriendOfThePhantom

Spets efter 500m: 2 FriendOfThePhantom 

Skrällen: 4 Florence Eagra

Rankingen: A: 2,6 B: 4,3,1,9,7,5,10 C: 8


V64-6 2140m Volt 

1 Soccerbox har det senaste året utvecklats väldigt fint och tog i fjol tre segrar och fyra andraplatser på elva starter, medans hon i år varit bland de tre främsta i alla fyra starter där två har slutat med seger. Just seger blev det i den senaste starten då femåringen fick en fin resa i rygg på ledaren och avslutade sedan rappt när luckan väl kom in mot upploppet till en enkel seger. Här startar hon återigen från ett passande startspår som bör innebära att kusken Jens Eriksson ska kunna placera Soccerbox i ledningen, och denna gången så tror jag att man väljer att köra i den positionen och stannar där hela vägen och hon är min tredje spik på kupongen. Spets och slut! 

2 Global Daylight tog rejäla kliv i sin utveckling förra året då det blev fem segrar på nitton starter. Detta året har börjat rätt så bra med då femåringen tagit en seger på tre starter och i senaste starten blev femåringen lite väl pigg i ledningen och tappade då över upploppet till en fjärdeplats. Hon är klart bättre med rygglopp vilket hon kommer att få här och om det klaffar med lucka till slut samtidigt som min vinnare av loppet kommer bort så kan Global Daylight vara en rolig skräll att ta med. 


Min Vinnare: 1 Soccerbox

Spets efter 500m: 1 Soccerbox

Skrällen: 2 Global Daylight

Rankingen: A: 1 B: 2,3,6,9,8,7 C: 4,5


Lycka till!

Christoffer