V64 körs denna tisdag på Solänget i Örnsköldsvik och jag spelar med en spik och det i V64-2 där 1 Eld Messi har en mycket bra uppgift. 


V64-Förslag Solänget 21/5

V64-1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-2
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-3
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-4
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-5
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
V64-6
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15


V64-1 1640m Auto 

5 Tinto Three är i grunden en rätt så nyttig tävlingshäst som kommit tillbaka bra i år efter ett års uppehåll. På sex starter har det blivit en tredjeplats som bäst och den kom i näst senaste starten då han avslutade bra från en position långt bak i kön efter att ha gått med ute i tredjespår sista 1100 meterna. I senaste loppet hamnade han återigen en bit bak men galopperade då 800 meter från mål omotiverat och stallet provar därför direkt här och startspåret är man givetvis nöjda med. Han är lite ojämnt startsnabb av sig och därför svårbedömd kring just det, men kusken Ulf Ohlsson lär säkert göra ett allvarligt försök på att nå till front härifrån och väl i den positionen så ska detta vara en toppchans för Tinto Three mot ett motstånd som inte är det tuffaste. 

9 Havannah Line visade fin form vid segern senast vilken var den andra för året i femte starten. Hon startade då med 20 meters tillägg över kort distans och hamnade en bit bak i kön innan hon på den sista bortre långsidan svepte till ledningen på bara ett par hundra meter och vann sedan i enkel stil. Visserligen är det lite tuffare motstånd som väntar den här gången för femåringen, men från ett passande smygläge så bör hon ändå kunna hamna rätt så bra på det och med en liknande insats som senast från Havannah Line så ska hon räknas tidigt här. 


Min Vinnare: 5 Tinto Three 

Spets efter 500m: 5 Tinto Three

Skrällen: 4 Crazy J.Lo 

Rankingen: A: 5,9 B: 1,4,12,6,3,7,11 C: 2,10,8


V64-2 2640m Volt

1 Eld Messi är en rätt så fin tävlingshäst som gjort det bra i år då han på sex starter tagit fem pallplaceringar varav en seger. Ytterligare en seger borde det varit i den senaste starten då han skulle sätta in slutstöten kort före mål men galopperade då bort en trolig seger och formen är verkligen bra för dagen är känslan då han enligt stallet ser fin ut för dagen. Uppgiften här ser väldigt tilltalande ut med ett fint utgångsläge samtidigt som värsta konkurrenten startar 20 meter bakom och med siktet inställt på ledningen här från kusken Marcus Lilius så måste det vara en toppchans för Eld Messi som jag spikar. 

14 Wilda Eric är en klart bra häst för den klassen som han befinner sig i men väntar fortsatt på årets första seger då han på fyra starter har lagt beslag på två andraplatser som bäst. I senaste starten i början av maj så hamnade han lite vingligt på det från start och fick backa sig ner i kön fram tills 600 meter före mål då han gick på ute i spåren igen och efter en vass avslutning så blev det en fjärdeplats men det var ett fint formintryck. Han startar här med 20 meters tillägg vilket alltid är tufft, men det är en passande lång distans han är ute över här och då han är rejäl av sig så tål han även att göra en hel del jobb själv om så krävs och visst ska detta vara en bra segerchans för Wilda Eric ifall min vinnare av loppet kommer bort. 


Min Vinnare: 1 Eld Messi 

Spets efter 500m: 1 Eld Messi 

Skrällen: 13 Vännfors Sessan

Rankingen: A: 1 B: 14,2,13,9,3,12 C: 3,6,4,7,10,5


V64-3 1640m Auto

1 Epsom Kronos är en välstammad herre som inledde sin karriär under hösten ifjol som treåring och tog då en seger och två andraplatser på tre starter. I år har han hunnit med att göra fyra starter med en seger som bäst och den kom i näst senaste starten då han från tredje par utvändigt gick på ute i tredjespår sista 900 meterna och gick bra hela vägen in i mål och vann till slut säkert och det var en rejäl insats. I senaste starten däremot så stämde det inte lika bra då han galopperade flera gånger och blev diskad. Efter den starten som var i slutet av mars så har han fått en träningsperiod då han har tränats lite tuffare och man hoppas att det kan ha flyttat fram honom en bit och till den här starten så blir det barfota bak för första gången i karriären vilket bör ge honom en extra kick och om det bara löser sig från innerspåret här för Epsom Kronos så bör segerchansen vara god. 

10 Hercules Godiva har fått två lopp i kroppen i år och tog i senaste starten för två veckor sedan årets första seger när han från ledningen utklassade sitt motstånd. Den här gången så har fyraåringen lottats till ett bakspår vilket är tråkigt för han då han är kvick ut den första biten, men han bör ändå hamna helt okej på det från det här utgångsläget och om det samtidigt kan bli lite tempo på loppet så ökar chanserna för Hercules Godiva som jag tycker är en het segerkandidat här och tas med tidigt. 


Min Vinnare: 1 Epsom Kronos 

Spets efter 500m: 7 Fiores Arc

Skrällen: 5 I.D.Gasolin

Rankingen: A: 1 B: 10,7,5,2 C: 3,9,4,12,8


V64-4 1640m Volt

7 Farmens Riska hade en väldigt fin utveckling under fjolåret som innehöll tio starter och på dessa nio pallplaceringar varav sex stycken segrar. I år har hon fått tre lopp i kroppen och på dessa tagit två andraplatser som bäst där den senaste kom i senaste starten då hon från 40 meters tillägg gjorde ett bra lopp efter ett rejält slutvarv och var nära segern. Efter den starten så har hon blivit uppfräschad och har tränat på bra inför den här uppgiften som ser rätt så passande ut trots att hon startar med 20 meters tillägg över kort distans, men mot ett enklare motstånd så bör Farmens Riska möjligheter till att runda det här sällskapet vara goda och därmed ta årets första seger. 

4 Ängsfanny har efter ett svagt fjolår kommit igång bättre i år då hon på fyra starter tagit en seger och två andraplatser. Hon kommer närmast från just två raka andraplatser där hon i senaste starten startade med 20 meters tillägg över kort distans men hamnade då i andra par utvändigt och hängde sedan bra med efter en tuff öppning som innehöll vida spår. Hon är enligt stallet i en rejäl utvecklingskurva och om bara hon kliver iväg här från det lite snäva startspåret vilket hon bör göra så är Ängsfanny att räkna med även den här gången. 


Min Vinnare: 7 Farmens Riska 

Spets efter 500m: 4 Ängsfanny 

Skrällen: 6 Ronja N.N. 

Rankingen: A: 7,4 B: 9,6,11,3,8,12 C: 2,5,1,10


V64-5 2640m Auto

10 Punchboard är i grunden en väldigt fin häst som inledde karriären som treåring för tre år sedan med fyra raka segrar och har i ytterligare två starter tagit två andraplatser. Han återkommer här efter att han inte har startat sedan i juli 2022 vilket är ett uppehåll på 22 månader och han gör här debut för sin tränare Daniel Wäjersten som han funnits hos sedan en längre tid tillbaka men där åkt på en hel del bakslag under uppträningen. Han kvalade på ett fint sätt i början av maj och det är det snabbaste som han har gått hittills då han inte går att träna särskilt tufft eftersom att han är väldigt skör. Bakspåret här passar han fint så han kan kliva iväg lugnt och den långa distansen bör inte heller den vara något problem för sexåringen som givetvis kommer att behöva ett par lopp i kroppen innan den rätta formen sitter där igen, men med tanke på hans fina grundkapacitet så har jag svårt att gå ifrån Punchboard som förstahäst här. 

3 Global Easy Rider är stallkamrat till min vinnare av loppet och har haft ett fint år hittills med fem segrar och en andraplats på elva starter. Vid andraplatsen för två starter sedan så var han riktigt duktig då han fick en tung resa utvändigt ledaren som han kopplade grepp om när denne galopperade 350 meter före mål och sedan såg han länge ut att vara på väg mot segern, men åkte dit i absolut sista steget då. I senaste starten så var han återigen hårt betrodd men galopperade då efter 200 meter och den starten är bara att glömma. Nu kommer han återigen ut från ett fint utgångsläge och chansen till att kusken Olle Wäjersten kan köra Global Easy Rider till ledningen här ska vara bra och väl i den positionen så blir ekipaget svårfångade för de övriga konkurrenterna. 

Min Vinnare: 10 Punchboard 

Spets efter 500m: 3 Global Easy Rider 

Skrällen: 1 Infinite Mass 

Rankingen: A: 10,3 B: 5,8,1,7,12 C: 9,2,4,11


V64-6 2140m Auto 

7 Money Smile hade ett fint fjolår med åtta pallplaceringar varav fem stycken segrar på tretton starter samt 450 tusen kronor intjänat. Han matchades en hel del på V75 där han visade att han stod sig bra i den konkurrensen och så har han även gjort i år då han i näst senaste starten tog en tredjeplats i en V75-Final på Solvalla i början av februari. Han återkommer här efter lite mer än tre månaders tävlingsfrånvaro vilket var planerat efter rätt så tätt matchande under vintern. Han har enligt stallet skött sin träning bra och det kommer till den här starten bli barfota runt om vilket tidigare har gett en god effekt för honom och om bara kusken och tränaren Per Linderoth kan hitta ner i en vettig position med sin adept från det här utgångsläget så ska det vara en bra segerchans för Money Smile.

12 Excusez Moi är kanske den hästen med högst kapacitet i fältet men som också är mest ojämn i sina prestationer. Han kom under hösten i fjol till sin nya tränare Daniel Wäjersten från Timo Nurmos och han väntar fortsatt att det ska lossna lite för honom i sin nya regi. Han återkommer här efter lite mer än 1.5 månads tävlingsfrånvaro och har blivit behandlad inför detta vilket har gjort att man även kunnat träna på lite tuffare med honom som gjort att han blivit starkare och förhoppningsvis då även kan få ett bättre flyt i travet. Utgångsläget här är däremot inte särskilt roligt och det behöver klaffa en aning för att man ska kunna komm till, men om det gör det samtidigt som det funkar bättre för Excusez Moi den här gången så ska han räknas tidigt.


Min Vinnare: 7 Money Smile 

Spets efter 500m: 5 Ellis Pride 

Skrällen: 11 Otroligosåfin 

Rankingen: A: 7,12 B: 5,11,2,10 C: 1,9,8,3,6Lycka till!

Christoffer